Montreal – Carolina 3:4 (2:3 po s.n.) | Pittsburgh – Columbus 5:4 (po pr.) | Tampa – Philadelphia 5:2 (kon.)
New Jersey – Toronto 3:4 (kon.) | Florida – Vegas 2:1 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.)
Minnesota – Calgary 0:1 (1:2 po s.n.) | Colorado – San Jose 6:0 (kon.) | Arizona – St. Louis 6:2 (kon.)
Seattle – Anaheim 5:2 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:4 (0:0, 1:1, 2:3)
Toronto Maple Leafs
Středa 08.03.2023, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:42
    Marner zkoušel od modré trefit prázdnou branku. U brankoviště ale stál Jack Hughes, který brankářským zákrokem vyrazil puk mimo!
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Vaněček pouští do hry šestého hráče!
    57:07 Auston MATTHEWS - 3:4
     
    57:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A zvrat je tady! William Nylander předložil puk z pravého rohu kluziště AUSTONOVI MATTHEWSOVI, který střílel z ideální pozice mezi kruhy a zamířil přesně nad lapačku Vaněčka – 3:4. Asistence: William Nylander a Mitchell Marner.
     
    56:08
    Timo Meier zasáhl holí do helmy Kerfoota a v koncovce duelu tak oslabuje svůj tým. Šance Toronta na obrat!
    55:10 Michael BUNTING - 3:3
     
    55:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté vyrovnávají necelých pět minut před koncem! Justil Holl poslal přihrávku mezi obránce Davidovi Kämpfovi. Ten byl sice vytlačen do strany, jenže ještě dokázal geniální zadovkou předložit kotouč MICHAELOVI BUNTINGOVI, jenž střílel z levé strany do zcela volné branky – 3:3. Asistence: David Kämpf a Justin Holl.
     
    53:13
    Otevřené obrany soupeře však mohou domácí využít! Jesper Bratt se dostal za obranu Toronta a jel sám na Samsonova. Ten se však nenechal překonat ani nadvakrát!
     
    50:55
    Marner poslal do obrovské šance Alexandera Kerfoota, který sám před Vaněčkem neuspěl!
    49:02 Erik HAULA - 3:2
     
    49:02
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Domácí poprvé v zápase vedou! Jesper Boqvist našel chytrou přihrávkou o mantinel Ondřeje Paláta. Ten z levé strany nahodil puk na branku. U brankoviště kotouč šikovně tečoval ERIK HAULA a hrací předmět propadl Samsonovovi za brankovou čáru – 3:2. Asistence: Ondřej Palát a Jesper Boqvist.
    46:00 Ondřej PALÁT - 2:2
     
    46:00
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Domácí stačili přesilovku i využít a srovnávají na 2:2! Dobře to udělal Dawson Mercer, který prostrčil puk za obranu na ONDŘEJE PALÁTA. Český útočník, jehož horní ret je ozdoben stehy po zákroku Holmberga, šel do bekhendového zakončení, které ještě Samsonov vyrazil betony. Palát se však dostal i k dorážce a tu už nasměroval za záda gólmana soupeře. Asistence: Dawson Mercer a Erik Haula.
    44:57 Mitchell MARNER - 1:2
     
    44:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs udeřili ve vlastním oslabení! Timo Meier se nechal obrat o puk MITCHELLEM MARNEREM, který se tak dostal do samostatného úniku. A vyřešil ho dokonale, když si doslova pohrál s Vítkem Vaněčkem. Domácího brankáře zmátl naznačením kličky do bekhendu, pak si však stáhl puk na forhend a podél jeho levého betonu zasunul kotouč za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    44:03
    Domácí budou hrát další přesilovku. William Nylander přesekl hokejku Johna Marina a bude za to pykat.
     
    39:49
    Jack Hughes našel Jespera Bratta, po jehož ráně z voleje zachránila Samsonova levá tyčka!
     
    39:31
    Rozhodčí použili i video a udělují Pontusovi Holmbergovi trest na 2+2 minuty za vysokou hůl. Právě Holmberg zasáhl Paláta do obličeje a způsobil mu krvavé zranění.
     
    38:43
    Devils po vyrovnání výrazně ožili a Samsonov si připsal několik zákroků, kterými svůj tým podržel!
    36:47 Erik HAULA - 1:1
     
    36:47
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Jesper Boqvist vystřelil z pravého kruhu. Samsonov vyrazil před sebe. Puk pak mohl odehrát do bezpečí Marner, jenže se mu to nepovedlo a toho využil důrazný ERIK HAULA, který kotouč dopravil za záda gólmana hostí – 1:1. Asistence: Ondřej Palát a Jesper Boqvist.
     
    35:10
    Na dlouhý pas si nabruslil Jack Hughes. Ten najížděl na Samsonova z levé strany a zkoušel to šikovně na zadní tyčku. Samsonov však podržel svůj tým zákrokem lapačkou! Reklamní pauza.
     
    33:15
    Nahození Timothyho Liljegrena bylo nepříjemně tečováno a Vaněček musel na poslední chvíli reagovat na puk, který vypadl těsně před ním! Nakonec to zvládl.
     
    27:46
    Rychle odpovědět mohl Jack Hughes. Ten nabral rychlost ve středním pásmu a zleva se prodral před Samsonova. Ten však jeho střelu pokryl lapačkou!
    27:30 Calle JÄRNKROK - 0:1
     
    27:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení! A bylo to po krásné akci. Sam Lafferty zavezl z levé strany puk do útočného pásma, kde ho přenechal Williamovi Nylanderovi. Ten vymyslel parádní bekhendový pas na vzdálenější tyčku, kde kotouč uklízel do odkryté klece CALLE JÄRNKROK. Asistence: William Nylander a Sam Lafferty.
     
    26:42
    Po chybě domácí obrany měl na ose úplně volno TJ Brodie. Ten popojel mezi kruhy, ovšem jeho střelu dokázal nohama srazit Ondřej Palát a puk proskákal vedle pravé tyčky!
     
    22:04
    Calle Järnkrok vypálil z jedničky a Vítka Vaněčka zachránila horní tyčka! Puk se poté odrazil do ochranné sítě.
     
    21:21
    David Kämpf se objevil ve velké šanci před Vaněčkem. Svého krajana v brance New Jersey ale nepřekonal!
     
    18:39
    Jonas Siegenthaler dostal dvě minuty za podrážení. Toronto si tak zahraje svou první přesilovku.
     
    08:21
    TJ. Brodie si vysloužil trest za podrážení. Po reklamní přestávce si tak domácí celek zahraje přesilovku.
     
    08:00
    Krásná souhra prvního útoku Toronta. Po nahrávce Marnera ji z mezikruží zakončoval opět Auston Matthews, Vaněček ale předvedl výtečný zákrok!
     
    01:22
    Vzápětí příležitosti Devils! Přihrávku před brankoviště dostal Jack Hughes, který už mířil téměř do poloodkryté branky, ale Ilja Samsonov se roztáhl a vyrážečkou položenou na betonu zabránil gólu! O chvíli později vychytal také Tima Meiera.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 37. Haula (Palát, J. Boqvist), 46. Palát (Mercer, Haula), 50. Haula (Palát, J. Boqvist) – 28. Järnkrok (Nylander, Lafferty), 45. Marner, 56. Bunting (Kämpf, Holl), 58. Matthews (Nylander, Marner)


    New Jersey Devils: Vaněček (Schmid) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Graves, Severson, Bahl – Mercer, Hischier (C), Tatar – Bratt, J. Hughes (A), Meier – J. Boqvist, Haula, Palát (A) – Bastian, M. McLeod, Wood.
    Trenér: Lindy Ruff

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Brodie, McCabe, Liljegren, Rielly (A), Holl, Giordano – Marner (A), Matthews (C), Kerfoot – Nylander, Lafferty, Järnkrok – Acciari, Kämpf, Aston-Reese – Steeves, Holmberg, Bunting.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: McIsaac, Brenk – Cormier, MacPherson

    Diváci: 16 514
    bahis siteleri