Washington – Florida 3:6 (kon.) | Carolina – Montreal 6:2 (kon.) | Columbus – Winnipeg 3:1 (kon.)
Nashville – Boston 0:5 (kon.) | St. Louis – New Jersey 4:2 (kon.) | Calgary – Detroit 2:5 (kon.)
Seattle – Philadelphia 6:2 (kon.) | Vegas – San Jose 2:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:5 (1:1, 1:3, 0:1)
Detroit Red Wings
Pátek 17.02.2023, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Hanifinovo jemné nahození od modré, kotouč se ještě povaloval kolem brankové čáry, nicméně do sítě nezaplul. S dorážkou neuspěl ani Milan Lucic.
     
    55:59
    Filip Zadina zezadu vybafl na Dubého, obral jej o puk a z ničeho nic šel sám na bránu. Český útočník si myslel, že ještě někoho má na levé straně a nesobecky nahrával, nicméně tady nikdo nebyl...
     
    54:42
    Další veliké šance! Noah Hanifin si udělal ofenzivní výlet až za bránu odkud před bránou našel Jakoba Pelletiera, který byl chviličku volný a okamžitě doráží! Po chvíli ještě po přechodu modré čáry hrozí po elegantní stahovačce Nazem Kadri, nicméně Magnus Hellberg viděl a zasahuje.
     
    53:02
    Calgary pomalu utahuje šrouby! Nejprve MacKenzie Weegar výtečně vysunul Toffoliho, který ještě stříleným pasem vyzval na teč Dubého, následně Tyler Toffoli pálí sám z druhé strany! Magnus Hellberg je v průběhu zápasu lepší a lepší, nyní ničí jednu soupeřovu tutovku za druhou!
    43:55 Pius SUTER - 2:5
     
    43:55
    Detroit právě vstřelil branku!
    Důležitý gól! Výbornou práci tentokrát odvedl Filip Zadina, jenž byl sice obléhán dvěma soupeři, kotouč ale nevydal a na kruhu jej ještě na krátko přistrčil na PIUSE SUTERA, který se s tím nemazal, zamířil a trefil se pravděpodobně někam pod beton. Tohle je pro Dana Vladaře trošku slabší branka – 2:5. Asistence: Filip Zadina.
     
    41:27
    Nazem Kadri a jeho tutovka ze střední vzdálenosti! Obrana Red Wings už byla ze hry, nicméně Magnus Hellberg se výborně přesunul a nechal se trefit.
     
    39:28
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Michael Rasmussen – 2 min., nedovolené bránění.
    38:43 Tyler BERTUZZI - 2:4
     
    38:43
    Detroit právě vstřelil branku!
    Ťuk, ťuk, ťuk! Nádhera na ledě a kotouč je v brance! TYLER BERTUZZI se přeci jen ještě vrátil aby pomohl na přesilovce, postavil se před bránu a tam vyčkával. Puk lítal krásně z hole na hůl, až jej dostal Bertuzzi, jenž už jen nastavil hokejku a usměrnil kotouč do sítě, Vladař byl bez šance – 2:4. Asistence: Robby Fabbri.
     
    38:27
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Elias Lindholm – 2 min., podrážení.

    Elias Lindholm (CGY) nohou porazil Filipa Zadinu a je z toho "dvojka" na trestné lavici...
    35:22 Dominik KUBALÍK - 2:3
     
    35:22
    Detroit právě vstřelil branku!
    DOMINIK KUBALÍK opět hrdinou! Výtečnou práci teď ale odvedli oba nahrávači, nejprve za bránou zabojoval Tyler Bertuzzi, jenž dostal puk zpět do hry, kapitán Larkin následně zachoval chladnou hlavu a našel volného Kubalíka, jenž už "jen" trefil prázdnou bránu! Red Wings opět vedou – 2:3. Asistence: Dylan Larkin a Tyler Bertuzzi.
     
    32:49
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Filip Zadina – 2 min., podrážení.
     
    29:59
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Jonathan Huberdeau – 2 min..
     
    29:56
    Nazem Kadri úplně volný mezi kruhy, domácí lídr dostal puk a okamžitě pálí! Magnus Hellberg připraven. Byly tam ještě dorážky, nicméně obrana Wings si poradila.
    29:03 Dillon DUBÉ - 2:2
     
    29:03
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Tyler Toffoli prostrčil puk o mantinel do středního pásma, DILLON DUBÉ kopl do vrtule, profrčel pravým křídlem, nic moc nevymýšlel, zamířil a parádně trefil – 2:2. Asistence: Tyler Toffoli a Rasmus Andersson.
    22:27 Robby FABBRI - 1:2
     
    22:27
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nádherná rána! ROBBY FABBRI dostal crossovou nahrávku od Larkina na pravý kruh, srovnal si puk na holi a naprosto fenomenálně zápěstím trefil přesně do víka. Red Wings obracejí skóre – 1:2 Asistence: Dylan Larkin a David Perron.
     
    22:17
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Michael Stone – 2 min., krosček.
    18:59 Dominik KUBALÍK - 1:1
     
    18:59
    Detroit právě vstřelil branku!
    DOMINIK KUBALÍK vyrovnává! Český snajpr si počkal na vrcholku pravého kruhu, v rohu důrazný Tyler Bertuzzi jej našel, Kubalík zamířil a krásně trefil prostor mezi rukou a tělem svého krajana v bráně soupeře Dana Vladaře – 1:1. Asistence: Tyler Bertuzzi a Jordan Oesterle.
    15:24 Elias LINDHOLM - 1:0
     
    15:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Gól při vlastním oslabení! Mikael Backlund nejprve dostal pod tlak Seidera, to by ještě tak nevadilo, jelikož situace byla pod kontrolou. Následně ale zkušený forward vystrašil rozehrávajícího brankáře Hellberga, jenž kotouč v podstatě odevzdal, Backlund si jej v rohu vzal a centroval zpět před bránu, kam spěchal ELIAS LINDHOLM, který už jen nastavil hůl a dopravil kus černé gumy do sítě – 1:0. Asistence: Mikael Backlund.
     
    15:07
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Tyler Toffoli – 2 min., sekání.
     
    10:16
    Jonathan Huberdeau je na startu utkání vidět! Tentokrát se domácí lídr dostal přes Seidera za obranu a pálil na vzdálenější tyč, za Hellbergem zvoní konstrukce brány!

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 16. E. Lindholm (Backlund), 30. Dubé (Toffoli, R. Andersson) – 19. Kubalík (Bertuzzi, Oesterle), 23. Fabbri (Larkin, Perron), 36. Kubalík (Larkin, Bertuzzi), 39. Bertuzzi (Fabbri, Larkin), 44. P. Suter (Zadina)


    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, Zadorov, Mi. Stone – Dubé, E. Lindholm (A), Toffoli – Pelletier, Kadri, Huberdeau – Mangiapane, Backlund (A), Coleman – Lucic, Lewis, B. Ritchie.
    Trenér: Darryl Sutter

    Detroit Red Wings: Hellberg (Husso) – Chiarot (A), Seider, Määttä, Hronek, Lindström, Hägg, Oesterle – Kubalík, Larkin (C), Bertuzzi – Rasmussen, Copp (A), Fabbri – Berggren, Veleno, Perron (A) – Zadina, P. Suter, Sundqvist.
    Trenér: Derek Lalonde
    bahis siteleri