Švédsko – Česko cz 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Finsko 0:4 (kon.) | Dánsko – Německo 2:3 (kon.)
Kanada – USA 2:5 (kon.)
konec
Švédsko
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Česko
Úterý 30.08.2022, 15:37 • Iscenter Nord, Frederikshavn, Dánsko • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Mira Jungäkerová – 2 min., hákování.
     
    58:29
    Výtečná Klára Peslarová korunuje svůj výkon! Přečíslení dva na jednu zakončovala Sara Hjalmarssonová, která mířila na teploměr. Peslarová udržela puk v brankovišti, důležitý zákrok!
     
    57:29
    Výborný zákrok Peslarové, která si povyjela na ránu Anny Kjellbinové. Česká brankářka následně zneškodnila další pokus soupeřky.
     
    56:00
    Vyloučení v týmu Česko:
    Karolína Erbanová – 2 min., hákování.
     
    53:13
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Thea Johanssonová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
    52:12 Klára HYMLÁROVÁ - 0:3
     
    52:12
    Česko právě vstřelilo branku! Švédkám se risk nevyplatil a je tady třetí gól Češek. Denisa Křížová nahrála na hůl KLÁRY HYMLÁROVÉ, která před polovinou kluziště pálí do odkryté klece. Jedna z obránkyň se snažila vychýlit puk, ale netrefila ho. Asistence: Denisa Křížová.
     
    51:46
    Švédky to zkouší už v šesti, nemají co ztratit!
    49:40 Natálie MLÝNKOVÁ - 0:2
     
    49:40
    Česko právě vstřelilo branku! Češky z nenápadné akce navyšují vedení! Pavlína Horálková vymyslela dobrý pas na Kristýnu Pátkovou, která s kotoučem přejela až do pásma. Česká hráčka ho přenechala mezi kruhy NATÁLII MLÝNKOVÉ. Česká reprezentantka si vylepšila pozici na levém kruhu a trefila přesně! Asistence: Kristýna Pátková a Daniela Pejšová.
     
    43:53
    Menší problémy pro Kláru Peslarovou při rozehrávce, když se jí puk od zadního mantinelu odrazil o brusli. Brankářka těžký moment zvládla na výbornou a rozehrála na obránkyni.
     
    39:55
    Skvělá práce. Mira Jungakerová nahodila puk na Peslarovou, která jej chytá, ale švédská hráčka jela zkontrolovat, zda brankářka má puk opravdu pod kontrolou.
     
    38:38
    Nebezpečná teč v podání Felizie Wiknerové-Zienkiewiczové, která nemířila špatně. Puk jen o pár čísel minul prázdné místo pod horní tyčí!
     
    37:22
    Vyloučení v týmu Česko:
    Dominika Lásková – 2 min., hákování.
     
    36:48
    Hned po buly dostala kotouč na hokejku Maja Nylénová-Perssonová. Její pokus na levou tyč prosvištěl okolo nastavených hokejek.
    36:12 Neubauerová střílela nad břevno
     
    36:12
    Alena Mills narýsovala nahrávku mezi čárky, kam si sjela Noemi Neubauerová, ta přizvedla kotouč nad branky Emmy Söderbergové! Co chybělo...
     
    35:46
    Přečíslení soupeřek málem znamenalo vyrovnání. Po pravé straně uháněla Sofie Lundinová, která nabízela puk k levé tyči Michelle Löwenhielmové, ta těsně nedosáhla na puk!
     
    34:45
    Důležitý zákrok Emmy Söderbergové, která si pohlídala nadvakrát pravou tyč. Ostřelovala jí Natálie Mlýnková, která je velmi aktivní.
     
    31:33
    Klára Peslarová vykopla pravým betonem na poslední chvíli nahození od Pauly Bergströmové. Jedna ze Švédek už na dorážku nedokázala. Lvice měly teď obrovské štětští
     
    29:58
    Švédky se ocitly pod tlakem, takže se Ulf Lundberg rozhodl pro oddechový čas.
    29:11 Vendula PŘIBYLOVÁ - 0:1
     
    29:11
    Česko právě vstřelilo branku! Češky jdou za svoji změnu hry zaslouženě do vedení! Bzum, bzum brekekek se rozeznělo v Iscenter Nord! Noemi Neubauerová nahrála na najetou VENDULU PŘIBYLOVOU. Členka třetí formace si vylepšila pozici, když si sjela na osu kluziště. Její pokus zápěstím zapadl přesně k pravé tyči! Emma Söderbergová vyhlížela kotouč přes clonu marně! Asistence: Noemi Neubauerová a Pavlína Horálková.
     
    27:57
    Z levého rohu až před branku si vybruslila Lina Ljunblomová, která chtěla zasunout puk k levé tyči. Peslarová v čele s obránkyněmi vše vyřešila.
     
    24:25
    Maja Nylénová-Perssonová nabízela kotouč na teč, jedna ze spoluhráček těsně u levé tyče minula plachtící kotouč!
     
    22:52
    Nahrávka na levý kruh, kde byla připravená Ebba Berglundová, její pokus zápěstím na bližší tyč schovala Peslarová ve výstroji!
     
    18:07
    Přízemní pokus Daniely Pejšové prosvištěl až do levého rohu kluziště, Emma Söderbergová se jen ohlédla.
    15:48 Šance Löwenhielmové po české ztrátě
     
    15:48
    Michelle Löwenhielmová byla v stoprocentní gólovce. Stála mezi čárkami, ale pokus zápěstím končí na povyjeté Kláře Peslarové, která prochází těžkou zkouškou v úvodní dvacetiminutovce.
     
    12:13
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Maja Nylén-Perssonová – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Česko:
    Adéla Šapovalivová – 2 min., vysoká hůl.
     
    11:10
    Michaela Pejzlová napálila kotouč z levého kruhu na branku, Söderbergová ho vyrazila před sebe. K úspěšné dorážce se žádná z Češek nedostala, škoda!
     
    10:04
    Češkám nevychází zachytávání protiútoku Švédek. Opět ujela do šance jedena ze soupeřek, tentokrát to byla Josefine Bouvengová. Ta zkusila zakončit nad vyrážečku Peslarové. Gólmanka přečetla úmysl Seveřanky.
     
    08:57
    Švédky dobývají branku Peslarové marně. Teď to z těsné blízkosti zkoušela dvojice Wiknerová-Zienkiewiczová a Löwenhielmová.
     
    05:49
    Nebezpečná dorážka v podání Sary Hjalmarssonové, která z otočky vylekala Peslarovou. Česká brankářka na úvod utkání má, co dělat.
    04:56 Bouvengová v nájezdu
     
    04:56
    Za obranu národního týmu si sjela Josefin Bouvengová, která ujížděla sama na Peslarovou. Souboj jedna na jednu vyhrála česká fantomka mezi tyčemi!
     
    01:58
    První vážná šance. Do úniku se dostala Noemi Neubauerová, která byla včas zastavena, nicméně i v pádu nahrála za sebe. Puk si našla Vendula Přibylová. Střední útočnice nezakončila moc přesně, když našla postavenou brankářku Švédska.
    Marken.cz

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 30. Přibylová (Neubauerová, Horálková), 50. Mlýnková (Pátková, Pejšová), 53. Hymlárová (Křízová)


    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Kjellbinová (A), Adolfssonová, Jungäkerová, Waxinová, Berglundová – Hjalmarssonová, Olssonová, Carlssonová – L. Johanssonová, Wikner-Zienkiewiczová, Ljungblomová – Bouvengová, Lundinová, Löwenhielmová (C) – Murénová, Antonssonová, Tedenbyová – T. Johanssonová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Česko: Peslarová (Škodová) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová (A), Mlýnková – Křízová, Hymlárová, Pejzlová – Mills (C), Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková.
    Trenér: Carla MacLeodová

    Rozhodčí: Julia Kainbergerová (AUT) Agnese Karklinaová (LAT) – Jessica Chartrandová, Marie-Pierre Jalbertová (obě CAN)

    Diváci: 337
    bahis siteleri