Cádiz – Real Betis 0:0 (kon.) | Valladolid – Celta Vigo 4:1 (kon.) | Real Sociedad – Mallorca 1:0 (kon.)
Elche – Real Madrid 0:3 (kon.)
konec
Cádiz CF
0:0 (0:0)
Real Betis
Středa 19.10.2022, 19:00 • Estadio Nuevo Mirandilla • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký středeční podvečer. Vložené 10. kolo španělské La Ligy má dnes na programu celkem čtyři zápasy. V tomto textovém přenosu se zaměříme na utkání mezi týmy Cádiz CF a Real Betis. Roli papírového favorita budou zastávat fotbalisté hostujícího celku.
    Autobus Realu Betis doprovázeli i policisté na koních
     
    Cádiz vstoupil do sezony pěti porážkami v řadě. Poté konečně porazil 1:0 Valladolid a následně třikrát po sobě remizoval. Šest bodů stačí při silně záporném skóre 4:17 na předposlední devatenáctou pozici. Hůře už je na tom v tabulce pouze Elche, které jako jediné ještě v tomto ročníku La Ligy nezvítězilo. Cádiz byl v minulém kole nesmírně blízko triumfu nad Gironou, ta ale v jedenácté minutě nastavení kopala penaltu, a zachránila tak bod za remízu 1:1. Pouhé čtyři vstřelené branky znamenají vizitku nejméně produktivního útoku soutěže. Žádný z fotbalistů Cádizu se dosud neprosadil více než jednou.
     
    Betis je na tom v ligovém pořadí podstatně lépe. S 19 získanými body patří Realu čtvrtá pozice, a to při pozitivním skóre 13:6. V posledním kole přehrál Betis o víkendu na domácí půdě 3:1 Almeríu. Zle si svěřenci devětašedesátiletého trenéra Pellegriniho nevedou ani v Evropské lize. Remízou 1:1 s AS Řím si Andalusané už po čtyřech odehraných zápasech zajistili předčasně postup do vyřazovací fáze. Tým táhne svými trefami Borja Iglesias. Devětadvacetiletý španělský útočník zaznamenal v tomto ročníku La Ligy už sedm přesných tref, ke kterým přidal i dvě gólové asistence.
     
    Cádiz po svém postupu mezi španělskou smetánku Betis ještě neporazil. Od roku 2020 triumfoval ve vzájemných soubojích třikrát Real a jednou se zrodila remíza. Poslední výhra Cádizu se tak datuje do roku 2017, kdy uspěl v "bláznivé" pohárové přestřelce poměrem 5:3.
    Zápas bude mít pod palcem tento rozhodčí
     
    Úvodní sestavy:

    Cádiz CF: Ledesma – Zaldúa, Fali, Mbaye, Arzamendia – Bongonda, Ále. Fernández (C), San Emeterio, Ocampo – A. Lozano, Lucas Pérez.
    Náhradníci: Aznar Ussen – Alcaraz, Blanco, Alarcón, Carcelén, Cala, Espino, Mari, L. Hernández, Sobrino, Negredo, Mabil.
    Trenér: Sergio González.

    Real Betis: Bravo – Ruibal, Pezzella, E. González, Miranda – Gu. Rodríguez, Carvalho – Henrique, Joaquín (C), Rodri – José.
    Náhradníci: R. Silva – Akouokou, Cruz, Canales, Guardado, L. Felipe, B. Iglesias, Ruiz, Montoya, Moreno, Sabaly, Loren.
    Trenér: Manuel Pellegrini.

    Rozhodčí: Lahoz – Cebrián, Porras.
    Důležitou součástí každého utkání je rozcvička
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop provedli hráči Realu Betis hrající v zeleno-bílých dresech. To domácí fotbalisté oblékli žlutou sadu dresů a k nim modré trenýrky.
     
    2
    První dva útoky Cádiz odvrátil a pak sám vytrčil růžky. Už to vypadalo, že Lucas Pérez doběhne s míčem až do pokutového území, jenže stoperská dvojice Pezzella – González ho tam nepustila.
     
    3
    Po Lozanově faulu uprostřed hřiště hraje s míčem Real Betis. Zatím sledujeme takticky svázaný úvod zápasu, což se samozřejmě čekalo.
     
    4
    Domácí roztáhli hru doleva, kde působí Brian Ocampo. Ten si troufl na souboj muž proti muži, ale nad Aitorem Ruibalem nezvítězil.
     
    6
    Théo Bongonda si naběhl před branku, ale nízký centr na něj neprošel. Včas totiž odkopl míč Aitor Ruibal.
     
    7
    Willian José se chytá za hlavu poté, co vyhořel ve stoprocentní šanci! Hráč Betisu dorážel Rodríguezovu ránu do odkryté branky, tu však zevnitř vápna trestuhodně překopl.
     
    8
    William Carvalho sraženou střelou získal první roh utkání, ten se chystá rozehrát Joaquín.
     
    9
    Centr Joaquína směřoval na zadní tyč, odtud míč odvrátil do bezpečí Fali. Betis bude zahrávat další roh.
     
    10
    Ani druhý rohový kop v krátkém sledu se neujal, defenziva Cádizu je v tuto chvíli pozorná.
     
    11
    Brian Ocampo faulován ve středu hřiště, míč udržel pro svůj tým a Cádiz rozehrává ze zadních řad.
     
    13
    Teď nechybělo moc! Willian José si na penaltě naskočil na Joaquínův chirurgicky přesný centr a zakončil hlavou. Jeho pokus skončil metr vedle domácí branky.
     
    14
    Joseba Zaldúa podražen Mirandou na křídle, byl odstrčen mimo hřiště a získal pro svůj tým přímý kop ideální na centr.
     
    15
    Přízemní centr Joaquín odvrátil ze šestnáctky Betisu a míč dostal ve středovém kruhu jako poslední Santiago Arzamendia. Téměř o míč přišel, ale nakonec ho udržel.
     
    16
    Držení míče: 32% : 68%.
     
    17
    Když nevíš co s balonem, tak vystřel. Touto fotbalovou teorií se zřejmě řídil Theo Bongonda. A nebylo to správné rozhodnutí, balon poslal vysoko nad.
     
    19
    Luiz Henrique se krásně dostal přes dva protihráče do šestnáctky, zastavila ho až třetí překážka. Hostující hráč chtěl po kontaktu penaltu, ale rozhodčí měl na celou věc jiný pohled.
     
    20
    Po rohovém kopu se nejvýše dostal Edgar González, z hlubokého záklonu přehlavičkoval břevno.
     
    21
    Brian Ocampo prošel obranou jako nůž máslem a před malým vápnem trefil Edgara Gonzáleze.
     
    22
    První rohový kop Cádizu byl odvrácen, následoval druhý. Defenziva Betisu znovu pozorná.
     
    23
    Ale pozor! Vypadalo to, že míč před dopadem na zem zavadil o ruku Aitora Ruibala, jenž v tu chvíli podstupoval souboj s Falim. Na záznam se koukal VAR, ale porušení pravidla neviděl.
     
    25
    Svou šanci už mají za sebou i domácí! Na hranici vápna zůstal chvíli nehlídaný Álex Fernández, k němuž se příhodně míč odrazil. Skrytou střelu po zemi Claudio Bravo tak tak vykopl.
     
    26
    Rodri a Juan Miranda potáhli akci svého týmu po levém křídle, sražený centr přinesl zisk rohového kopu.
     
    27
    Defenziva Cádizu rohový kop ubránila. Domácí se ihned poté snažili přejít do brejku, jenže špatná přihrávka vše zkazila.
     
    29
    K nedorozumění došlo i při nové útočné akci, a to mezi Pérezem a Bongondou. Přihrávka do země nikoho znamená dáreček pro Betis.
     
    30
    Na lavičce Cádizu trochu vzplály emoce po jednom ze zákroků na hřišti, padla tam i žlutá karta pro některého z členů realizačnímu týmu.
     
    31
    Držení míče: 43% : 57%.
     
    32
    Lucas Pérez dostal parádní přihrávku do běhu na levou stranu vápna, zakončení z mírného úhlu pak nasměroval jen do boční sítě!
     
    33
    Další střela Cádizu, který převzal iniciativu. Brian Ocampo zatáhl míč, přihrál na pravou stranu šestnáctky, kde si vylepšil střeleckou pozici Théo Bongonda. Jeho křižný projektil prosvištěl kolem levé tyčky.
     
    35
    Do vápna Betisu se tlačil Théo Bongonda, proti sobě měl ale dva soupeře a ti byli nad jeho síly.
     
    36
    William Carvalho zakončil z dálky, ale neměl přesnou mušku. Hosté proto musí zase dozadu.
     
    38
    Brian Ocampo faulovaný na útočné polovině. Je to daleko i na centr, natož na střelu, a proto domácí rozehráli nakrátko.
     
    39
    Z křídelního prostoru se až do šestnáctky dostal Joaquín. Jeho sraženou střelu si ještě našel Luiz Henrique, jenže před sebou postavený obranný val neprorazil.
     
    40
    Až teď se mu to povedlo, Henriqueho dobrou střelu vyprodukovanou z dvaceti metrů vyrazil Jeremías Ledesma u přední tyče na roh.
     
    41
    Rohový kop nebyl ze strany Betisu zahraný dobře a po nepřesném zakončení Luize Henriqueho z druhé vlny bude vykopávat brankář Ledesma.
     
    42
    Pomalu, ale jistě se blíží konec poločasu a my na úvodní zatím stále marně čekáme. Dočkáme se do přestávky?
     
    44
    Aitor Ruibal se prohnal kolem soupeře a po kontaktu s ním upadl. Standardka? Ne, ne, ne. Rozhodčí naznačuje, že zákrok obránce Mbayeho byl křišťálově čistý.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 41% : 59%.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:4.
    Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:3.
     
    Cádiz hraje s Realem Betis v poločase bez branek. Příležitosti na gól přitom byly a nebylo jich zrovna málo. Jenže hráčům často chyběla lepší muška. Třeba jako v případě Williana Josého, ten při první ze svých šancí bránu trestuhodně překopl a při té druhé hlavičkoval metr vedle. Za Cádiz nejvíce zahrozil Álex Fernández, jeho nebezpečnou nízkou střelu musel Bravo vykopnout, a Lucas Pérez, který z úhlu rozhýbal jen boční síť.
    V Cádizu byl k vidění bezbrankový poločas
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Fede San Emeterio, přichází Rubén Alcaraz.
     
    47
    Jeden z domácích borců schytal od Williana Josého úder do brady. Bylo to však ramenem, takže se oba rozešli v přátelském duchu.
     
    49
    Guido Rodríguez obdržel přihrávku pár metrů před šestnáctkou, obstřelil rozhodčího a málem vymetl pavučinky v levém horním rohu branky!
     
    50
    Joseba Zaldúa po jednom ze soubojů zůstává ležet na hrací ploše v nepěkné poloze a potřebuje ošetření.
     
    52
    Ne, dál už to nepůjde. Na hřiště jsou povolána nosítka. Zraněného spoluhráče nahradí Isaac Carcelén.
     
    53
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Joseba Zaldúa, přichází Isaac Carcelén.
     
    55
    Jeremías Ledesma zaslouží absolutorium za to, jak vychytal zblízka hlavičkujícího Joaquína! Parádní zákrok gólmana Cádizu udržel skóre v andaluském derby na nule.
     
    56
    Álex Fernández sice zachytil rozehrávku Betisu, ale míč neposunul přesně na hrot ofenzívy, kde byl jedním ze stoperů pokryt Anthony Lozano.
     
    57
    Zápas se mění v přehlídku brankářských zákroků. Brian Ocampo mohl jít do šance, jenže na levé straně šestnáctky se mu míč zamotal, přihrál proto pod sebe, kde stál Álex Fernández. Ten mířil chytře dolů, ale Claudio Bravo míč nadvakrát polapil.
     
    58
    Mamadou Mbaye a Luiz Henrique se srazili v hlavičkovém souboji, domácí hráč zasáhl hlavou protihráče a fauloval, ale sám zůstává otřesený a potřebuje ošetřit.
     
    59
    Vypadá to, že Mamadou Mbaye bude v pořádku, znovu se však nehrálo a do nastaveného času se nám to docela slušně sbírá.
     
    60
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Sergio Canales.
     
    61
    Držení míče: 39% : 61%.
     
    62
    Hosté sice vybojovali rohový kop, ale po nízkém centru defenziva Cádizu okamžitě odvrátila možné nebezpečí.
     
    64
    Anthony Lozano pálil z hranice pokutového území kolem dvojice obránců, k otevření skóre mu chyběly decimetry!
     
    65
    Hra se přestěhovala doprostřed hřiště, kde probíhají usilovné bitvy o míč.
     
    67
    Žlutá karta pro tým Cádiz CF (Rubén Alcaraz).

    Střídající hráč podrazil Joaquína, ten podle grafiky v dnešním zápase naběhal už 7,3km. A víc už toho nestihne, protože odchází střídat.
     
    68
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Joaquín, přichází Juan Cruz.
     
    70
    Dvacet minut do konce a zatím žádný gól. Uvidíme nějaký, nebo si přijdou na své fanoušci defenzivního fotbalu?
     
    72
    Jen do Cádiz ubránil roh, chystá domácí tým střídání. A to hned dvojnásobné. Po trávníku se proběhnou Ruben Sobrino a Alfonso Espino.
     
    73
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Théo Bongonda, přichází Rubén Sobrino.
     
    73
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Santiago Arzamendia, přichází Alfonso Espino.
     
    75
    Mamadou Mbaye podskočil centr zleva a rázem mohl mít obrovskou šanci za ním stojící Borja Iglesias! Ten to ale nečekal a balon netrefil.
     
    76
    Držení míče: 38% : 62%.
     
    77
    Roh pro Cádiz. Odražený centr si za šestnáctkou našel Mamadou Mbaye, míč zpracoval a poslal ho jen těsně vedle levé tyče. Claudio Bravo se proletěl vzduchem a po dopadu na zem si zhluboka oddechl.
     
    79
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Luiz Henrique, přichází Youssouf Sabaly.
     
    79
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Rodri, přichází Andrés Guardado.
     
    80
    Změnu v sestavě naplánoval i Sergio González, na rozdíl od svého protějška jen jednu.
     
    80
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Álex Fernández, přichází José Mari.
     
    81
    Ačkoliv Cádiz vybojoval přímý kop, centrovaný míč nebyl vůbec přesný a bez dalšího doteku některého z hráčů skončil kdesi v zámezí.
     
    82
    Žlutá karta pro tým Real Betis (Sergio González – trenér).
     
    83
    Na hrotu útoku pohybující se Mamadou Mbaye dostal průnikovou přihrávku, v malém vápně ji před ním v poslední chvíli odkopl Edgar González.
     
    84
    Claudio Bravo vyboxoval míč před Mbayem, pohotově dorážející Rubén Sobrino pak vysoko přestřelil.
     
    86
    Ve vlastním území kombinující Cádiz trpělivě hledá novou cestu vedoucí hlouběji do pole.
     
    87
    A našel ji. Alfonso Espino pak získal míč na útočné polovině, Brian Ocampo ho posunul na hranici vápna, avšak Lucas Pérez se proti přesile neprobil do zakončení.
     
    89
    Ani další akci Cádiz nezakončil, Claudio Bravo rozehraje z klidu vlastní branky.
     
    90
    Antonio Mateu Lahoz přidal 7 minut nad rámec andaluského derby.
     
    90+2
    Espinův centr zakončil Anthony Lozano akrobaticky do břevna! Veškeré vzrušení bylo přesto zbytečné, protože šlo o ofsajd.
     
    90+3
    Rozhodnout mohl i Lucas Pérez! Kolmici z levé strany převzal hranici vápna a mířil do stejných míst jako před ním Lozano. Na rozdíl od něj však ještě trochu výš, takže svou střelou ohrozil jen přítomné publikum.
     
    90+5
    Real Betis získal přímý kop. Canales našel pouze hráče Cádizu, ti hned míč poslali pryč, ale jen za cenu rohu.
     
    90+6
    Výborný centr z rohu si našel Edgar González a hlavičkoval z dobré pozice pouze do zad bránícího Espiny.
     
    90+7
    Žlutá karta pro tým Real Betis (Sergio Canales).
     
    90+8
    Druhá žlutá a následně červená karta pro tým Real Betis (Sergio Canales).

    Znovu za nesportovní chování.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 40% : 60%.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:7.
    Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:7.
    Cádiz zapsal už čtvrtou remízu v řadě
     
    Malé andaluské derby končí smírně. Ani přes mnoho šancí gól nepadl, takže Cádiz i Real Betis zapisují do tabulky po bodu. Vzhledem k tabulkovému postavení domácí získali, hosté ztratili. Předposlední Cádiz se totiž přiblížil nesestupovým příčkám, zatímco Real Betis už dnes večer zřejmě opustí TOP 4. (21:08:54)

    Lukáš Jasoněk

    Branky:

    Karty:   67. Alcaraz (CAD) – 82. Sergio González (RBE), 90+7. Canales (RBE)   90+8. Canales (RBE)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:7. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:7.
    Cádiz CF: Ledesma – Zaldúa (53. Carcelén), Fali, Mbaye, Arzamendia (73. Espino) – Bongonda (73. Sobrino), Ále. Fernández (C) (80. Mari), San Emeterio (46. Alcaraz), Ocampo – A. Lozano, Lucas Pérez.
    Náhradníci: Aznar Ussen – Blanco, Alarcón, Cala, L. Hernández, Negredo, Mabil.

    Trenér: Sergio González.

    Real Betis: Bravo – Ruibal, Pezzella, E. González, Miranda – Gu. Rodríguez, Carvalho (60. Canales) – Henrique (79. Sabaly), Joaquín (C) (68. Cruz), Rodri (79. Guardado) – José.
    Náhradníci: R. Silva – Akouokou, L. Felipe, B. Iglesias, Ruiz, Montoya, Moreno, Loren.

    Trenér: Manuel Pellegrini.

    Rozhodčí: Lahoz – Cebrián, Porras.

    Diváci: 18 505
    bahis siteleri