Columbus – Dallas 1:2 (kon.) | Washington – Detroit 4:3 (po pr.) | Boston – Florida 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 4:3 (po pr.) | Colorado – NY Islanders 1:0 (1:0 po s.n.) | Vegas – Buffalo 2:3 (kon.)
Arizona – Montreal 2:3 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 1:5 (kon.)
po prodl.
Nashville Predators
4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Edmonton Oilers
Úterý 20.12.2022, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:12 Alexandre CARRIER - 4:3
     
    62:12
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec vítězí! Cody Glass našel dlouhou přihrávkou od vlastní branky ALEXANDREHO CARRIERA. Bylo z toho přečíslení 2 na 1, které obránce Nashvillu vyřešil sám. Z levého kruhu vypálil švihem a zamířil ke vzdálenější tyčce nad lapačku Campbella. Asistence: Cody Glass a Nino Niederreiter.
     
    61:10
    Fantastický Saros! Connor McDavid našel po objetí branky Zacha Hymana, který z bezprostřední blízkosti zamířil jen do vyrážečky domácího brankáře!
     
    58:29
    Roman Josi střílel od modré čáry. Tanner Jeannot nedokázal Campbellem vyražený kotouč zkrotit a ten se od jeho bruslí odrazil za branku. Poté ještě pálil Cody Glass, jeho pokus byl sražen do ochranné sítě. Velký nápor Nashvillu!
     
    57:36
    Další nahození Duchenea tečoval Jakov Trenin a puk propadl těsně vedle levé tyčky z pohledu Campbella!
     
    44:44
    Ve velké šanci neuspěl Cody Glass! Jeho bekhendovou dorážku z bezprostřední blízkosti kryje Campbell! Ten dokázal vytrčit levý beton ke své tyčce.
     
    43:55
    Na druhé straně zastavila Sarosova lapačka střelu Leona Draisaitla z levého kruhu. To byl důležitý zákrok domácího brankáře!
     
    43:19
    Domácí si chtějí vzít vedení zpátky a zaměstnávají Campbella. Ten nejprve natáhl levý beton proti bekhendové dorážce Mikaela Granlunda. Později pak vyrazil projektil Mattiase Ekholma z pravého kruhu.
    41:53 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:3
     
    41:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilové hry v podání první lajny Oilers jsou smrtící! Connor McDavid našel RYANA NUGENTA-HOPKINSE, který vypálil zápěstím z levého kruhu. Jeho rychlá střela se odrazila od zadní tyčky do brankové síťky. Kotouč sice rychle vylétl ven, ovšem sudí měli o celé situaci dobrý přehled a tak se nemuselo ani čekat na potvrzení z videocentrály – 3:3. Asistence: Connor McDavid.
     
    41:19
    Ryan Johansen dostal dvě minuty za vysokou hůl. Přesilová hra pro Edmonton.
     
    39:53
    Leon Draisalt posílal kotouč na zadní tyč, kam si sjel Zach Hyman. Saros ale natáhl pravý beton a útočník hostí byl příliš blízko na to, aby kotouč zvedl!
     
    36:48
    Velký nápor elitní formace Edmontonu! Saros si připsal několik dalších těžkých zákroků. Ránu Darnella Nurse pod víko vyrazil pravým ramenem. Poté kotouč zalehl.
     
    36:22
    McDavid poslal puk před branku, kde byl Zach Hyman. Ten si ho stáhl na forhend, ale narazil na levý beton Sarose!
     
    35:39
    Tyson Barrie našel Mattiase Janmarka. Ten si z ostrého úhlu nedovolil zakončovat z jedničky. Místo toho si chtěl puk potáhnout do protipohybu přesouvajícího se Sarose, který to ale přečetl a levým betonem zabránil vyrovnání! Po tomto zákroku následuje komerční brejk.
    32:02 Matt DUCHENE - 3:2
     
    32:02
    Nashville právě vstřelil branku!
    Zakřikl jsem to! Domácí početní výhodu nakonec využili. Mikael Granlund zavezl puk do útočného pásma. Tam ho předal doleva MATTOVI DUCHENEOVI, který se dostal před Campbella a zvedl kotouč pod víko – 3:2. Asistence: Mikael Granlund a Cody Glass.
     
    30:25
    Dvě minuty za sekání vyfasoval hostující Klim Kostin. Po reklamní pauze bude následovat přesilovka Preds.
     
    24:59
    Dvě minuty za vysokou hůl dostal Cody Ceci. První přesilovka pro Predators.
    24:22 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:2
     
    24:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku zužitkovali! Leon Draisaitl podržel puk v útočném pásmu. Předal ho Barriemu, jenž oslovil Connora McDavida. Te se dostal až za branku, odkud poslal hrací předmět před brankoviště a tam se nejlépe zorientoval RYAN NUGENT-HOPKINS – 2:2. Asistence: Connor McDavid a Darnell Nurse.
     
    23:30
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Filip Forsberg – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    23:30
    Mattias Ekholm dostal přihrávku od Novaka a najížděl na Cambella. Ten vyrazil jeho první střelu a následně dokázal levým betonem zastavit i dorážku! Poté byl hostující gólman nedovoleně atakován Forsbergem, jenž půjde na trestnou lavici.
    22:57 Jordan GROSS - 2:1
     
    22:57
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí svůj nápor nakonec přetavili v gól! Po vyhraném buly se puk dostal na modrou čáru, odkud vystřelil JORDAN GROSS. Kotouč, který původně letěl vedle branky, nešťastně tečoval Barrie a hrací předmět zapadl k pravé tyčce z pohledu bezmocného Campbella – 2:1. Asistence: Jakov Trenin a Ryan Johansen.
     
    21:36
    Preds mají smůlu! Tanner Jeannot dnes již podruhé rozezvučel brankovou konstrukci za Campbellem!
     
    19:01
    Carrier pálil na Campbella. Ten vyrazil kotouč k Tannerovi Jeannotovi, který dorážel do poloodkryté klece, ale Campbell se proti jeho zakončení stačil natáhnout a přizvedl kotouč nad svou branku! Zatím nejlepší zákrok v utkání!
     
    15:35
    Connor McDavid předvedl své klasické sólo. Od červené čáry dojel na levý kruh, odkud předkládal puk na zadní tyčku, kde měl Zacha Hymana. Toho ale obtěžoval Fabbro a útočník hostí tak před odkrytou klecí netrefil kotouč ideálně!
     
    10:48
    Nurse posunul puk doprava na Ryana Nugenta-Hopkinse. Jeho střelu přizvedl ramenem nad branku Saros!
    08:42 Jesse PULJUJÄRVI - 1:1
     
    08:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají až po skončení početní výhody! JESSE PULJUJÄRVI nahodil z pravé strany puk na branku. Dylan Holloway se po něm čepelí hole natahoval, ale netrefil ho. Možná, že ho však lehce tečoval bránící Josi, a hrací předmět propadl mezi betony Sarose až za brankovou čáru. Asistence: Darnell Nurse a Jack Campbell.
     
    08:23
    Edmonton si ve druhé polovině přesilovky připravil šance! Zach Hyman si stáhl puk k brankovišti, ale zamířil jen do levé ruky Sarose. Následně ještě posouval na vzdálenější tyčku pro Bretta Kulaka, před kterým však kotouč odklidil bránící Teenin! O chvíli později pálil z jedničky Leon Draisaitl. Ten trefil boční oblouk branky.
     
    07:20
    Domácí vyrazili v oslabení do protiútoku! Tanner Jeannot vybojoval u mantinelu puk, předal ho Coltonovi Sissonsovi a bylo z toho přečíslení 2 na 1. Sissons svému spoluhráči kotouč vrátil a Jeannotovu ránu z levé strany zastavila horní tyčka!
     
    06:34
    Dvě minuty za sekání obdržel Cole Smith. Přesilovka pro hosty.
     
    06:19
    Dobrá šance domácích! Juuso Pärssinen si vyměnil puk se spoluhráčem a ze slotu minul levou tyčku branky Edmontonu!
    04:35 Mattias EKHOLM - 1:0
     
    04:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři se ujímají vedení! Thomas Novak, který byl povolán z farmy a hraje první utkání v NHL v tomto ročníku, se dostal k puku ve středním pásmu. Nabruslil si s ním doprava až do blízkosti branky a bekhendovou střelou prověřil Campbella. Ten kotouč vyrazil k levému kruhu, kde už byl připravený MATTIAS EKHOLM, jenž kotouč doklepl do odkryté části klece. Asistence: Thomas Novak.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Ekholm (Novak), 23. Gross (Trenin, R. Johansen), 33. Duchene (Granlund, Glass), 63. A. Carrier (Glass, Niederreiter) – 9. Puljujärvi (Nurse, Campbell), 25. Nugent-Hopkins (McDavid, Barrie), 42. Nugent-Hopkins (McDavid)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Gross, Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), A. Carrier, Lauzon – Granlund (A), Novak, F. Forsberg – Duchene, R. Johansen, Co. Smith – Sissons, Glass, Niederreiter – Jeannot, Pärssinen, Trenin.
    Trenér: John Hynes

    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse, Barrie, Kulak, Bouchard, Niemeläinen – Hyman, McDavid (C), Draisaitl (A) – Yamamoto, Nugent-Hopkins (A), Janmark – Puljujärvi, Holloway, Foegele – Ryan, Shore, Kostin.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Rozhodčí: Luxmore, Markovic – Berg, Murray

    Diváci: 17 558
    bahis siteleri