USA – Finsko 6:1 (kon.) | Švédsko – Německo 4:3 (2:0 po s.n.) | Kanada – Švýcarsko 4:1 (kon.)
Česko – Dánsko cz 5:1 (kon.)
konec
USA
6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Finsko
Sobota 27.08.2022, 15:07 • KVIK Hockey Arena, Herning • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:24 Hannah BRANDTOVÁ - 6:1
     
    58:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ještě jednou se Američanky mohly radovat! Knightová dostala přihrávku na pravý kruh, odkud tvrdě vystřelila, ale brankářka touš vyrazila do strany. Poté přišla dorážka z blízkosti, o kterou se postarala HANNAH BRANDTOVÁ. 6:1. Asistence: Hilary Knightová a Hannah Bilkaová.
    57:43 Hannah BILKAOVÁ - 5:1
     
    57:43
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Risk Finkám nevyšel, Američanky pohodlně zvyšují na rozdíl čtyř branek. Ze středního pásma se dostala do toho útočného HANNAH BILKAOVÁ, které nedělalo problém zamířit do prázdné klece. 5:1. Bez asistence.
     
    49:33
    Vyloučení v týmu USA:
    Caroline Harveyová – 2 min., sekání.
     
    45:46
    Vyloučení v týmu USA:
    Taylor Heiseová – 2 min., sekání.
    42:39 Amanda KESSELOVÁ - 4:1
     
    42:39
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky ale žádné drama nedopustí. Zpoza brány přišla přihrávka Heiseové, kterou si našla AMANDA KESSELOVÁ. Kesselová propasírovala kotouč výstrojí brankářky a vstřelila svůj druhý gól v dnešním duelu. 4:1. Asistence: Taylor Heiseová a Alex Carpenterová.
    40:46 Ella VIITASUOVÁ - 3:1
     
    40:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky se na začátku třetí periody dočkaly snížení! Julia Liikalaová se za brankou USA dostala ke kotouči a poté jej předložila ELLE VIITASUOVÉ, jejíž rána zapadla do americké sítě. 3:1. Asistence: Julia Liikalaová.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 54 – 7
    37:13 Amanda KESSELOVÁ - 3:0
     
    37:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Na konci druhé třetiny jdou Američanky do tříbrankového vedení! Roqueová už před brankovištěm mohla střílet, ale zvolila otočku a přesnou přihrávku na AMANDU KESSELOVOU, která měla poměrně snadnou práci. 3:0. Asistence: Abby Roqueová a Kendall Coyne-Schofieldová.
     
    35:14
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Nelli Laitinenová – 2 min., pozdní dohrání.
     
    34:20
    Edenová sice vstřelila třetí americkou branku, ale celé situaci předcházela hra vysokou holí Kendall Coyne-Schofieldové, která si pomohla sklepnutím.
    28:53 Abby ROQUEOVÁ - 2:0
     
    28:53
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky se dočkaly v přesilové hře a nyní mohou hrát ve větší pohodě. Kendall Coyne-Schofieldová vybídla Barnesovou u modré čáry. Druhá jmenovaná vypálila a zřejmě k lehké teči se dostala ABBY ROQUEOVÁ, které byla branka zatím připsána. 2:0. Asistence: Cayla Barnesová a Kendall Coyne-Schofieldová.
     
    28:28
    Vyloučení v týmu Finsko:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Kiira Yrjänenová.
     
    24:44
    Taylor Heiseová dostala přesně na čepel přihrávku z pravé strany. Z levého kruhu orazítkovala horní tyč branky Finska.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Sanni Vanhanenová – 2 min., držení.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 28 – 2
     
    19:18
    Vyloučení v týmu USA:
    Kelly Panneková – 2 min., podrážení.
     
    16:06
    Kendall Coyne-Schofieldová se objevila úplně sama před bránou, jenže napálila pouze připravenou vyrážečku Anni Keisalaové.
     
    10:11
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Sanni Vanhanenová – 2 min., hákování.
     
    10:11
    Tak to byl velký šok pro Američanky, které před vlastní brankou chybovaly, nicméně Finky si pomohly faulem. Branka Liikalaové platit nemohla.
     
    07:28
    Další zbytečná finská ztráta kotouče! Dvě hráčky USA se objevily před brankou úplně samy. Kendall Coyne-Schofieldová narýsovala pobídku kolegyni, ale ta si na Keisalaovou nepřišla.
    06:13 Jincy DUNNEOVÁ - 1:0
     
    06:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hokejistky USA se dostávají po zásluze do vedení! Hannah Brandtová využila zaváhání Nelli Laitinenové a dostala se za brankou Finska k puku. Její přihrávku si nad kruhy našla JINCY DUNNEOVÁ, která přesnou střelou nedala brankářce šanci. 1:0. Asistence: Hannah Brandtová a Amanda Kesselová.
     
    02:54
    Obrovský závar na brankovišti Finska! Kotouč následně vyplaval před Megan Kellerovou, která z ideální pozice mezi kruhy minula svatyni.
     
    01:29
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Krista Parkkonenová – 2 min., vysoká hůl.
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 7. Dunneová (Brandtová, Kesselová), 29. Roqueová (Barnesová, Coyne-Schofieldová), 38. Kesselová (Roqueová, Coyne-Schofieldová), 43. Kesselová (Heiseová, Carpenterová), 58. Bilkaová, 59. Brandtová (Knightová, Bilkaová) – 41. Viitasuová (Liikalaová)


    USA: Rooneyová (Hensleyová) – Steckleinová (A), Harveyová, Harmonová, Kellerová, Barnesová, Dunneová, Guildayová – Bilkaová, Brandtová, Knightová (A) – Carpenterová, Heiseová, Kesselová – Coyne-Schofieldová (C), Panneková, Edenová – Scamurraová, Compherová, Zumwinkleová – Roqueová.
    Trenér: John Wroblewski

    Finsko: Keisalaová (Räisänenová) – Laitinenová (A), Rantalaová, Hiirikoskiová (C), Viitasuová, Karjalainenová, Parkkonenová, Savolainenová – Vainikkaová, Tulusová, Holopainenová – Karvinenová (A), Vanhanenová, Liikalaová – Yrjänenová, Nylundová, Vesaová – Sundelinová, Rakkolainenová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Rozhodčí: Celarová (SVK), Kainbergerová (AUT) – Jonáková (SVK), Toddová (CAN)
    bahis siteleri