Japonsko – Česko cz 1:5 (kon.) | USA – Finsko 8:1 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 4:1 (kon.)
Švédsko – Kanada 2:4 (kon.)
konec
Slovensko
4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Švýcarsko
Pondělí 09.01.2023, 18:10 • Östersund Arena B, Švédsko • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. V neděli odstartovalo mistrovství světa hráček do osmnácti let a my se dnes zaměříme na duel mezi Slovenskem a Švýcarskem ve skupině B.
     
    Švýcarsko

    Švýcarky odehrály svůj první duel proti českému výběru a dařilo se jim velmi dobře. V první třetině si totiž postupně vypracovaly dvoubrankový náskok a národní tým tak musel dohánět ztrátu. Ve druhém dějství žádná branka nepadla a švýcarské hráčky tak stále držely slibný náskok. Jenže Češky se odhodlaly se zápasem něco udělat a v pětačtyřicáté minutě snížily na rozdíl jediného gólu. O tři minuty později pak už bylo vyrovnáno a poté to vypadalo, že duel dojde do nastavené hrací doby. Tu však na konci devětapadesáté minuty odmítla Zikmunda Mazancová, která strhla vedení na českou stranu a to si pak Češky už pohlídaly až do konce. Švýcarky tak sahaly po třech bodech, nakonec nezískaly ani jeden. O to více dnes prahnou po skalpu Slovenek.
     
    Slovensko

    To hráčky Slovenska vstoupily do mistrovství světa vítězně. V úvodním duelu vyzvaly Japonky. Po dvou třetinách vedly Slovenky 3:2, ale dvěma přesnými zásahy v poslední třetině odskočily Japonkám na 5:2. Sice ještě jednou inkasovaly, poslední slovo ale měly Slovenky, které zvýšily na 6:3 a takto i utkání skončilo. Dnes tak prahnou po dalším skalpu soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Debnárová (Kubaniová) – Macková, Krákorová, Stern, Gálisová, Halušková, Mandelíková, Mateičková, Nogová – Lopušanová, Tóthová, Dobiašová (C) – Jancsóová (A), Blichová (A), Karkošková – Taricsová, Beňáková, Lacková – Paulínyová, Donovalová, Juríková
    Trenér: Miroslav Mosnár

    Švýcarsko: Favreová (Bendererová) – Inkampová, Baechlerová (A), Aymonová, Langeneggerová, Peterová, Meriguetová, Capezzaliová – Buchiová, Herzigová, Eggliová – Weyová, Rosselová (A), Gaberellová (C) – Kunzová, Maechlerová, Balzerová – Hirtová, Manetschová, Dalessiová
    Trenér: Melanie Haefligerová

    Rozhodčí: Janshenová (USA), Kurodaová (JPN) – Buttová (GER) , Krautová (USA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Slovenky se prodraly do útočného pásma, ale nakonec tam o puk přišly. Na druhou stranu se tak dostávají poprvé Švýcarky.
     
    01:13
    Alizee Aymonová nezachytila u útočné modré čáry puk a znovu se tak hráčky Slovenska dostaly před Favreovou, ale ta sklapla betony a neinkasovala.
     
    01:42
    A další zákrok Favreové, která se v posledních chvílích nenudí. Po střele Pauly Mandelíkové zaduněly její betony.
     
    02:40
    Alica Juríková čekala v prostoru mezi kruhy na přihrávku, ale nedočkala se. Nicméně stále Slovenky operují před Favreovou, která se opět chystá ve svém brankovišti.
     
    03:15
    Po pravém křídle zavážela puk do útoku Jael Manetschová, ale dostala se jen do středu. Nyní už mají puk soupeřky a operují před Margaux Favreovou.
     
    03:56
    Annic Buchiová objela slovenskou klec, poté chtěla přihrát kotouč do ohně, ale obrana Slovenska dobře zapracovala a nedovolila soupeřkám jakkoli zakončit před Liviou Debnárovou.
     
    04:40
    Livia Debnárová si sáhla poprvé pořádně na kotouč, když zneškodnila pokus Gaberellové z pravého kruhu. Hra je přerušena a vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    05:14
    Alena Rosselová sáhla do střely Melissy Caezzaliové, která to zkusila od pravého hrazení, ale prvně jmenovaná tečí klec Slovenek minula.
     
    06:22
    Kristina Taricsová potáhla puk do středního pásma, poté se se spoluhráčkami přemístila před Favreovou, ale nakonec na ní nešel žádný střelecký pokus.
     
    06:56
    Zakázané uvolnění Slovenska a hra se stěhuje před Liviu Debnárovou. Buly po její pravé ruce.
     
    07:47
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní mají puk Švýcarky a derou se s ním před Debnárovou.
     
    08:30
    Hra nám zatím nenabídla žádnou branku, obě gólmanky tak drží čistá konta.
     
    08:56
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to přivolala. Nyní se už skóre měnilo, a to na švýcarské straně. Soupeřky Slovenek měly před Debnárovou tlak, v prostoru mezi kruhy pak táhlou střelou překonala Debnárovou ALENA ROSSELOVÁ a Švýcarky tak vedou – 0:1. Asistence: Melissa Capezzaliová.
    08:56 Alena ROSSELOVÁ - 0:1
     
    09:11
    Na řadě je komerční přestávka.
     
    09:51
    Znovu se Švýcarky natlačily před branku Slovenska, tentokráte své brankoviště uhájila Livia Debnárová.
     
    10:55
    Tatiana Blichová si sjela na osu a poté švihla do puku, který končí jen vedle protější tyče. Následuje rychlý protiútok Švýcarska.
     
    12:35
    Ema Donovalová sklepla na levé straně ránu od modré čáry a Favreová ji chytá. Hra je zastavena a následuje další komerční přestávka.
     
    12:35
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Jael Manetschová – 2 min., faul loktem.
     
    13:24
    Slovenky zakombinovaly v přesilové hře, ale koncovka byla hodně nepřesná. Švýcarky se hned po zisku puku osvobozují a posílají ho před slovenskou svatyni.
     
    14:09
    Na pravém kruhu švihla do puku Lilien Beňáková, ale levý beton Favreové byl na místě. Další osvobození Švýcarek.
     
    14:35
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    15:43
    Slovenkám se nedaří srovnat pro ně nepříznivý stav, Švýcarky tak svůj těsný náskok hájí a nedovolují soupeřkám ohrozit branku Favreové.
     
    16:41
    Naemi Herzigová se uvolnila a dostala se až před branku Debnárové, kde sklepla touš, ale ten se poté odrazil jen do rohu obranného pásma.
     
    17:36
    Lilien Beňáková dostala do jízdy přihrávku a sjela si na levý kruh, její tvrdá rána poté šla na branku Švýcarska, ale tam byla se zákrokem připravena Favreová.
     
    18:26
    Na druhé straně zapsala důležitý zákrok Livia Debnárová a raději puk drží. Hra je zastavena, další komerční pauza a poté se bude vhazovat po její pravé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Další švýcarská střela, která končí na pozorné brankářce Debnárové a ta před dotěrnými soupeřkami opět nechává hru přerušit.
     
    19:50
    Ještě jedna rána Švýcarek, po které zaduněl beton Debnárové a v této části hry se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Ta se povedla lépe Švýcarkám, které v deváté minutě poslala do vedení Alena Rosselová a Slovenky musely dohánět manko. Asi jejich největší šance přišla v osmnácté minutě, kdy z levého kruhu tvrdě střílela Lilien Beňáková, ale její pokus nakonec zastavila Favreová. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 18:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Chiara Eggliová hned na začátku druhé třetiny napřáhla ke střele na levé straně a orazítkovala beton Debnárové.
     
    21:19
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Ema Gálisová – 2 min., hákování.
     
    21:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno, a to dokonce ve vlastním oslabení. NELA LOPUŠANOVÁ na levé straně podržela kotouč a poté ho svižně z úhlu poslala na branku Švýcarska, kde touš pověsila za záda Favreové – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Bez asistence.
    21:53 Nela LOPUŠANOVÁ - 1:1
     
    23:06
    Pozor si nyní Slovenky musely dávat na útok soupeřek, které byly hodně nebezpečné před Debnárovou.
     
    23:19
    Slovensko je v plném počtu.
     
    24:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A po chvilce je na světě slovenský obrat. Do rychlého protiútoku vyrazil slovenský celek, Lopušanová vyzvala ZUZANU DOBIAŠOVOU, která si sjela do těsné blízkosti Favreové a z bekhendu jí nedala šanci – 2:1. Asistence: Nela Lopušanová a Klára Macková.
    24:17 Zuzana DOBIAŠOVÁ - 2:1
     
    26:31
    Slovenky sebraly soupeřkám puk a snažily se ho vyvézt ven z pásma, to se nepovedlo a Švýcarky tak nadále operují před Debnárovou.
     
    27:10
    Nahození Mackové od modré čáry skončilo na obraně Švýcarska a hráčky v červených dresech pak vyrazily až před Debnárovou, ale tam nic nevymyslely.
     
    27:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A hned z další akce znovu udeřily Slovenky. NELA LOPUŠANOVÁ nabrala rychlost a najela si až před Favreovou, kterou tváří v tvář dokázala překonat – 3:1. Slovenky tak rázem mají dvoubrankový náskok a Lopušanová má zaděláno na hattrick. Bez asistence.
    27:57 Nela LOPUŠANOVÁ - 3:1
     
    27:57
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Margaux Favreová, přichází Talina Bendererová.
     
    28:59
    Slovenky najednou hrají s lehkostí, aby ne, když během několika minut otočily z 0:1 na 3:1. To je pořádná vzpruha.
     
    29:42
    Jsme téměř polovině základní hrací doby, Švýcarky po vystřídání gólmanky věří, že by to pro ně mohla být vzpruha.
     
    30:34
    Další komerční přestávka.
     
    31:46
    Ačkoli se Švýcarky dostávaly s pukem do útočného pásma, nakonec o něj přišly díky pozorné slovenské obraně a ta pomalu otáčí hru zase opačným směrem.
     
    31:57
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Hayley Hirtová.
     
    32:12
    Na pravé straně se opřela do rány Nela Lopušanová, na hattrick však zatím nedosáhla.
     
    33:13
    Švýcarky po další akci Slovenska odpalují puk až před branku Debnárové a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    33:57
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    34:52
    Další menší tlak před Bendererovou, která nakonec dostala puk na hůl a poslala ho do bezpečí. Následně pak šly do akce její spoluhráčky.
     
    35:29
    Znovu je na řadě komerční přestávka.
     
    36:16
    Slovenky hrají zodpovědně dozadu a snaží se zastavovat švýcarské útoky. Zatím se jim to daří a i nyní hned šly do útoku. Pokus Lenky Karkoškové letěl vedle švýcarské svatyně.
     
    37:46
    Nyní zase napadaly hráčky Slovenska rozehrávku Švýcarek už ve středním pásmu a soupeřky se tak nemohly dostat před Debnárovou.
     
    38:30
    Tanja Kunzová se protáhla skrze obranu Slovenska až na levý kruh, její štiplavá rána však končí mimo tři tyče.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:36
    Slovenky dlouho kombinovaly v pásmu soupeřek, ale žádný jejich střelecký pokus se neujal. Po chvilce pak zamířily na druhou stranu Švýcarky, ale proti Debnárové neuspěly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. To zvládly lépe zase Slovenky, které konto Švýcarska zatížily třemi góly a postaraly se tak o dokonalý obrat. Dva góly má na svém kontě Nela Lopušanová a může tak dnes zažít třígólový večer. Uvidíme, zda se jí to povede, hlavně se Slovenky budou snažit své vedení udržet, Švýcarky zase prahnou po návratu zpět do zápasu.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:03
    Švýcarky se hned na úvod třetí třetiny vydaly před Debnárovou, ale zblízka ji nepřekonaly.
     
    41:56
    Lilien Beňáková sebrala kotouč Rosselové a vytáhla ho vez z obranného pásma. Slovenky tak mohou zaútočit.
     
    43:25
    Debnárová nyní musela dávat velký pozor, před její klecí vznikl závar, ale Slovenky to ustály a vyhazují puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    44:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Čepice na led! Slovenky se hned dostaly do protiútoku, Ema Tóthová obešla dvě hráčky před sebou a nahrála na pravou stranu, kde se z kruhu do střely opřela NELA LOPUŠANOVÁ a slovenské barvy mají už tříbrankový náskok. Lopušanová zároveň může začít slavit hattrick – 4:1. Asistence: Ema Tóthová.
    44:11 Nela LOPUŠANOVÁ - 4:1
     
    46:10
    Slovenky drží útočnou třetinu, nyní se bude vhazovat po prvé ruce Bendererové.
     
    46:10
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Alessia Baechlerová – 5 min. + OK, nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    47:39
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Tatiana Blichová – 2 min., držení.
     
    48:42
    Svižná rána Sonji Inkampové končí na zákroku Debnárové, která má puk v lapačce a poté hned přerušuje hru.
     
    49:39
    Slovensko v plném počtu.
     
    50:05
    Polovina třetí třetiny je minulostí a Slovenky stále drží hodně nadějný náskok. Nyní se vydaly do útočné třetiny, ale zblízka se neprosadila Nela Lopušanová.
     
    51:10
    Švýcarsko v plném počtu.
     
    51:29
    Hezká akce Švýcarek, Tanja Kunzová se prosmýkla obraně Slovenek, poslala puk těsně před brankoviště, kde ho sklepla Naemi Herzigová, ovšem špička betonu Debnárové byla proti.
     
    52:49
    Hana Krákorová z dálky nahazovala puk před švýcarskou branku, nakonec se dostal až před Bendererovou a ta musela zakročit.
     
    54:24
    Laura Jancsóová získala ve středním pásmu puk a hned ho poslala do teritoria Švýcarska, kde ale Slovenky nic nevymyslely.
     
    55:01
    Další komerční přestávka.
     
    55:26
    Slovenky se vracely zpět do obrany, zastavily hrozící útok soupeřek a hned otočily hru. Ve středním pásmu pak byla tvrdě sražena Beňáková a zřejmě se opět bude vylučovat.
     
    55:26
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Chiara Eggliová – 2 min., vražení na hrazení.
     
    56:15
    Švýcarky se osvobozují a šetří cenné vteřiny z oslabení. Zároveň jim ubíhá čas velmi rychle a na nějaké drama to nevypadá.
     
    57:26
    Švýcarky jsou v plném počtu.
     
    57:41
    Nela Lopušanová objela branku a z pravé strany zakončila, proti byl zákrok Bendererové.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Ještě pokus Švýcarek alespoň o čestný úspěch, vše ale zmařil zákrok Debnárové. Hra je přerušena, bude se vhazovat před její brankou.
     
    58:53
    Na druhé straně ještě dobrá střela Taricsové, i brankářka Švýcarska si ale poradila.
     
    59:27
    Zápas se už jen dohrává, kotouč mají nyní Slovenky a ještě se snaží o nějakou akci, která by mohla vést k navýšení už tak luxusního náskoku.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Slovenky ještě přidaly jeden gól a nakonec zvítězily po obratu 4:1. Zapisují tak další tři body do tabulky a jsou tak stoprocentní. Naopak Švýcarky stejně jako proti Češkám dnes vedly, znovu ale nakonec vůbec nebodovaly a na první body do tabulky tak stále čekají.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:17:20)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 22. Lopušanová, 25. Dobiašová (Lopušanová, Macková), 28. Lopušanová, 45. Lopušanová (Tóthová) – 9. Rosselová (Capezzaliová)


    Slovensko: Debnárová (Kubaniová) – Macková, Krákorová, Stern, Gálisová, Halušková, Mandelíková, Mateičková, Nogová – Lopušanová, Tóthová, Dobiašová (C) – Jancsóová (A), Blichová (A), Karkošková – Taricsová, Beňáková, Lacková – Paulínyová, Donovalová, Juríková
    Trenér: Miroslav Mosnár

    Švýcarsko: Favreová (29. Bendererová) – Inkampová, Baechlerová (A), Aymonová, Langeneggerová, Peterová, Meriguetová, Capezzaliová – Buchiová, Herzigová, Eggliová – Weyová, Rosselová (A), Gaberellová (C) – Kunzová, Maechlerová, Balzerová – Hirtová, Manetschová, Dalessiová
    Trenér: Melanie Haefligerová

    Rozhodčí: Janshenová (USA), Kurodaová (JPN) – Buttová (GER) , Krautová (USA)

    Diváci: 137
    bahis siteleri