Montreal – Boston 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Florida 7:6 (po pr.) | Philadelphia – Los Angeles 3:4 (po pr.)
Tampa – Minnesota 4:2 (kon.) | Detroit – San Jose 3:2 (po pr.) | New Jersey – Vegas 3:2 (po pr.)
St. Louis – Buffalo 3:5 (kon.) | Nashville – Winnipeg 2:1 (kon.) | Arizona – Anaheim 2:5 (kon.)
Colorado – Washington 3:2 (kon.) | Vancouver – Chicago 5:2 (kon.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Los Angeles Kings
Středa 25.01.2023, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 38 | Přesilová hra: 0/3 – 1/5 | Trestné minuty: 24 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Carter Hart (PHI) – 34 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,5 %, odchytal 61:09
    Pheonix Copley (LAK) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 60:51

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Kevin Fiala (LAK) – 1+1
    2. Anže Kopitar (LAK) – 2+0
    3. Ivan Provorov (PHI) – 0+2 (03:54:47)
     
    Utkání přihlíželo 15 602 diváků.
     
    Dramatické klání mezi Philadelphií a Los Angeles dospělo až do prodloužení, v němž vydřeli bonusový bod hostující Králové.

    Celky postupně v první třetině vstřelily dvě branky, ve druhé po jedné a třetí dvacetiminutovka skončila bez branek. Šlo se tedy do nastaveného času, v němž měl nejprve rozhodnutí na hokejce Laughton, ale orazítkoval tyč, dorážku Sanheima zase pokryl Copley. Do brejku následně vystartoval Kevin Fiala a ten již klání ukončil, v gól přetavil křižnou střelu zápěstím z levého kruhu.

    Svěřenci kouče McLellana se díky vítězství vyšvihli v tabulce Pacifické divize na druhou příčku před Seattle. Philadelphia zůstává v Metropolitní divizi na předposledním sedmém místě.
     
    Konec zápasu.
     
    61:09
    Po skončení zápasu byl Anthony DeAngelo pořádně rozhněvaný a před odchodem do kabiny adresoval rozhodčímu několik ostřejších slov. Do zápisu si z tohoto důvodu ještě dodatečně vysloužil trest na 2+10 minut za nesportovní chování.
    61:09 Kevin FIALA - 3:4
     
    61:09
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Domácí ve velké příležitosti neuspěli a soupeř trestal, když po levém mantinelu upaloval do přečíslení KEVIN FIALA. Dojel až do kruhu a vzal zodpovědnost na svá bedra, střelu zápěstím na zadní tyčku usměrnil mimo dosah Hartovy lapačky. Bez asistence.
    61:00 Laughton trefil tyč, Sanheim ztroskotal na Copleym
     
    61:00
    Chyběly centimetry! Scott Laughton si skvěle připravil střeleckou pozici v levém kruhu, ovšem křižnou ránu nasměroval pouze do brankové konstrukce, dorážku Sanheima si Copley nenechal proletět mezi betony.
     
    60:42
    Drew Doughty při dalším útoku prováhal ideální příležitost k nahrávce. Nakonec přeci jen Kopitara zkusil najít, ale pas zblokoval Ivan Provorov.
     
    60:18
    První útok patřil Králům. Doughty podpořil ofenzivu, zatímco Anže Kopitar zůstal za kruhy, kam dostal nahrávku, rychlou ránu zápěstím Hart vyrazil pravým betonem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 30 – 35.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení! Gólové hody ve třetí dvacetiminutovce nepokračovaly, oba gólmani v této fázi udrželi čisté konto. Více ze hry měla domácí Philadelphie, potřebnou čtvrtou trefu ovšem zatím nepřidala.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:48
    A znovu musel do akce Pheonix Copley. Včas reagoval na ránu MacEwena z první směřující k pravé tyčce, zastavil ji koncem pravého betonu.
     
    59:14
    Závěr základní části patří Flyers. Do pravého kruhu si zpoza brány sjel Scott Laughton, který vypálil ze zápěstí přes konkurenta, Copley vytáhl pohledný zákrok levým ramenem.
     
    58:44
    Forhendovou střelu DeAngela vyrazil Copley jenom před sebe. O dorážku se přihlásil Wade Allison, gólman Kings včas srazil betony k sobě.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 6. J. van Riemsdyk (Tippett, Provorov), 11. Allison (Hayes, Provorov), 31. Ristolainen (J. van Riemsdyk, Frost) – 10. Kopitar (Fiala, Doughty), 12. Kopitar (Kempe, Byfield), 39. Fagemo (Lizotte), 62. Fiala


    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – York, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Ristolainen, Seeler – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, N. Cates, Farabee – Allison, Laughton (A), Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Los Angeles Kings: Copley (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Iafallo – Anderson-Dolan, Lizotte, Fiala – Fagemo, Turcotte, Kupari.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Markovic, Kozari – Suchánek, Marquis

    Diváci: 15 602
    thejrc.org