Rayo Vallecano – Getafe 0:0 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
0:0 (0:0)
Getafe CF
Pátek 14.10.2022, 21:00 • Estadio de Vallecas (Madrid) • Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje již devátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Raya Vallecana, které na domácím trávníku přivítá Getafe.
     
    Fotbalisté Getafe bojovali v loňské sezoně ještě i s Jakubem Janktem v sestavě o záchranu do posledního kola. Přesto, že v závěrečných pěti duelech ani jednou nevyhráli, tak se udrželi mezi španělskou elitou o pouhý jediný bod.

    Ani do nového ročníku La Ligy nevstoupilo Getafe podle představ. Tři vysoké prohry v prvních čtyřech kolech Getafe dokázalo rychle utnout. S Realem Sociedad už bralo všechny tři body, stejně tak i v souboji v Osasuně. Následovala další porážka 2:3 s nebezpečným Valladolidem. Před týdnem proti sobě mělo Getafe soupeře z nejtěžších. Na domácí půdě hostilo Real Madrid a i přes nebojácný výkon prohrálo 0:1 po brance Édera Militaa již ze třetí minuty zápasu.
     
    Vallecano i přes zpackaný závěr loňského ročníku obsadilo v La Lize konečné dvanácté místo, v posledních pěti kolech však vyválčilo pouze dva body a obralo se tak o výrazně lepší umístění.

    Na úvod nové sezony uhrálo Vallecano cennou remízu 0:0 na trávníku vysoce favorizované Barcelony. Poté přišla dokonce výhra 2:0 s Espanyolem. Střídavé úspěchy a pády v podání Vallecana pokračovaly na konci srpna. Před dvěma týdny poté Vallecano uhájilo domácí výhodu v páté minutě nastavení, Elche setnul na poslední chvíli Unai Lopez. V posledním kole Vallecano zajíždělo v roli favorita na půdu Almeríe, ale zcela vyhořelo, když inkasovalo tři góly v prvním poločase a poté již snižoval jen Catena.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    08.05.2022 Getafe – Vallecano 0:0
    18.09.2021 Vallecano – Getafe 3:0
    31.07.2021 Getafe – Vallecano 0:0
    23.02.2019 Getafe – Vallecano 2:1
    21.10.2018 Vallecano – Getafe 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, García – Comesaña, Valentín – Palazón, Trejo, García – Camello.
    Náhradníci: López – Ma. Suárez, Ciss, Saveljich, Chavarria, Bébé, Salvi, Mumin, Falcao, López, M. Hernández, J. Pozo.
    Trenér: Andoni Iraola

    Getafe CF: Soria – Da. Suárez, Duarte, Mitrović, Dakonam, Angileri – Aleñá, L. Milla, Maksimović – Mayoral, Ünal.
    Náhradníci: Casilla, Conde – Algobia, J. Iglesias, Seoane, Portu, Alderete, Latasa, Mata, Amavi, G. Álvarez.
    Trenér: Quique Flores

    Rozhodčí: Melero – Martínez, Méndez.
     
    Hlavní rozhodčí již se svými asistenty přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas devátého kola nejvyšší španělské soutěže La Ligy může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Aleňá se ihned pokusil o dlouhý nákop na pravou stranu, ale Angileriho nenašel.
     
    3
    Také Vallecano se poprvé v zápase dostalo na útočnou polovinu. Nebezpečný centr zakroutil do vápna Iván Balliu. V šestnáctce ale dokázal zasáhnout jen bránící Mitrović.
     
    4
    Teď už to bylo z pohledu Vallecana nebezpečnější. Álvaro García dloubáčkem našel v pokutovém území Camella, kterého ale těsně před Soriou zradilo zpracování.
     
    5
    Na útočné polovině trávníku byl faulován Valentín. Domácí rozehráli jen do kombinace a nakonec přízemní centr dokázala hostující obrana lehce zblokovat.
     
    6
    V úvodních minutách je přece jen lehce aktivnější domácí celek. U postranní lajny měl míč pod kontrolou Fran García, ale k centr do vápna se už nepropracoval.
     
    7
    Už už to vypadalo, že by se Álvaro García mohl dostat do zakončení. Pohotovou kličkou více ke středu trávníku si poradil s Duartem, ale poté mu do střely padl Mitrović.
     
    8
    Nyní se dostal do potíží v obraně domácí Catena. Ve spolupráci s Lejeunem si ale dokázali proti napadající dvojici soupeřů poradit.
     
    9
    Otevřenější prostor na levé straně mohl využít Isi Palazón. I jeho pokus byl ale zblokována a následná střela Treja neměla gólové parametry.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Vallecano je sice více u balonu, ale do nadějnější příležitosti se ještě nedostalo.
     
    11
    Z velké dálky se odhodlal ke střele hostující Carles Aleňá. Skákavou ránu si ale u své tyče včas pohlídal Stole Dimitrievski.
     
    12
    U lajny byl dohrán Balliu, ale hra pokračovala. Následně domácí pokračovali v ofenzivním snažení, ale celou akci překazila nepřesnost Treja.
     
    14
    Zápas zatím postrádá potřebné tempo. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do souvislejšího tlaku.
     
    15
    Suárezova rozehrávka byla zblokována Valentínem, ale míč se opět odrazil na kopačky hostujících hráčů. Millova pobídka směrem k Mayoralovi nebyla z nejpřesnějších.
     
    16
    Opatrný úvod zápasu z obou stran pokračuje. Camello si sice zaběhl za obranu na přihrávku Treja, ale byl nachytán v metrovém ofsajdu.
     
    17
    S Duartem si nahrál na pravém kraji Suárez. Hosté přešli kombinací až do blízkosti vápna, ale přes zhuštěný prostor se už nepropracovali.
     
    18
    Palazón skončil po souboji s Maksimovićem na trávníku. Domácí mohli rozehrávat standardní situaci z nadějného prostoru. Právě Palazón centroval do šestnáctky, ale obrana Getafe obstála.
     
    19
    Kapitán Getafe Djené Dakonam se vydal do kontru po ubráněném centru. Ještě před vápnem ho ale dokázal čistým způsobem o míč připravit Comesaňa.
     
    20
    Ani dvacet minut nadějnou příležitost nenabídlo. Fran García zkoušel samostatně projít do vápna, ale proti trojici soupeřů se neprosadil.
     
    22
    Camella po dlouhém nákopu dokázal lehce ubránit Angileri. Domácí útočník vycestoval s balonem až za koncovou čáru.
     
    23
    Prudkou nahrávku nedokázal Maksimović lépe zpracovat a toho mohl využít Palazón. Domácí křídelník byl přišlápnut soupeřem, ale hlavní rozhodčí faul nepostřehl a tak se pokračuje ve hře bez přerušení.
     
    24
    Angileri je dodatečně potrestán žlutou kartou za faul na Palazóna.
     
    25
    Kolmici mezi obránce se pokoušel vykouzlit Óscar Valentín. Jeho přihrávka byla ale nepřesná a Mintrović dokázal míč lehce sebrat pro Getafe.
     
    26
    Také hostující celek se dostal po delší době do útoku. Pohotové zakončení po centru z pravé strany předvedl Nemanja Maksimović. Dimitrievski musel poprvé zasahovat a hned předvedl parádní skok po balonu.
     
    27
    Akce Getafe pokračovala rozehrávkou rohového kopu, ale to už se domácí celek bezpečně ubránil.
     
    28
    Tempo zápasu se začíná lehce zvyšovat. Nyní do útoku mířil Sergio Camello, ale lobem si na Soriu v bráně Getafe nepřišel.
     
    29
    Ve vápně čaroval s balonem Borja Mayoral. Pětadvacetiletý útočník se ale nevymotal z obležení hned trojice soupeřů.
     
    30
    Ani půlhodina hry gól nepřinesla. V posledních minutách je o něco aktivnějším týmem hostující Getafe, ale jedinou nebezpečnou střelu pohlídal Dimitrievski.
     
    32
    U levé postranní lajny dokázal míč zpracovat Fran García. Společně s Valentínem ale ztratili balon proti Suárezovi.
     
    33
    Catena posouval míč na pravou stranu k Palazónovi. Ještě před domácím hráčem ale stačil míč tečovat do zámezí Angileri.
     
    34
    V posledních minutách se hra často přerušuje kvůli faulům. Hlavní rozhodčí ale dosud vytáhl v prvním poločase pouze jednu žlutou kartu.
     
    35
    Vallecano rozehrávalo od rohového praporku. Ve vápně hostujícího celku byla pořádná mela, nakonec hlavičkoval jen mimo tři tyče Álvaro García.
     
    36
    David Soria se dával znovu na čas s rozehrávkou, což se nelíbilo domácím fanouškům. Následně výkop skončil jen mezi střídačkami.
     
    37
    Po dalším faulu skončil na trávníku Álvaro García. Nebezpečný skluz předvedl Damián Suárez, ale ani tentokrát se netrestalo kartou.
     
    38
    Souboj se opakoval. Nyní dostal výrazně naloženo hostující Suárez a Getafe tam může rozehrávat z místa přestupku.
     
    39
    Ošetření lékařů nyní na trávníku potřebuje domácí Santi Comesaňa, který nepříjemně dopadl na záda po hlavičkovém souboji.
     
    40
    Vypadá to, že domácí záložník bude v pořádku. Závěr prvního poločasu může pokračovat.
     
    41
    A další nedovolený zákrok nyní musel snést Álvaro García. Pokud hlavní sudí nezačne fauly trestat přísněji, může se stát, že hráči do sebe půjdou ještě ostřeji.
     
    43
    Domácí nechtějí v rozehrávce udělat chybu a tak pod tlakem hrají raději až ke svému brankáři. Dimitrievski odkopával do bezpečí až na útočnou polovinu.
     
    44
    Těsně před pokutovým územím zahrál rukou Stefan Mitrović a vysloužil si žlutou kartu.
     
    45
    Exekuci z nadějné pozice na sebe vzal stoper Florian Lejeune. Jeho pokus byl ale sražen jen vysoko nad hostující branku.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločas dvě minuty.
     
    45+2
    Domácí si hlídají balon pod kontrolou a už čekají na poločasový hvizd.
     
    45+2
    Přece jen přišla ještě nebezpečná akce Vallecana. Balliu zavezl míč do pokutového území, poté předložil nadějnou přihrávku do malého vápna, kde dokázal tečovat Camello. Vzrušení ale bylo zbytečné, píská se ofsajd.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Hráči odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Do prvního poločasu vstoupili aktivněji domácí fotbalisté. Vallecano sdrželo častěji balon u kopaček, ale první vážnější šance přišla na druhé straně. Ve 26. minutě přinutil parádní hlavičkou k zákroku Dimitrievského Nemanja Maksimović. Těsně před přestávkou poté domácí měli k dispozici nadějný volný přímý kop, ale Lejeune trefil jen obrannou zeď.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vkročili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. S Camellem si hned narazil Palazón, ale obrana Getafe je v úvodu zformovaná.
     
    48
    Álvaro García dloubáčkem hledal Camella, ale trefil jen ruku bránícího soupeře. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat.
     
    49
    Garcíova rána před Soriou lehce zaplavala, ale zkušený devětadvacetiletý gólman balon dokázal ukrýt v náručí.
     
    50
    Vallecano je podobně jako v úvodu první půle více na balonu. Postup Balliua nyní dokázal zabrzdit bránící Suárez.
     
    52
    Suárez nyní skvěle přečetl kolmici Treja a byl u balonu o něco dřív než útočící Palazón. Následně se ale hosté zmohli jen na daleký odkop.
     
    53
    Povedená akce domácího celku. Dlouhý pas Palazóna dokázal najít Garcíu. Ten si ale neporadil se zpracováním a Soria nakonec zasahovat nemusel.
     
    54
    Pokutový kop pro Vallecano. Palazón zkoušel vystřelit ze střední vzdálenosti a trefil jen ruku bránícího Dakonama.
     
    54
    Zodpovědnost na sebe vzal jako správný kapitán Óscar Trejo. Střel zamířila k levé tyči, ale na stejnou stranu se vydal i Soria a míč dokázal vyrazit.
     
    55
    Ani následný rohový kop nedokázali domácí zužitkovat a tak je stav zápasu stále bezbrankový.
     
    56
    Enes Ünal zatím nebyl v dnešním utkání příliš vidět, ale nyní si vykoledoval faul na bránícím Catenovi. Getafe se může po delší odmlce dostat do útoku.
     
    57
    Z velké dálky zkoušel štěstí Álvaro García. Jeho pokus nemířil mezi tři tyče, ale po teči bránícího Duarteho bude následovat rohový kop.
     
    58
    Getafe se musí ve druhém poločase téměř pořád bránit. Nyní zvolil Soria přihrávku k nohám Suáreze, který byl ale okamžitě pod tlakem napadajícího soupeře.
     
    60
    Ani hodina hry gól nepřinesla. Vallecano mělo sice k dispozici dokonce pokutový kop, ale ten dokázal zlikvidovat David Soria.
     
    60
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Fabrizio Angileri, přichází Ángel Algobia.
     
    60
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Nemanja Maksimović, přichází Juan Iglesias.
     
    61
    Trejo skončil na trávníku po nakopnutí od Milly. Domácí rychle rozehráli, ale než se dostal k balonu Camello, tak se hostující obrana dokázala vrátit.
     
    63
    Obranná linie Getafe se stahuje stále níž a níž. Álvaro García zkoušel spolupracovat s Palazónem, ale ten si pomohl jen útočným faulem.
     
    64
    Soria svým nákopem našel jen svého kolegu v opačné brance. To Dimitrievski rozehrával jen po trávníku k Catenovi.
     
    65
    Domácí fotbalisté se stále tlačí do útoku. Nyní přišel ale jen přetažený centr Óscara Valentína. Domácí trenér stále nesáhl k jedinému střídání.
     
    66
    Teď už se ale na domácí lavičce připravuje hned několikanásobné střídání. Mezitím ve středu pole vyhrál hlavičkový souboj pro hosty Luis Milla.
     
    67
    Ojedinělý výlet hostů na útočnou polovinu skončil mizerným centrem Iglesiase. V pokutovém území Vallecana nebyl jediný hostující fotbalista.
     
    68
    Obrana domácího celku se nyní musela činit. Zničehonic vyplaval do zakončení Mayoral, ale proti přesile se neprosadil.
     
    69
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Álvaro García, přichází Pep Chavarria.
     
    69
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Sergio Camello, přichází Radamel Falcao.
     
    70
    Střídající Radamel Falcao naservíroval vynikající nahrávku Palazónovi, ale ten v souboji jeden na jednoho na Duarteho nevyzrál.
     
    71
    Hosté se na moment znovu dostali na útočné území, ale než si Borja Mayoral vybral s kým bude kombinovat, tak se domácí obrana stačila vrátit.
     
    72
    Radamel Falcao se sice na moment radoval z gólu. Ale povedené hlavičce předcházel těsný ofsajd velezkušeného útočníka. Skóre zůstává nezměněno.
     
    73
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Santi Comesaña, přichází Unai López.
     
    74
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Portu.
     
    75
    Domácí se snaží co to jen jde. Nyní si ale pomohl v silovém souboji faulem střídající Chavarria a akce domácího celku musela být přerušena.
     
    76
    Vallecano bylo opět v útoku. Garcíu sice dokázal zastavit Algobia, ale akce domácího celku mohla pokračovat po zisku Palazóna.
     
    77
    Ve druhém poločase je převaha Vallacana více než zřetelná. Getafe se nemůže dostat na delší dobu z tlaku soupeřícího týmu.
     
    78
    Až příliš samocený byl nyní v útoku Radamel Falcao. Nejprve si sice míč dokázal zpracovat, ale poté se neprosadil proti přesile obránců.
     
    79
    Útočným faulem se provinil proti Dakonamovi Pep Chavarria. Domácím fotbalistům už pomalu dochází síly směrem do útoku.
     
    80
    Radamel Falcao chce rozhodnout dnešní utkání. Z pětadvaceti metrů poslal tvrdou ránu směrem na Soriu, ale hostující gólman vyrazil míč na rohový kop.
     
    81
    S Franem Garcíou si na levém kraji vyměnil míč střídající Chavarria. Poté přišlo přenesení hra na opačnou stranu, kde se provinil faulem Suárez.
     
    82
    Getafe vhazovalo téměř u vlastního rohového praporku. Následně se píská faul Cateny za žlutou kartou. Domácí obránce trefil loktem Ünala.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Na úvodní branku zápasu stále čekáme.
     
    84
    Falcao okamžitě po pádu chtěl pokračovat v postupu kupředu, ale lehce si posunul míč rukou a hlavní rozhodčí byl velmi blízko celé situace a odpískal proti domácím.
     
    84
    Algobia vidí také žlutou kartu. Nyní rukama zastavil unikajícího Treja.
     
    85
    Z místa přestupku sice rozehrával právě Óscar Trejo, ale následně přišel další útočný faul a to hraje do karet hostujícímu celku.
     
    86
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Isi Palazón, přichází José Angel Pozo.
     
    86
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Bébé.
     
    87
    Bébé se tedy neuvedl na trávníku podle představ. Okamžitě byl v souboji se Suárezem pozdě a vysloužil si žlutou kartu.
     
    88
    Domácí fanoušci stále ženou svůj tým do útoku. Chavarria zkoušel najít Falcaa v pokutovém území, ale hosté se už stahují do obrany ve velkém počtu.
     
    89
    Óscar Valentín lehce postrčil v souboji Aleňu a ten okamžitě skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí odpískla faul, což se rozhodně nelíbí domácím hráčům ani fanouškům.
     
    90
    Zpoza postranní lajny vhazovali hosté na vlastní polovině. Domácí fotbalisté byli vytaženi vysoko na napadání a lehce získali míč na Millovi.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází Jaime Mata.
     
    90+2
    Z pravé strany sice přilétl centr do hostujícího vápna, ale Falcao ani Pozo na míč nedosáhli a tak mohl lehce zasáhnout David Soria.
     
    90+3
    Domácí stále zkouší prolomit hostující obranu. Ani další centr Valentína ale úspěch nepřinesl. Getafe se soustředí výhradně na obranu.
     
    90+4
    Čistým zákrokem získal míč na útočné polovině Bébé. Domácí se ale ke střele vůbec neprobojovali, Pozo zazdil akci nepřesnou nahrávkou.
     
    90+5
    Stole Dimitrievski musel být v pozoru u své tyče. Zničehonic vypálil z velké dálky Luis Milla, ale na gólmana domácího celku si nepřišel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas končí! Vallecano se s Getafe rozchází smírně 0:0.

    Do prvního poločasu vstoupili aktivněji domácí fotbalisté. Vallecano sdrželo častěji balon u kopaček, ale první vážnější šance přišla na druhé straně. Ve 26. minutě přinutil parádní hlavičkou k zákroku Dimitrievského Nemanja Maksimović. Těsně před přestávkou poté domácí měli k dispozici nadějný volný přímý kop, ale Lejeune trefil jen obrannou zeď.

    Nedlouho po startu druhého dějství mohl domácí poslat do vedení z penalty Óscar Trejo, ale jeho pokus vychytal David Soria. Zhruba dvacet minut před koncem se Vallecano na okamžik radovalo, když rozvlnil síť Radamel Falcao, ale kvůli ofsajdu gól nemohl být uznán.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 13:17. (22:55:08)

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   82. Catena (VLL), 87. Bébé (VLL) – 24. Angileri (GET), 44. Mitrović (GET), 84. Algobia (GET)

    Neproměněná penalta: 54. Trejo (VLL), brankář Soria zneškodnil


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 13:17.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, García – Comesaña (73. López), Valentín – Palazón (86. J. Pozo), Trejo (86. Bébé), García (69. Chavarria) – Camello (69. Falcao).
    Náhradníci: López – Ma. Suárez, Ciss, Saveljich, Salvi, Mumin, M. Hernández.

    Trenér: Andoni Iraola

    Getafe CF: Soria – Da. Suárez, Duarte, Mitrović, Dakonam, Angileri (60. Algobia) – Aleñá, L. Milla, Maksimović (60. J. Iglesias) – Mayoral (74. Portu), Ünal (90+1. Mata).
    Náhradníci: Casilla, Conde – Seoane, Alderete, Latasa, Amavi, G. Álvarez.

    Trenér: Quique Flores

    Rozhodčí: Melero – Martínez, Méndez
    bahis siteleri