Litvínov – Plzeň 2:1 (kon.) | Sparta – Třinec 4:2 (kon.) | Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:4 (0:2 po s.n.) | K. Vary – Motor ČB 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (3:1, 0:0, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 26.02.2023, 16:00 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Oceláři po přerušení sahají k oddechovému času. Na dva góly jim zbývá necelá minuta. Pokud sparťané nezkolabují, budou slavit tři body.
     
    59:07
    A když je potřeba, Jakub Kovář je na místě! Tentokrát se dobře přesunul k levé tyčce a pravým ramenem pokryl pěknou střelu Andreje Nestrašila.
     
    57:42
    Třinec už zkouší hru bez brankáře! Nebezpečnou střelu od modré dokázal Jakub Kovář nadvakrát zkrotit a přerušuje hru.
     
    57:09
    A přece jen se vylučuje, jelikož Aron Chmielewski (TRI) dostává menší trest za sekání, zatímco Adam Polášek (SPA) jde pykat za hrubost.
    56:56 Jan BUCHTELE - 4:2
     
    56:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrovská radost na straně Sparty! Obránce Třince na útočné modré nešťastně upadl, čehož využil Pavel Kousal a svým únikem po pravé straně založil přečíslení. Centr Sparty dohnal puk včas, a přestože nebyl v ideální pozici, dostal puk před branku k JANU BUCHTELEMU, jenž kotouč přesně usměrnil do sítě. Asistence: Pavel Kousal.
     
    53:54
    Emoce planou, Třinec půjde do čtyř a jeho hráči po přerušení promlouvají se sudím. Marko Daňo (TRI) se po souboji u mantinelu ohnal po domácím hráči, načež švihl hokejkou do mantinelu a třískl s dvířky. Může být rád, že si k trestu za sekání nepřipsal ještě desítku.
     
    49:13
    A zřejmě se příliš nezmění, jelikož Miloš Roman (TRI) ve vlastní třetině přidržel Michala Řepíka a dostává menší trest. Sparta si po komerční přestávce zahraje první přesilovku v zápase.
     
    41:06
    Odpověď mohla být blesková, jenže David Kaše svou střelou od levého kruhu orazítkoval pouze pravou tyčku!
    40:26 Tomáš MARCINKO - 3:2
     
    40:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se podruhé v utkání dostávají na dostřel! Vydařenou kombinaci završil střelou z levého kruhu , proti němuž zasáhl Jakub Kovář betonem, ale na levé tyčce stál TOMÁŠ MARCINKO, který využil nedůrazu Adama Poláška a dorazil puk do sítě. Asistence: Martin Růžička, Jakub Jeřábek.
     
    40:20
    Třinec naplnil očekávání, když se okamžitě usadil v útočném pásmu, kde si Erik Hrňa najel do levého kruhu a jeho střelu do pravého růžku pokryl Jakub Kovář svým ramenem!
     
    39:45
    Oceláři se přece jen dostali do pásma, kde donutili sparťany podruhé faulovat. Dvě minuty za podrážení dostává David Kaše (SPA). Třinec si tak v závěru třetiny zahraje druhou přesilovku.
     
    36:03
    Skvělý Jakub Kovář se dostává do tempa! Erik Hrňa se hezky uvolnil v levém kruhu, najel si mezi body pro vhazování a povedenou střelu tahem zastavily až rozštěp a lapačka sparťanského brankáře.
     
    32:55
    Velmi dobrá pasáž Třince nekončí gólem, ale aktivní pohyb Ocelářů donutil sparťany faulovat. Adam Polášek (SPA) dostává první menší trest zápasu, který dostává hosty do přesilovky.
     
    31:18
    A mohli odpovědět ideálním způsobem! Martin Jandus skvěle vyvezl puk do pásma, posunul ho na Erika Thorella, jehož střela z hranice pravého kruhu letí těsně nad levou spojnici branky!
     
    25:33
    Na druhé straně Michal Řepík vyvezl kotouč až za modrou čáru a střelou z kruhu donutil Marka Mazance zasáhnout!
     
    24:00
    Vzápětí je hra přerušena po závaru kolem třinecké branky. Domácí se marně dožadovali faulu, načež sudí přerušil hru až po bolestivé grimase Tomáše Marcinka, jenž si zřejmě v souboji nešťastně přisedl koleno. Útočník Třince nevypadá vůbec dobře.
     
    23:38
    Tentokrát měli i trošku štěstí, jelikož se nastřelený kotouč odrazil od mantinelu přímo před Marka Mazance. Kdyby před brankou stál někdo z domácích, má na holi jasný gól!
     
    19:12
    Brankář Třince se tentokrát dobře přesunul k levé tyčce, kde pokryl nepříjemnou střelu Michala Řepíka z pravého kruhu!
     
    17:06
    Gustaf Thorell byl sice úspěšný, jenže Oceláři rychle vrátili kotouč do pásma, kde se u levé tyčky snažil prosadit důrazný Tomáš Marcinko. Slovenský bojovník však trefil jen boční konstrukci branky.
     
    12:29
    Trenéři Třince sáhli k očekávanému kroku, když mávli na Ondřeje Kacetla a poslali do branky Marka Mazance. Uvidíme, zda gólman s opačným držením hole sparťany potrápí více.
    12:29 Miroslav FORMAN - 3:1
     
    12:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Skvělá odpověď Sparty! Třinec si opět neuhlídal svou pravou stranu obranu, do které si najel MIROSLAV FORMAN a parádní střelou do horní části branky vrací svému týmu dvougólové vedení. Asistence: David Kaše, Michal Kempný.
    07:42 Marko DAŇO - 2:1
     
    07:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jsou zpátky na dostřel! Martin Růžička zavezl kotouč mezi kruhy, odkud posunul kotouč do levého kruhu a MARKO DAŇO trefil horní část branky Jakuba Kováře. Nejproduktivnější hráči Třince tak odpovídají na rychlé zásahy sparťanů. Asistence: Martin Růžička, Petr Vrána.
    03:54 David KAŠE - 2:0
     
    03:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrovská euforie v O2 areně pokračuje! Hlasatel ani nedohlásil střelce první branky, přičemž hosté chybovali v rozehrávce a domácí brejk dvou na jednoho využil střelou do odkryté branky DAVID KAŠE. Asistence: Miroslav Forman, Michal Řepík.
    03:31 David TOMÁŠEK - 1:0
     
    03:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šály vlají, tentokrát už je radost gólová! Sparta udržela po vhazování útočné pásmo, načež se DAVID TOMÁŠEK prosmýkl kolem obránce mezi kruhy a bekhendovým zakončením do horní části branky dal svému týmu vedení! Asistence: Roman Horák, Ondřej Mikliš.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 4. Tomášek (Horák, Mikliš), 4. Kaše (M. Forman, Řepík), 13. M. Forman (Kaše, Kempný), 57. Buchtele (P. Kousal) – 8. Daňo (M. Růžička, Vrána), 41. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mikliš, Kempný, Krutil, Němeček, Jandus, Polášek (A) – E. Thorell, Horák, Tomášek (A) – M. Forman, Kaše, Řepík (C) – Buchtele, D. Vitouch, P. Kousal – Safin, G. Thorell, Konečný – Vauhkonen.
    Trenér: M. Hořava

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (13. Mazanec) – Marinčin, Smith, J. Jeřábek, Kaňák, Mar. Adámek, M. Doudera – M. Růžička (A), Vrána (C), Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký (A), Marcinko, Chmielewski – Hrňa, M. Roman, Buček – Kurovský.
    Trenér: Z. Moták

    Rozhodčí: Mrkva, Šír – Rampír, Špůr

    Diváci: 12 102
    bahis siteleri