Valencia – Almería 2:2 (kon.)
konec
Valencia CF
2:2 (0:0)
UD Almería
Pondělí 23.01.2023, 21:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to všechno. Děkujeme, že jste jej sledovali spolu s námi. U fotbalu zase někdy brzy na viděnou. (23:14:15)
     
    V příštím kole se Valencia představí na hřišti osmnáctého Valladolidu. Almería bude na domácí půdě hostit barcelonský Espanyol (13.), svého tabulkového souseda.
     
    Valencia je po 18. kole La Ligy s 20 body na 12. místě. Almería je o bod zpátky a patří jí 14. pozice. Netopýři mají nicméně jeden neodehraný duel k dobru.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 8:8.
     
    Po bezbrankovém prvním poločase nabídlo druhé dějství dohrávky 18. kola mezi Valencií a Almeríou rovnou čtyři góly. Domácí poslal ve 48. minutě do vedení Kluivert, jenž hlavičkoval z hranice malého vápna pod břevno do protipohybu Fernanda. Jen o šest minut později se po rohovém kopu prosadil na protějším konci hrací plochy rovněž hlavou Robertone. Po hodině hry vrátil "netopýrům" jednobrankový náskok Gayá, který dorážel střelu Kluiverta. Jenže ani tentokrát nevydržela domácím radost dlouhou. V 74. minutě vyrovnal na konečných 2:2 Portillo, jenž trestal obrovskou chybu v rozehrávce, kterou se prezentoval Özkaçar. V závěru sedmiminutového nastavení mohl strhnout výhru na stranu Valencie střídající Castillejo, nehlídán ale hlavičkoval z ideální pozice trestuhodně vedle pravé tyčky.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    José Gayá se zbavil na levé straně protihráče a odcentroval na zadní tyč. Na balon si naběhl střídající Samuel Castillejo, kterého neustřežil Sergio Akieme. Ve skvělé pozici ale hlavičkoval trestuhodně vedle pravé tyčky. To byla obrovská možnost!
     
    90+6
    Samuel Lino neuspěl na levé straně v souboji jeden na jednoho. Nevyšla mu klička. Valencia musí založit novou akci takříkajíc od píky.
     
    90+5
    Adrián Embarba se zničehonic zjevil v pokutovém území Valencie. Míč mezi nohy Giorgiho Mamardašviliho neprostrčil. Následně byl pískán ofsajd.
     
    90+4
    Gabriel Paulista i Samuel Costa jsou schopni pokračovat ve hře. Yunus Musah zakončil domácí akci vedenou po pravé straně hodně nepřesným centrem do zámezí.
     
    90+3
    Oba jmenovaní jsou nuceni podstoupit ošetření. Už nyní je tak jisté, že nastavení bude nakonec delší.
     
    90+2
    Almería odvrátila roh z levé strany. Následný protiútok byl v zárodku zastaven hvizdem rozhodčího. V pokutovém území se srazili Gabriel Paulista a Samuel Costa.
     
    90+1
    Bude jich minimálně šest! To je stále dostatečně dlouhá doba na to, aby jeden z týmů strhl vedení na svou stranu.
     
    90
    Již se rozběhla poslední minuta řádné hrací doby. Vzhledem k počtu gólů i zkoumání videa se dá ovšem očekávat pořádná porce dalších minut – těch nastavených.
     
    88
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Marcos André.
     
    88
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Samuel Castillejo.
     
    87
    Hosté to v závěru zkouší ze všech možných pozic. S další nepřesnou střelou z levé strany přispěchal Sergio Akieme. Giorgi Mamardašvili si prostor u své pravé tyčky bedlivě střežil. Zasahovat nemusel.
     
    86
    Justin Kluivert rychle přihrál na rozběhnutého Huga Dura, jenž měl před sebou dost odkrytého prostoru. O balon ale velmi rychle přišel.
     
    84
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází Íñigo Eguaras.

    Filip Lefenda

    Branky: 48. Kluivert (Almeida), 65. José Gayá – 54. Brandáriz (Robertone), 74. Portillo (Touré)

    Karty:   45. Cavani (VAL), 84. Almeida (VAL) – 80. Melero (ALM)

    Neproměněná penalta: 44. Ramazani (ALM), mimo


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 8:8.
    Valencia CF: Mamardašvili – Foulquier, Paulista, Özkaçar, José Gayá (C) – Lato (77. Duro), Musah, Almeida (77. Moriba), Kluivert (88. Castillejo) – Lino, Cavani (88. André).
    Náhradníci: Herrerín, Rivero – Cömert, Diakhaby, Guillamón, Mosquera, F. Pérez, J. Vázquez.

    Trenér: Gennaro Gattuso

    UD Almería: Fernando – Mendes (66. Portillo), Ely, Brandáriz, Akieme – Robertone (C), S. Costa, Melero (84. Eguaras) – Baptistão (76. L. Suárez), Touré (76. Embarba), Ramazani (66. A. Pozo).
    Náhradníci: Fuoli – Babić, Centelles, de la Hoz, Lázaro, Puigmal, Sousa.

    Trenér: Joan Rubi

    Rozhodčí: J. Gil – X. Estrada, M. Ángel
    thejrc.org