Villarreal – Getafe 2:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
2:1 (1:1)
Getafe CF
Pondělí 27.02.2023, 21:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Villarreal otočil dohrávku 23. kola La Ligy proti Getafe a ukončil výhrou 2:1 svou nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě.

    Hosty poslal do vedení už v 9. minutě Enes Ünal, kterého po Dakonamově centru z pravé strany neuhlídal stoper Albiol. Turecký útočník hlavičkoval přesně k levé tyči a poslal klub z madridského předměstí do vedení. Další důležité okamžiky přišly až v závěru dějství. Reina nejprve parádně lapil nebezpečnou hlavičku Maksimoviće, aby hned z následného protiútoku Villarreal vyrovnal. Skákavou ránu Capouea vyrazil Soria k Samuelu Chukwuezemu, který pohodlně dorážel podél levé tyče.

    Necelých sedm minut po přestávce přešel Chukwueze na pravé straně přes Álvareze a předložil míč pod sebe před malé vápno, odkud střílel křižmo ke vzdálenější tyči José Luis Morales. Žlutá ponorka se po obratu začala čím dál více soustředit na bránění, což ji mohlo v závěru pořádně mrzet. Naštěstí pro domácí střílel Mayoral po dlouhém centru z levé strany z voleje pouze do břevna.

    Villarreal si díky třem bodům polepšil v tabulce z desátého na sedmé místo a znovu může atakovat pohárové příčky. Getafe prohrálo poprvé od 28. ledna a zůstává předposlední. (23:00:29)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Obrana Villarrealu centrovaný míč odvrátila na roh. Getafe se ve vzdušném prostoru neprosadilo ani po dalším vzdušném pasu.
     
    90+3
    Dani Parejo zastavil před okrajem šestnáctky nedovoleně Muníra. Zajímavá standardka pro Getafe v samotném závěru střetnutí!
     
    90+1
    Getafe znovu zahrozilo. Zpoza hranice pokutového území vypálil přízemní pokus kousek vedle pravé tyče Carles Aleñá.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven minimálně o čtyři minuty.
     
    89
    A přeci jen mohli hosté zničehonic vyrovnat! Dlouhý centr od levé postranní čáry doplachtil až k Borjaovi Mayoralovi na zadní tyč. Ten krásnou křižnou ranou z voleje orazítkoval břevno.
     
    88
    Po faulu na Daniho Pareja zůstane u balonu Villarreal. Žádný závěrečný nápor Getafe se zatím nekoná.
     
    87
    Gerard Moreno přihrával z pravé strany před malé vápno, jenže si krátce po svém nástupu na hřiště nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    86
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Gerard Moreno.
     
    85
    Álex Baena faulován, hra přerušena. Ochozy vyprovázejí ze hřiště hrdinu dnešního zápasu Samuela Chukwuezeho. První gól Villarrealu dal, na druhý přihrál.
     
    84
    Omar Alderete se vydal dopředu z pozice stopera. Jeho přihrávka z levé strany se před branku nedostala. Zakončení nevzešlo ani z následného protiútoku Villarrealu.
     
    83
    Juan Iglesias dostal prostor na levém křídle, odkud z běhu centroval na zadní tyč. Bohužel pro Getafe nepřesně. Míč skončil v zámezí.
     
    81
    Enes Ünal se zleva prodral drzým sólem hned přes několik hráčů. Poté posunul míč na hranici pokutového území, kde upadl Carles Aleñá. Pískáno ale nebylo.
     
    80
    Domácí znovu zvolili rozehrávku směrem vzad na vlastní polovinu. Uvidíme, zda je takto pasivní hra nebude ještě mrzet.
     
    80
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Ramon Terrats, přichází Johan Mojica.
     
    79
    Álex Baena si aktivním přechodem vpřed vynutil přidržení Ángelem Algobiou. Je pískáno. Standardka pro Villarreal.
     
    78
    Domácí kombinovali s míčem na pravém kraji hřiště. Místo centru do šestnáctky přišlo několik zpětných přihrávek a posun ke středu hrací plochy. Zkrátka hra na jistotu.
     
    76
    Álex Baena převzal míč od Moralese a dostal se až do zakončení z pravé strany velkého vápna. Zpoza dvou protihráčů mířil nějaký ten metřík vedle bližší tyče.
     
    75
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Nemanja Maksimović, přichází Munír.
     
    75
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Gastón Álvarez, přichází Gonzalo Villar.
     
    75
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Portu, přichází Juan Iglesias.
     
    74
    A tak přešel Villarrreal dopředu. José Luis Morales na levé straně šestnáctky jen tak tak nedosáhl na chytrou přihrávku.
     
    73
    Stále stejný obrázek. Domácí teď hrají opravdu hodně opatrně. Hra směrem dozadu se přestává líbit ochozům, odkud se začíná ozývat pískot.
     
    72
    Zadáci Villarrealu drží míč na vlastní polovině, kde zapojují zpětnými přihrávkami do hry i brankáře Pepeho Reinu.
     
    70
    Étienne Capoue táhl míč po levé straně. V závěru akce přihrával na zadní tyč, avšak hodně nepřesně. Tohle nemohl Samuel Chukwueze mít ani náhodou.
     
    69
    Další rohový kop Getafe, tentokrát rozehrán centrem z levé strany. Ani tentokrát se po něm hosté do zakončení nedostali, byť v posledních minutách evidujeme jejich zvýšenou aktivitu.
     
    67
    Centr z pravé strany byl okamžitě vyhlavičkován domácí obranou z velkého vápna. Po chvíli to zkoušel zleva Djené Dakonam. Stejný osud potkal i jeho vzdušný pas.
     
    66
    Portu adresoval před branku střílenou přihrávku naslepo. Getafe má k dispozici rohový kop.
     
    65
    Sledujeme méně záživnou pasáž utkání. I ve druhém poločasu jsou mnohem častěji u míče svěřenci Quiqueho Setiéna. Za stavu 2:1 už se navíc bezhlavě do zakončení hnát nemusí.
     
    63
    Álex Baena se po krátké narážečce na levé straně snažil prodrat do zakončení. Těsně před hranicí šestnáctky byl zastaven.
     
    61
    Po rohovém kopu přišla zblokovaná střela zpoza pokutového území. Nyní již hrají s míčem poblíž půlící čáry fotbalisté v modrých dresech.
     
    61
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Mauro Arambarri, přichází Ángel Algobia.
     
    60
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Alberto Moreno, přichází Alfonso Pedraza.
     
    60
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Yeremi Pino, přichází Álex Baena.
     
    59
    Fotbalisté ve žlutých dresech si rychlou kombinací po pravém křídle vypracovali možnost rozehrát svůj šestý rohový kop v utkání. Nejprve ale proběhne dvojité střídání.
     
    57
    Getafe získalo autové vhazování kousek od rohového praporku. Villarreal po něm přešel do rychlého protiútoku. Ramon Terrats ho zakončil hodně nepovedenou ranou.
     
    56
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Luis Milla, přichází Carles Aleñá.
     
    55
    Hlavní arbitr Figueroa byl poprvé donucen tasit žlutou kartu. Rozběhnutého Étiennea Capouea podrazil zezadu Mauro Arambarri.
     
    52
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Domácí favorit krátce po změně stran dokonává obrat! Samuel Chukwueze na pravé straně v plné rychlosti vymanévroval Gastóna Álvareze a předložil míč pod sebe před malé vápno, odkud střílel křižmo ke vzdálenější tyči JOSÉ LUIS MORALES. Dlouhé obléhání hostujícího pokutového území končí druhou brankou Villarrealu.
     
    50
    Rychlou domácí kombinaci po levé straně ubránil tělem Djené Dakonam. Getafe může dostat hru na druhou polovinu.
     
    49
    Villarreal je v úvodu poločasu aktivnějším mužstvem. Žlutí jsou s míčem natlačeni na polovině soupeře. Gól ze závěru úvodní půle domácím jistě hodně prospěl.
     
    47
    Oba týmy nastoupily do druhého dějství beze změn v sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    Do dohrávky 23. kola vstoupilo lépe Getafe. Skóre otevřel už v 9. minutě Enes Ünal, kterého po Dakonamově centru z pravé strany neuhlídal stoper Albiol. Turecký útočník hlavičkoval přesně k levé tyči a poslal klub z madridského předměstí do vedení. Další důležité okamžiky přišly až v závěru dějství. Reina nejprve parádně lapil nebezpečnou hlavičku Maksimoviće, aby hned z následného protiútoku Villarreal vyrovnal. Skákavou ránu Capouea vyrazil Soria k Samuelu Chukwuezemu, který pohodlně dorážel podél levé tyče.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Úvodní poločas bude nastaven minimálně o jednu minutu.
     
    44
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Kruté fotbalové pravidlo opět zafungovalo. Po velké šanci Getafe rozjel Villarreal akci po levé straně. Ke skákavé střele ze středu šestnáctky se dostal Étienne Capoue. Jeho pokus ještě zvládl David Soria vyrazit, SAMUEL CHUKWUEZE měl ale při dorážce snadnou pozici a uklidil míč k bližší levé tyči. Vyrovnáno!
     
    43
    Pepe Reina se vytasil s fantastickým zákrokem proti hlavičce Nemanji Maksimoviće! Ten zakončoval po Dakonamově centru zprava do pravé spodní části branky, když jej neuhlídal stoper Pau Torres.
     
    42
    Yeremi Pino srazil zezadu k zemi Luise Millu. Stalo se tak kousek od hostujícího vápna. Míč uvede do hry David Soria.
     
    40
    David Soria vyrážel z malého vápna hlavičku z pravé strany. Akce Villarrealu opět zaváněla ofsajdem.
     
    39
    Po Parejově centru přišla rána aktivního Ramona Terratse. Zamířila poměrně dost vedle pravé tyčky.
     
    38
    Terratsovu přihrávku směrem vpřed zachytil Omar Alderete. Bude z toho roh pro Villarreal.
     
    37
    Na zádech zůstává ležet Djené Dakonam, kterého sundal skluzem Yeremi Pino. Rozhodčí ho společně s pískajícími diváky popohání zpět na nohy.
     
    36
    José Luis Morales obdržel průnikovou přihrávku za obranu a rázem byl zcela osamocen před Soriou. Svou přízemní střelou nechal vyniknout pouze brankáře Getafe. Následně byl signalizován těsný ofsajd, takže ho to až tolik mrzet nemusí.
     
    35
    Mauro Arambarri adresoval z pravé strany do vápna poměrně dobrý centr. Enes Ünal si jej snažil v tísni zpracovat. Do zakončení se v těžké pozici nedostal.
     
    34
    Standardka pro Getafe. U postranní čáry byl Albertem Morenem přistrčen zezadu Djené Dakonam.
     
    33
    Fotbalisté Villarrealu musí vymýšlet novou útočnou akci až od vlastní branky.
     
    32
    Samuel Chukwueze vymyslel na pravé straně šestnáctky důmyslnou prostrkávačku. Jeho záměr nepochopil jak Yeremi Pino, tak ani Dani Parejo.
     
    31
    Alberto Moreno dokázal po centru z levé strany nadvakrát odprovodit míč z vlastního vápna.
     
    30
    Dani Parejo chyboval v rozehrávce a Getafe dostalo možnost zaútočit. Nemanja Maksimović protáhl střelou z levé strany šestnáctky Pepeho Reinu, jenž míč přizvedl nad břevno. Rohový kop.
     
    29
    Villarreal nadále marně hledá skulinky v hostující defenzivě. Na držení míče vedou domácí v procentech 74 ku 26, efekt je ale zatím doslova nulový.
     
    27
    Domácí nákop z hloubi pole zpacifikovala na hranici pokutového území obrana Getafe.
     
    25
    Tentokrát fauloval u postranní čáry sám Ramon Terrats. Rodák z Barcelony je v úvodu zápasu hodně vidět.
     
    24
    Ramon Terrats faulován zhruba na polovině hřiště při otočce s balonem. Domácí záložník si žádal udělení žluté karty, sudí Figueroa ale zůstal v klidu.
     
    23
    A zase roh z pravé strany. Ramon Terrats rozehrál nakrátko, aby posléze přeci jen odcentroval. A to přesně do rukavic hostujícího brankáře, kterým je David Soria.
     
    22
    V krátkém sledu další rohový kop pro Villarreal. Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Domácí byli velmi rychle vytlačeni s míčem až za půlící čáru.
     
    21
    Ramon Terrats rozehrál roh z pravé strany nepřesným centrem na horní síť. Tohle se nepovedlo.
     
    20
    Yeremi Pino kličkoval na pravé straně pokutového území. Nakonec zvládl i odcentrovat. Míč odvracel hlavou na rohový kop Gastón Álvarez.
     
    19
    Nyní už operuje s míčem na útočné polovině opět Villarreal. Domácí snaze ale zatím zoufale schází střelba.
     
    17
    Getafe zahrozilo akcí vedenou po levé straně. Střílenou přihrávku z kopačky Nemanji Maksimoviće odvracel z předbrankového prostoru Pau Torres. Další centr stejného hráče uklidil do rukavic Pepe Reina.
     
    15
    Žlutá ponorka utahuje šrouby. Zajímavá kombinace Villarrealu ztroskotala na nepřesné přihrávce Daniho Pareja, jenž si neporozuměl ideálně s Ramonem Terratsem. Getafe se teď nicméně musí mít hodně na pozoru.
     
    14
    Po centru z pravé strany se před Djeného Dakonama šikovně natlačil Pau Torres. Ke smůle domácích ovšem hlavičkoval jen doprostřed branky, kde číhal připravený David Soria.
     
    13
    Dani Parejo mířil pouze do hradby těl před sebou. Villarreal získal alespoň rohový kop.
     
    12
    Villarreal má dobrou možnost ke srovnání. Dani Parejo si staví balon a rozehraje přímý kop ze zhruba dvaceti metrů.
     
    10
    Celé situaci předcházel poměrně ostrý střet Maura Arambarriho s Yeremim Pinem. Jelikož se faulu dopustil druhý jmenovaný, je branka po krátkém čekání potvrzena a uznána.
     
    9
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou na půdě favorita velmi rychle do vedení! Djené Dakonam odcentroval z pravé strany na střed šestnáctky. Stoper Raúl Albiol zde nedostoupil ENESE ÜNALA a ten umístil povedenou hlavičku přesně k levé tyči mimo dosah vzduchem plachtícího Reiny!
     
    8
    Úvod zápasu provází poměrně komorní atmosféra. Juan Foyth nyní vypomohl brankáři Reinovi s rozvázanou tkaničkou. Chvíli se tak nehrálo.
     
    6
    Domácí fotbalisté jsou v úvodu zápasu častěji u míče. Samuel Chukwueze dloubl balon z pravé strany levačkou na střed vápna. Do rukavic si jej stáhl David Soria.
     
    5
    Villarrealu byla ponechána výhoda. Yeremi Pino se na levém křídle daleko s míčem nedostal. Došlo k přenesení hry na pravou stranu. Centrovaný balon vyhlavičkoval z vápna Domingos Duarte.
     
    3
    Náznak šance i na protějším konci hřiště. Na centrovaný balon z levé strany si nabíhal do vápna Enes Ünal. Byl dobře uhlídán Pauem Torresem.
     
    2
    Domácí se po pravé straně propracovali do pokutového území. José Luis Morales neuspěl s nepřesnou zpětnou přihrávkou.
     
    1
    Villarreal nastoupil do zápasu ve svých tradičních žlutých dresech. Getafe hraje v modrých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Reina – A. Moreno I, P. Torres, Albiol (C), Foyth – Parejo – Pino, Terrats, Capoue, Chukwueze – Morales.
    Náhradníci: I. Álvarez – Baena, Cuenca, Hassan, Mándí, Mojica, G. Moreno, Pedraza, Pascual.
    Trenér: Quique Setién

    Getafe CF: Soria – Dakonam (C), Duarte, Alderete, G. Álvarez – Portu, Arambarri, L. Milla, Maksimović – Mayoral, Ünal.
    Náhradníci: D. Conde, Casilla – Aleñá, Algobia, J. Iglesias, Latasa, Mata, Mitrović, Munír, Seoane, Da. Suárez, G. Villar.
    Trenér: Quique Flores

    Rozhodčí: J. Figueroa – J. L. Munuera, I. Prieto.
     
    Poslední vzájemné utkání obou týmů skončilo na konci loňského srpna bez branek. Předtím se v rámci nejvyšší španělské soutěže radoval ze šesti výher v řadě Villarreal. Povede se mu proti oblíbenému soupeři ukončit dlouhé čekání na triumf? Sledujte náš textový přenos a budete u všeho podstatného.
     
    Getafe zaznamenalo v minulém kole po dvou remízách svou premiérovou výhru v kalendářním roce 2023. V domácím prostředí porazilo nejtěsnějším rozdílem trefou Mayorala 1:0 Valencii. S 22 získanými body a při skóre 19:28 se nachází klub z předměstí Madridu na předposlední devatenácté pozici, případnou výhrou by se ovšem ze sestupových vod vymanil. Getafe táhne svými zásahy pětadvacetiletý turecký útočník Enes Unal. V probíhajícím ročníku La Ligy se prosadil už sedmkrát a na další tři branky dokázal přihrát.
     
    Villarreal se v posledních týdnech trápí a propadá se tabulkou. Se ziskem 31 bodů a skóre 24:22 aktuálně uzavírá ve dvacetičlenném startovním poli první desítku. Žlutá ponorka aktuálně táhne v nejvyšší soutěži nelichotivou sérii čtyř porážek za sebou. Naposledy prohrál Villarreal na stadionu žebříčkového souseda z Mallorky. I bez vyloučeného Triguerose sice dokázal dvakrát vyrovnat, nakonec ale padl 2:4. Trenér Quique Setién dopřál svým svěřencům před pondělním utkáním dva dny volna. Nejlepším střelcem týmu je s pěti letošními zásahy Gerard Moreno. Třicetiletý útočník ovšem musel poslední dva zápasy vynechat kvůli zraněnému lýtku, a nad jeho startem tak visí otazník.
     
    Hezký pondělní večer. Španělská La Liga má na programu dohrávku svého 23. kola. Obstarají ji týmy Villarreal CF a Getafe CF. Roli papírového favorita budou plnit fotbalisté domácího celku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Filip Lefenda

    Branky: 44. Chukwueze, 52. Morales (Chukwueze) – 9. Ünal (Dakonam)

    Karty:   55. Arambarri (GET)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13.
    Villarreal CF: Reina – A. Moreno I (60. Pedraza), P. Torres, Albiol (C), Foyth – Parejo – Pino (60. Baena), Terrats (80. Mojica), Capoue, Chukwueze (86. G. Moreno) – Morales.
    Náhradníci: I. Álvarez – Cuenca, Hassan, Mándí, Pascual.

    Trenér: Quique Setién

    Getafe CF: Soria – Dakonam (C), Duarte, Alderete, G. Álvarez (75. G. Villar) – Portu (75. J. Iglesias), Arambarri (61. Algobia), L. Milla (56. Aleñá), Maksimović (75. Munír) – Mayoral, Ünal.
    Náhradníci: D. Conde, Casilla – Latasa, Mata, Mitrović, Seoane, Da. Suárez.

    Trenér: Quique Flores

    Rozhodčí: J. Figueroa – J. L. Munuera, I. Prieto

    Diváci: 13090
    bahis siteleri