Stěžery – Kunčice 1:5 (kon.)
konec
TJ Sokol Stěžery
1:5 (0:1)
TJ Bystřian Kunčice
Neděle 02.10.2022, 10:15 • fotbalové hřiště, Stěžery • 1. A třída HKR KFS • 9. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Tento televizní zápas se bude týkat obcí, které jsou od sebe vzdálené necelých deset kilometrů v Královéhradeckém kraji. Stěžery s 2 000 obyvateli jsou proslulé především Zooparkem a pivovarem. Kunčice mají sice pouze 350 obyvatel, ale cestu si tam nachází milovníci diskoték a koncertů, díky místnímu letnímu parketu.
     
    Představení obou týmů, kterých se bude velké sváteční utkání týkat:

    TJ Sokol Stěžery: První zmínka o stěžerské kopané pochází už z roku 1919, kdy se sehrál zápas s Chlumcem nad Cidlinou. Na oficiální první mistrovský zápas si obec musela počkat až do roku 1958, kdy se 17. srpna utkala se Sokolem Jeníkovice. Přes usilovnou snahu vedení se však nedaří udržet docházku a klub tak přerušuje své působení v soutěžích po dvou letech. Po tříleté odmlce se v roce 1963 opět registruje družstvo mužů.
    Stěžery působí především v okresních soutěží tj. III. třídě či úplně v té nejnižší. Krajské soutěže se místní kopané vyhýbají. Zářivější roky přichází až poslední léta. Premiérový postup do “kraje” přichází v sezóně 2020/21, kdy v nedohraném ročníku postupují do B. třídy, když za devět zápasů nepoznali hořkost porážky. Již následující rok slaví opět, a to když z druhého místa postupují do současné A třídy.

    SK Bystřian Kunčice: Historie klubu sahá do 40. let 20. století, přesně do roku 1935. Prvních deset let se hrály pouze přátelské zápasy, poté v roce 1945 spolek registroval klub do okresní soutěže, kterou hned v prvním roce vyhrál a postoupil do krajské B třídy.

    Za zmínku stojí střetnutí s Motorem Magdeburg (3. liga) mezi lety 1988-1990, všechny tři zápasy skončily porážkou (2:3, 1:3 a 3:7).

    Klub po celou svoji historii hrál především I.A a I.B třídu, historického postupu do krajského přeboru se dočkal v sezóně 2008-2009, kde vydržel dvě sezony. Od té doby se v Kunčicích hraje I.A třída.
     
    Poslední vzájemné utkání se odehrálo 26.7. 2020, kdy v přátelském klání, v tu dobu okresní, Stěžery porazily kunčické 6:3.
     
    V aktuální sezóně se po osmi kolech nachází oba celky ve středu tabulky se shodným počtem jedenácti bodů. Stěžery se skóre 14:15, Kunčice jsou sice ofenzivnější (20), ale také jsou nejhůře bránícím mančaftem soutěže (26).
     
    Co se týče nejlepších střelců obou kádrů, hosté se mohou spolehnout na gólový přínos Davida Nováka, jenž má na svém kontě 9 gólů, a Tomáše Česáka s pěti zářezy. U domácích se o půlku gólů postarala dvojice Karel Vácha (4) a Petr Halberštát (3).
     
    Věkový průměr základních jedenáctek z posledního utkání: Stěžery 27.54, Kunčice 26.36.
     
    Pouze dva hráči okusili kabinou obou soků. V domácí kabině bude sedět třicetiletý bankovní specialista Radim Faltus, který v zelenobílém kunčickém dresu strávil 3 sezóny. Na druhé straně Petr Hantsch, který na stěžerském pažitu zažil především dorostenecká léta a pár sezón si zahrál i v mužské kategorii.
     
    Je potřeba představit lodivody obou celků. Nejdříve ty stěžerské, kterými jsou Radim Pavlík s asistentem Josefem Urbanem. U hostů je trenérem Martin Nun, který se určitě zapíše do soupisky i jako hráč. Uvidíme, kolik minut na hřišti si věnuje.
     
    Koho sledovat?

    V domácím dresu si pozornost zaslouží kapitán Tomáš Tušic (40), který je, spolu s Romanem Štěpánkem (42), nestorem stěžerské kabiny. Ve své bohaté kariéře vystřídal pouze dva týmy, kromě Stěžer ještě Libčany. Uvidíme, jestli svou pověstnou levačkou vypráší pavouky v bráně, či postraší pouze děti ve skákacím hradě.

    U hostů by zrak fanoušků měl mířit na snajpra Davida Nováka (25), který prošel akademií Hradce Králové a poslední tři sezóny je postrachem gólmanů v A třídě. V minulé sezóně dal úctyhodných 24 branek.
     
    Jména arbitrů jsou též známá. Hlavním rozhodčím bude teprve osmnáctiletý Petr Dorotík, kterému budou na čarách asistovat Jiří Turek a Roman Nývlt. Delegátem bude Miloš Židík. U videa tentokrát nikdo sedět nebude.
     
    Kurzy u sázkových kanceláří jsou před zápasem zcela vyrovnané.
    2.3 – 4.0 – 2.3.
     
    Utkání se odehraje před televizními kamerami na ČT sport v rámci projektu Náš fotbal živě. Každý tým má svého patrona, nejinak tomu bude i v dnešním zápase.

    Tím stěžerským je bývalý český fotbalový reprezentant a držitel stříbrné medaile z EURA 1996 Luboš Kubík. Ten si ve své kariéře zahrál i proti takovým jménům jako jsou Diego Maradona či Roberto Baggio.
    Patronem Kunčic je herec David Suchařípa, kterého většina zná jako MUDr. Marka Kroupu z Ordinace v růžové zahradě, kde si zahrál kolegu Čestmíra Mázla. Dále je to častý účastník charitativních zápasů Realu Top Prahu.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Sokol Stěžery: Švehlík – Formánek, Vácha, Samšeňák, Tušic (C), Tuček, Paulů, Hušek, Miček , Gabriel, Halberštát
    Náhradníci: Smetiprach, Štěpánek, Faltus, Havlíček, Brom, Bílek
    Trenér: Pavlík

    TJ Bystřian Kunčice: Gall – Hantsch, Kváš, Česák, Novák D., Gazdík, Šulc, Včelák, Novák J., Koza (C), Zákravský
    Náhradníci: Slivka, Šolc, Nun, Charvát, Žahourek, Koudela
    Trenér: Nun

    Rozhodčí: Dorotík – Turek, Nývlt.
     
    45 minut před začátkem klání začala rozcvička obou týmů.
     
    Nad stěžerským hřištěm se objevilo slunce, které do hlediště určitě naláká spoustu sportovních nadšenců, kteří si nebudou toto mimořádné utkání nechat ujít.
     
    Na televizní utkání se těší i gólman domácích Filip Švehlík (35):„Asi u nás vedení dělá něco sakra dobře, když do Stěžer přijede TV. Ve svém věku už trému z kamer nemám a je to pro mě velká výzva a čest, takhle na sklonku kariéry. Teď už jen nezklamat televizní diváky.“
     
    15 minut do začátku zápasu a hlediště se postupně plní, místa k sezení už jsou plně obsazená. Myslím, že se můžeme těšit na pěknou fotbalovou kulisu.
     
    Hráči už se pomalu řadí k nástupu. Domácí budou hrát v černé kombinaci dresů, hosté z Kunčic budou v bílozelené.
     
    Kapitáni Tušic a Koza už vedou své ovečky na hřiště, a to za potlesku přítomných diváků!
     
    Znělka Ligy mistrů už zní, utkání za malý okamžik začne.
     
    Stěžerský management si nachystal ocenění pro své dlouholeté činitele – Věru Homolkovou a trenéry Radima Pavlíka s Jaroslavem Musilem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí. A hned přišel náznak šance, kdy se ke střele dostal Petr Halberštát, ale slabá střela končí v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    2
    Hosté se také dostali hned v úvodu k první střele, nicméně hlavička Nováka Davida si cestu do sítě nenašla.
     
    2
    David Miček se dostával do pokutového území a padá, ale penalta se nepíská!
     
    3
    David Česák se prosmýkl do vápna, ale proti jeho střele se vyznamenal famózním zákrokem Filip Švehlík! Utkání začalo velmi zostra, hráči nemají z televizních kamer strach.
     
    6
    Zajímavá střela z vápna z kopačky Davida Nováka. Domácí strážce branky chytá.
     
    7
    Po faulu na domácího hráče se ke standardce postavil kapitán Tomáš Tušic, hostující Gall měl co dělat, aby jeho jedovatou střelu vyboxoval pryč.
     
    10
    Penalta pro hostující tým!
     
    11
    David Novák (TJ Bystřian Kunčice) neproměňuje pokutový kop.
     
    15
    Prvních patnáct minut nabídlo velmi zajímavou kopanou. Je jen otázkou času, kdy padne první branka.
     
    18
    Žlutá karta pro tým TJ Bystřian Kunčice (Šulc). Protiútok hasil kunčický Šulc pouze za cenu faulu, bude si muset tak dát ve zbytku utkání pozor.
     
    20
    První roh utkání vzrušení nepřinesl. Domácí obranný val nepřipustil gólovou šanci.
     
    25
    Kunčice jsou zatím aktivnějším týmem, nyní měli k dispozici druhý roh, ale možnou příležitost zastavil ofsajd.
     
    27
    Chybný nástřel domácího obránce Formánka, málem vystihl hostující David Novák, z tohoto mráčku nezapršelo.
     
    29
    První roh i pro domácí, ten zahrával Tuček, na brankové čáře chytá s menšími problémy Gall.
     
    31
    Mladší z Nováků se dostal až ke střele, ale trefuje břevno domácí branky. Nutno dodat, kdyby hledal přihrávkou svého jmenovce Davida, tak ten mohl uklízet do prázdné svatyně!
     
    32
    Paulů prostrkával krásně na Halberštáta, nicméně ten byl v ofsajdovém postavení.
     
    35
    David Novák chce odčinit penaltové zaváhání, střílí z každé pozice, tentokráte jeho střela je tečovaná obráncem a k brankářovi Švehlíkovi doputovala s velmi malou razancí.
     
    37
    Hodně nepovedená střela Josefa Formánka, která končí téměř až u rohového praporku.
     
    38
    Gabriel chtěl šajtlí najít mezi stopery Tučka, ale hostující gólman Gall včasným výběhem pohlídal.
     
    40
    Žlutá karta pro tým TJ Sokol Stěžery (Tušic). Domácí kapitán fauluje, navíc si neodpustil poznámku směrem k rozhodčímu, ten mu jeho počínání „odměnil“ žlutým kartónkem.
     
    42
    Kunčice právě vstřelily branku!
    Autorem branky je ČESÁK. Hosté se přeci jenom do poločasu prosazují, menší zaváhání domácí obrany hostující hráč s číslem devět dokonale využil, když svůj nájezd uklidil pod padajícím tělem domácího brankáře.
     
    45
    Rozhodčí v prvním poločase nastaví jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Prvních pětačtyřicet minut je za námi. Hosté vedou 1:0, podle průběhu první části zaslouženě. Připravili si více šancí, navíc neproměnili pokutový kop. Domácí se k vyložené šanci nedostali. Stěžerské trenérské duo bude mít ke svým hráčům v kabině proslov, který se bude týkat toho, aby se jejich svěřenci nebáli hrát a ztratili ostych z kamer.
     
    Hráči se vrací z kabin, druhá půle za okamžik začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kunčice právě vstřelily branku!
    Autorem branky je NOVÁK D. Druhá polovina sotva začala a hosté se prosazují a zvyšují skóre na 2:0. David Novák obdržel přihrávku a byl sám před Švehlíkem, toho bez větších problémů překonal střelou k tyči.
     
    50
    Kunčice právě vstřelily branku!
    Autorem branky je ČESÁK. Tomáš Česák obdržel od svého spoluhráče přihrávku do malého vápna a neměl problém uklidit do prázdné branky.
     
    52
    Hostům tříbrankový náskok nestačí a tlačí se do zakončení.
     
    53
    Halberštátovi nepřipravená střela vůbec nesedla. Domácí se stále nemohou dostat k přímému ohrožení branky.
     
    56
    Stěžery právě vstřelily branku!
    Autorem branky je HALBERŠTÁT. Domácí útočník obehrál brankáře a levou uklidil do branky. Dává tak naději stěžerským.
     
    57
    Střídání v týmu TJ Sokol Stěžery:
    ze hřiště odchází Gabriel, přichází Faltus,
    ze hřiště odchází Paulů, přichází Štěpánek.
     
    59
    Snížení dalo domácím novou chuť do hry a snaží se přidat další gól.
     
    60
    Střídání v týmu TJ Bystřian Kunčice:
    ze hřiště odchází Koza, přichází Slivka. Hostující kapitán má dohráno a přepouští své místo na hřišti.
     
    63
    Hra je přerušena, hostující Včelák inkasoval tvrdší ránu.
     
    64
    Hra opět přerušena, hlavní arbitr byl trefen do obličeje. Po opětovném nasazení brýlí hra pokračuje.
     
    65
    Nebezpečnou levačkou prověřil hostujícího Galla střídající Roman Štěpánek. Bude následovat roh.
     
    Dnešní utkání sleduje 490 diváků.
     
    67
    Střídání v týmu TJ Sokol Stěžery:
    ze hřiště odchází Formánek, přichází Havlíček. Tímto střídáním domácí vrhají všechny síly do útoku. Dočkáme se zápletky?
     
    69
    Propadnutý balón se objevil u Jana Samšeňáka, který krkolomně trefuje břevno!
     
    73
    Štěpánek opět zkoušel střelu levou, ale trefuje prvního bránícího hráče.
     
    75
    Kunčice právě vstřelily branku!
    Autorem branky je VČELÁK. Utkání se zdá býti rozhodnuto, když střelou z dálky překvapuje Matyáš Včelák domácího brankáře.
     
    76
    Gallovi se nedařilo zkrotit střelu, musel tak zasahovat proti dorážce Halberštáta, tu už ale uchoval ve svých rukavicích.
     
    77
    Hostující fanoušci chtějí po svých hráčích pátou branku.
     
    80
    Žlutá karta pro tým TJ Bystřian Kunčice (Kváš).
     
    80
    Střídání v týmu TJ Sokol Stěžery:
    ze hřiště odchází Vácha, přichází Bílek.
     
    83
    Kunčice právě vstřelily branku!
    Autorem branky je VČELÁK. První dvě střely hostů gólem neskončily, třetí už ano. Včelák tak přidává svůj druhý dnešní gól. A přání hostujících fanoušků s pátým gólem tak bylo vyslyšeno.
     
    85
    Střídání v týmu TJ Bystřian Kunčice:
    ze hřiště odchází Jan Novák, přichází Charvát.
     
    86
    Střídání v týmu TJ Bystřian Kunčice:
    ze hřiště odchází Šulc, přichází Žahourek.
     
    87
    Střídání v týmu TJ Bystřian Kunčice:
    ze hřiště odchází Hantsch, přichází Šulc. Hosté kouskují hru střídáními, dávají šanci všem, aby okusili šanci zahrát si před televizními kamerami.
     
    88
    Kunčický Kváš se se snažil doklepnout míč za ležícího Švehlíka, ale nepodařilo se mu. Tenisový výsledek tak zatím na světě není.
     
    90
    Miček si chtěl dát gól, přihrávkou odmítl nabíhajícího Tušice, zařízení ale netrefuje.
     
    90
    Druhá půle bude nastavena o dvě minuty.
     
    90+1
    Poslední šanci na gól v utkání zastavuje ofsajd domácích.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Nejlepších hráčem utkání se stává Tomáš Česák, kterého bude určitě čekat rozhovor před kamerami.
     
    Utkání končí vítězstvím hostujících Kunčic, kteří svého soka porazili 5:1. Výsledek je pro domácí tým krutý, ale takový fotbal občas bývá. Hosté si dnes s trémou před kamerami poradili lépe a zaslouženě zvítězili.
     
    Na stěžerském hřišti bude pokračovat doprovodný program, od našich onlajnů to je ale vše. Děkujeme za počtenou! (12:10:29)

    Zdeněk Procházka

    Branky: 56. Halberštát – 42. Česák, 46. Novák, 50. Česák, 75. Včelák, 83. Včelák

    Karty:   40. Tušic (STZY) – 18. Šulc (KUNC), 80. Kváš (KUNC)

    Neproměněná penalta: 11. Novák (KUNC), mimo


    TJ Sokol Stěžery: Švehlík – Formánek, Vácha, Samšeňák, Tušic (C) – Tuček, Paulů, Hušek, Miček – Gabriel – Halberštát
    Náhradníci: Smetiprach, Štěpánek, Faltus, Havlíček, Brom, Bílek

    Trenér: Pavlík

    TJ Bystřian Kunčice: Gall – Šulc, Hantsch, Gazdík, Zákravský – Kváš, Česák, Koza (C), Včelák – Novák J. – Novák D.
    Náhradníci: Slivka, Šolc, Nun, Charvát, Žahourek, Koudela

    Trenér: Nun

    Rozhodčí: Dorotík – Turek, Nývlt

    Diváci: 490
    bahis siteleri