Fiorentina – Turín 2:1 (kon.) | AS Řím – Cremonese 1:2 (kon.)
konec
AS Řím
1:2 (0:1)
US Cremonese
Středa 01.02.2023, 21:00 • Stadio Olimpico, Řím • Italský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:19. (23:05:03)
     
    Cremonese se postaralo o velké překvapení, když na stadiónu Stadio Olimpico po vítězství 2:1 ukončilo putování pohárem favorizovanému římskému AS.

    Důležitý první gól vstřelili hosté ve 28. minutě, kdy po faulu na svou osobu proměnil pokutový kop Cyriel Dessers. Šťastného navýšení náskoku se hosté dočkali ve 49. minutě, kdy si smolný gól vstřelil Zeki Çelik. Domácí postupně přidávali na obrátkách, ovšem kontaktní trefa dlouho ne a ne přijít, a to ani poté, co Abraham stál sám před gólmanem, trefil jenom tyč. Domácí přeci jen snížili, leč příliš pozdě, ve čtvrté nastavené minutě se mezi střelce zapsal Andrea Belotti. K vyrovnání a poslání utkání do prodloužení už však favorit nedostal prostor.

    Cremonese nadále žije pohádku o triumfu v poháru a tím pádem i o účasti v pohárové Evropě. V semifinále Ballardiniho družina změří síly s Fiorentinou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Marně domácí usilovali o odpískání penalty po údajné hře rukou Valeriho, ale ten byl trefený do zad. Následně chtěl centrovat Nicola Zalewski, ovšem Bianchetti ho zkušeně odstavil tělem.
    90+4. Andrea BELOTTI - 1:2
     
    90+4
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Římané koncovku pořádně dramatizují! Tammy Abraham z pravé strany přihrál na střed už dovnitř vápna ANDREOVI BELOTTIMU, jehož skákavá střela doputovala k pravé tyči, Sarr natahoval pravou ruku za míčem marně.
     
    90+3
    Centr Zalewského na Chrise Smallinga nebezpečně přizvedl Emanuel Aiwu. Útok domácích skončil hvizdem arbitra Fabbriho po faulu Belottiho na brankáře Sarra.
     
    90+2
    Gól naděje měl na kopačce Paulo Dybala. Po stříleném centru zleva se levačkou opřel do balónu, který napálil o kousek nad břevno. Střelecké trápení AS pokračuje.
     
    90+1
    Rychlé nohy ukázal Daniel Okereke. Na pravé straně se nechal doběhnout dvojicí konkurentů, přesto si zvládl míč navést na střed a technickou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Za dvojici stoperů zabíhal Daniel Okereke. Nákop Marca Benassiho nebyl z nejpovedenějších, Chris Smalling celou situaci znovu pokryl.
     
    88
    Nejenže Nemanja Matić prováhal možnost k centru, ale vzápětí nepřesně nahrál Dybalovi, Daniel Ciofani v brejku neuspěl jeden na jednoho proti Smallingovi.
     
    87
    Mouhamadou Sarr působí jistým dojmem. Přetažený centr Ibañez vracel do ohně, právě gólman vystartoval z brankové čáry a míč vyboxoval do bezpečí.
     
    86
    V poslední chvíli Marco Benassi patičkou udržel míč ve hře, navíc našel spoluhráče Daniela Ciofaniho. Následoval centr, který pohlídal Roger Ibañez.
     
    85
    Rychlý kontr skončil u Tammyho Abrahama. Anglický forvard nezvládl zdánlivě lehké zpracování, míč mu pod nohou proklouzl do autu.
     
    84
    Emanuele Valeri potáhl míč po levém křídle a stříleným centrem pod sebe našel Paola Ghiglioneho, ne příliš prudkou střelu vyrazil Rui Patrício do bezpečí.
     
    83
    Střídání v týmu US Cremonese:
    ze hřiště odchází Michele Castagnetti, přichází Pablo Galdames.
     
    82
    Hlouběji do pole se stáhl Tammy Abraham. Volil oblouček za obranu, avšak nedokázal ho poslat až za posledního bránícího Ferrariho.
     
    81
    Tak dlouho brankář Mouhamadou Sarr zdržoval s rozehrávkou odkopu od brány, až arbitrovi Fabbrimu přetekl pohárek trpělivosti a hostujícího gólmana potrestal žlutým kartónkem.

    Milan Huppert

    Branky: 90+4. Belotti – 28. Dessers, 49. Çelik (vla.)

    Karty:   26. Patrício (ASR), 29. Mancini (ASR), 58. Mourinho (trenér) (ASR) – 29. Dessers (CRM), 58. Ballardini (trenér) (CRM), 60. Aiwu (CRM), 62. Ferrari (CRM), 81. Sarr (CRM)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:19.
    AS Řím: Patrício – Mancini (46. Smalling), Kumbulla (46. Matić), Ibañez – Çelik, Cristante (46. Zalewski), Tahirović (57. Abraham), El Shaarawy – Pellegrini (C), Volpato (46. Dybala) – Belotti.
    Náhradníci: Boer, Svilar – Bove, Camara, Faticanti, Llorente, Silva, Solbakken, Spinazzola, Wijnaldum.

    Trenér: José Mourinho

    US Cremonese: Sarr – Ferrari, Bianchetti (C), Aiwu – Ghiglione, Pickel (64. Benassi), Castagnetti (83. Galdames), Meïté, Tsadjout (67. Ciofani) – Afena-Gyan (46. Valeri), Dessers (46. Okereke).
    Náhradníci: Carnesecchi, Saro – Borghesan, Galdames, Gardoni, Vásquez.

    Trenér: Davide Ballardini

    Rozhodčí: Fabbri – Tolfo, Di Iorio
    thejrc.org