Lipt. Mikuláš – Miskolc 6:1 (kon.) | Skalica – Třebíč 3:2 (po s.n.) | Kladno – Slavia 3:4 (kon.)
Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (2:1 po s.n.) | Poruba 2011 – Nitra 0:0 (zruš.) | Trenčín – Olomouc 2:1 (po pr.)
Motor ČB – Jihlava 1:3 (kon.) | Zlín – Zvolen 4:5 (kon.) | Litoměřice – Sokolov 4:2 (kon.)
Příbram – Klatovy 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 3:2 (po pr.) | Přerov – Šumperk 2:1 (po pr.)
Nový Jičín – Havířov 3:4 (2:3 po s.n.) | SHKM Hodonín – Žďár n/S 4:7 (kon.) | Vyškov – Znojmo 2:3 (kon.)
Ústí n/L – Jablonec n/N 8:1 (kon.) | Mostečtí Lvi – Děčín 6:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Poprad 3:2 (kon.)
Pardubice – Liberec 1:0 (kon.) | Benátky n/J – Pardubice B 0:0 (zruš.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 5:3 (kon.)
Jihlava – Vrchlabí 0:0 (zruš.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Úterý 30.08.2022, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný den z přerovské MEO Arény, v rámci přípravy se zde utkají týmy HC ZUBR Přerov a DRACI PARS ŠUMPERK.
     
    DRACI PARS ŠUMPERK
    Šumperk zatím v přípravném období odehrál čtyři zápasy. Svěřenci trenéra Lukáše Majera se nejprve utkali se soupeřem z nejvyšší české soutěže – extraligovou Plzní. Na ledě Západočechů se gólově neprosadili a po čtyřech brankách inkasovaných v prostřední třetině prohráli 0:4. Draci se také dvakrát střetli s konkurentem z Chance ligy, jihlavskou Duklou. Doma Horákům podlehli 2:4, venku na stadionu v Pelhřimově pak 1:2. Šumperští sice vedli po trefě Průžka, Jihlava ale zanedlouho srovnala a pět minut před koncem základní hrací doby rozhodla. Mezi duely proti Dukle si celek ze severní části Olomouckého kraje připsal první vítězství v přípravě. Polské Jastrzebie před vlastním publikem zdolal 1:0, jediný gól zápasu vstřelil zkraje druhého dějství obránce Vratislav Kunst. Třiadvacetiletý odchovanec Liberce, známý prvoligové obci z Benátek nad Jizerou, je také zatím nejčerstvější posilou Draků. Nabídku ze zahraničí naopak nakonec před Šumperkem upřednostnil útočník Lukáš Klíma.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov stejně jako jeho úterní (a následně i čtvrteční) konkurent dosud v přípravě zasáhl do čtyř zápasů. Výběr trenérů Roberta Svobody a Petra Dočkala se nejprve představil ve Frýdku-Místku. Velmi mladá sestava Zubrů skórovala pouze jednou a s rysy prohrála 1:5. Následoval domácí turnaj ZUBR Cup, v rámci kterého se Hanáci střetli se Vsetínem, zlínskými Berany a s trenčínskou Duklou. Duel s Valachy dokázali otočit a zvítězili 3:2 po prodloužení. Nad Zlínem naopak vedli, ale nakonec odjížděli z ledu s porážkou 1:2. Proti účastníkovi slovenské extraligy pak bez několika opor neskórovali a výsledkem byla prohra 0:4. V utkání s Trenčínem si první start v přerovském dresu připsal Zdeněk Okál. Zkušený útočník, dosud prakticky nerozlučně spjatý se Zlínem, přitom odehrál první zápas po dlouhých šesti měsících.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Postava) – Černý, Kudělka (A), Chroboček, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C), Gréč – Jakub Svoboda, Ministr, Doležal (A) – Jan Svoboda, Pechanec, Březina – Okál, Macuh, Goiš – Dobša, Dvořák, Indrák
    Trenér: Robert Svoboda

    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Drtil, Eliáš, Kunst, Kadeřávek, Hrachovský, Dudycha – Kohút, Šuhaj, Vachutka (A) – Bernat, Čermák, Průžek (C) – Jouza (A), Horký, Antoníček – Křemen
    Trenér: Lukáš Majer

    Rozhodčí: Blaha, Šico – Navrátil, Peluha.
     
    Oba týmy za sebou mají rozbruslení. Domácí Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, hosté ze Šumperka v modrožlutých dresech.
     
    Aktéři utkání postupně vjíždějí na ledovou plochu MEO Arény, zápas za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly utkání vyhráli hosté.
     
    00:18
    Šuhaj poslal kotouč za přerovskou branku, tam jej ale domácí beci dokázali zastavit. Zubrům se založení útočné akce nepovedlo a rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    00:44
    Chrobočkovu křížnou přihrávku si na levém křídle zpracoval Březina. Jeho střelu na první tyč zlikvidoval v pokleku hostující brankář.
     
    02:23
    Kadeřávek dostal kotouč, který letěl souběžně s modrou čárou. Nahození obránce Šumperku Petrásek betony vyrazil před sebe. Dorážet se těsně před brankou pokoušel Bernat, ale přerovskou branku netrefil.
     
    03:14
    Zubři vyslali v krátkém časovém sledu dvě střely z levé strany útočného pásma. Ani jeden z těchto pokusů ale Hamalčíka viditelněji neohrozil.
     
    03:38
    Ministr nabral rychlost a díky ní projel až na hranici kruhů. Odtud vyzkoušel pozornost brankáře Draků, který v pokleku podržel kotouč ve výstroji.
     
    03:47
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Pechanec – 2 min., podrážení.
     
    04:08
    Šumperk udržel útočné pásmo a Kunst poslal od modré čáry přihrávku na levé křídlo útočné třetiny. Odtud z první střílel příklepem připravený Vachutka, Petrásek se ovšem stihl přesunout a betony puk přizvedl mimo branku.
     
    04:51
    Drtil zadovkou z prostoru za domácí brankou našel pouze Macuha, ale tomu se vyhodit nepodařilo. Draci pak chvíli kombinovali před Petráskem. Kotouč obdržel zcela volný Vachutka, který z levé strany posílal střílený pas mířený přímo na branku Zubrů. Petrásek včas vytrčil pravý beton, kterým puk zastavil. Hosté se ještě snažili dorážet, ale úspěšní nebyli. Domácí obrana dokázala jejich krátkodobému náporu odolat.
     
    05:47
    Přerov hraje v plném počtu, Pechanec je zpět na ledové ploše.
     
    07:05
    Od modré čáry vystřelil Hrdinka a Hamalčík vyrazil kotouč před sebe. Po dorážce se vzápětí natahoval Březina, ale na kotouč nedosáhl.
     
    07:50
    Čtvrtému útoku Zubrů nevyšel přechod přes útočnou modrou čáru a jeden z čárových rozhodčích tak domácímu týmu píská ofsajd.
     
    08:02
    Zdálky od levého mantinelu zakončil příklepem Indrák, Hamalčík kotouč vyrážečkou bez problému vytěsnil do rohu kluziště.
     
    08:36
    Tentokrát chtěl Indrák nachytat brankáře hostů pokusem z ostrého úhlu, nasměrovaným z levého rohu útočného pásma. Hamalčík zakročil patou betonu. Puk se odrazil do prostoru u modré čáry, odkud vyslal táhlou střelu obránce Černý. Brankář Draků zásahem v pokleku přerušuje hru.
     
    09:33
    Doležal si z pravé strany vybruslil mezi kruhy. Domácí křídelník si ještě všiml najíždějícího Ministra, kterému krátkou křížnou nahrávkou předal kotouč. Ministr byl ovšem tísněný hostujícím obráncem, a proto z prostoru poblíž pravé tyče nedokázal vystřelit.
     
    10:40
    Přerov operuje v útočné třetině. Hamalčík nejprve lapačkou přikryl kotouč, který jel po ledě k pravé tyči. Po vyhraném buly zakončoval Doležal, ale pouze do těla brankáře Draků.
     
    10:50
    Zubři opět udrželi útočné pásmo a v mezikruží se ocitl v dobré pozici Březina. Puk ovšem poslal, stejně jako před chvílí Doležal, pouze do výstroje Hamalčíka.
     
    11:12
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Březina – 2 min., hákování.
     
    12:41
    Na kraji levého kruhu se odrazil kotouč ke Kunstovi, který neotálel a střílel. Petrásek vkleče přizvedl pokus obránce Šumperka nad sebe. Na dorážky ze strany hostů už nedošlo.
     
    13:12
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    13:19
    Krátce po konci přesilovky se z pravé strany protlačil před branku Zubrů Horký. Poté, co si prohodil kotouč mezi nohama jednoho z domácích obránců, zamířil k bližší tyči. Tam však Petrásek včas ucpal veškerý volný prostor.
     
    13:38
    Po střetu s jedním z Draků nedaleko pravého mantinelu zůstal na ledě ležet Indrák. Po chvíli se nicméně dokázal zvednout a v předklonu odjel na střídačku. Snad bude v pořádku.
     
    14:09
    Bernata neodclonil jeden z domácích hráčů a Petrásek měl práci se střelou letící kousek nad ledem. Betony si ale zvládl poradit.
     
    14:09
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Průžek – 2 min., podrážení.
     
    14:44
    Kohút dokázal vyvézt puk až do útočné třetiny, jeho pokus vracející se hráči Přerova zblokovali do rohu kluziště. Tam hostující útočník ještě chvíli bojoval o kotouč.
     
    15:34
    Od modré čáry nahodil kotouč Hrdinka. Kus černé gumy se odrazil před branku ke kapitánovi Přerova Krislovi, jehož šanci dokázal Hamalčík zneškodnit. Kotouč přizvedl tak, že narýsoval oblouček a skončil za brankou Draků.
     
    16:09
    S koncem přesilovky pálil za chumlem těl před Hamalčíkem Dvořák, nicméně vzdálenější tyčku šumperské branky minul.
     
    16:53
    Doležal zkusil z pravé strany střelu přes obránce, ten kotouč ztečoval do ochranné sítě.
     
    17:16
    Na pravém křídle přišel o puk Průžek a dopředu se vydal Dobša, který měl před sebou dost prostoru. Poté nahrál na osu hřiště najetému Hrdinkovi, jehož pohotový pokus neméně pohotově lapačkou zachytil Hamalčík.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Kohút – 2 min., nedovolené bránění.
     
    18:08
    Zubři neudrželi puk v útočném pásmu a Antoníčkovi se povedlo vyhodit. Vzápětí pronikl po pravém křídle Jakub Svoboda a jeho nabídku lehce tečoval Ministr. Klečící brankář Šumperka našel kotouč ve své výstroji.
     
    18:45
    Z levé strany se protáhl na hranici levého kruhu Ministr. Bylo vidět, že první centr Zubrů chce provést kličku do bekhendu, nicméně Draci dokázali jeho pokus usměrnit do ochranné sítě.
     
    19:14
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři se přesně 46 sekund před koncem první třetiny ujímají vedení. Z levé strany poslal křížný pas před branku Dvořák. U pravé tyče si kotouč zpracoval Goiš a zakončil k bližší tyči. Klečící Hamalčík puk vyrazil pouze před bránu. V tomto prostoru ho jako první dojel ROK MACUH a zakončil do prázdné brány. Asistence: Jiří Goiš a Filip Dvořák.
     
    19:37
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Vachutka – 2 min., vysoká hůl.
     
    19:50
    Domácí těsně před přestávkou udrželi útočné pásmo. Jeden ze Zubrů vystřelil z levé strany, Hamalčík kotouč letící k bližší tyči vyrazil betonem do rohu kluziště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přípravného utkání mezi Přerovem a Šumperkem je u konce. Draci nejprve dostali výhodu dvou přesilovek, Petráska se jim ale překonat nepodařilo. Posléze hráli dvě početní převahy také Hanáci a ve druhé z nich otevřeli skóre. Zblízka dopravil puk do odkryté branky ex-šumperský Rok Macuh. Do druhé části si Zubři přenesou ještě minutu a půl přesilovky za vysokou hůl Vachutky. Prostřední dějství začne zhruba v 18:49.
     
    Oba týmy se vracejí na led, za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé části vyhráli domácí.
     
    20:19
    Jakub Svoboda přihrávkou přes šířku útočné třetiny našel zcela volného Černého, který z prostoru levého kruhu těsně minul bližší horní roh šumperské branky.
     
    21:04
    Po levé straně prošel Březina a posléze předal puk po sebe dojíždějícímu Chrobočkovi. Ten to zkusil zleva prudce na bližší tyčku, Hamalčík kotouč betonem vyrazil k levému mantinelu.
     
    21:31
    Těsně před koncem početní výhody nahodil puk od modré čáry na branku Hrdinka. Před Hamalčíkem stálo hned několik hráčů, přesto si ale s letícím pukem zvládl poradit.
     
    21:53
    Hosté už hrají v plném počtu, Vachutka je zpět na ledě.
     
    22:19
    Macuh s Goišem vybojovali kotouč za brankou Draků a Macuhovi pak nescházelo mnoho, aby přihrál do velké šance volnému Ševčíkovi. Ten nicméně před Hamalčíkem na puk nedosáhl.
     
    22:42
    Zpoza bránícího Přerovana vystřelil z levé strany útočné třetiny Šuhaj, Petrásek máchl lapačkou a letící puk zastavil.
     
    23:15
    Kunst zkusil při rychlé protiakci vystřelit ještě před kruhy, jeho pokus byl nicméně nepřesný.
     
    24:03
    Jan Svoboda zblokoval u modré čáry střelu obránce Dudychy a vydal se s pukem dopředu. Zubrům se ale Hamalčíka ohrozit nepovedlo.
     
    24:54
    Teď naopak domácí viditelně zahrozili. Na dlouhý pas si najel nekrytý Kudělka a u levé tyče usměrnil puk na bránu. Hamalčík se stihl včas přesunout a betonem kotouč vyrazil. Poté ještě prudce od pravého mantinelu vystřelil Okál, brankář Draků znovu zvládl puk vytěsnit mimo hostující bránu.
     
    26:26
    Doležal projel mezi několika hráči Šumperka. Jeho pas z levé strany si chtěl zpracovat Ministr, nepodařilo se mu to ale tak, jak by si představoval. Puk proto nasměroval pouze vedle levé tyče hostující branky.
     
    26:50
    Od modré čáry to zkusil Krisl, Hamalčík kotouč v pokleku zastavil. Vhazovat se bude v útočném pásmu Přerova.
     
    26:50
    Oddechový čas pro tým DRACI PARS ŠUMPERK.
     
    26:55
    Jan Svoboda po vyhraném buly Zubrů poslal kotouč na modrou čáru Černému. Jeho táhlý pokus zneškodnil vkleče Hamalčík.
     
    27:01
    Další zákrok brankáře Draků, který si nyní na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat. Tentokrát zastavil střelu mířící z pravé strany na bližší tyč.
     
    28:10
    Březina udržel puk před dotírajícím soupeřem a odešel střídat. Do útočné třetiny nastoupil třetí útok Zubrů. Nahození Hrdinky z levé strany hosté ztečovali mimo hřiště.
     
    28:30
    Po souboji přímo před střídačkou Šumperka zůstal ležet na ledě Okál. K domácímu útočníkovi doběhl doktor, nakonec se ale dokázal sám zvednout a zamířil na střídačku.
     
    29:10
    Po důrazu Kohúta v útočném pásmu se do potíží dostal domácí obránce Ševčík. Šanci Draků to však nepředznamenalo.
     
    29:40
    Okamžitě po buly v útočném pásmu dostal kotouč přiťuknutý Jakub Svoboda. Křídelník prvního útoku Zubrů střílel po ledě k levé tyči, Hamalčík ale včas přitiskl beton k zemi a předvedl povedený zákrok.
     
    29:42
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Křemen – 2 min., vysoká hůl.
     
    30:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Hrdinka – 2 min., sekání.
     
    30:16
    Kudělka se s Indrákem vydal dopředu a od domácího útočníka obdržel puk na levou stranu útočného pásma. Odtud zakončoval na lapačku Hamalčíka, který touto části své výstroje také přerušil hru.
     
    30:41
    Do útoku se vydal pro změnu obránce Draků Eliáš. Petrásek jeho pokus zdálky zkrotil na hrudi.
     
    31:42
    Šumperk hraje v plném počtu.
     
    32:09
    Také domácí již hrají v pěti.
     
    32:35
    Jakub Svoboda poslal křížnou nahrávku Ministrovi. Ten si puk přikopl bruslí, nicméně poté se z levé strany před šumperskou bránu neprotáhl.
     
    33:16
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Doležal – 2 min., nedovolené bránění.
     
    33:30
    Dvořák vytečoval puk za modrou čáru a Šumperk tak musel útočné pásmo opustit.
     
    33:41
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Kunst – 2 min., hákování.
     
    33:58
    Draci právě vstřelili branku!
    Hosté při hře ve čtyřech srovnávají krok. Jan Svoboda v útočném pásmu nedokázal udržet kotouč a ještě ho nešťastně přikopl Drakům do útoku. Po pravém křídle poté projel Eliáš a kolmým pasem před bránu našel ADAMA KŘEMENA. Ten kotouč z bezprostřední blízkosti usměrnil na Petráska, jemuž zakončení šumperského útočníka prošlo výstrojí až za brankovou čáru. Asistence: Filip Eliáš a Jiří Průžek.
     
    35:15
    Průžek byl nad kruhy zcela volný, takže si mohl sjet blíže domácí brance. Jeho pokus z levé strany zastavil v pokleku na betonech Petrásek.
     
    35:18
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    35:42
    Také Šumperk už je kompletní.
     
    36:15
    Hrachovského pokus z pravé strany nebyl zrovna přesný a kotouč se zastavil až o zadní tvrzené sklo.
     
    37:22
    Přihrávku do jízdy na jednoho z domácích hráčů dokázal vystihnout Bernat, který zrovna naskočil do hry ze střídačky.
     
    37:49
    Z ostrého úhlu zakončil Kohút, Petrásek puk směřující na bližší tyčku betonem vyrazil na zadní mantinel.
     
    38:45
    Kadeřávkův pokus od modré čáry byl dost možná ještě tečovaný jedním z Draků, Petrásek nicméně zvládl zakročit betonem.
     
    38:59
    Na druhé straně Hamalčík vyrazil střelu Goiše. Hostující brankář si pak nebyl jistý, kde se kotouč nachází, a proto se zády rychle přitiskl k horní tyčce.
     
    39:34
    Doležal hledal z pravé strany před bránou najetého Jakuba Svobodu, tomu ovšem kotouč pouze projel mezi nohama.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. Přerov si v její první polovině vypracoval více šancí, navýšit těsné vedení ale nedokázal. Hamalčík vychytal například Jakuba Svobodu, který zakončoval ihned po buly v útočném pásmu. Při hře ve čtyřech na obou stranách pak Draci dokázali srovnat. Eliášův pas zblízka tečoval za Petráskova záda Adam Křemen. Šumperk poté ožil a přidal na aktivitě, do třetí části nicméně oba celky vstoupí za nerozhodného stavu 1:1. Poslední dvacetiminutovka začne zhruba v 19:41.
     
    Oba týmy se vracejí na led, za malou chvíli začne třetí třetina utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Úvodní buly třetí části vyznělo pro Přerov.
     
    40:14
    Doležal s Jakubem Svobodou jeli sami na Hamalčíka, obrovská šance Přerova ale gólem nekončí. Svoboda těsně před bránou nahrál doleva Doležalovi, který nicméně proti brankáři Draků neuspěl.
     
    40:52
    Střelu Chrobočka od modré čáry Hamalčík dobře viděl a betonem ji vyrazil do rohu kluziště.
     
    41:00
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Kadeřávek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    41:16
    Zubři se s pukem ocitli už za modrou čárou a rozhodčí jim píská ofsajd.
     
    41:39
    Jakub Svoboda dostal puk přesně do jízdy. Poté ho posunul na Doležala, který ale z levé strany vystřelil nad hostující branku.
     
    41:53
    Domácí zůstali v útočném pásmu a z pravého kruhu vypálil Jakub Svoboda. Hamalčík máchl lapačkou a dokázal zakročit.
     
    42:27
    Nad pravým kruhem vypálil příklepem Pechanec, Hamalčík si ale na jeho pokus počkal vkleče s připravenou lapačkou.
     
    42:45
    Volný Jan Svoboda dostal kotouč před bránu, ale ještě ho posílal na některého ze spoluhráčů. Nikdo z domácích ho nicméně nezachytil a do úplně prázdné brány tek nezakončil.
     
    43:00
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    43:39
    Na Goiše zívala z pravé strany odkrytá brána, do střely domácího útočníka ale v poslední chvíli vložil hůl jeden z Draků a předvedl tak skvělý obranný zákrok.
     
    44:39
    Dvořák udržel konec brusle na modré čáře a Zubrům se tak nepískal ofsajd. Puk popadl Jan Svoboda a z levé strany otestoval Hamalčíka, který zasáhl vestoje lapačkou.
     
    45:31
    Ministr v útočném pásmu nepřešel přes Kunsta. Od modré čáry pak poslal odražený puk na Hamalčíka Ševčík, šumperskou bránu ovšem minul.
     
    46:03
    Od modré čáry vystřelil příklepem Kudělka, před brankou se ještě snažil dorážet Jakub Svoboda. Hamalčíkovi nicméně puk z výstroje nevypadl a hra se přerušuje.
     
    46:46
    Černý si prohodil posty s Jakubem Svobodou, ten ale na modré čáře dostal puk na brusle a nedokázal zakončit.
     
    47:09
    Střelu Bernata z ostrého úhlu Petrásek betonem vyrazil před sebe. Odražený kotouč pak dojel Dudycha, jeho pokus Zubři ztečovali do ochranné sítě.
     
    47:37
    Před brankou Přerova se zjevil úplně volný Průžek. Chroboček mu v poslední chvíli strčil kotouč do zakončení a kapitán hostů tak Petráska nepřekonal.
     
    48:49
    Od modré čáry to zkusil volný Kadeřávek, Petrásek vyrážečkou přizvedl kotouč nad bránu.
     
    49:50
    Černý ztratil puk ve středním pásmu, upadl a dopředu se vydal Kohút. Jeho zakončení z levé strany Petrásek shrábl do lapačky.
     
    50:14
    Od modré čáry vystřelil po ledě Hrdinka, Hamalčík betonem vytěsnil puk před sebe.
     
    50:48
    Zdálky nahodil puk na Hamalčíka Krisl a vybojoval buly v útočném pásmu. Hostující brankář totiž kotouč podržel ve výstroji.
     
    51:16
    Horký využil toho, že dva Zubři zůstali ve středním pásmu. Projel po pravém křídle a jeho ostrou střelu musel Petrásek likvidovat vyrážečkou.
     
    51:48
    Draci šli chvíli do přečíslení tří proti dvěma. Pokus Vachutky Petrásek vyrazil před sebe a kotouč ze vzduchu sklepl těsně vedle pravé tyče domácí brány Eliáš.
     
    52:20
    Zakončení Hrdinky od modré čáry si Hamalčík i přes chumel těl před sebou dokázal najít a schoval ho do výstroje.
     
    52:58
    Indrák chtěl zadovkou zpoza brány najít Jakuba Svobodu, ale nepovedlo se mu to. Vzápětí pálil od levého mantinelu Krisl, Hamalčík kotouč usměrnil betonem do rohu kluziště.
     
    54:07
    Šumperk využil přerovské nedůslednosti v obranném pásmu a křížná střela Kunsta o kousek minula levou tyč Petráskovy branky.
     
    54:39
    Z levé strany prošel před Hamalčíka Dobša, ovšem hostující brankář dokázal střelu přerovského útočníka hrudí vyrazit mimo branku.
     
    55:31
    Pokus z pravé strany Petrásek betony vyrazil před sebe, vzápětí hráli domácí v šesti a budou za to pykat.
     
    55:31
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jakub Svoboda.
     
    55:48
    Těsně nad pravým kruhem zakončil Kunst. Křížná střela obránce Draků byla tak prudká, že Petráskovi vyrazila hůl. Puk skončil v ochranné síti.
     
    56:08
    Zubři sebrali puk najetému Kunstovi a Krislovi se podařilo vyhodit.
     
    56:43
    Hrdinka poslal kotouč podél mantinelu tak, že ho Šumperští dostihli až za modrou čárou.
     
    57:23
    Doležal při postupném útoku Draků zachytil kotouč a pak nahrál Kudělkovi, který vyhodil.
     
    57:31
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    58:04
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:39
    Draci teď málem dokonali obrat ve skóre! Kotouč po snažení Eliáše propadl Petráskovi za záda, ale brankovou čáru podle soudu hlavního rozhodčího nepřešel.
     
    58:50
    Z mezikruží chtěl rychle vystřelit Bernat, ale jeden z domácích hráčů mu kotouč přizvedl do ochranné sítě.
     
    59:22
    Na jedné straně Vachutka naznačil na pravém kruhu střelu příklepem a poté vyslal nebezpečný pokus švihem, se kterým měl Petrásek co dělat. Zanedlouho po zakončení z levé strany dorážel před brankou Draků Ministr, ovšem Hamalčík vkleče udržel kotouč ve své moci.
     
    59:31
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Indrák – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Vachutka – 2+2, hrubost.
     
    59:51
    Z pravé strany vypálil příklepem Kudělka, šumperskou branku ovšem minul. Poté to od modré čáry zkusil nahozením Černý, nicméně Hamalčík lapačkou kotouč dokázal zastavit.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba vítěze přípravného duelu mezi Přerovem a Šumperkem neurčila. Oba týmy mohly v poslední periodě skórovat. Doležal s Jakubem Svobodou ale velkou šanci nevyužili, necelé dvě minuty před sirénou pak obrat ve skóre nedokonal obránce Draků Eliáš, i když mu k tomu moc nechybělo. V MEO Aréně tak dojde na prodloužení. Zubři budou zároveň ještě minutu a půl hrát přesilovku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Ministrovi nevyšlo na pravém kruhu zpracování puku a Zubři museli útočné pásmo vyklidit.
     
    60:53
    Ministr vypálil příklepem úplně volný u pravé tyče šumperské brány, nicméně přestřelil.
     
    61:33
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    62:17
    Průžkova ostrá střela proletěla kousek nad horní tyčkou přerovské branky, možná ji mimo domácí bránu ještě maskou pomohl Petrásek.
     
    62:28
    Dnešní utkání sleduje 488 diváků.
     
    62:42
    Hrachovský to zkusil švihem zpoza obránce a moc mu nechybělo, aby se trefil k levé tyči domácí branky.
     
    63:11
    Přerov měl ponechanou výhodu, kterou zakončil střelou do klečícího Hamalčíka Krisl.
     
    63:11
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Hrachovský – 2 min., podrážení.
     
    63:27
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři přesilovku po šestnácti sekundách využívají a vítězí tak v prodloužení. Kotouč vyplaval před prázdnou bránu k DANIELU MINISTROVI, který ho nekompromisně napálil do sítě. Asistence: Tomáš Doležal a Tomáš Kudělka.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Přerov nakonec ve čtvrté minutě prodloužení rozhodl o těsném vítězství nad Šumperkem 2:1. Přesilovku zblízka využil Daniel Ministr, kterému po střele Doležala stačilo trefit prázdnou bránu.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne. (20:51:42)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 20. Macuh (Goiš, Dvořák), 64. Ministr (Doležal, Kudělka) – 34. Křemen (Eliáš, Průžek)


    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Postava) – Černý, Kudělka (A), Chroboček, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C), Gréč – Jakub Svoboda, Ministr, Doležal (A) – Jan Svoboda, Pechanec, Březina – Okál, Macuh, Goiš – Dobša, Dvořák, Indrák
    Trenér: Robert Svoboda

    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Drtil, Eliáš, Kunst, Kadeřávek, Hrachovský, Dudycha – Kohút, Šuhaj, Vachutka (A) – Bernat, Čermák, Průžek (C) – Jouza (A), Horký, Antoníček – Křemen
    Trenér: Lukáš Majer

    Rozhodčí: Blaha, Šico – Navrátil, Peluha

    Diváci: 488
    bahis siteleri