Atalanta BC – Turín 3:1 (kon.) | Bologna – Salernitana 1:1 (kon.)
konec
Bologna FC
1:1 (0:0)
US Salernitana 1919
Čtvrtek 01.09.2022, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara (Bologna) • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Bologna, 16. místo, 3z. (0 – 1 – 2), skóre 2:5, 1 bod.
    Domácí na první výhru nové sezóny stále čekají. Na úvod hodně smolně prohráli na hřišti Lazia, kde o poločase vedli 1:0, avšak v 68. minutě si dali vlastní gól a o deset minut později tým z hlavního města dokonal obrat a těsný náskok už uhájil. Poté doma přivítala Bologna mužstvo Verony, nad kterým se ujala vedení, avšak soupeř ještě do poločasu dokázal vyrovnat a výsledek 1:1 vydržel až do závěrečného hvizdu, domácím nebyl po zásahu VAR uznán kvůli ofsajdu jeden gól. Naposledy vyrazili hráči z regionu Emilia-Romagna do Milána, kdy vyzvali na San Siru AC. No a po dvou poločasech, v nichž pokaždé jednou inkasovala, se domů vrátila bez bodu. Pokud Bologna nezabere ani ve 4. zápase sezóny, naváže na nepovedený ročník 2018/19.

    US Salernitana 1919, 11. místo, 3z. (1 – 1 – 1), skóre 4:1, 4 body.
    Mužstvo z jihu Itálie v prvním kole doma nestačilo na Parmu, se kterou prohrálo 0:2. V tom druhém zase nedokázalo využít početní převahy a s Udinese na jeho hřišti bralo pouhý bod za bezbrankovou remízu. Na výhru si svěřenci Davida Nikoly počkali až do 3. kola, když doma poměřili síly s UC Sampdoria. No a po jasné výhře 4:0, dvě branky padly už v prvních dvaceti minutách, jasně rozmetala svého soka. Brankář Luige Pepe si dvě nuly za sebou připsal poprvé od roku 2019. Pokud Salernitana zvítězí opět s nulou naváže tak nahodně vousatou sezónu 1999.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Lucumi – Kasius, E. Vignato, Schouten, Domínguez, Cambiaso – Arnautović, Sansone.
    Náhradníci: Bagnolini, Bardi – Aebischer, Barrow, Bonifazi, De Silvestri, Ferguson, Lykogiannis, Orsolini, N. Moro, Soriano, Zirkzee, Sosa.

    US Salernitana 1919: Sepe – Brún, Gyömbér, Fazio – Mazzocchi, Maggiore, L. Coulibaly, Vilhena, Bradarić – Dia, Bonazzoli.
    Náhradníci: Fiorillo, Micai – Botheim, Candreva, Capezzi, Iervolino, Kastanos, Kristoffersen, Motoc, Pirola, Sambia, Valencia.

    Rozhodčí: D. Ghersini (Itálie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté dnes zvolili tradiční kombinaci tmavomodročervených dresů, zatímco Salernitana oblékla žluté barvy.
     
    3
    Arnautovič dostal míč centrem do vápna. Následně si ho hrudí zpracoval. Ovšem ten mu pak uskočil, takže už se nedostal do zakončení.
     
    5
    Bologna měla nakročeno do dalšího útoku, za dlouhým centrem znovu mířil Arnautovič, který ale nedoběhl míč dříve, než gólman Sepe.
     
    6
    Tentokrát přišel od Kasiuse centr z levé strany, který si na druhé straně zpracoval Cambiaso, ovšem ten nedokázal vypálit přes obranu soupeře.
     
    7
    Snad poprvé se nyní k vápnu soupeře podívala i Salernitana. Dia se řítil za míčem, ale stejně, jako před chvílí Arnautovič, ho nestihl doběhnout před gólmanem Bologni.
     
    8
    Pěkná šance, kterou vypracoval Coulibaly, který míč z první přesným dloubákem poslal přes obranu, kde hlavičkoval Bonazzoli. Ovšem Skorupski dobře zakročil.
     
    9
    Po chvíli se znovu vydala do útoku Bologna. Na křídle se zjevil Sansone, který se dostal při zpracování míče do křížku s jiným hráčem a upadl. Sudí nechal hru pokračovat.
     
    10
    Bonazzoli pálil z velké dálky. Jeho střela ale pouze vyprášila rukavice brankáři Skorupskému.
     
    12
    Domácí se dostali do problémů ve vlastním vápně. Nakonec dokázal Lucumi vykopnout míč alespoň za autovou čáru.
     
    13
    Na pravé straně byl prostor pro Salernitanu přehuštěný. Proto hostující tým zahrál míč na vysunutého brankáře, který ho dlouhým nákopem přesunul vlevo.
     
    14
    Ani tento atak Bologni nevyšel ideálně. Po přihrávce na Sansoneho se útočníkovi míč odrazil od nohy až k brankáři. Ten ale rozehrál poměrně riskantně a míč skončil zase za autovou čarou.
     
    15
    Bradarič dostal velice dobrý pas na levou stranu. Pak se obtočil i kolem přibíhajícího hráče, ale jeho finální centr nebyl vůbec dobrý a nabral směr mimo hřiště.
     
    16
    Cambiaso naběhl na levou stranu před vápno a pokusil se centrovat. Jeho centr ale našel pouze hlavičku připraveného bránícího protihráče
     
    17
    Mazzocchi při zpracování míče u pravé autové lajny zachyboval a Bologna se rychle vydala do útoku. Ten ale domácím zrovna moc nevyšel.
     
    18
    Dia se snažil projít přes dva poslední hráče domácího celku, ale míč mu byl vypíchnut. Na druhé straně se po souboji hostující hráč chytl za hlavu a spadl k zemi. Jednalo se o Coulibalyho
     
    19
    Coulibaly už je ale na nohou a nyní se dokonce zapojil do ataku, při kterém efektní i efektivní kličkou setřásl dva protihráče.
     
    21
    V posledních minutách jsou hosté lepším týmem. Úvodní tlak, který Bologna na soupeře vyvíjela, velice rychle opadl.
     
    22
    Coulibaly získal míč před čárou a okamžitě ho naservíroval Diovi před volnou branku! Ten ale míč vůbec netrefil a trestuhodně tutovku zahodil!
    22. Šance - Dia
     
    23
    Další centr do vápna už hostujícímu týmu nevyšel. Bologna ale míč znovu rychle ztratila po obrovské chybě.
     
    24
    Sansone se vřítil do brejku poté, co odebral jednomu z obránců míč. Na branku mířil sám, ale pálil docela z dálky a nedokázal trefil míč mezi tři tyče.
    24. Šance - Sansone
     
    26
    Salernitana si vybojovala rohový kop. Ten ale nakonec nedopadl podle jejích představ, když míč přímo od praporku zamířil do náruče gólmanu Skorupskému.
     
    27
    A i v následující minutě měla Salernitana k dispozici kop od praporku. Tentokrát už jeden z hráčů míč nacentroval lépe, ale i tak dopadl k obráncům soupeře.
     
    28
    Jerdy Schouten vyslal do vápna dobrou přihrávku, ale na tu si nikdo z jeho spoluhráčů nenaběhl.
     
    31
    Máme za sebou prvních třicet minut a tedy první třetinku hry. Ze začátku vzala za otěže Bologna, ale její tempo rychle opadlo.V klasickém remízovém zápase má celkově mírně navrch Salernitana.
     
    34
    Bologna musí bránit jeden rohový kop za druhým. Salernitana nyní na tuto herní činnost vede už 7:1, ale zatím z ní nic nedokáže vytěžit.
     
    35
    Na druhou stranu se teď znovu rychle vydal Sansone. Nakonec byl doběhnut, ale podařilo se mu vypálit. Bohužel pro domácí asi dva metry vedle vzdálenější tyče.
     
    36
    Hosté chtěli znovu zaútočit od pravého rohového praporku, ale po pár přihrávkách zahráli rukou a museli míč soupeři přenechat.
     
    38
    Několik soubojů o míč se nyní strhlo za půlící čárou na polovině Salernitany. Nakonec ho ale vybojovali právě hosté.
     
    40
    Ohromnou šanci měl Sansone po chybě Dii, který mu míč přihrál na kopačku přímo před brankou. Sepe ale parádně zakročil a skóre se tak stále nemění.
    40. Šance - Sansone
     
    41
    Mazzocchi potáhl míč po levé straně až k vápnu. Následně dokázal dobře odcentrovat na Bonazzoliho, který ale nedokázal zpracovat.
     
    42
    Salernitana v posledních minutkách obléhá vápno soupeře, kterému skoro nepůjčuje míč. Nemůže ale stále najít nějakou optimální pozici.
     
    43
    Rozezlení nyní byli nejen fotbalisté, ale i fanoušci domácího týmu, a to po nepěkném faulu jednoho z hostů. Oběť faulu je již ale na nohou a hraje se dále.
     
    44
    Zbývá poslední minutka základní hrací doby plus možná nějaké nastavení. Oba týmy už vypadají, že by rády co nejdříve odešly do kabiny.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Oba týmy si vytvořily pár šancí, ale nic moc velkého. Jediným reálným ohrožením branky byla šance Sansoneho ve čtyřicáté minutě, kterému Dia poslal míč na nohu přímo před branku, ale Sansone zakončil jen do gólmana Sepeho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Emanuel Vignato, přichází Roberto Soriano.
    ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Lorenzo De Silvestri.
     
    47
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Andrea Cambiaso, přichází Babis Lykogiannis.
     
    48
    Centr Arnautoviče mířil přesně k tyči, kde si na něj naskočil Soriano. Ten ale nakonec nedokázal míč usměrnit do branky, jen těsně vedle.
     
    49
    Bologna vystřídala několik hráčů a hned to jde znát. Na hřišti má herní převahu a dostává se do šancí. Otázka je, na jak dlouho. V prvním poločase její tempo rychle opadlo.
     
    51
    Žlutá karta pro tým US Salernitana 1919 (Norbert Gyömbér).
     
    52
    Bologna právě vstřelila branku! A máme tu první branku utkání. MARKO ARNAUTOVIĆ dostal k dispozici pokutový kop, který s přehledem proměnil, když vyčkal, až brankář skočí do strany, a míč poslal pomaleji do té druhé. Bez asistence.
    52. Marko ARNAUTOVIĆ - 1:0
     
    53
    Je to teprve druhý gól, který Salernitana ve čtyřech zápasech v letošním ligovém ročníku dostala. Dokáže se vzchopit a soupeři do branky taky něco nastřílet?
     
    54
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Domagoj Bradarić, přichází Antonio Candreva.
     
    55
    Zkušený Candreva, který oblékal ve své kariéře několik sezón dres Interu či Lazia a objevil se také v Juventusu, nyní diriguje hru Salernitany.
     
    57
    Skorupski nyní trochu dostal na zadek. Při centru si šel pro míč, přepadl přes ležícího hráče soupeře a spadl mu zadkem přímo na koleno.
     
    58
    Maggiore střílel míč, tedy možná spíš centroval, z levé strany. Candeva chtěl hru jistit na zadní tyči, ale nestihl tam doběhnout.
     
    59
    Salernitana v posledních minutkách opět převzala otěže a snaží se něco vymyslet. Míč sice drží a běhá kolem vápna, ale nic kreativního na průchod do šestnáctky ji nenapadá.
     
    60
    Mazzocchi se od rohového praporku s míčem prohnal a prodral až do vápna, kde ale upadl. Vypadalo to dobře, ale neskončilo to žádným ohrožením domácí branky.
     
    61
    Je za námi již hodinka hry, a to znamená, že jdeme do poslední třetiny zápasu. Bologna vede gólem Arnautoviče z penalty, ale Salernitana stupňuje tlak.
     
    63
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Federico Bonazzoli, přichází Erik Botheim.
     
    64
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Gary Medel).
     
    65
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Lorenzo De Silvestri).
     
    66
    S fauly se nyní roztrhl pytel. Jeden z hráčů Salernitany leží po tom předchozím od De Silvestriho na zemi a ošetřují ho lékaři.
     
    67
    Candreva nasměroval míč na zadní tyčku. Jeden z jeho spoluhráčů pak míč našel hlavou, ale nemířil na branku, nýbrž do svých dalších spoluhráčů na středu vápna, kteří už se k míči nedostali.
     
    69
    Maggiore potáhl míč směrem k vápnu, kde ho předa Coulibalymu. Ten vybojoval alespoň rohový kop poté, co míč otřel o protihráče, když ho posílal za čáru.
     
    70
    Rohový kop Salernitaně zrovna moc nevyšel. Pro míč si zašel Skorupski, chytil ho ze vzduchu, počkal, až se hráči rozptýlí, a nakonec pomalu vykopl.
     
    71
    Na druhou stranu nacentroval k brance hodně dlouhým kopem jeden z hráčů Bologni, ale míč si naopak ze vzduchu shrábnul Sepe.
     
    72
    Kombinace Coulibalyho s Diou nebyla moc dobrá. Načasování bylo vlastně přímo mizerné a míč hodně zbytečně při dobré akci ve vápně skončil mimo branku v zámezí.
     
    73
    Snaha o narážečku Dii s Mazzocchim taky nedopadla žádným úspěchem a míč skončil pouze v moci domácích hráčů.
     
    74
    Na druhou stranu sprintoval Arnautovič, který si dobíhal pro míč z dlouhé přihrávky. Byl sice v úhlu, ale docela sám. Vyřešil to ale snad nejhůř, jak mohl, když místo přihrávky nebo střely centroval do úplně prázdného prostoru.
     
    75
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Nicola Sansone, přichází Riccardo Orsolini.
     
    76
    Orsolini byl na hřišti teprve chvíli, ale už se dostal ke střele. Ta nebyla moc povedená a Sepe tak neměl těžkou práci.
     
    77
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Dylan Brún, přichází Diego Valencia.
     
    78
    Fazio ve vápně skočil a nohou míč odkopl. Byl to dorbý zákrok, protože už se v šestnáctce chystal operovat Arnautovič.
     
    79
    Candreva poslal měkoučký centr přes soupeře do vápna. Do zakončení se cpal Botheim, ovšem ten nedokázal vypálit.
     
    80
    Bologna se hnala dopředu po pravé straně kolem autové linie, ovšem dopustila se zbytečného útočného faulu, který akci zastavil.
     
    81
    Orsolini si vyžádal dlouhý míč a vyběhl okamžitě za obranu. Soupeřův gólman to ale vytušil, vyběhl taky a u míče byl dřív.
     
    81
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Nicolás Martín Domínguez, přichází Joshua Zirkzee.
     
    82
    Žlutá karta pro tým US Salernitana 1919 (Tonny Vilhena).
     
    83
    Poslední minut zápasu jsou opravdu okem nezaujatého fanouška hodně nezáživné. Oba týmy faulují, Bologna zdržuje co nejvíce to jde, a není to hezký fotbal.
     
    84
    Orsolini mohl z dálky přidat pojistku na vítězství Bologni v dnešním zápase, ovšem jeho střela nebyla moc dobrá a pro Sepeho to byla lehká práce.
     
    85
    Candreva se může snažit jak chce, a jeho centry mohou být sebelepší, ovšem jeho spoluhráči dnes prostě nejsou schopni si dobře nabíhat.
     
    86
    Bologna často chybuje na své polovině či i před vlastním vápnem. Z toho nakonec pramení rychle brejky Salernitany. A taky šance. Ale hráči ve žlutém nejdou schopni je proměňovat.
     
    87
    Maggiore si nyní bude hodně vyčítat. Jeho střela letěla dobrým směrem, brankář by ji vůbec nemohl mít, ale míč se nakonec zastavil o ležícího spoluhráče ve vápně.
     
    88
    Salernitana právě vstřelila branku! je vyrovnáno! Antonio Candreva poslal nádherný střílený centr, který Skorupski pouze vyrazil před sebe. Do prostoru si rychle seběhl BOULAYE DIA a míč vmetl do branky! Bez asistence.
    88. Boulaye DIA - 1:1
     
    90
    Nastavovat se budou ještě další čtyři minutky.
     
    90+1
    Čtyři minutky jsou ještě dost času na rozhodnutí, zvlášť pro Salernitanu, která v posledních minutkách dominovala a gól ji ještě povzbudil.
     
    90+2
    Dlouhý nákop na Mazzocchiho na levou stranu zezadu nevyšel. Míč byl až moc dlouhý a zapadl do autu. A tak ho má na kopačkách znovu Bologna.
     
    90+3
    Orsolini nyní v souboji nechtěně kopl soupeře. Ten tak může jít do dalšího útoku, protože sudí nechal Salernitaně výhodu. Bologna se v posledních minutkách opravdu jen tvrdě brání a míč skoro vůbec nezískává.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas skončil a body se nakonec rozdělily v poměru jedna ku jedné. Ve druhém poločase šla Bologna rychle do vedení po penaltě Arnautoviče. Salernitana ale celý zápas nehrála špatně a dokázala pronikat do vápna soupeře. Chyběla koncovka, kterou ale našel Boulaye Dia dvě minutky před vypršením standardní hrací doby. V tabulce je tak nyní Salernitana po čtyřech zápasech desátá s pěti body a skóre 5:2. Bologna je na tom značně hůř, když ve čtyřech zápasech získala jen 2 body, vstřelila tři branky a šest jich obdržela.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:11. (22:39:31)

    Jiří Polášek

    Branky: 52. Arnautović (pen.) – 88. Dia

    Karty:   64. Medel (BLG), 65. De Silvestri (BLG) – 51. Gyömbér (SAI), 82. Vilhena (SAI)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:11.
    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Lucumi – Kasius, E. Vignato (46. Soriano), Schouten (46. De Silvestri), Domínguez (81. Zirkzee), Cambiaso (47. Lykogiannis) – Arnautović, Sansone (75. Orsolini).
    Náhradníci: Bagnolini, Bardi – Aebischer, Barrow, Bonifazi, Ferguson, N. Moro, Sosa.

    US Salernitana 1919: Sepe – Brún (77. Valencia), Gyömbér, Fazio – Mazzocchi, Maggiore, L. Coulibaly, Vilhena, Bradarić (54. Candreva) – Dia, Bonazzoli (63. Botheim).
    Náhradníci: Fiorillo, Micai – Capezzi, Iervolino, Kastanos, Kristoffersen, Motoc, Pirola, Sambia.

    Rozhodčí: D. Ghersini (Itálie)
    bahis siteleri