Švédsko – Švýcarsko 3:2 (po pr.) | Finsko – Česko cz 2:5 (kon.)
konec
Finsko
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Česko
Sobota 12.11.2022, 15:30 • Gatorade Center, Turku • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:40
    Tak ještě ne. Melart udržel kotouč na modré čáře a střela nadělala Willovi problémy. Zkušený brankář tygřím skokem udržel puk v lapačce.
     
    54:02
    Jere Innala inkasoval tvrdý hit a na ledě bylo vidět hodně krve! Finský útočník sprintoval na střídačku, ale vypadá to, že bude v pořádku.
    51:48 Radan LENC - 2:5
     
    51:48
    Česko právě vstřelilo branku! Uběhlo jen pár vteřin a RADAN LENC svou střelou z osy kluziště překonal brankáře Westerholma. Čeští hokejisté si tak znovu berou klid na své hokejky a vedou o tři branky. Asistence: Filip Chlapík, Michael Špaček.
    51:27 Joose ANTONEN - 2:4
     
    51:27
    Finsko právě vstřelilo branku! Ještě to bude zajímavé. JUUSO ANTONEN vypálil z první a finský útočník svou dělovkou z kruhu nedal Willovi šanci zasáhnout. Asistence: Vili Saarijärvi, Jori Lehterä.
     
    50:51
    Michael Špaček neuspěl na vhazování v útočném pásmu a Finové si vynutili faul! Za nedovolené bránění odjel na trestnou lavici obránce David Němeček (CZE).
     
    50:17
    Marek Zachar se výborně vrátil do obranného pásma a pomohl obráncům zneškodnit rychlý protiútok soupeře. Finům se čas krátí.
    47:37 Michael ŠPAČEK - 1:4
     
    47:37
    Česko právě vstřelilo branku! Čeští hokejisté pomalu kráčí za tříbodovým vítězstvím! MICHAEL ŠPAČEK využil zaváhání finské obrany a krásným bekhendovým blafákem v samostatném úniku nedal Westerholmovi šanci zasáhnout. Asistence: Radan Lenc, Filip Chlapík.
     
    40:37
    Petr Holík se opřel do střely z osy kluziště a rána brněnského útočníka nemířila mezi tři tyče. Tohle byla další velká příležitost pro náš celek.
     
    39:59
    A pozor, ještě to bylo zajímavé! Kundrátek vypálil od modré čáry, ale jeho rána zřejmě skončila zablokovaná a kotouč následně letí ven z pásma.
     
    38:23
    Tohle bylo těsné! Kotouč byl osamocen před Willovou brankou a Smejkal nyní už poslal puk přes všechny čáry. Češi se brání velmi statečně.
     
    36:55
    Češi budou hrát za malou chvíli další oslabení. Na trestnou lavici tentokrát zavítal útočník Michael Špaček (CZE), jenž vyfasoval od sudích dvě minuty za držení.
    35:00 Tomáš DVOŘÁK - 1:3
     
    35:00
    Česko právě vstřelilo branku! Naši hokejisté se poprvé v utkání dostávají do dvoubrankového vedení! TOMÁŠ DVOŘÁK vypustil ze své hokejky prudkou ránu a střelou z osy kluziště nedal Westerholmovi šanci zasáhnout. Asistence: Jan Košťálek, Hynek Zohorna.
     
    33:34
    Zacharova svižná rána téměř z nulového úhlu trochu vystrašila brankáře Westerholma, který se za letícím kotoučem jen ohlédl.
     
    31:58
    David Sklenička obdržel přihrávku po modré čáře do dobré pozice, ale akci českého obránce zastavuje hvizd rozhodčího. Ofsajd.
     
    31:21
    Michael Špaček nejprve nepřesně hledal Kodýtka, ale Chlapík poté vrátil puk Špačkovi a ten svou dělovkou z kruhu mířil nepřesně.
     
    29:21
    Češi si zahrají další přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl pro změnu obránce Villi Saarijärvi (FIN), jenž vyfasoval dvě minuty za zdržování hry.
     
    28:54
    David Vitouch projel do útočného pásma po pravé straně kluziště a sparťanský mladík v sestavě prověřil Westerholmovu pozornost.
    27:21 Radan LENC - 1:2
     
    27:21
    Česko právě vstřelilo branku! Náš tým se dočkal a ve své zkrácené početní převaze střílí zatím rozhodující branku. RADAN LENC si počkal na vhodný okamžik a posléze procedil kotouč do finské branky. Češi si berou své vedení zpět. Asistence: Michael Špaček, Petr Kodýtek.
     
    26:11
    Innala nahodil kotouč po mantinelu svému spoluhráči a Kodýtek si vynutil faul! Za sekání odjel pykat na lavici hanby útočník Jori Lehterä (FIN).
     
    24:20
    Beránek ztratil kotouč po přejezdu útočné modré čáry a následně se bude znovu vylučovat. Na trestnou lavici za podrážení odjel David Vitouch (CZE).
    23:18 Melart trefil horní tyč!
     
    23:18
    Melartova rána od modré čáry rozezvučela tyčku! Finský zadák vypálil od modré čáry a brankář Will reagoval na letící kotouč marně.
     
    16:37
    Niklas Friman si sjížděl na přihrávku od svého spoluhráče, ale domácí obránce kotouč přejel. Tohle byla další nebezpečná akce Suomi.
     
    15:37
    Tomáš Kundrátek udělal pár kroků na modré čáře a následnou střelou prověřil náruč brankáře Westerholma. Hra je znovu přerušena.
     
    13:19
    Další práce pro Willa, který drží svůj tým. Pyyhtiä vypálil nebezpečně z bezprostřední blízkosti, ale brankář ve službách Dynama zasáhl.
     
    12:37
    Domácí tlačí a brankář Will má plné ruce a nohy práce! Rána Saarijärviho našla pouze připravené betony našeho brankáře.
     
    11:56
    Český tým čekají další krušné chvíle. Obránce Dominik Mašín (CZE) obdržel dvouminutový trest za hákování a domácí budou hrát přesilovou hru.
    10:59 Jerry TURKULAINEN - 1:1
     
    10:59
    Finsko právě vstřelilo branku! Domácí hokejisté jsou za svou aktivitu odměněni vyrovnávacím gólem. JERRY TURKULAINEN vypálil z kruhu a finský útočník svou přesnou střelou vymetl horní růžek branky. Asistence: Mikko Lehtonen, Jere Karjalainen.
     
    09:47
    Máme tu první nedovolený zákrok a český tým půjde do oslabení. Radan Lenc (CZE) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    08:04
    Domácí nechtějí zůstat pozadu a okamžitě se hrnou dopředu. Will udržel kotouč a branka je následně vychýlena mimo své postavení.
    07:41 Jiří SMEJKAL - 0:1
     
    07:41
    Česko právě vstřelilo branku! Naši hokejisté jdou krátce před polovinou první třetiny do vedení! JIŘÍ SMEJKAL obdržel přesnou přihrávku a zkušený útočník osamocen před finskou brankou prostřelil Westerholma. Asistence: Patrik Zdráhal, Libor Zábranský.
     
    06:09
    Ondřej Beránek našlápl ve středním pásmu a naši hráči se usadili v útočném pásmu. Následný závar na brankovišti Westerholm ustál.
    01:28 Will předvedl výborný zákrok
     
    01:28
    První velká šance domácího týmu! Roman Will zabránil téměř jistému gólu, když vytasil svůj beton proti nebezpečné dorážce jednoho z Finů.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 11. Turkulainen (Lehtonen, Karjalainen), 52. Antonen (Saarijärvi, Lehterä) – 8. Smejkal (Zdráhal, Zábranský), 28. Lenc (Špaček, Kodýtek), 35. Dvořák (Košťálek, Zohorna), 48. Špaček (Lenc, Chlapík), 52. Lenc (Chlapík, Špaček)


    Finsko: Westerholm (Säteri) – Friman, Kivistö, Seppälä, Vittasmäki, Riikola, Lehtonen, Saarijärvi, Melart – Antonen, Lammikko (A), Turunen – Turkulainen, Räsänen, Liukas – Karjalainen, Suomela, Pyyhtiä – Merelä, Lehterä (C), Innala.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Česko: Will (Langhamer) – Dvořák, Košťálek, Mašín, Kundrátek (A), Sklenička, Zábranský, Němeček, Jandus – Lenc, Špaček, Chlapík – Červenka (C), Holík, Zohorna – Smejkal, Kodýtek, Zdráhal – Beránek, Vitouch, Zachar.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Harnebring, Magnusson – Nikulainen, Thomann

    Diváci: 8 168
    bahis siteleri