Humpolec – Speřice 1:3 (kon.) | Slavičín – Zlínsko 1:5 (kon.) | Nový Jičín – Nové Sady 5:0 (kon.)
Slaný – Hostouň 0:1 (kon.) | Rokycany – Komárov 1:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Vel. Meziříčí 2:3 (kon.)
Start Brno – Znojmo 1:1 (6:5 po pen.) | Baťov – Uh. Brod 0:5 (kon.)
konec
FC Slovan Havlíčkův Brod
2:3 (1:2)
FC Velké Meziříčí
Pátek 29.07.2022, 18:00 • Letní sportovní areál Na Losích • MOL Cup • Předkolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek ode mne z Letního sportovního areálu Na Losích vše, budu se s vámi těšit na počtenou u dalších přenosů. (19:53:16)
     
    Velké Meziříčí v dramatické bitvě vítězí a postupuje do 1. kola MOL Cupu. Domácí se ale nemají vůbec za co stydět, svého soupeře pořádně potrápili. Vždyť se jim ve druhé půli podařilo vyrovnat. Hosté si vzali vedení ale zpět a v závěru byli blízko navýšení náskoku, proti kterému stála horní tyč havlíčkobrodské brány.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Adam Dejl měl prostor před velkým vápnem hostů, z větší vzdálenosti ale hostující bránu přestřelil.
     
    90
    Žlutá karta pro tým FC Velké Meziříčí (Partl).
     
    90
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Havlíčkův Brod (Dejl).
     
    90
    Centr Havlíčkova Brodu obrana hostů v pokutovém území odvrátila. Tribuny se dožadují odpískání ruky, to se ale nestalo.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje ještě další dvě minuty.
     
    89
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Havlíčkův Brod (Pavlík).
     
    89
    Pavel Partl se sice prosadil přes obránce Havlíčkova Brodu, při tom ale zpomalil, z brány tak vyběhl Jakub Mazánek, který zlikvidoval nadějnou šanci hostů.
     
    87
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Havlíčkův Brod (Pavlas).
     
    87
    Domácí se dopustili faulu blízko pokutovému území. Standardní situaci rozehrál Radim Šuta přímou ranou na bránu, Jakub Mazánek ovšem jeho střelu, která mířila pod horní tyč, chytil.
     
    87
    Patrik Chalupa vystřídal na hřišti Davida Karmazína, Velké Meziříčí tak sáhlo ke druhé změně.
     
    86
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Havlíčkův Brod (Mazánek).
     
    84
    Domácí si sami srazili vlastní střelu, k odraženému míči se ale dostal Jan Bajer. Ten si navedl balon na pravačku, jeho přízemní ránu ovšem Michal Lancman lapil do rukavic.
     
    83
    Pavel Víšek teď motal hlavy hostující obraně v pokutovém území, ani na druhý pokus ale nedokázal ocentrovat před bránu. Obě jeho přihrávky byly zablokované.
     
    82
    Havlíčkův Brod přispěchal s bleskovou odpovědí a dostal se ke střele z levé strany pokutového území, ta ale mířila mimo bránu.
     
    80
    Hosté byli blízko dalšímu gólu. Roman Turek nevěděl, že brankář vybíhá z brány a zády zablokoval střelu Filipa Vošmery. Ten tak dostal druhý pokus, ani ten ale na bránu neprošel. Do třetice vystřelil Radim Šuta, i jeho rána byla zablokovaná, skončila ale na horní tyči domácí svatyně!
     
    79
    Aby hosté nezůstali pozadu, na půli hřiště se po soupeři ohnal rukou Filip Vošmera, za což je taktéž potrestán žlutou kartou.
     
    79
    Podruhé se v dnešním utkání žlutí. Touto barvou byl za svůj faul na půli hřiště oceněn Daniel Fikar.
     
    77
    Slovan střídá potřetí. Ze hřiště odchází Vojtěch Novák, místo něj se do hry zapojí Pavel Víšek.
     
    76
    Leo Štourač se ocitl v první akci na pravém křídle. Prostor se ale před ním zavřel, a neměl tak kudy poslat balon před bránu.
     
    74
    Velké pozdvižení na tribuně vzbudila akce Martina Cakla. Ten se z levé strany dostal sám před brankáře, v klíčové chvíli se mu ale zamotal míč pod nohami. Je z toho nakonec jen odkop od brány.
     
    73
    Poprvé střídá také Velké Meziříčí. Mirka Malatu na hřišti vystřídá Leo Štourač.
     
    72
    Ubojovanou část hry přerušil faulem na půlce Vojtěch Novák. ROzehrávat budou hosté.
     
    70
    Martin Pavlík se rozeběhl na levém křídle, kde svedl souboj o nacentrovaný míč s Pavlem Partlem. V souboji tělo na tělo byl nakonec silnější hostující hráč.
     
    67
    Po neúspěšné akci Havlíčkova Brodu následuje pauza na pití. Oba týmy včetně rozhodčích se tak mohou občerstvit a trochu si oddychnout.
     
    67
    V mužstvu domácích dochází k druhému střídání. Jiřího Pabouska na hřišti nahradí Duc Dat Trinh.
     
    65
    Tempo hry trochu opadlo. Míč kontrolují hosté, kteří se ale nikam neženou a přihrávají si na vlastní polovině hřiště.
     
    63
    Velké Meziříčí se po špatné rozehrávce domácích dostalo k míči. Pak ale bylo pod tlakem napadajících soupeřů a balon odevzdalo jen gólmanovi Jakubu Mazánkovi.
     
    61
    Hosté po faulu Havlíčkova Brodu rozehrávali od půlicí čáry. První rozehrávku domácí zablokovali, druhá mířila do ofsajdu. Rozehrávat tak bude Slovan.
     
    60
    Jan Bajer se rozeběhl na ose hřiště. Daniel Fikar o něm moc dobře věděl a chtěl ho vyslat dopředu, jenže mu poslal příliš dlouhou přihrávku, na kterou nemohl dosáhnout.
     
    57
    V brejku dostal přihrávku na pravé křídlo Pavel Partl. K němu se ovšem skvěle vrátil Martin Cakl, který uspěl v souboji jeden na jednoho a situaci tak z pohledu domácích zachránil.
     
    56
    Domácí rozehrávali rohový kop. Míč přelétl všechny a Jiří Pabousek tak vracel míč před bránu z druhé strany, ani ten ale nikoho v bílém nenašel. Havlíčkobrodští ještě vypálili z dálky, zablokovaná rána ale naopak vyslala do brejku hosty.
     
    55
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Peca, přichází Dejl.
     
    55
    Domácí trenér sáhnul k prvnímu střídání v zápase. Ze hřiště odchází Marek Šilhart, kterého nahradí Daniel Fikar.
     
    54
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Rohový kop Havlíčkův Brod odvrátil, jenže neudržel míč. K tomu se tak dostal v brankovišti ANTONÍN PLICHTA, který chytře a šikovně přeloboval domácího gólmana, který musel vyběhnout z brány. Hosté se tak znovu ujímají vedení.
     
    52
    Hosté z pravé strany ocentrovali za zadní tyč, kam nabíhal Antonín Plichta. Ten se opřel do balonu levačkou a Jakub Mazánek musel zasáhnout rukavicemi.
     
    51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Na Losích je znovu vyrovnáno. VOJTĚCH NOVÁK dostal znovu průnikovou přihrávku do pravého křídla. Před bránu mu nabíhali dva spoluhráči, domácí hráč s číslem 14 na zádech ale překvapil všechny včetně domácího gólmana, když poslal míč přímo na bránu, a ten skončil až v síti.
     
    49
    Slovan odvrátil dlouhý nákop hostů a na pravém křídle už startoval Vojtěch Novák. Hlavou prodloužený balon mířil ale daleko před něj, míč tak získala obrana Velkého Meziříčí.
     
    47
    Pavel Partl stejně jako před chvíli posílal míč do ohně z pravé strany, kde to jen tak tak stihl před tím, než se dostal za čáru, ani tento nákop ale nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    46
    Velké Meziříčí vstoupilo do druhé půle od podlahy. Po rychlé akci se dostal na pravé straně k centru Pavel Partl, vysoký míč však domácí obrana odvrátila.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první půli začali trochu překvapivě lépe domácí. Měli více ze hry, a nakonec se dostali i do vedení. To ale neudrželi, favorizované Velké Meziříčí otočilo stav utkání ve svůj prospěch. Poté se nicméně hra opět vyrovnala a hrozil znovu i Slovan. Před druhým poločasem je tak vše stále otevřené.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po rohovém kopu se ke střele dostal Pavel Partl. Jeho pokus z hranice velkého vápna měl slušné parametry, povedeným zákrokem se ovšem prezentoval Jakub Mazánek.
     
    45
    Antonín Plichta se dostal ke střele z hranice velkého vápna. Ta byla zablokována, bude se rozehrávat rohový kop.
     
    44
    Na druhé straně mířil míč do pokutového území k Pavlu Partlovi, tomu ale pod nohy skočil Jakub Mazánek a udržel míč v náruči.
     
    43
    Jan Bajer dostal přihrávku do pokutového území, kde předvedl obrovskou rychlost a dostal se za obránce, jeho zakončení se ale nakonec mezi tři tyče nevešlo.
     
    41
    Domácí vhazovali u pravé postranní čáry. Vojtěch Novák po této situaci poslal středně vysoký balon před bránu. Tam si zakřičel Michal Lancman a sebral míč do rukavic.
     
    40
    Filip Vošmera zpracoval přihrávku a vystřelil ze střední vzdálenosti, jeho projektil ale mířil vysoko nad bránu.
     
    39
    Velké Meziříčí zahrávalo standardní situaci z pravé strany nedaleko od velkého vápna, tu odvrátil obětavým zákrokem Jakub Pavlas.
     
    37
    Havlíčkův Brod se dostal k další šanci. Marek Šilhart zády k bráně střílet nemohl, a tak přiťukl míč Janu Bajerovi, který bez přípravy z hranice velkého vápna jen těsně přestřelil hostující bránu.
     
    36
    Slovan se v posledních minutách opět drží více na balonu. Po akci z levé strany centroval před bránu, kde akce končí.
     
    35
    Vojtěch Novák po tvrdém souboji udržel míč a mohl pokračovat v akci, pak ale absolvoval další souboj, který byl na hranici pravidel. Domácí tribuna měla jasno, podle sudího se ovšem o faul nejednalo.
     
    33
    Jan Bajer rozehrával standardní situaci z pravé strany. Poslal do vápna nadýchaný centr, k němu ale nakonec měla blíže obrana Velkého Meziříčí.
     
    31
    Havlíčkův Brod rozehrával rohový kop z levé strany. Ten hostující obrana odvrátila, z druhé vlny se k němu ještě dostal Marek Šilhart. Byl sice zády k bráně, přesto jeho ránu přes hlavu musel likvidovat brankář Michal Lancman.
     
    30
    Jakub Pavlas měl před velkým vápnem prostor, jenže mu chyběla podpora spoluhráčů. Nejsem si jistý, jestli vyslal střelu, která mu nesedla, nebo jestli čekal spoluhráče, který se mu nabídne, každopádně míč končí v zámezí. Bude se odkopávat od hostující brány.
     
    29
    Jan Bajer se rozeběhl po pravém křídle a poslal střílený centr před bránu, kam zabíhal Vojtěch Novák, ten byl ale hostující obranou obsazený.
     
    27
    Hra je přerušena na pauzu na pití. Oblaka ustoupila a v Havlíčkově Brodě nyní pálí silné sluneční paprsky.
     
    26
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Po přetaženém rohovém kopu hosté pokračovali akci, z levé strany centroval Filip Vošmera. Jeho vysoký pas našel hlavu kapitána MARTINA PUŽI, který se prosadil i přes to, že si gólman Jakub Mazánek na míč sáhl.
     
    24
    Antonín Plichta dostal přihrávku do běhu na pravé straně a už překonal domácího brankáře, který vyběhl z brány. V poslední chvíli ale zachránil situaci Jakub Peca. Bude se zahrávat rohový kop.
     
    23
    V držení míče jsou domácí. Operují s ním na půlce hřiště a marně hledají mezeru v obranné linii soupeře.
     
    21
    Velké Meziříčí pokračuje po vstřelené brance v útočné aktivitě. Slovan se ovšem ubránil a vyrazil do protiútoku. Ten je zastaven na levém křídle u půlící čáry faulem hostů.
     
    19
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Hosté bleskově vyrovnávají po obdobné situaci. Velké Meziříčí rozehrálo rohový kop na bližší tyč, odkud se prosadil DAVID KARMAZÍN. Domácí obránci teď na sebe vrhají vyčítavé pohledy.
     
    18
    Velké Meziříčí rozehrálo a okamžitě se dostalo do útoku. Jeho snaha končím rohovým kopem, který bude rozehrávat z pravé strany.
     
    17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Slovan se překvapivě dostává do vedení! Nutno ale říct, že zaslouženě, zatím má více ze hry. Jan Bajer zahrával rohový kop z pravé strany, který si našel LUKÁŠ DOČKAL, který usměrnil míč hlavou k pravé tyči hostujícího brankáře.
     
    15
    Velké Meziříčí nebezpečí odvrátilo, naopak se samo dostalo do protiútoku. To na levém křídle zastavil až Lukáš Dočkal, ale jen za cenu žluté karty. I když si troufnu říct, že byla ale velice přísná.
     
    13
    Po neúspěšném útoku hostů se Slovan dostal do brejku. Martin Cakl dostal míč do běhu, jeho ránu ale hosté zablokovali. Roh se bude kopat také na druhé straně hřiště.
     
    12
    Po centru Martina Pavlíka z pravé strany byli dva domácí útočníci ve vzduchu, ani jeden z nich ale na vysoký míč hlavou nedosáhl.
     
    11
    Ani podruhé z této situace hosté havlíčkobrodskou bránu neohrozili.
     
    10
    Mirek Malata byl rychlejší než havlíčkobrodský obránce a dostal se přes něj ke střele, domácí bek v poslední chvíli zasáhl skluzem. Velké Meziříčí bude rozehrávat druhý rohový kop.
     
    9
    Hosté rozehráli rohový kop dlouhým centrem, který přeletěl všechny zúčastněné. Pokračovat budou domácí odkopem od brány.
     
    8
    Poprvé zahrozilo také Velké Meziříčí. Po přetaženém centru se vrátil míč na střed, kde se do něj z první opřel David Karmazín, jehož rána byla zablokována na roh.
     
    7
    Lukáš Dočkal rozehrával standardní situaci od půlicí čáry, jeho centr odvrátila hlavou obrana hostů.
     
    6
    Martin Pavlík se snažil po autovém vhazování centrovat od pravého rohového praporku, jeho pokus ale sebrala obrana Velkého Meziříčí.
     
    5
    Vojtěch Novák musel zrychlit krok, aby dostihl přihrávku na pravé straně. Z prostoru velkého vápna napřáhl ke střele, ta ale skončila nad bránou Velkého Meziříčí.
     
    4
    Jan Bajem u levé pomezní lajny mohl postupovat dopředu, v souboji jeden na jednoho si ale předkopl balon příliš před sebe. Míč doputoval až za čáru, hosté budou vhazovat.
     
    3
    Slovan se díky dobrému napadání dostal k balonu na půli hřiště a Jakub Pavlas posílal průnikovou přihrávku do levého křídla. Jeho pas byl ale příliš dlouhý, bude se odkopávat od brány hostů.
     
    2
    Do první šance se dostali domácí. V zahuštěném pokutovém území Velkého meziříčí ale Jan Bajer neměl příliš prostoru, jeho střelecký pokus byl zablokovaný. Navíc tak nešťastně, že situace končí pouze odkopem od brány.
     
    1
    Domácí rozehráli a Lukáš Dočkal posílal po pravé straně dlouhý balon dopředu. K němu měla ale blíž obrana Velkého Meziříčí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Havlíčkův Brod: Mazánek – Cakl, Peca, Turek (C), Dočkal – Pabousek, Pavlas, M. Pavlík, Novák – Bajer, Šilhart
    Náhradníci: Konrád – Dejl, Fikar, Trinh, Víšek, J. Pavlík
    Trenér: Jindřich Adamec

    FC Velké Meziříčí: Lancman – Puža, Bouček, Mar. Malata, Vašíček – Šuta, Partl, Vošmera, Karmazín – Plichta, Mir. Malata
    Náhradníci: Dubec – Mička, Šimáček, Chalupa, Štourač
    Trenér: Jan Šimáček

    Rozhodčí: Ladislav Svoboda – Jan Nápravník, Ondřej Terber.
     
    Poslední vzájemné utkání

    23.07.2021 FC Slovan Havlíčkův Brod – FC Velké Meziříčí 0:3 (0:1)

    Branky: 27. Plichta, 78. Mucha, 80. Demeter

    FC Slovan Havlíčkův Brod: Mazánek – Cakl, Dejl, Turek, Šilhart (71. Pecen) – Trinh, Pabousek (87. Hloušek) – Bajer, Fikar (81. Bouma), Kučera – Žila

    FC Velké Meziříčí: Kolář – Pavlík (80. Malata Mar.), Mucha, Komínek, Vašíček (67. Malata Mir.) – Ráliš (56. Šuta), Puža, Urbánek, Karmazín (56. Demeter), Nedvěd – Plichta
     
     FC Slovan Havlíčkův Brod

    Havlíčkův Brod zápolí v Divizi D. Do loňské sezony vstoupil čtyřmi výhrami v úvodních šesti zápasech, pak ale prohrál pětkrát v řadě a forma z úvodu soutěže byla pryč. Slovan nakonec skončil uprostřed tabulky na 7. místě.

    Loňská účast v MOL Cupu skončila havlíčkobrodským fotbalistům hned v předkole. Slovan v něm podlehl soupeři, se kterým se po roce utká i dnes – tedy Velkému Meziříčí, jak už bylo zmíněno.

    Postoupit z předkola se podařilo Havlíčkovu Brodu pouze jednou. V sezoně 2007/2008 se Slovan radoval na úkor Valašského Meziříčí. V 1. kole pak těsně podlehl Žďáru nad Sázavou 1:2.
     
     FC Velké Meziříčí

    Velké Meziříčí působí od sezony 2015/2016 v MSFL. V této soutěži se v uplynulém ročníku pohybovalo okolo klidného středu tabulky a nakonec obsadilo 9. příčku.

    V loňském ročníku MOL Cupu došlo Velké Meziříčí do 2. kola. V předkole si poradilo s Havlíčkovým Brodem, v 1. kole pak porazilo 4:2 v prodloužení Rosice. Ve 2. kole nestačilo až na Opavu, které podlehlo 0:5.

    Nejdál se Velké Meziříčí v MOL Cupu dostalo do 3. kola. To se mu podařilo v sezoně 2016/2017. Stopku mu tehdy vystavila Dukla Praha, které podlehlo 1:2. Za Duklu v té době nastupoval například také Peter Olayinka. Tento zápas ve Velkém Meziříčí sledovalo 1620 fanoušků, což je nejvyšší návštěva v historii klubu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu předkola MOL Cupu mezi týmy FC Slovan Havlíčkův Brod a FC Velké Meziříčí. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Sochor

    Branky: 17. Dočkal, 51. Novák – 19. Karmazín, 26. Puža, 54. Plichta

    Karty:   15. Dočkal (HBR), 79. Fikar (HBR), 86. Mazánek (HBR), 87. Pavlas (HBR), 89. Pavlík (HBR), 90. Dejl (HBR) – 79. Vošmera (VEM), 90. Partl (VEM)


    FC Slovan Havlíčkův Brod: Mazánek – Cakl, Peca (55. Dejl), Turek (C), Dočkal – Pabousek (67. Trinh), Pavlas, M. Pavlík, Novák (77. Víšek) – Bajer, Šilhart (55. Fikar)
    Náhradníci: Konrád – Dejl, Fikar, Trinh, Víšek, J. Pavlík

    Trenér: Jindřich Adamec

    FC Velké Meziříčí: Lancman – Puža, Bouček, Mar. Malata, Vašíček – Šuta, Partl, Vošmera, Karmazín (87. Chalupa) – Plichta, Mir. Malata (73. Štourač)
    Náhradníci: Dubec – Mička, Šimáček, Chalupa, Štourač

    Trenér: Jan Šimáček

    Rozhodčí: Ladislav Svoboda – Jan Nápravník, Ondřej Terber

    Diváci: 200
    bahis siteleri