Slavia – Třebíč 1:2 (kon.) | Poruba 2011 – Jihlava 4:0 (kon.) | Kolín – Zlín 1:3 (kon.)
Šumperk – Vsetín 2:5 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 3:2 (kon.) | Přerov – Litoměřice 1:2 (kon.)
Pardubice B – Sokolov 2:4 (kon.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
1:4 (0:0, 1:0, 0:4)
Rytíři Kladno
Sobota 21.01.2023, 13:00 • Škoda aréna, Šumperk • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 14. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Zdravím všechny příznivce mládežnického hokeje. V rámci extraligy dorostu skupiny o účast v play off si to dnes rozdají tabulkoví sousedé – 9. HK Mladí Draci Šumperk a 8. Rytíři Kladno.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Zavoral) – J. Březina, Jarmara, K. Březina, Souček, Plhal (C), Cabadaj, Veselý – Hejátko, Mácha, Pluskal, Prokop, Karas, Verner (A), Škrabal, Seidenglanz (A), Pospíšil, Vogl.
    Trenér: Radek Kučera

    Rytíři Kladno: Jordan (Šefčík) – Šátek, Háž, Trojna (A), Pražák (C), Svoboda – Kupčo, Pytlík, Vančura, Sém, Netrh, Blažek, Beran, Přibyl, Petřík, Šíma (A), Daníček, Valuš.
    Trenér: Jiří Kopecký

    Rozhodčí: Konvička – Šobáň, Piškoř.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním buly byli úspěšnější Rytíři, Svoboda se pokusil rozehrát dlouhou přihrávkou, která ale jen spustila kontr na druhou stranu. Draky ale zastavil ofsajd.
     
    00:45
    Moc pěkně to udělal Daníček, jenž na levém křídle nabral rychlost, na kruhu se zbavil obránce a z dobré střelecké pozice jen těsně přestřelil.
     
    01:05
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Daníček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    01:15
    Domácím se v přesilové hře na chvíli podařilo usadit v pásmu, nicméně následně se puku zmocnil Kupčo, který také vyhazuje.
     
    01:30
    Přesilovka Draků zatím nevypadá nic moc, až nyní se domácí zase usadili v pásmu.
     
    01:45
    Seidenglanz z pravého mantinelu hledal před brankou volného Karase, nicméně ten puk v dobré střelecké pozici netrefil.
     
    02:05
    Hosté v plném počtu.
     
    02:10
    Krátce po vypršení přesilovky Draků musel Jordan vytáhnout ještě jeden zákrok po střele z mezikruží, puk ale schoval do výstroje a Kladenští tak přežili i tlak vyplývající z oslabení.
     
    03:00
    Rozehrávku Kladna zastavuje icing, vhazovat se bude po pravé ruce ruce brankáře Jordana.
     
    03:10
    No a v rychlém sledu znovu. Kladenští opět nedokázali rozehrát a zmohli se jen na icing.
     
    03:35
    Teď už to ale vypadalo lépe. Ihned po vyhraném buly si vzal puk na hůl Daníček, který si najel až na pravý kruh, odkud pořádně protáhl gólmana.
     
    04:30
    Za Jordanem zvoní tyč! Pluskal dostal z osy hřiště přihrávku na pravé křídlo a skvěle zamířil do odkryté části branky, jeho projektil ze zastavil až o horní tyč!
     
    05:23
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Kupčo – 2 min., podrážení.
     
    05:35
    Ihned po vyhraném buly si vzal puk Verner, který se z pravé strany vytočil na osu hřiště a zakončil. Z dobré pozice ale trefil přesně prostor, kde se pohyboval Jordan.
     
    06:10
    Pospíšil z osy hřiště shodil puk na levou stranu, kde měl spoustu prostoru patrně Vogl, ten ale ani nadvakrát z bezprostřední blízkosti neprocpal touš za Jordana.
     
    06:23
    Hosté v plném počtu.
     
    07:00
    Po skončení dalšího oslabení se Kladenští vrhli do rychlého kontru, který ale skočil ve výstroji Ondráčka, po jehož levici se vhazuje.
     
    07:30
    Vančura dostal nabito na modrou čáru, kde chvíli hledal ideální trajektorii střely. Nakonec si vybral a vypálil, Ondráček ale na puk celou dobu viděl a dokázal jej zneškodnit.
     
    08:20
    Rytíři se usadili v útočné třetině, kde si zatím trpělivě přihrávají a hledají ideální prostor pro koncovou přihrávku.
     
    11:00
    Beran se snažil rychle zavést puk do útočného pásma, na modré čáře pak shazoval na osu, nicméně nepřesně. Puku se tak zmocnil Šumperští.
     
    13:00
    Po buly v útočném pásmu se puk dostal na modrou, odkud z první střílel Plhal, trefil ale jen blokujícího protihráče. Ihned poté to zkoušel ještě Veselý, nicméně ten branku vůbec netrefil.
     
    14:50
    Pospíšil v útočném pásmu vystihl rozehrávku soupeře a získal tak pro Draky útočné pásmo. Jakési zakončení pak sice přišlo, letělo ale hodně mimo tři tyče.
     
    15:17
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Blažek – 2 min., krosček.
     
    15:45
    Zatím nejtvrdší střelu dnešního utkání dostal Plhal, jenž na se na modré bez přípravy opřel do přesné přihrávky. Jeho pumelici ale zblokoval houf hráčů před brankou.
     
    16:20
    Ve vlastním oslabení zahrozil Trojna, jenž si na levém kruhu udělal místo a obstřelil blokujícího hráče. Jeho ránu ale dokázal vyrazit Ondráček.
     
    17:17
    Hosté v plném počtu.
     
    18:00
    Na konci přečíslení tří proti dvěma byl Beran, jehož ránu z osy hřiště Ondráček pouze vyrazil. Stihl se ale bleskurychle srovnat, aby si poradil i s následnou dorážkou!
     
    19:00
    Daníček dnes hraje opravdu skvěle. Nejprve se na ose hřiště zbavil obránce a sám se dostal až do slotu, odkud těsně minul. Chvíli nato zastavil už ve středním pásmu rodící se kontr, když se dokázal neskutečně rychle otočit a vrátit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:42.
     
    V Šumperku je dnes k vidění mnohem kvalitnější hokej, než jaký nabídl včerejší souboj právě Draků s Hvězdou Praha. Oba týmy si dokázaly vytvořit velké šance a hru zatím nesužují nepřesnosti. Perfektní jsou ale i oba gólmani, do šaten se tak jde za bezbrankového stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Do dobré střelecké pozice se snažil najet Verner, který sám přejel modrou čáru. Na pravém kruhu mu ale na poslední chvíli zablokoval čepel jeden z obránců.
     
    21:20
    Kladenský útok těsně před útočnou modrou čarou přerušuje píšťalka sudího – přihrávka rukou.
     
    21:40
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
    Souček – 2 min., držení.
     
    22:00
    Přihrávka mezi kruhy směřovala na Vančuru, který ale v obležení obránců nedokázal prudký kotouč zpracovat.
     
    22:20
    Jeden z kladenských zadáků nedokázal udržet modrou čáru, hosté pak při pokusu o opětovné zavezení puku do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    22:40
    Daníček se znovu nádherným sólem dostal až před branku, těsně před zakončením mu ale nadzvedl hůl Karas.
     
    23:00
    Daníček byl na pravém kruhu velice aktivní a několikrát pálil. Poslední z jeho projektilů dokázal hokejkou zblokovat Karas.
     
    23:40
    Domácí v plném počtu.
     
    24:10
    Kladenská rozehrávka končí icingem, vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Jordana.
     
    26:00
    Kladnu se podařilo na pár desítek sekund usadit v útočné třetině. Unavená domácí pětice se pak osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    26:49
    Mladí Draci právě vstřelili branku! Šumperk byl ve druhé třetině herně horším týmem, přesto se dostává do vedení. KRYŠTOF SEIDENGLANZ si mezi kruhy prohodil puk mezi dvěma obránci a zakončil přesně k pravé tyči. Asistence: Antonín Karas.
    26:49 SEIDENGLANZ - 1:0
     
    27:50
    Rytíři se znovu usadili v útočné třetině a donutili Šumperk vyhodit na icing, vhazuje se po Ondráčkově pravé ruce.
     
    28:10
    Pražák zkusil nahodit od modré čáry a jeho schovaný projektil Ondráčka pořádně vystrašil. Domácí gólman ale nakonec celou situaci zvládl.
     
    28:50
    Beran se z pravého rohu vytočil až do předbrankového prostoru, puk ale nedokázal procpat po Ondráčkem, který své betony důkladně přitlačil k ledu.
     
    30:00
    Do samostatného úniku se dostal dnes skvěle hrající Daníček, svůj výkon ale gólem zatím podtrhnout nedokázal! Jeho bekhendové zakončení ztroskotalo na vyrážečce Jana Ondráčka.
     
    31:20
    Pasáž plnou nepřesností ukončil Petřík, který se ihned po překonání modré čáry odhodlal ke střele. Z osy hřiště ale trefil přesně prostředek brány.
     
    31:40
    Ondráček ve svém brankovišti přikryl skákavý kotouč včas před všemi dorážejícími. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    32:00
    Draci se opět zmohli jen na zakázané uvolnění.
     
    32:40
    Pospíšil zazdil přečíslení dvou proti jednomu, když si patrně nevšiml svého spoluhráče a zbytečně střílel přes beka, kterého nepropálil.
     
    33:40
    Beran si na pravém křídle perfektně pokryl puk tělem a natlačil se až před brankoviště. Odtamtud ještě předložil puk volnému spoluhráči, který ale z první trefil jen přesouvajícího se Ondráčka.
     
    34:00
    Po vyhraném buly v útočném pásmu dostal křižnou přihrávku na pravý kruh Daníček. Nezakončil ale z první, čímž dal Ondráčkovi dostatek času na úspěšný přesun.
     
    35:00
    Netrh projel přes modrou čáru a vyslal prudkou střelu do horní části branky. Tu dokázal Ondráček vyškrábnout vyrážečkou.
     
    35:50
    Po zakončení z pravé strany vyrazil Jordan puk na hůl Martina Součka, který ale z osy hřiště zakončil mizerně.
     
    36:50
    Prokopovo nahození od modré čáry se těsně před brankou snažil tečovat jeden z jeho spoluhráčů. To se mu ale nepodařilo, takže puk prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    37:59
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Šíma – 2 min., faul kolenem.
     
    38:10
    Přesilovka Šumperku začíná úspěšným kladenským vyhozením.
     
    39:00
    Šumperk hraje svoji přesilovku mizerně. Zatím se nebyl schopen etablovat v útočném pásmu a nyní se Draci dokonce provinili zakázaným uvolněním.
     
    39:59
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:28.
     
    Ve druhé třetině mělo jasnou herní převahu Kladno. Byli to ale Draci, kteří šli do vedení, trefil se Kryštof Seidenglanz. Hosté zatím nedokázali gólově odpovědět, do šaten se tak jde za stavu 1:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 71 diváků.
     
    40:22
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
    Karas – 2 min., podrážení.
     
    40:35
    Kladno zvládlo buly v útočném pásmu a může rozjet svoji přesilovkovou kombinaci.
     
    41:01
    Kladno právě vstřelilo branku! Rytíři využívají přesilovku! Trojna si najel mezi kruhy a vystřelil, jeho pokus ale Ondráček vyrazil jen do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval TOMÁŠ SÉM. Asistence: Josef Trojna, Jiří Kupčo.
    41:01 SÉM - 1:1
     
    42:00
    Další závar ve vlastním obranném pásmu museli Draci přerušit za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Ondráčka.
     
    42:50
    Přibyl se snažil na levém křídle zbavit obránce a dostat se do střely. Ani jedno z toho se mu ale nepovedlo.
     
    43:20
    Ihned po buly v útočném pásmu střílel od modré Plhal, našel ale jen připravenou lapačku gólmana.
     
    43:50
    Na druhé straně proklouzl po levém křídle Sém, kterého vysoká rychlost vynesla až na kruh, ze kterého ale napálil puk přímo do gólmana.
     
    44:50
    Kupčo jako buldok vlétl do útočného pásma a ihned po překonání modré čáry vypálil golfem. Jeho pumelice ale mířila přímo do náruče gólmana, který na puk po celou dobu dobře viděl.
     
    45:30
    Trojna byl při přechodu modré čáry s pukem příliš pomalý. Jeden z jeho spoluhráčů byl v pásmu dříve – ofsajd.
     
    46:00
    Pytlík dostal dobrý pas do jízdy na levý kruh. Možná zbytečně se snažil ještě vylepšit střeleckou pozici křižnou přihrávkou, která ale přes bránícího hráče vůbec neprošla.
     
    46:50
    Kupčo si najel do útočného pásma a individuálně se pokoušel strhnout směr na osu hřiště, tam jej ale nepustila dvojice bránících protihráčů.
     
    48:20
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Zatím to nevypadá, že by jeden z týmů měl do konce základní hrací doby rozhodnout.
     
    48:40
    Domácí se v rychlém sledu dopustili dvou zakázaných uvolnění.
     
    49:00
    Pražák vyslal od modré čáry nenápadné nahození, které ale gólman vůbec neviděl a nakonec proletělo jen těsně kolem levé tyče.
     
    49:30
    Samuel Vogl byl adresátem stříleného pasu z pravého mantinelu, mezi kruhy v obležení obránců měl ale pramalou šanci na usměrnění puku mezi tři tyče.
     
    50:00
    Verner na modré čáře nezpracoval, Šumperk se tak dopouští dalšího icingu, Vhazovat se bude po Ondráčkově pravé ruce.
     
    50:20
    Hru teď sužují častá přerušení, kladenský útok pro změnu zastavil ofsajd.
     
    50:50
    Ondráčkovi vypadlo nahození od modré čáry a měl velké štěstí, že za něj dorážející Pražák nedokázal hrací předmět dostat.
     
    51:00
    Ihned po buly střílel od modré čáry Svoboda, jeho tvrdá rána ale nemířila mezi tři tyče.
     
    51:20
    Netrh se prohnal po levém křídle a dostal se až do střelecké pozice, z levého kruhu ale trefil jen Ondráčka, který skvěle vykryl střelecký úhel.
     
    53:00
    Plhal ve středu hřiště čistým hitem tvrdě zboural Svobodu, který se odebral na střídačku.
     
    53:20
    Pospíšil zavezl puk do útočného pásma, kde byl ale sám na tři bránící hráče.
     
    55:51
    Kladno právě vstřelilo branku! Kladno se poprvé v zápase ujímá vedení! Trojnovo nahození se od Ondráčka odrazilo do předbrankového prostoru, odkud TOMÁŠ NETRH úspěšně dorazil. Asistence: Petr Šíma, Josef Trojna.
    55:51 NETRH - 1:2
     
    56:19
    Kladno právě vstřelilo branku! Hosté se další brankou v rychlém sledu výrazně přiblížili tříbodovému zisku! TOMÁŠ SÉM si v útočném pásmu najel na osu hřiště a jeho následné nahození proletělo až do sítě. Asistence: Lukáš Pražák.
    56:19 SÉM - 1:3
     
    58:00
    Kladenský icing vrací hru před Jordana, po jehož pravici se bude vhazovat. Domácí ale už mají co dělat, aby výsledkem ještě něco udělali.
     
    59:30
    Domácí to ještě zkoušejí v šestí!
     
    59:59
    Kladno právě vstřelilo branku! Hosté v samém závěru přidávají ještě čtvrtou branku. Z vlastního obranného rohu trefil odkrytou klec JOSEF TROJNA. Bez asistence.
    59:59 TROJNA - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, třetí perioda patřila Kladnu, které svou jasnou herní převahu nakonec dokázalo přetavit i v góly. Ty nastřílelo celkem čtyři a z Moravy si tak odváží tři body za výhru 1:4. (15:01:34)

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 27. Seidenglanz (Karas) – 42. Sém (Trojna, Kupčo), 56. Netrh (Šíma, Trojna), 57. Sém (Pražák), 60. Trojna


    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Zavoral) – J. Březina, Jarmara, K. Březina, Souček, Plhal (C), Cabadaj, Veselý – Hejátko, Mácha, Pluskal, Prokop, Karas, Verner (A), Škrabal, Seidenglanz (A), Pospíšil, Vogl.
    Trenér: Radek Kučera

    Rytíři Kladno: Jordan (Šefčík) – Šátek, Háž, Trojna (A), Pražák (C), Svoboda – Kupčo, Pytlík, Vančura, Sém, Netrh, Blažek, Beran, Přibyl, Petřík, Šíma (A), Daníček, Valuš.
    Trenér: Jiří Kopecký

    Rozhodčí: Konvička – Šobáň, Piškoř

    Diváci: 71
    bahis siteleri