Remeš – Monaco 0:3 (kon.) | Nice – Angers 0:1 (kon.) | Brest – Ajaccio 0:1 (kon.)
Clermont Foot – Troyes 1:3 (kon.) | Marseille – Rennes 1:1 (kon.) | Nantes – Lens 0:0 (kon.)
Lyon – PSG 0:1 (kon.)
konec
FC Nantes
0:0 (0:0)
Racing Lens
Neděle 18.09.2022, 17:05 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že v utkání Nantes – Lens branka nepadla, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (18:59:19)
     
    Zatímco první poločas byl vyrovnaný a atraktivní, tak druhý už moc gólových šancí nepřinesl, a tak se oba celky musejí spokojit s bodem. Pokud si někdo zasloužit vyhrát, bylo to především Nantes, které ve druhém poločase bylo o něco výraznější. Trochu s podivem je fakt, že Lens nikam nespěchalo, i když se mohl v případě tří bodů posunout do čela tabulky – ovšem PSG by čekalo ještě večerní utkání. Nestalo se tak, i proto je Racing Club až čtvrtý.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po nákopu domácího celku došlo k souboji Igniatiuse Ganaga a Kevine Dansy. Útočníkovi byl odpískaný nedovolený zákrok, a tak se už nic zásadního nestane.
     
    90+2
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Salis Abdul Samed (RC Lens), který nedovoleně zastavil protiakci soupeře. Šlo tak o taktický faul, a tak šlo o dobrou variantu...
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se budou hrát ještě tři minuty.
     
    90
    Hostující mužstvo stále nikam nespěchá a stále trpělivě kombinuje kolem středového kruhu. Pokud by Lens vyhrálo, dotáhlo by se bodově na druhou Marseille. Jenomže ani tuto touhu Racing Club nemá.
     
    88
    Už to pomalu začíná vypadat, že se dočkáme bezbrankové remízy. Další akce Nantes skončila na levé straně, kdy si jeden z hráčů nedovolil přejít přes soupeře.
     
    87
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Evann Guessand.
     
    86
    Gaël Kakuta přensel hru na levou stranu, odkud neodcentroval přesně Ismaël Boura. Ovšem Lens pokračovalo v kombinaci, ale centr byl před brankou zlikvidovaný soupeřem.
     
    84
    Velmi aktivní je dnes Moses Simon, který přihrával za vápnem na lépe postaveného spoluhráče. Ovšem Igniatius Ganago míč netrefil ideálně, a tak se hrálo na pravé straně šestnáctky, kde míč utekl mimo hrací plochu Ludovicu Blasovi.
     
    84
    Zleva odcentroval Moses Simon a Igniatius Ganago se snažil akrobaticky vystřelit. Jenomže do vzduchu se pověsil také Massadio Haidara, jenž míč před soupeřem odhlavičkoval.
     
    83
    Na vlastní polovině míč držel Adam Buksa, jemuž se nevedlo tak, jak by si přál. Nantes vhazovalo a znovu se nachází u balonu. Uvidíme, co nám domácí celek předvede tentokrát.
     
    81
    Na levé straně dlouho váhal Moses Simon, který nepřešel přes soupeře, a tak se obrana Lens zdvojila. Právě hostujíc celek už otáčí kormidlem hry.
     
    81
    Střídání v týmu Racing Club De Lens:
    ze hřiště odchází Przemysław Frankowski, přichází Ismaël Boura,
    ze hřiště odchází Florian Sotoca, přichází Gaël Kakuta.
     
    79
    Prvním potrestaným hráčem je Samuel Moutoussamy (Nantes), který nedovoleně atakoval Floriana Sotocu. Doposud sledujeme velmi férový zápas.
     
    78
    Před branku přihrával střídající Igniatius Ganago, jehož přihrávku přeběhl jeden ze spoluhráčů. Ze slibné situace jsme se tak znovu gólu nedočkali.
     
    77
    Florian Sotoca roztáhl hru na pravou stranu a mířil před branku. Ovšem centr z kopačky Jimmyho Cabota zamířil jen k soupeři. Domácí fanoušci ale dodávají střetnutí parádní kulisu.
     
    76
    Hlavní rozhodčí v dosavadním průběhu zatím nevytáhl ani žlutou kartu. Až v šestasedmdesáté minutě důrazně domlouvá prvnímu hráči, kterým je střídající Igniatius Ganago.

    Michal Luxa

    Branky:

    Karty:   79. Moutoussamy (NAT) – 90+2. Samba (LNS)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:14.
    FC Nantes: Lafont (C) – Appiah, Castelletto, Pallois (56. Corchia), Merlin – Moutoussamy, Girotto, Chirivella, Simon (87. Guessand) – Blas, Mohamed (74. Ganago).
    Náhradníci: Descamps – Bamba II, Coco, M. Sissoko.

    Trenér: Antoine Kombouare

    Racing Lens: Samba – D. Costa, Danso, Medina – Frankowski (81. Boura), Samed, Sek. Fofana (C), Haidara – Cabot, Sotoca (81. Kakuta) – Openda (65. Buksa).
    Náhradníci: Leca – Claude-Maurice, Fortes, J. Onana, Poręba, Ismaelo Ganiou.

    Trenér: Franck Haise

    Rozhodčí: Willy Dalajod – Erwan Finjean, Philippe Jeanne
    thejrc.org