NY Rangers – Seattle 6:3 (kon.) | Columbus – Toronto 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 4:3 (po pr.)
Anaheim – Pittsburgh 3:6 (kon.) | Detroit – Vancouver 5:2 (kon.) | Buffalo – Calgary 2:7 (kon.)
Ottawa – Edmonton 3:6 (kon.) | Montreal – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Nashville 1:2 (po pr.)
Dallas – Tampa 1:3 (kon.) | Boston – Washington 1:2 (kon.)
konec
New York Rangers
6:3 (3:0, 1:1, 2:2)
Seattle Kraken
Sobota 11.02.2023, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemnou noc u sledování NHL! Rangers dnes čeká poslední ze série čtyř domácích utkání, do Madison Square Garden tentokrát přijede Seattle.
     
    NEW YORK RANGERS
    3. místo v Metropolitní divizi
    51 Z, 23–6–8–14, 166:136 (+30), 66 bodů

    Jezdci si díky úspěšné šňůře utkání na Manhattanu v posledních dnech trochu upevnili svou pozici v první trojice Metropolitní divize. Ještě před vynucenou pauzou kvůli Utkání hvězd doma porazili lídra Západní konference z Dallasu, přičemž následně na tento úspěch navázali výhrami nad Calgary a Vancouverem.

    Dnes se tedy budou snažit prodloužit svou vítěznou sérii na čtyř střetnutí, k čemuž by jim mohla pomoci nová posila: ve čtvrtek získali produktivního útočníka Vladimira Tarasenka ze St. Louis. Zdali si ruský forvard připíše první start v ikonickém newyorském dresu právě proti Seattlu je ale zatím ve hvězdách.

    Nejproduktivnější hráči
    Mika ZIBANEJAD – 51 Z, 53 bodů (25+28)
    Artěmij PANARIN – 51 Z, 53 bodů (12+41)
    Adam FOX – 51 Z, 49 bodů (10+39)

    Brankářské statistiky
    Igor ŠESŤORKIN
    → 2 235 min. | úsp. 91,7 % | prům. 2,47 | 1 ČK
    Jaroslav HALÁK
    → 834 min. | úsp. 90,5 % | prům. 2,66 | 0 ČK
    Detaily čtvrtečního trejdu mezi Rangers a Blues.
     
    SEATTLE KRAKEN
    2. místo v Pacifické divizi
    51 Z, 24–5–5–17, 178:158 (-20), 63 bodů

    Jedna výhra a jste na vrcholu, jedna porážka a nekontrolovatelně klesáte tabulkou. Taková je aktuální situace pro Seattle, který se drží na druhém místě v Pacifické divizi s relativně malou ztrátou na lídra z Vegas. Třetí Edmonton a čtvrtí Kings mají ale naprosto identický počet bodů, a pokud se tak Kraken chtějí uzdržet vysoko, nesmí nic podcenit.

    Do New Yorku přicestují s bilancí dvou výher v posledních pěti odehraných utkání. Úspěšní nebyli mimo jiné včera na ledě New Jersey, které se po chabých výkonech v prosinci v novém roce vrátilo zpět do výborné formy a svého soupeře vyprovodilo z Prudential Center s porážkou 1:3. Spraví si hosté dnes chuť?

    Nejproduktivnější hráči
    André BURAKOVSKY – 49 Z, 39 bodů (13+26)
    Jordan EBERLE – 51 Z, 38 bodů (10+28)
    Vince DUNN – 51 Z, 37 bodů (9+28)

    Brankářské statistiky*
    Martin JONES
    → 2 059 min. | úsp. 89,5 % | prům. 2,86 | 3 ČK
    Philipp GRUBAUER
    → 949 min. | úsp. 89,8 % | prům. 2,97 | 0 ČK

    (* Do přehledu byli zahrnuti jen brankáři, kteří dosud odchytali aspoň 3 kompletní utkání, tj. 180 minut.)
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    První vzájemný zápas v aktuální sezóně skončil vítězstvím Seattlu, které ke konci prodloužení zařídil Schultz. Kraken mohli vyhrát už v základní hrací době, jenže těsně před závěrečnou sirénou Rangers aspoň jeden bod zajistil Trocheck. Kdo se bude radovat dnes?

    18. 11. 2022: SEA – NYR 3:2pp.

    Branky a nahrávky: 3. McCann (Borgen, Eberle), 50. Schultz (Burakovsky, Schwartz), 64. Schultz (Eberle, Dunn) – 15. Zibanejad (Kreider, Trocheck), 59. Trocheck (Goodrow, Fox).

    Střely na branku: 32 – 30. Zblokované střely: 14 – 9. Vhazování: 27 – 22. Hity: 22 – 24. Trestné minuty: 8 – 8. Využití přesilovek: 0/4 – 2/4.

    Seattle Kraken: Jones – Larsson, Dunn, Soucy, Schultz, Fleury, Borgen – Schwartz, Wennberg, Burakovsky – McCann, Beniers, Eberle – Tanev, Gourde, Bjorkstrand – Donato, Geekie, Sprong.

    New York Rangers: Šesťorkin – Miller, Trouba, Lindgren, Fox, Hájek, Schneider – Kreider, Zibanejad, Vesey – Panarin, Trocheck, Goodrow – Lafreniere, Chytil, Kakko – Blais, Carpenter, Gauthier.
     
    DNEŠNÍ OČEKÁVANÉ SESTAVY

    New York Rangers: Šesťorkin – Lindgren, Fox, Miller, Trouba, Mikkola, Schneider – Panarin, Zibanejad, Tarasenko – Lafreniere, Chytil, Kakko – Kreider, Trocheck, Kravcov – Vesey, Goodrow, Gauthier.

    Mimo sestavu: Leschyshyn, Harpur.

    Zranění: nikdo.

    Seattle Kraken: Jones – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – McCann, Beniers, Eberle – Schwartz, Wennberg, Donato – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Tanev, Geekie, Sprong.

    Mimo sestavu: Fleury, Hayden, Megna.

    Zranění: Burakovsky, Donskoi.
    V Madison Square Garden právě začalo rozbruslení!
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba, Mikkola, B. Schneider – Panarin, Zibanejad, Tarasenko – Kreider, Trocheck, Kravcov – Lafreniere, Chytil, Kakko – Vesey, Goodrow, Gauthier.
    Trenér: Gerard Gallant.

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – Dunn, A. Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – McCann, Beniers, Eberle – Schwartz, Wennberg, Donato – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – B. Tanev, Geekie, Sprong.
    Trenér: Dave Hakstol.

    Rozhodčí: Chmielewski, Joannette – Knorr, Gawryletz.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemnou noc, duel mezi Rangers a Kraken začíná za pár minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy.
     
    Úvodní buly je naplánováno na jednu ráno našeho času, dá se však očekávat, že bude vhozeno o pět až deset minut později, jak je ostatně v NHL zvykem.
     
    Oba celky jsou na ledě, v Madison Square Garden je vše připraveno. Za malou chvíli startujeme.
     
    Sudí svolává hráče do kruhu, jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Domácím se napoprvé nepovedlo se usadit v útočném pásmu. Obratem se před Jonese vydali znovu, druhý pokus ovšem skončil icingem.
     
    00:33
    Šesťorkin má na svém kontě první úspěšný zákrok. Těsně po vyhraném vhazování se ho pokusil zaskočit Soucy, gólman Rangers byl ale ve střehu.
     
    01:07
    Hra je v úvodních sekundách hodně rozkouskovaná, vidíme jedno přerušení za druhým. Tentokrát se dění zastavilo kvůli hře vysokou holí, buly u Jonese.
     
    01:56
    První větší šance utkání! Lafreniere z pravé strany našel volného Chytila, který z bezprostřední blízkosti brankoviště trefil jen přesouvajícího se Jonese!
     
    02:33
    Hraje se nahoru dolu, sledujeme vyrovnanou podívanou. Ani jeden tým své soky nešetří.
     
    02:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí už ve třetí minutě odskakují do vedení, VLADIMIR TARASENKO si připisuje první gól v dresu Rangers! Panarin se protáhl dopředu po křídle a následně naservíroval puk přesně na hůl svého krajana, který ho z hranice brankoviště tečoval za hostujícího gólmana – 1:0! Asistence: Artěmij Panarin.
    02:49 Vladimir TARASENKO - 1:0
     
    03:49
    Jones musel jít znovu do akce. Rangers jsou na koni a snaží se na Tarasenkův gól navázat.
     
    04:10
    O vyrovnání se teď chtěl postarat Schwartz. Ten uzavřel rychlou akci Krakenu zakončením z kruhu, odkud puk poslal do Šesťorkinovy výstroje.
     
    04:35
    Kakko se uvolnil v dobré pozici, z mezikruží ovšem zakončil jen do plexiskla za Jonesem.
     
    05:01
    Rangers právě vstřelili branku!
    New York úplně rozebral hostující obranu, v Madison Square Garden už je to o dva zásahy! Po sérii krátkých přihrávek se puk dostal na hůl Chytila, který jej následně poslal k pravé tyči na nikým nehlídaného KAAPA KAKKA. Finský forvard se nemýlil, Jones byl naprosto bezmocný – 2:0! Asistence: Filip Chytil, Alexis Lafreniere.
    05:01 Kaapo KAKKO - 2:0
     
    05:50
    Domácí si na své konto zapisují další zakázané uvolnění, vhazovat se bude po Šesťorkinově pravici.
     
    06:27
    Rangers mají jasně více ze hry, Seattle působí hodně opařeně. Po souhře se Zibanejadem střílel Kakko, jeho pokusu ale chyběla drobná dávka přesnosti.
     
    07:32
    Krakeni několikasekundový pobyt v útočném pásmu v šanci nepřetavili, Šesťorkin tentokrát nebyl nucen vytáhnout z rukávu další zákrok.
     
    07:56
    Tohle vypadalo celkem slibně. Tanev se díky dlouhé přihrávce rychle dostal do útoku a poslal puk za sebe Geekiemu, ten ho ale nasměroval nad branku.
     
    Střely na branku: 4 – 7.
     
    08:35
    Sprongova ukvapená střela od mantinelu mířila ke vzdálenější tyči, gólman odpověděl betonem.
     
    09:08
    Krátkou kombinaci Rangers ukončila nepovedená přihrávka. Schwartz si bere kotouč na svou hůl, Seattle pomalu opouští své obranné pásmo.
     
    09:48
    Larsson se vyznamenal a vypíchnutím kotouče z protihráčovy hole zastavil další výpad Rangers už těsně za modrou čarou. Krakeni zpevnili svou defenzívu.
     
    10:29
    Hosté mají kotouč na svých holích o něco častěji než domácí, zároveň se jim ale nedaří se usadit před Šesťorkinem. Ten zatím moc práce nemá.
     
    11:19
    Kravcov chtěl nahodil puk na branku zpoza pravého kruhu, jeho pokus ale zblokoval jeden z protihráčů.
     
    11:53
    Kakko si teď na ledě dělal, co chtěl. Naprosto parádně se probojoval skrz hostující obranu do útočného pásma a založil kombinaci Rags, která právě probíhá.
     
    12:56
    Tarasenko se činí! Skvělou přihrávkou před brankoviště teď připravil velkou šanci pro Zibanejada, který ale velmi těsně přestřelil!
     
    Střely na branku: 5 – 9.
     
    13:45
    Tolvanenova nepovedená rozehrávka zajela až za Šesťorkina, hra se vrátí před Jonese – icing.
     
    13:56
    Seattle se zkusil se prodrat dopředu, jeho tažení ale tentokrát zastavil čárový rozhodčí. Krakeni se totiž ocitli v postavení mimo hru.
     
    14:29
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí svou převahu přetavují v další zásah a ještě v první třetině rozšiřují svůj náskok na tři zásahy! Tentokrát se pod gól podepisuje VINCENT TROCHECK, který zachytil Kreiderovu přihrávku z rohu, přesunul se před brankoviště a následně puk prošťouchal za Jonese – 3:0! Asistence: Chris Kreider, Ryan Lindgren.
    14:29 Vincent TROCHECK - 3:0
     
    15:40
    Hosté jsou dnes zatím bezzubí, ani tentokrát se jim nepodařilo Šesťorkina pořádně ohrozit.
     
    15:58
    Na střeleckou listinu se chtěl zapsat také Mikkola, který ale z kruhu trefil jen hrudník seattleského gólmana. Odražený puk pak zachytil jeden z hostů.
     
    16:55
    Bjorkstrand se protáhl s kotoučem za modrou čáru, jen pár sekund nato byl ale u mantinelu odzbrojen.
     
    17:28
    První třetina se pomalu chýlí ke konci. V čele dalšího domácího útoku teď jede Trocheck, uvidíme, co produktivní Rangers vymyslí tentokrát.
     
    17:57
    O snížení se chtěl postarat Beniers, do dráhy jeho zakončení se ale obětavě postavil Fox. Kotouč končí v ochranné síti, následuje krátká reklamní přestávka.
     
    Střely na branku: 9 – 10.
     
    18:32
    Uvidíme ještě minimálně jedno buly před Jonesovou svatyní, Krakeni znovu vyhodili puk na icing.
     
    18:58
    Schwartz krátkou přihrávkou vybídl ke střele Soucyho. Ten bez váhání pálil z hranice útočného pásma, Šesťorkina ale neprověřil – rána byla zblokována.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    19:14
    Rangers úvodní část uzavřou přesilovkou, Jaden Schwartz (SEA) po souboji za brankou dostává menší trest za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    19:53
    Jones teď doslova skončil po kotouči, který Trocheckovi před brankovištěm ujel z čepele. Ještě jednou se tedy přerušuje, první třetina je nicméně u konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:07.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 12 – 10. Zblokované střely: 8 – 6. Vhazování: 12 – 10. Hity: 11 – 6. Trestné minuty: 0 – 2. Využití přesilovek: 0/0* – 0/0.

    (* Přesilovka Rangers bude po pauze pokračovat.)
     
    První dějství je minulostí a většina fanoušků v Madison Square Garden může být naprosto spokojená. Domácí Rangers totiž v úvodních dvaceti minutách nastříleli opařenému Seattlu hned tři zásahy, a mají tak velmi slibně nakročeno ke čtvrtému vítězství v řadě. Hosté zatím sice nepodávají tak slabý výkon, jak by mohlo skóre napovídat, ale trápí je hodně bídná koncovka. Inu, uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Druhá část je tu. Rangers do ní vstupují v početní výhodě, Schwartz stráví na trestné ještě minutu.
     
    20:44
    Za Jonesem to cinklo! Po zachycení Chytilovy přihrávky brankovou konstrukci orazítkoval Kreider, který z kruhu nastřelil bližší tyč!
     
    21:03
    Rangers právě vstřelili branku!
    Schwartz trestnou lavici opouští předčasně, z čehož určitě radost nemá – Rangers zkraje druhé části vedou už o čtyři góly! Početní výhodu v další zásah přetavil JACOB TROUBA, jehož nahození z boku se poněkud šťastně odrazilo do sítě od bránícího Borgena – 4:0! Asistence: Vincent Trocheck, Kaapo Kakko.
    21:03 Jacob TROUBA - 4:0
     
    22:07
    Seattle právě vstřelil branku!
    Odpověď na sebe tentokrát nenechala dlouho čekat! Domácí doplatili na hodně špatné střídání: Tolvanen vyslal dlouhou rozherávkou dopředu OLIVERA BJORKSTRANDA, a ten následně z prostoru pro vhazování připravil Šesťorkina o čisté konto – 4:1! Asistence: Eeli Tolvanen.
    22:07 Oliver BJORKSTRAND - 4:1
     
    22:44
    Zakázané uvolnění Seattlu, tentokrát uvidíme vhazováná po pravé straně hostující svatyně.
     
    23:27
    Gauthier se obtočil kolem hostující svatyně a následně puk předal Foxovi, který zkusil štěstí nahozením od mantinelu. To ale bylo zblokováno protihráčem.
     
    23:58
    Hraje se nahoru dolu, tempo se po slepených gólech zklidnilo. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou.
     
    24:39
    Kravcov z pravé strany přestřelil, pryž následně podél mantinelu projela až do neutrální zóny.
     
    25:13
    McCann chtěl nahrát Larssonovi před brankoviště, toho ale nenechal na pokoji dotěrný protihráč. Po volném kotouči tak sáhl Šesťorkin, hra je přerušena.
     
    25:56
    Rangers se teď snaží se prokousat ven ze své obranné zóny, Seattle je tam ale kvalitním forčekem drží.
     
    26:20
    Na své si dnes přichází i čeští fanoušci. Filip Chytil je zatím jedním z nejaktivnějších hráčů Rangers, jeho střela teď zamířila do Jonesovy výstroje.
     
    Střely na branku: 18 – 13.
     
    26:40
    Miller poslal puk podél modré čáry na Troubu, jehož následný projektil Jones zastavil betonem.
     
    27:11
    Sprong se po pravém křídle dostal do útoku a navzdory dotěrnému protihráči zakončil, Šesťorkin bekhendový pokus bez obtíží vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    27:56
    Lindgrenova rána se k Jonesovi nedostala, někdo se jí postavil do cesty. Dlouho se hraje bez přerušení, naposledy se písklo před více než minutou.
     
    28:39
    Beniers se za vlastní klecí snaží setřást forčekujícího soka, Seattle se chce dostat ven ze své třetiny.
     
    29:33
    Borgen poslal k zemi Tarasenka. To se vůbec nelíbilo Panarinovi, který svého nového spoluhráče šel pomstít. Za to bude ale vyloučen, Krakeni mají výhodu.
     
    29:49
    Artěmij Panarin (NYR) po přerušení míří na trestnou za nedovolené bránění, Seattle si vyzkouší přesilovku.
     
    30:23
    Hosté svou první dnešní početní výhodu nezačali úplně slibně, Rangers se rychle zmocnili kotouče a bez váhání ho poslal ven ze své části kluziště.
     
    30:46
    Šesťorkin schoval volný puk pod svou rukavici, po krátké pauze uvidíme vhazování po jeho pravici.
     
    31:07
    Domácí znovu vyhodili kotouč až za Jonese. Krakenům přesilovka vůbec nevychází dle plánu.
     
    31:48
    Jones bije hokejkou o led, Panarinův trest se chýlí ke konci. Ruský forvard se brzy vrátí na led.
     
    32:20
    Gourde chtěl vzduchem poslat puk před brankoviště, kde číhal Donato. Šesťorkin měl ale akci přečtenou a letící pryži nastavil do cesty lapačku.
     
    Střely na branku: 19 – 16.
     
    32:47
    Larsson nezvládl udržet puk za modrou čarou, Tolvanenova důrazná přihrávka zajela až do neutrální zóny. Seattle tak musí opustit útočné pásmo.
     
    33:30
    Wennberg se blýskl poměrně slibně vypadající střelou z mezikruží, která ale nakonec jen těsně minula domácí svatyni. Puk zamířil do plexiskla.
     
    34:14
    Zakázané uvolnění odpískáno proti Rangers. Dění se přelévalo ze strany na stranu, přičemž teď aspoň na pár sekund zakotví před domácím brankovištěm.
     
    34:50
    Niko Mikkola (NYR) po přerušení nedopatřením zasáhl Spronga hokejkou do obličeje, což se nicméně neobejde bez trestu. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    35:38
    Seattle se usadil v útočném pásmu a kombinuje, v početní výhodě dosud Šesťorkina neohrozil.
     
    36:05
    Šesťorkin si pohlídal nahození z modré čáry a vytěsnil ho za brankoviště. Krakeni se dostávají k odraženému kotouči a i nadále operují v útočném pásmu.
     
    36:43
    Rangers vyhodili kotouč na druhý konec kluziště a střídají formace, oslabení je pomalu u konce.
     
    37:15
    Gauthier přišpendlil na mantinel útočícího Bjorkstranda, a zastavil tak hostující akci už v zárodku.
     
    37:43
    Pryž teď po Šesťorkinově zákroku nebezpečně klouzala po brankovišti, ale Gauthier skvělým obranným manévrem zabránil dorážce!
     
    38:25
    Kakko přenechal puk Foxovi, jehož zakončení z kruhu skončilo na branícím protihráči.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:15
    Domácí se dostali do slibného přečíslení dva na jednoho! Zakončení vzal do svých rukou Chytil, který orazítkoval Jonesovu vyrážečku!
     
    39:15
    Jones se po úspěšném zákroku smolně srazil s protihráčem. Chvíli byl znatelně otřesen, nakonec se však rychle oklepal a zdá se, že bude pokračovat.
     
    39:45
    Druhá třetina se dohrává v hostujícím pásmu, Seattle má ale dění více méně pod kontrolou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:01.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 21 – 19. Zblokované střely: 12 – 9. Vhazování: 20 – 16. Hity: 22 – 18. Trestné minuty: 4 – 2. Využití přesilovek: 1/1 – 0/2.
     
    Vše nasvědčuje tomu, že body dnes počtvrté v řadě zůstanou v Madison Square Garden. Rangers i po druhé třetině vedou o tři branky, ukázkově zneškodnili dvě hostující přesilovky a ani při hře pět na pět své soky nepouští do žádných větších šancí. Uvidíme, zdali se jim podaří slibně rozehraný duel dotáhnout do vítězného konce, nebo jestli Seattle překoná trápení v koncovce a ještě domácím znepříjemní život.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Panarin nahodil kotouč do útočného pásma, domácím se ale následně nepovedlo se usadit před Jonesem. Seattle se dostává k puku a míří vpřed.
     
    40:44
    Pryž v úvodních sekundách třetí části často mění svého majitele, hraje se hlavně v neutrální zóně.
     
    41:29
    Forčekující Chytil zachytil hostující rozehrávku, a na moment tak zbrzdil tažení Krakenů. Ti si ovšem následně puk rychle vybojovali zpátky.
     
    42:09
    Uvidíme druhou domácí přesilovku, za vysokou hůl je tentokrát vykázán Jordan Eberle (SEA).
     
    42:32
    Rangers rychle vylovili vyhozený puk zpoza vlastního brankoviště a nyní už kombinují před Jonesem.
     
    43:02
    Jezdci zatím v přesilovce působí celkem pasivně, Jones má minimum práce. Sledujeme dlouhou sérii přihrávek, střel je k vidění poskrovnu.
     
    43:19
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí dlouhou kombinací ukolébali obranu Seattlu a následně bez milosti udeřili! Fox poslal puk před brankovištěm na Kreidera, který ho bez váhání posunul ke vzdálenější tyči na MIKU ZIBANEJADA a ten bez milosti zakončil pod víko – 5:1! Asistence: Chris Kreider, Adam Fox.
    43:19 Mika ZIBANEJAD - 5:1
     
    44:28
    Domácí teď pro změnu sami půjdou do čtyř, Niko Mikkola (NYR) se vrací na trestnou za hákování.
     
    44:59
    Kreider se ve vlastním oslabení po straně dostal do úniku! Z pozice před brankovištěm se pokusil zakončit za položeného Jonese, ten ho ale vychytal betonem! Parádní zákrok!
     
    45:59
    Seattle právě vstřelil branku!
    Přesilovku ale využívají také hosté, kteří stahují svou ztrátu zpět na "pouhé" tři zásahy! Dunn z modré připravil zakončení pro JAREDA McCANNA, který následně dělovkou z prostoru mezi hranici pásma a kruhem překonal Šesťorkina – 5:2! Asistence: Vince Dunn, Oliver Bjorkstrand.
    45:59 Jared MCCANN - 5:2
     
    46:21
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak pozor, v Madison Square Garden to dnes bude ještě hodně zajímavé! Jen krátce po McCannovi se na střeleckou listinu zapisuje BRANDON TANEV, Seattle nachytal domácí obranu a prohrává už jen o dva góly – 5:3! Asistence: Ryan Donato, Vince Dunn.
    46:21 Brandon TANEV - 5:3
     
    Střely na branku: 24 – 25.
     
    47:25
    Rangers se snaží na slepené góly odpovědět, hosté je ale zatím nepouští do žádné větší šance.
     
    47:58
    Domácí se teď dostali do ofsajdu, další vhazování tak proběhne těsně před hostující modrou lajnou.
     
    48:20
    No, Niko Mikkola (NYR) zrovna dvakrát povedený debut v dresu Rags neprožívá. Na trestnou míří už potřetí, tentokrát za vyhození puku mimo kluziště.
     
    48:30
    Rozhodnutí sudích se domácímu publiku vůbec nelíbí, úvodní sekundy přesilovky Krakenů doprovází pískot a bučení ze zaplněných ochozů.
     
    49:49
    Vesey se ve vlastním oslabení dostal až před Jonese, kde ho na poslední chvíli zneškodnil Sprong. Seattle toho zatím v přesilovce moc nepředvedl.
     
    50:17
    Lindgren posílá kotouč ven z vlastního obranného pásma, Mikkola se za pár sekund vrátí zpět na led.
     
    50:38
    Gourdeho na modré čáře čistě odzbrojil Miller, který tak zastavil hostující útok už v zárodku.
     
    51:32
    Krakeni kontrolují kotouč a bezúspěšně se snaží se usadit před Šesťorkinem, který má díky dobré prácí své obrany naprosté minimum práce.
     
    Střely na branku: 25 – 25.
     
    51:58
    Bjorkstrand nahodil puk před brankoviště, kde jej zkrotil jeden z domácích borců. Hostům se ani tentokrát nepodařilo prověřit Šesťorkina.
     
    52:20
    Chytil se málem dostal do úniku, dlouhou přihrávku ale zachytil už za modrou čarou. Nájezd na Jonese se tak po odpískaném ofsajdu nekonal.
     
    53:13
    Tarasenko ze středního pásma vyhodil kotouč za svatyni Seattlu, Rangers následně prostřídali formace.
     
    53:59
    Krakeni si do statistik zapisují další zakázané uvolnění, vhazovat se bude po pravé ruce Martina Jonese.
     
    54:28
    Chytil pořádně znepříjemnil život Bjorkstrandovi, který ale před forčekujícím českým útočníkem nakonec kotouč uchránil a rozehrál ho dopředu.
     
    55:23
    Přesilovka pro New York. Jared McCann (SEA) zahákoval unikajícího Lafreniera, za což dostává menší trest.
     
    55:58
    Rangers zatím v početní výhodě prověřili Jonese jen jednou, hostující gólman obstál.
     
    56:12
    Déjà vu. Tentokrát se do úniku dostal Tanev, kterého fauloval Chris Kreider (NYR). Domácí útočník je vyloučen za podrážení, uvidíme tedy hru čtyři na čtyři.
     
    56:12
    Oddechový čas pro tým Seattle Kraken.
     
    56:12
    Odvážný tah ze strany trenérského štábu Seattlu! Jones mizí na střídačku, Krakeni hrají vabank!
     
    56:46
    Krátce po vyhraném buly v útočném pásmu nepřesně pálil Bjorkstrand, odražený kotouč pár centimetrů před hranicí pásma zachytil Tolvanen.
     
    57:29
    Trouba si obětavě lehl do Dunnovy střely z kruhu. Svatyně Rangers je pod tlakem, Seattle využívá početní převahy a vyvíjí na Šesťorkina pořádný nápor.
     
    57:51
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dovolím si říct, že na Manhattanu je rozhodnuto! Na pravém kruhu střelu protihráče zblokoval RYAN LINDGREN, který následně odražený kotouč nasměroval přesně do opuštěné hostující svatyně – 6:3! Bez asistence.
    57:51 Ryan LINDGREN - 6:3
     
    58:39
    Donato vyhodil puk za Šesťorkina a odjel střídat, jeho spoluhráči ho následují.
     
    58:56
    Utkání se už jen dohrává. Jeden z domácích hráčů střeží kotouč za svou brankou, Rangers nemají ani ten nejmenší důvod někam spěchat.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    59:38
    Seattle kontroluje kotouč ve svém vlastním pásmu, běží poslední sekundy základní hrací doby.
     
    59:55
    Zaplněné ochozy jsou na nohou a tleskají domácím hráčům, kteří si dnes připíší čtvrté vítězství v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 28 – 29 | Přesilová hra: 2/3 – 1/5 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Igor Šesťorkin (NYR) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7 %, odchytal 60:00
    Martin Jones (SEA) – 22 zákroků, 5 OG, úspěšnost 81,5 %, odchytal 57:54

    Česká a slovenská stopa
    Filip Chytil (NYR) – 0+1, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:26

    Tři hvězdy utkání
    1. Vladimir Tarasenko (NYR) 1+0
    2. Vincent Trocheck (NYR) 1+1
    3. Kaapo Kakko (NYR) 1+1
     
    Máme dohráno! Rangers počtvrté v řadě uspěli na domácím ledě a po výsledku 6:3 si na své konto zapisují zasloužené dva body! Domácí za vítězství vděčí hlavně povedené první třetině, ve které odskočili do slibného náskoku a ten si pak v různých formách drželi až do konce základní hrací doby. Seattle dnes sice v Madison Square Garden podal bojovný výkon a nemá se moc za co stydět, na výhru ale jeho představení nestačilo.
     
    New York se už zítra v noci bude snažit na dnešní vítězství navázat na ledě Caroliny, zatímco Seattle po jednodenní pauze v neděli večer vyzve Philadelphii.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 006 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou někdy příště! (03:57:32)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Tarasenko (Panarin), 6. Kakko (Chytil, Lafreniere), 15. Trocheck (Kreider, R. Lindgren), 22. Trouba (Trocheck, Kakko), 44. Zibanejad (Kreider, Fox), 58. R. Lindgren – 23. Bjorkstrand (Tolvanen), 46. McCann (Dunn, Bjorkstrand), 47. B. Tanev (Donato, Dunn)


    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba, Mikkola, B. Schneider – Panarin, Zibanejad, Tarasenko – Kreider, Trocheck, Kravcov – Lafreniere, Chytil, Kakko – Vesey, Goodrow, Gauthier.
    Trenér: Gerard Gallant.

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – Dunn, A. Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – McCann, Beniers, Eberle – Schwartz, Wennberg, Donato – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – B. Tanev, Geekie, Sprong.
    Trenér: Dave Hakstol.

    Rozhodčí: Chmielewski, Joannette – Knorr, Gawryletz.

    Diváci: 18 006
    bahis siteleri