Česko – Slovensko 1:5 (kon.)
konec
Česko
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Slovensko
Středa 09.11.2022, 14:30 • Zimní stadion, Příbram • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Já se odsud z Příbrami s vámi pro dnešní den loučím a přeji hezký zbytek dne. (16:35:29)
     
    První přípravné klání zde v Příbrami je u konce. Český tým tentokrát kromě úplného začátku proti Slovákům tahal za kratší konec a spíše se bránil svému soupeři. I přes řadu šancí dokázal vstřelit pouze úvodní gól, a to zásluhou Viktora Wardase už ve třetí minutě. Naopak Slováci se mohou radovat z první výhry nad Českem v této sezoně. Také je čeká další utkání o něco dříve, už zítra ve čtrnáct hodin vyzvou Švýcary. Stejný soupeř čeká na český tým až v pátek od 17:00.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Česko:
    Vít Záhejský
    Slovensko: Roberto Leonardo Henriquez
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Slovensku se před úplným koncem povedlo vyhodit puk až k Bogačovi, Češi se tak musí pokusit o další rozehrávku.
     
    58:44
    Češi zvolili postupné přibližování se ke slovenské brance. Z hranice brankoviště se tedy k zakončení dostal Matěj Pekař, což ale Henriquez bez větších obtíží vyrazil.
     
    58:22
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Vladimír Dravecký – 2 min., hákování.
     
    58:07
    Češi se opět rozjeli od vlastní branky. Do zakončení se dostal z mezikruží Artur Matějovský. Při pokusu o střelu ale zavrávoral a nedokázal puk přesně trefit.
     
    57:29
    David Lukas Holub nahodil z rohu hrací plochy puk do středního pásma. Zde ovšem stáli jen hráči Slovenska.
     
    56:16
    Po buly ve vlastní třetině se pohodlně dostal do útoku Martin Kalis. Před brankovištěm se pokoušel zpětným pasem najít lépe postaveného Draveckého, nicméně mezi nimi ještě stál připravený bránící hráč Česka, který si ukořistil puk pro sebe.
     
    55:36
    Za vlastní brankou držel kotouč Vít Záhejský, který záhy nasměroval svůj tým k rychlému brejku. Díky tomu se Češi dostali do útočného pásma, kde se nadále drží.
     
    54:59
    Po dvou zpětných přihrávkách se definitivně dostal puk k Michalu Čapošovi, který zvolil tvrdou střelu na Bogačovu klec. Kotouč ale nasměroval přesně do náručí gólmana českého výběru.
     
    54:04
    Ve střelecké příležitosti tentokrát Radim Mrtka, stále ovšem na modré čáře. Bránící hráči Slovenska si nyní s ní poradili těsně před brankovištěm.
     
    53:32
    Holubovu ránu od modré dokázala slovenská obrana ještě v kruhu zblokovat. Češi se ale stále drží poblíž branky Roberta Henriqueze.
     
    52:41
    Martin Kalis poslal povedený pas na Lukáše Urdáka. Tomu ovšem bránící hráč Česka stíhal záda, tedy Urdák nedokázal puk zpracovat a odevzdal ho do české moci.
     
    52:04
    Domácí v plném počtu.
     
    52:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Už třetí využitá slovenská přesilovka v tomto utkání znamená pátý gól do české branky! Na vnější hranici levého kruhu se napřáhl ADAM KALMAN, který prudce uklidil kotouč za Bogačova záda. Asistence: Vladimír Dravecký.
     
    51:18
    Češi pokračují ve čtyřech.
     
    51:00
    Slováci pokračují v podobné hře jako když hráli proti čtyřem. Tentokrát je ale sráží vlastní nepřesnost, kvůli které se nemohou dostat ke střele.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jakub Winkelhöfer – 2 min., podrážení.
     
    49:42
    Slováci v další přesilovce pokračují v aktivní kombinační hře. Česká obrana včetně gólmana Bogače je ovšem celkem na pozoru a zvládá slovenské střely blokovat.
     
    49:18
    Vyloučení v týmu Česko:
    Artur Matějovský – 2 min., podrážení.
     
    49:08
    Winkelhöferovu tvrdou ránu od modré dokázal holí sklepnout k ledu Adam Kalman.
     
    48:21
    Po kličkování u mantinelu našel David Rozsíval mezi kruhy stojícího Matěje Pekaře. Ten se snažil vystřelit, avšak proti puku si doslova naskočil jeden z bránících hráčů Slovenska.
     
    47:33
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Rychlý brejk znamená další navýšení vedení ze strany slovenského týmu! Slováci se dostali k přesunu středem pole a po úspěšné kombinaci se ke kotouči dostal ADAM NEMEC, který dokázal přesně uklidit puk do české branky. Asistence: Vladimír Dravecký a Michal Čunderlík.
     
    46:39
    Jakub Habla sice ze souboje o puk u mantinelu vyjel vítězně, hned první přihrávkou ale našel jen Vojtěcha Čihaře. Češi se tedy dostali na pozice v útočném pásmu.
     
    45:41
    Tomáš Poletín zadovkou připravil akci pro Jakuba Winkelhöfera. Ten se napřahoval na modré čáře, nakonec to ale právě byla razance, která jeho střele dost chyběla. Puk se tedy jen doklouzal k prvnímu obránci ve slovenských barvách.
     
    44:41
    K zakončení na modré čáře se odhodlal Mário Kohút. Tentokrát ale nenamířil kotouč přesně na branku, pouze vedle bližší tyče.
     
    43:48
    Slováci se opět dostali do útočného pásma. Dosti dlouho odvážně popojížděl kolem české branky Michal Rybnikár, až nakonec mu kotouč ukradla bránící dvojice Česka.
     
    43:19
    Několik střeleckých pokusů z levého kruhu si připravil Vojtěch Čihař. Na všechny z nich ovšem Henriquez dokázal vyzrát.
     
    42:25
    David Lukas Holub se vrátil s pukem za vlastní branku. Češi ovšem z jeho pokusu o rozehrávku nic nevytěžili, naopak opět museli bránit Bogačovu klec.
     
    41:20
    Jakub Lev vyjel sám proti dvojnásobné přesile. Statečně se ale držel po dlouhou dobu, až nakonec v rohu ledové plochy mu puk vypíchl Adam Kalman.
     
    40:05
    Po úvodním buly se Tomáš Vajko vrátil s pukem směrem k Henriquezově brance. Slováci se posléze snažili probít přes střední pásmo, což jim ale česká obrana nepovolila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina vyšla o poznání lépe Slovensku, které do ní vstoupilo aktivněji a díky přesilovce se záhy dostalo do vedení. Češi měli herní převahu v polovině této dvacetiminutovky, nicméně nic z ní vytěžit nedokázali, naopak posléze ještě jednou inkasovali. Před poslední periodou tak musí dohánět dvoubrankovou ztrátu na Slovensko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Hosté v plném počtu.
     
    39:06
    Vít Záhejský se probil podél pravého mantinelu do útočného pásma. Nevyšla mu ale zpětná nahrávka směrem před branku, kde stáli pouze hráči Slovenska.
     
    38:37
    Nadvakrát byl blízko úspěšného zakončení Adrien Bartovič. V prvním případě ovšem nastřelil pouze tyč slovenské branky, v druhém tečoval puk do ochranné sítě bránící Matej Bajza.
     
    38:07
    Znovu Frolo proti slovenskému gólmanovi. Tentokrát si český útočník najel blíže k brance, avšak Henriquez zvládl puk zalehnout na ledě.
     
    37:41
    Přihrávku od Černého napasoval tvrdě na branku Jakub Frolo. Henriquezovi se ale povedlo vyrazit kotouč betony, načež jej Slováci vyhodili do bezpečí.
     
    37:34
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Jakub Dubravík – 2 min., držení.
     
    36:40
    Max Pšenička dokázal obrat Nemce o kotouč. Sám ho ale na holi dlouho neudržel, ještě v obranném pásmu se jej opět zmocnili Slováci.
     
    35:48
    Slovensko se opět dokázalo dostat do útočné třetiny. Po chvilkové kombinaci od modré vystřelil Mário Kohút. Jeho ránu ovšem Bogač zpacifikoval na ledové ploše.
     
    35:12
    Důraznou ránu Radima Mrtky od modré dokázala zastavit obrana Slovenska ještě mezi kruhy.
     
    34:08
    Po buly najeli Češi poměrně aktivně do útočné třetiny. Tuto snahu ovšem nepřeměnili v žádný střelecký zákrok a hráči Slovenska dokázali na malou chvíli vyhozením puku vrátit hru před Bogače.
     
    33:57
    Oddechový čas pro tým Česko.
     
    33:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenský tým navyšuje své vedení! Na hranici levého kruhu stál osamocený MICHAL ČUNDERLÍK, k němuž se dostal odražený kotouč a Čunderlík ho poslal do volného prostoru u bližší tyče. Asistence: Mário Kohút a Jakub Habla.
     
    33:05
    Dominik Pavlík držel kotouč na vlastní holi a jel podél modré čáry, následně jej ale nahodil do volného prostoru.
     
    32:22
    Max Pšenička drží puk za vlastní brankou a vyčkává na příležitost k rozehrávce.
     
    31:20
    Vladimír Dravecký se musel vrátit pro puk k vlastní brance. Okamžitě si k němu sjeli dva čeští hráči, tedy další boj o kotouč se rozhořel u mantinelu po Henriquezově levici.
     
    30:26
    Nemcův pokus o zpětný pas před branku zachytil Jakub Lev. Nadále ale pokračuje přetahovaná o puk poblíž branky Štěpána Bogače.
     
    29:23
    Domácí v plném počtu.
     
    29:23
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přesilovky se zdají být úspěšným slovenským receptem! Jakub Dubravík si sjel do prostoru mezi kruhy a vyslal na Bogače vyšší střelu. Tu sice ještě český gólman zvládl vyrazit, na následnou dorážku LUKÁŠE TOMKY z pravé strany už byl ale krátký a Slováci jdou do vedení. Asistence: Jakub Dubravík a Michal Rybnikár.
     
    29:16
    Vyloučení v týmu Česko:
    Max Pšenička – 2 min., podrážení.
     
    28:53
    Po krátké akci na dostřel Bogačovy klece se Česku povedlo vyhodit kotouč za vzdálenější modrou. Tam si pro něj zajel a další rozehrávky se chopil Michal Čapoš.
     
    28:00
    Slovenská obrana se snaží o rozehrávku z vlastní třetiny. Napadající Češi jsou ale v tomto neoblomní a nepustí soupeře ven z pásma.
     
    27:19
    Dlouho otálel Artur Matějovský v mezikruží s možností vystřelit, až se k němu sjeli dva bránící hráči Slovenska a o puk ho připravili.
     
    26:48
    Radim Mrtka zachytil přihrávku doprava, kterou vedle sebe směřoval Jakub Habla. Český tým se díky tomu dostal k přechodu, který zastavili až sudí kvůli ofsajdu na modré čáře.
     
    25:42
    Frolova přihrávka na Lva opět nijak přesná nebyla. Puk letěl do rohu ledové plochy, kam si pro něj sjel Kalman. Hráči Slovenska ovšem z takto nabité příležitosti nic nevytěžili a celkem rychle předali puk do moci českým hokejistům.
     
    24:19
    Češi se poprvé v této třetině dostali do nadějné příležitosti a sevřeli Slováky v jejich třetině. K zakončení se na modré čáře odhodlal Rostislav Šilhavý, Henriquezovi se ale povedlo vyrazit puk svými betony.
     
    23:38
    Příliš moc dopředu poslal Max Pšenička kotouč při pokusu o křižný pas do středního pásma. Puk se doklouzal až na zakázané uvolnění, čímž se hra přesunula na buly před českou brankou.
     
    22:44
    Matěj Pekař neprohodil puk skrz dva slovenské hráče. Češi se tak museli vrátit bránit vlastní předbrankový prostor.
     
    21:32
    Pro volný kotouč se musel k vlastní brance vrátit Adam Kalman, jemuž stíhal záda rozjetý Jakub Frolo. Po slovenské rozehrávce se ale stejně dostal puk do moci Česka.
     
    20:38
    Adam Nemec se dokázal prosmýknout skrz dva hráče českého výběru a bekhendem poslat kotouč na Bogače. Českému gólmanovi se ovšem povedlo hokejkou puk poslat do bezpečí.
     
    20:04
    I úvodní buly druhé třetiny připadlo českému týmu, který se tentokrát vrátil zpět k brance Štěpána Bogače.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První část zápasu skončila. Česku se povedlo vstoupit do utkání lépe, díky čemuž se také dostalo do vedení zásluhou Viktora Wardase. Slovensku se ovšem posléze povedlo vyrovnat tempo hry, záhy i výsledkově. Proto před druhou třetinou jsou šance na obou stranách otevřené.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    Na puku opět Češi. Tentokrát volí postupnou rozehrávku od vlastní branky. Dál než do středního pásma se ale s ní nedostali.
     
    18:36
    Jakubu Winkelhöferovi nevyšla úplně přesně přihrávka na Viktora Wardase. Odraženého puku se tak zmocnil Dominik Danko.
     
    17:53
    Hráčům Česka se ovšem nastalá situace nelíbí, tedy se snaží držet v útočném pásmu. Roberto Henriquez musí být neustále na pozoru, zatím ale řadu českých příležitostí dokázal pokrýt.
     
    16:38
    Domácí v plném počtu.
     
    16:38
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci využívají přesilovku a vracejí se do hry! Před Štěpánem Bogačem v mezikruží stálo vícero hráčů obou týmů, přičemž v této situaci se nejlépe zorientoval JAKUB DUBRAVÍK, který doklepl kotouč do české branky. Asistence: Michal Rybnikár a Vladimír Dravecký.
     
    16:07
    Češi na startu svého úvodního oslabení dokázali vyhodit kotouč podél mantinelu až k Robertu Henriquezovi.
     
    16:03
    Vyloučení v týmu Česko:
    Viktor Wardas – 2 min., hákování.
     
    15:10
    V přečíslení třech proti dvěma zvolil Adrien Bartovič zadovku k mantinelu, kde stál David Lukas Holub. Český tým tak pokračoval v útočné hře poblíž branky Slovenska.
     
    14:17
    Na druhé straně zkusil od modré čáry své střelecké štěstí Michal Čapoš. Kotouč se mu ovšem povedlo poslat přesně mezi tři bránící české hráče, čímž ani k Bogačovi nedolétl.
     
    13:57
    Hosté v plném počtu.
     
    13:16
    V akci Vít Záhejský na vrcholu pravého kruhu. Tvrdou střelu ale poslal pouze do mantinelu za zády slovenského gólmana.
     
    12:34
    Českému týmu se ovšem v této přesilovce útočně daří. Roberto Henriquez si připsal už druhý zákrok v krátkém čase. Tentokrát vykryl zakončení Matěje Pekaře.
     
    12:14
    Adrien Bartovič se nebál důrazně vypálit od modré čáry. Chyběla mu ovšem přesnost, kotouč se proletěl o malý kousek vedle vzdálenější tyče Henriquezovy klece.
     
    11:57
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Michal Rybnikár – 2 min., podrážení.
     
    11:38
    Po přetahované o puk ve středním pásmu se dostal Martin Kalis mezi kruhy, kde jej o něj obrala česká obrana. Boj o kotouč se tak přesunul blíže k české brance a Bogač si připsal další zákrok.
     
    10:44
    Povedená kombinace mezi obrannou dvojicí Winkelhöfer – Šilhavý. Druhý zmiňovaný důrazně od modré poslal puk na Henriqueze. Ovšem slovenský gólman ho dokázal pokrýt na ledové ploše.
     
    10:00
    Přes obě modré čáry se s pukem na holi dostal Michal Čapoš. V útočném pásmu ovšem pouze kotouč vyhodil podél mantinelu, navíc na hokejky hráčů Česka.
     
    08:41
    Nadějný úprk Rostislava Šilhavého po pravé straně! Český útočník se dostal na vnitřní hranici kruhu, kde si už také napřahoval puk ke střele. Ten mu ale slovenský obránce zvládl v poslední chvíli vypíchnout.
     
    08:09
    Vojtěch Čihař důrazným hitem odstavil od kotouče Adama Nemce. Puk ale hráči Slovenska dokázali vrátit za vlastní branku, odkud v poklidu rozehráli.
     
    07:18
    Češi se stále brání. Ve třech mužích ovšem zvládají držet soupeře v rohu kluziště, tedy i daleko od možnosti vystřelit.
     
    06:10
    Dávid Baláž nahodil ze středního pásma puk podél mantinelu směrem k Bogačovi. Tentokrát měla česká obrana co dělat. Nakonec ale Robin Švančara přiťukl kotouč gólmanu Bogačovi, který ho přikryl na ledě.
     
    05:34
    Blízko střele byl Jakub Dubravík. Ten si ale nedokázal přesně zpracovat přihrávku od Straky. Toho využil český tým k dalšímu přesunu směrem k Henriquezovi.
     
    04:28
    Pokus českého týmu o rozehrávku ve vlastní třetině skončil na souboji mezi Vítem Mackem a Dominikem Dankem u mantinelu. Češi to tedy zkoušejí po druhé straně.
     
    03:23
    Už to mohlo být 2:0! Jakub Frolo se dostal přes tři bránící hráče Slovenska a sám mířil směrem k Henriquezovi. Gólman slovenského týmu ovšem proti Frolově zakončení dokázal včas vyjet a zadržet kotouč na ledové ploše.
     
    02:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým se ujímá vedení! V prostoru mezi kruhy se s pukem na holi otočil směrem k brance VIKTOR WARDAS, který neváhal ani chvilku a přesně umístil kotouč pod břevno slovenské svatyně. Bez asistence.
     
    01:34
    Nepřesná zpětná nahrávka Andrease Straky ve středním pásmu našla pouze české hokejisty, kteří se díky tomu odhodlali k přesunu k brance Roberta Henriqueze.
     
    00:49
    Adam Saloň na modré zastavil kotouč a pasem podél mantinelu ho vrátil za Bogačovu branku. Český tým tak ale dostal příležitost k rozehrávce.
     
    00:03
    Čeští hokejisté vyhráli úvodní buly. Po Wardasově nahození po levém křídle se hned přesunuli k brance Henriqueze.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Právě dozněly státní hymny obou zemí, zápas za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bogač (Tuláček) – Černý, Mrtka, Winkelhöfer, Holub (A), Malínek, Pšenička, Šilhavý – Wardas, Záhejský (C), Čihař, Švancara, Frolo, Lev, Bartovič, Pekař, Rozsíval, Poletín, Pavlík (A), Matějovský, Macek.
    Trenér: Milan Razým

    Slovensko: Henriquez (Brezáni) – Dravecký, Vajko, Čapoš, Kalman (A), Kubizniak, Bajza, Danko, Kohút – Dubravík (C), Rybnikár, Nemec, Saloň, Chrenko, Baláž, Urdák, Straka, Kalis, Habla, Čunderlík, Tomka.
    Trenér: Ivan Králik

    Rozhodčí: Květoň – Jindra, Štofa.
     
    Předchozí vzájemné zápasy Česka a Slovenska v této sezoně:

    Turnaj tří, 25. 8. 2022: Česko – Slovensko 3:2

    Branky a nahrávky:
    22. Lempach (Rozsíval, Černý), 35. Rajchl (Frolo), 45. Hrubý (Pavlík, Černý) – 18. Straka (Mišák, Kimák), 60. Dubravík (Kršák, Tomik).

    Sestava Česka: Fajmon (Skácel) – Vápeník, Mikel, Černý, Mrtka, Seidl, Holub (A), Pšenička – Kristek, Záhejský, Poletín – Pavlík, Netušil (C), Hrubý – Lempach (A), Věchet, Rozsíval – Raichl, Frolo, Kos – Wardas.

    Sestava Slovenska: Brezáni (Prádel) – Lisý, Radivojevič (C), Dravecký, Rusznyak, Kalman (A), Čapoš, Kršák, Slovák – Dubravník (A), Saloň, Tomík – Mišák, Straka, Kimák – Kriška, Chrenko, Nemec – Bórik, Habla, Tomka.

    Turnaj tří, 27. 8. 2022: Česko – Slovensko 5:2

    Branky a nahrávky:
    6. Rozsíval (Lempach, Záhejský), 15. Lempach (Mikel), 19. Pavlík (Hrubý), 57. Frolo (Holub, Poletín), 60. Lempach (Mikel) – 8. Kriška (Chrenko, Tomka), 51. Dravecký (Čapoš, Saloň).

    Sestava Česka: Fajmon (Skácel) – Vápeník, Mikel, Černý, Mrtka, Seidl, Pšenička, Holub – Kos, Záhejský, Wardas – Věchet, Netušil, Hrubý – Lempach, D. Pavlík, T. Poletín – J. Frolo, J. Kristek, D. Rozsíval – Raichl.

    Sestava Slovenska: Brezáni (Prádel) – Dravecký, Rusznyak, Kalman, Radivojevič, Lisý, Čapoš, Kršák, Slovák – Dubravík, Saloň, Habla – Kimák, Straka, Tomík – Kriška, Chrenko, Tomka – Bórik, Mišák, Nemec.
     
    Nominace Slovenska U16:
    Michal Čunderlík (Barani – HŠMH Banská Bystrica), Lukáš Tomka (Barani – HŠMH Banská Bystrica), Jakub Habla (HOBA Bratislava), Roberto Leonardo Herniquez (HC Slovan Bratislava), Adam Saloň (HC Slovan Bratislava), Timotej Kubizniak (HC Košice), Adam Nemec (Draci Liptovský Mikuláš), Tomáš Vajko (HC Lučenec/Vlci Žilina – mládež), Tomáš Chrenko (MMHK Nitra), Matej Bajza (MMHK Nitra), Dominik Danko (HK ŠKP Poprad), Andreas Straka (HK ŠKP Poprad), Martin Kalis (HK Dukla Trenčín), Dávid Baláž (HK Trnava), Mário Kohút (HK Trnava), Patrik Brezáni (HKM Zvolen), Jakub Dubravík (Vlci Žilina – mládež), Lukáš Urdák (Vlci Žilina – mládež), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec), Michal Rybnikár (HC Oceláři Třinec), Adam Kalman (HC Olomouc), Michal Čapoš (SDE Hockey, Švédsko).
     
    Slovenská šestnáctka také před příbramskou akcí odehrála jen turnaj v rakouském Salcburku. Na rozdíl od hráčů Česka ovšem ve všech třech odehraných zápasech na vítězství nedosáhla. Kromě již zmíněných proher s Českem 2:3 a 2:5 nestačil slovenský tým ani na Salcburk, jemuž podlehl 1:4.
     
    Nominace Česka U16:

    Brankáři:
    Štěpán Bogač (Bílí Tygři Liberec), Matěj Tuláček (HC Dynamo Pardubice)

    Obránci:
    Rostislav Šilhavý (BK Mladá Boleslav), Jakub Winkelhöfer (HC Litvínov), David Lukas Holub (HC Oceláři Třinec), Max Pšenička (HC Slavia Praha), Tomáš Malínek (HC Sparta Praha), Štěpán Černý (Mountfield HK), Tomáš Mikel (PSG Berani Zlín)

    Útočníci:
    David Rozsíval (Bílí Tygři Liberec), Jakub Lev (BK Mladá Boleslav), Matěj Pekař (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Vojtěch Čihař (HC Energie Karlovy Vary), Viktor Wardas (HC Energie Karlovy Vary), Vít Záhejský (HC Energie Karlovy Vary), Robin Švancara (HC Oceláři Třinec), Tomáš Poletín (HC Slavia Praha), Adrien Bartovič (Malmö Redhawks, Švédsko), Dominik Pavlík (Mountfield HK), Jakub Frolo (PSG Berani Zlín), Vít Macek (HC Dukla Jihlava), Artur Matějovský (HC Slavia Praha).
     
    Pro český reprezentační výběr se jedná o druhou akci letošní sezony. Tu první sehrál v srpnu v rakouském Salcburku, kde poměřil síly se Slovenskem a tamějším týmem Red Bull Salcburk U17. Tento úvodní turnaj dokázali čeští hokejisté ovládnout. V prvním zápasu sice podlehli domácímu Red Bullu 2:5, následně ovšem porazili dvakrát Slováky 3:2 a 5:2, načež si ve finále poradili se Salcburkem v samostatných nájezdech.
     
    Zdravím vás u prvního ze třech přátelských zápasů české reprezentace do 16 let, které budou sehrány na zimním stadionu v Příbrami. Česko na začátek vyzve ve federálním derby Slovensko. Přeji vám příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Wardas – 17. Dubravík (Rybnikár, Dravecký), 30. Tomka (Dubravík, Rybnikár), 34. Čunderlík (Kohút, Habla), 48. Nemec (Dravecký, Čunderlík), 53. Kalman (Dravecký)


    Česko: Bogač (Tuláček) – Černý, Mrtka, Winkelhöfer, Holub (A), Malínek, Pšenička, Šilhavý – Wardas, Záhejský (C), Čihař, Švančara, Frolo, Lev, Bartovič, Pekař, Rozsíval, Poletín, Pavlík (A), Matějovský, Macek.
    Trenér: Milan Razým

    Slovensko: Henriquez (Brezáni) – Dravecký, Vajko, Čapoš, Kalman (A), Kubizniak, Bajza, Danko, Kohút – Dubravík (C), Rybnikár, Nemec, Saloň, Chrenko, Baláž, Urdák, Straka, Kalis, Habla, Čunderlík, Tomka.
    Trenér: Ivan Králik

    Rozhodčí: Květoň – Jindra, Štofa
    bahis siteleri