NHL
New Jersey – Boston 3:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 0:0 (odl.) | Carolina – Philadelphia 6:5 (kon.)
Buffalo – Tampa 0:0 (odl.) | Washington – Winnipeg 4:1 (kon.) | NY Islanders – Florida 5:1 (kon.)
Dallas – Montreal 4:2 (kon.) | Nashville – Colorado 2:3 (po pr.) | Chicago – Columbus 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:5 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:1 (1:0 po s.n.) | Vegas – St. Louis 5:4 (2:1 po s.n.)
Anaheim – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
6:5 (3:1, 3:1, 0:3)
Philadelphia Flyers
Sobota 24.12.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:26
    Dokoná Philadelphia fantastický comeback? Cameron York krásnou otočkou zmátl Paula Stastnyho, zkušený Američan konkurenta podrazil.
    52:24 Travis KONECNY - 6:5
     
    52:24
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné. Hurkáni se nepoučili a inkasují druhý gól v oslabení během pár minut, rázem vedou už jenom o gól! Mezi obránce obdržel od Laughtona nahrávku TRAVIS KONECNY. Zachoval chladnou hlavu a kus černé gumy usměrnil k levé tyčce mimo dosah Raantovy lapačky. Asistence: Scott Laughton a Cameron York.
     
    50:46
    Při přechodu do útočného pásma fauloval Anthony DeAngelo. Ofenzivu rád podporující obránce chtěl objet Martina Nečase, přitom českého forvarda trefil vysokou holí do helmy.
     
    49:24
    Hurikáni si nedali říct a pustili do brejku Noaha Catese, který postupoval sám na bránu z levé strany, forhendové zakončení Antti Raanta vykopl pravým betonem.
    47:41 Scott LAUGHTON - 6:4
     
    47:41
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak pozor, hosté skórují při vlastním oslabení a zadělávají na drama! Konecny vyslal do úniku SCOTTA LAUGHTONA, jenž si poradil s velkým přehledem, bekhendovým blafákem si roztáhl Raantu a touš mu nasměroval mezi betony. Asistence: Travis Konecny.
     
    47:27
    Hodně zbytečný dvouminutový trest pro Travise Sanheima, jemuž se nelíbilo, jakým způsobem Andrej Svečnikov zabrzdil před Erssonem, ruského forvarda následně atakoval krosčekem.
    46:59 Nick SEELER - 6:3
     
    46:59
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci snižují na rozdíl tří gólů. Mezi střelce utkání se zapsal NICK SEELER, jehož nahození od modré čáry skončilo u levé tyče. Gólman Raanta po kontaktu s Allisonem neměl šanci zasáhnout, avšak jednalo se o jeho chybu, protože vyjel mimo brankoviště. Asistence: Rasmus Ristolainen a Noah Cates.
     
    45:12
    Zasloužený potlesk fanoušků si vysloužil Antti Raanta. Parádně se přesunul k pravé tyči proti ráně Travise Konecnyho a lapačkou zabránil třetímu inkasovanému gólu.
     
    43:29
    Až ve třetí třetině si Flyers vyzkouší přesilovou hru. Na lavici hanby usedl Brent Burns, který v pádu podrazil Travise Konecnyho. Kanadský forvard posléze narazil do tyče, naštěstí ale vypadá býti v pořádku.
     
    37:52
    A komplikace pro Flyers nekončí. Carter Hart se po kontaktu se Sethem Jarvisem zranil a zamířil do útrob stadiónu. Do brány se tak vrací Samuel Ersson, jenž už pět gólů inkasoval.
    37:52 Jesperi KOTKANIEMI - 6:2
     
    37:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak i druhou početní převahu Hurikáni využili a jen absolutní kolaps by je mohl připravit o vítězství. JESPERI KOTKANIEMI si napříč kruhy vyměnil puk s krajanem Teuvem Teräväinanem, načež z levého propálil ležícího Harta, do nějž vrazil Jarvis po natlačení od Ristolainena. Asistence: Teuvo Teräväinen a Brett Pesce.
     
    35:56
    Skvělé střídání Martina Nečase. Český forvard zůstal v pohybu a pro Carolinu vybojoval druhou přesilovku v utkání, na obranné modré jej podrazil Nick Seeler.
     
    27:58
    Pět gólů a dost. Nelze vyloženě říct, že by Samuel Ersson na některém z gólů nesl hlavní vinu, obrana mu dnes vůbec nepomohla. Místo v brankovišti přebírá tradiční jednička Carter Hart.
    27:58 Jordan MARTINOOK - 5:2
     
    27:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nejlepší celek Metropolitní divize míří za osmým vítězstvím v řadě. Od modré čáry nahodil Brett Pesce a těsně před Erssonem skvěle tečující JORDAN MARTINOOK navýšil vedení na hodnotu tří gólů. Asistence: Brett Pesce a Jordan Staal.
    25:57 Andrej SVEČNIKOV - 4:2
     
    25:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí přestáli další slibnou příležitost soupeře a do protiútoku vystartoval Martin Nečas. V průběhu přejíždění zprava doleva nechal puk v mezikruží ANDREJI SVEČNIKOVOVI. Ruský forvard se nenechal dvakrát pobízet a táhlou střelou švihem propálil Erssona s přispěním levé části brankové konstrukce. Asistence: Martin Nečas a Paul Stastny.
    23:08 Kotkaniemi orazítkoval pravou tyč
     
    23:08
    Na útočné polovině si Jordan Martinook počínal o poznání lépe. Vytrvalým forčekinkem donutil k zaváhání Frosta, načež měl velkou příležitost Jesperi Kotkaniemi, Fin napálil pravou tyč.
    21:01 Anthony DEANGELO - 3:2
     
    21:01
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Další útok Letců snesl o poznání vyšší měřítko, na jeho konci přišlo snížení! Joel Farabee v přečíslení podržel kotouč přesně po dobu nezbytně nutnou. Přibrzdil v pravém kruhu a na střed přihrál z druhé vlny najíždějícímu ANTHONYMU DEANGELOVI, který trefil volný prostor mezi levým betonem a lapačkou brankáře. Asistence: Joel Farabee.
    19:05 Jesper FAST - 3:1
     
    19:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Gól do šatny vždy přijde vhod, střílí jej Brind'Amourova družina! Fast po obtočení soupeřovy svatyně moc dobře věděl o JESPERU FASTOVI, na nějž směřovala přihrávka. Švédský forvard pálil z první a při své druhé trefě v utkání měl i notnou porci štěstí, protože puk netrefil dobře, ale s přispěním blokujícího Ristolainena se touš odrazil za záda bezmocného Erssona. Asistence: Jordan Martinook a Jesper Fast.
    14:32 Stefan NOESEN - 2:1
     
    14:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nejproduktivnější Hurikán v sezóně strhává náskok zpět na domácí stranu! Byl to Svečnikov, kdo posunul puk na modrou po Noesenově nepovedené střele. Adresátem nahrávky se stal Martin Nečas, který využil volnějšího prostoru před sebou k přiblížení se bráně, svižný projektil pověsil do pravého víka. Opakované záběry ukázaly, že před bránou ještě došlo k jemné teči hole STEFANA NOESENA, branka tedy byla připsána kanadskému útočníkovi. Asistence: Martin Nečas a Andrej Svečnikov.
     
    13:52
    První přesilovou hru střetnutí si vyzkouší domácí Carolina. Na trestnou lavici zamířil Morgan Frost, jenž zastavil rozjetého Jarvise pouze za cenu podrážení.
    11:03 Travis SANHEIM - 1:1
     
    11:03
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    K vyrovnání vedla nenápadná akce! TRAVIS SANHEIM se vydal do ofenzivy na vlastní pěst. S velkou lehkostí se prokličkoval mezi dvěma konkurenty do levého kruhu, aby posléze křižně vypálil neomylně nad Raantovo rameno. Asistence: Morgan Frost a Anthony DeAngelo.
     
    08:58
    Na rozdíl dvou branek plánoval vylepšit skóre Andrej Svečnikov. Tváří v tvář brankáři volil bekhendový blafák, na nějž Ersson zareagoval a zaznamenal úspěšný zákrok levým betonem.
    03:57 Jesper FAST - 1:0
     
    03:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    První gól střílí domácí favorit! Po přiťuknutí od Martinooka si kotouč na hraně levého kruhu zpracoval JESPER FAST a švédský forvard zacílil ze zápěstí přes obránce nechytatelně do pravého horního růžku. Asistence: Jordan Martinook a Jordan Staal.
     
    01:44
    Wade Allison už mohl střílet, ale ještě viděl po levé ruce lépe najetého Camerona Yorka. Adresoval mu ideální pas do hokejky, obránce v gólovce mířil vedle pravé tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Fast (Martinook, J. Staal), 15. Noesen (Nečas, A. Svečnikov), 20. Fast (Martinook, J. Staal), 26. A. Svečnikov (Nečas, Stastny), 28. Martinook (Pesce, J. Staal), 38. Kotkaniemi (Teräväinen, Pesce) – 12. Sanheim (Frost, DeAngelo), 22. DeAngelo (Farabee), 47. Seeler (Ristolainen, N. Cates), 48. Laughton (Konecny), 53. Konecny (Laughton, York)


    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, S. Aho II (A), Teräväinen – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook – Stepan, Kotkaniemi, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Philadelphia Flyers: Ersson (28.–38. Hart) – Ristolainen, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Seeler, York – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, N. Cates, Farabee – Allison, Laughton (A), Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Rooney, L'Ecuyer – Fournier, Murray

    Diváci: 18 680
    bahis siteleri