Brentford – Tottenham 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Fulham 0:3 (kon.) | Everton – Wolverhampton 1:2 (kon.)
Leicester – Newcastle 0:3 (kon.) | Southampton – Brighton 1:3 (kon.) | Aston Villa – Liverpool 1:3 (kon.)
Arsenal – West Ham 3:1 (kon.)
konec
Aston Villa FC
1:3 (0:2)
Liverpool FC
Pondělí 26.12.2022, 18:30 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:12. (20:32:56)
     
    Liverpool se vrátil do ostrého zápasového tempa vítězstvím, v roli favorita zdolal Aston Villu na jejím vlastním stadiónu 3:1.

    Důležitý první gól vstřelil už v 5. minutě Mohamed Salah, ještě před odchodem do kabin zvýraznil náskok Virgil van Dijk. Na drama zadělal v 59. minutě Ollie Watkins, který křižnou hlavičkou proměnil Alissona v diváka, avšak vyrovnání se The Villans nedočkali, naopak v 81. minutě vrátil klid na kopačky hostů osmnáctiletý Stefan Bajcetic svým prvním gólem v Premier League i liverpoolském „áčku“.

    Svěřenci kouče Kloppa zvítězili v lize potřetí v řadě a v tabulce se vrátili na šesté místo před Fulham, Aston Villa zůstává na dvanácté pozici.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední šanci ke zdramatizování koncovky měli domácí po standardce. Centr Luize hostující defenziva odvrátila k levé lajně, odkud přišel pas na hlavu Watkinse, slabou hlavičku van Dijk zblokoval a balón odpálil mimo vápno.
     
    90+3
    Polovysoký centr Johna McGiina propouštěl McGinn za sebe na Ollieho Watkinse, od překvapeného útočníka se míč odrazil k nohám pozorného Matipa.
     
    90+2
    Střední záložník Leander Dendoncker vyzkoušel nahrávku mezi dvojici stoperů na Ollieho Watkinse, jenže míči dal malou výšku, hlavou zažehnal nebezpečí Fabinho.
     
    90+1
    Do příležitosti mířil Mohamed Salah. Při snaze o zbavení se Ezriho Konsy ovšem podklouzl a hrací předmět tak protihráči věnoval.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Nově příchozí Ben Doak si věřil na Tyronea Mingse. Volil kličku k lajně a pokusil se o centru, bránící stoper srazil balón na roh.
     
    88
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Darwin Núñez, přichází Ben Doak.
     
    87
    Darwin Núñez nejprve zamotal hlavu Ashleymu Youngovi, aby následně poslal pas na hranici šestnáctky k nohám Elliotta, toho čistým způsobem odstavil Tyrone Mings.
     
    86
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Emiliano Buendía, přichází Danny Ings.
     
    86
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Leander Dendoncker.
     
    86
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Boubacar Kamara, přichází Philippe Coutinho.
     
    85
    Odražený míč si zhruba dvacet metrů od brány zpracoval Lucas Digne. Následovala rána pravým nártem, kulatý nesmysl se mezi tři tyče nevešel.
     
    84
    Douglas Luiz vyslal nepovedený nákop za obranu na Johna McGinna. Skot měl k balónu daleko, pro sebe ho zpracoval osamocený Joël Matip.
     
    83
    Domácí si jsou určitě moc dobře vědomi, že pokud chtějí pomýšlet na body, musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy, zatímco soupeř může hru ještě více zatáhnout.
    81. Stefan BAJCETIC - 1:3
     
    81
    Liverpool právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Střílený centr Núñeze zleva Olsen vyrazil pouze ke STEFANU BAJCETICOVI. Mladičký osmnáctiletý Španěl nezazmatkoval, potáhl si míč doleva a definitivně se zbavil Olsena, aby pak vypálil levačkou a před brankovou čárou stojícímu Mingsovi propálil míč mezi nohama. Pro Bajcetice se jedná o první gól v liverpoolském „áčku“, logicky tedy i v Premier League.

    Milan Huppert

    Branky: 59. Watkins (Luiz) – 5. Salah (Robertson), 37. van Dijk (Salah), 81. Bajcetic


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:12.
    Aston Villa FC: Olsen – Young, Konsa, Mings, Digne – McGinn (C), Kamara (86. Coutinho), Luiz, Bailey (86. Dendoncker) – Buendía (86. Ings), Watkins.
    Náhradníci: Marshall – Archer, Bednarek, Cash, C. Chambers, Young.

    Trenér: Unai Emery

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (79. Gomez), Matip, van Dijk, Robertson – J. Henderson (C) (79. Bajcetic), Fabinho, Alcântara (67. Keïta) – Salah, Núñez (88. Doak), Oxlade-Chamberlain (67. Elliott).
    Náhradníci: Kelleher – Carvalho, N. Phillips, Tsimikas.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Mainwaring

    Diváci: 42 085
    bahis siteleri