Pittsburgh – Philadelphia 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Colorado – Arizona 3:2 (po pr.)
Tampa – Chicago 3:1 (kon.) | Montreal – New Jersey 1:3 (kon.) | Columbus – St. Louis 2:5 (kon.)
Carolina – Vegas 0:4 (kon.) | Florida – Winnipeg 4:5 (po pr.) | Toronto – Edmonton 7:4 (kon.)
NY Islanders – Washington 1:5 (kon.) | Seattle – Dallas 3:4 (po pr.) | Vancouver – Ottawa 5:2 (kon.)
San Jose – Minnesota 2:5 (kon.) | Los Angeles – Nashville 1:2 (0:1 po s.n.) | Detroit – Boston 5:3 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (po pr.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Chicago Blackhawks
Neděle 12.03.2023, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Chicago Blackhawks

    Hostující Chicago v letošním ročníku neprožívá dobré časy. Tým je v přestavbě a přišel o největší hvězdy posledních let. Naposledy Chicago opustil hvězdný Patrick Kane. Po šedesáti pěti odehraných duelech tak má Chicago na kontě jen padesát bodů a spolu se San Jose je nejhorším týmem v Západní konferenci. Letos navíc vstřelilo jen 164 branek, což je nejhorší ofenziva. V posledním duelu padlo 3:4 v prodloužení na ledě Floridy.
     
    Tampa Bay Lightning

    Domácí Tampa je na tom mnohem lépe. Nejúspěšnější celek posledních let má po šedesáti pěti odehraných duelech osmdesát dva bodů a zatím drží páté místo Východní konference. V Atlantické divizi je třetí za Bostonem a Torontem. Doma je navíc Tampa po Bostonu druhým nejlepším týmem. V posledním duelu ale padla 3:4 v prodloužení s Vegas. Nejproduktivnějším hráčem je Nikita Kučerov, který má devadesát čtyři odů.
     
    Předpokládané sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Elliott (Vasilevskij) – Perbix, Sergačjov, Černák, Cole, Bogosian, H. Fleury – Kučerov, Point, Stamkos – Killorn, Cirelli, Hagel – Colton, Paul, Jeannot – Maroon, Eyssimont, Perry.

    Chicago Blackhawks: Mrázek (Chudobin) – S. Jones, C. Jones, Zajcev, Tinordi, Mitchell, Roos – Athanasiou, Kurashev, L. Reichel – T. Raddysh, Guttman, T. Johnson – Entwistle, Dickinson, Philp – Joe. Anderson, Khaira, Katchouk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí Tampa uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny. Proti Chicagu si domácí budou chtít připsat další vítězství.
     
    00:35
    Nikita Zajcev poslal přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže jeho spoluhráči prudká pobídka přeskočila přes čepel a skončila u soupeře.
     
    01:10
    Kučerov dostal přihrávku do středního pásma, kde se bez problémů otočil rozjel útok Tampy. Nahození za branku ale nedojel Brayden Point.
     
    01:29
    Philipp Kurashev bekhendem zpoza domácí branky hledal spoluhráče mezi kruhy. Jeho pobídku na poslední chvíli zastavil obránce.
     
    02:10
    Po levém křídle projel do útočného pásma Luke Philp, jenže pod tlakem domácích obránců puk neudržel. V úvodu se hraje dlouho bez přerušení.
     
    02:33
    Tampa se znovu osvobodila obloučkem do útočného pásma. U volného kotouče byl jako první Seth Jones, který čeká na dostřídání kompletního týmu.
     
    03:06
    Domácí brankář Brian Elliott si dal pozor na prudké nahození ze středného pásma. Elliott puk z lapačky ihned vytřepal na obránce.
     
    03:46
    Patrick Maroon na levé straně útočného pásma vybojoval puk a pod tlakem jej ihned nahodil před branku. Chicago v úvodu brání výborně.
     
    04:06
    Anthony Cirelli se stáhl do obranného pásma, kde pro Tampu získal odražený puk, nicméně povedeným vyhozením jej poslal do bezpečí.
     
    04:37
    Zajcev poslal prudké nahození na útočnou modrou čáru, jenže jeden rozjetý hráč Chicaga neměl proti trojici hokejistů Tampy šanci.
     
    05:06
    Nick Paul z otočky poslal puk po hrazení za branku Chicaga. Zadáci Blackhawks opět bez větších problémů vyčistili obranné pásmo.
     
    05:42
    Point na pravé straně naznačil střelu, jenže místo zakončení brzdou změnil tempo hry. Chicago se bez problémů srovnalo.
     
    06:12
    Filip Roos dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově vypálil příklepem, ale od obránce v modrém se puk odrazil k mantinelu.
     
    06:43
    Až nyní se Tampa dostala z tlaku Chicaga jen za cenu zakázaného uvolnění. Hosté vstoupili do zápasu odvážně a výborně brání.
     
    07:10
    Nikita Zajcev si pohlídal odraz puku od zadního mantinelu a před dojíždějícím Kučerovem odehrál kotouč mimo nebezpečné území.
     
    07:46
    Jarred Tinordi se snažil zakončit, ale prováhal ideální moment ke střele. Zatím sledujeme z obou hodně obětavý výkon v defenzivě.
     
    08:09
    Boris Katchouk se dostal do útočného pásma, kde ustál souboj a zadovkou hledal spoluhráče. Chicago situaci zvládlo.
     
    08:43
    Po chybě v domácí rozehrávce získal kotouč na pravé straně útočného pásma Philipp Kurashev, ale místo střely zbytečně přihrával mezi kruhy.
     
    09:06
    Anthony Cirelli číhal na přihrávku mezi kruhy, jenže obránce v bílém před ním kotouč vypíchl ven z obranného pásma.
     
    09:26
    Brian Elliott vyjel za svou klec a pomohl hokejistům Tampy zrychlit rozehrávku. Hokejisté v modrou jsou zatím směrem vpřed aktivnější.
     
    10:10
    Tampa nyní zvýšila napadání rozehrávky Chicaga v jeho obranném pásmu. Hráči v bílém ale bez problémů dostali puk dopředu.
     
    10:39
    Colton projel s pukem do útočného pásma, předal jej na pravou stranu, nicméně Tanner Jeannot střelou z velké dálky Mrázka neohrozil.
     
    11:06
    Brian Elliott znovu pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ránu z levé strany Maroona následně obránce srazil holí do ochranné sítě.
     
    11:26
    Domácí se opět tlačili do zakončení, ale Brandon Hagel pokusem na přední tyč trefil jen vnější oblouk hostující klece.
     
    12:06
    Tampa se tlačí do útočného pásma, jenže domácí se zatím nedostávají do zakončení z výhodných pozic.
     
    12:36
    Chicago pokračuje v koncentrovaném bránění. Jeden z hráčů v bílém nyní jednou rukou protečoval puk ven z obranného pásma.
     
    13:10
    Ross Colton se hnal za nahozením na útočnou modrou čáru, ale skákavý kotouč před ním výborně zkrotil jeden z obránců v bílém.
     
    13:35
    Ross Colton napadal rozehrávku Chicaga v jeho obranném pásmu. Nikdo v modrém dresu mu ale nepřijel pomoci.
     
    14:10
    Alex Killorn získal puk na levé straně útočného pásma, přehodil si jej na forhend a vypálil. Jeho pokus ale prolétl těsně vedle branky Chicaga.
     
    14:23
    Brian Elliott také nemůže usnout. Po dlouhé době jej prověřila střela zpoza obránce, nicméně Elliott schoval kotouč v lapačce.
     
    15:13
    Tampa si poradila s napadáním ze strany soupeře a bez problémů se dostala dopředu. Hosté sice bojují, ale hokejového umu je z jejich strany hodně málo.
     
    15:52
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Taylor Raddysh – 2 min., sekání.
     
    16:01
    Hned v úvodu přesilové hry se domácí dostali do zakončení, ale tvrdou ránu Petr Mrázek vykopl levým betonem.
     
    16:33
    Sergačjov dostal přihrávku na modrou čáru, jenže puk mu přeskočil přes čepel a Tampa musí vyklidit útočné pásmo.
     
    17:06
    Jujhar Khaira nedokázal puk vyhodit ven z obranného pásma odrazem o mantinel. Na modré čáře pro Tampu skvěle zabojoval Hedman.
     
    17:28
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    17:52
    Hosté v plném počtu.
     
    18:10
    Hosté se dostali do útočného pásma, jenže jejich snaha o přesilovkovou kombinaci skončila nepřesnou přihrávkou na pravou stranu.
     
    18:43
    Brandon Hagel napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Zadáci Chicaga ale bez problémů založili novou přesilovkovou akci.
     
    19:10
    Brian Elliott měl problém s neposedným odrazem o mantinelu a jen se štěstím nenechal puk odskočit před odkrytou branku domácích.
     
    19:28
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme na branky čekali marně. Mnohem aktivnější přitom byla domácí Tampa, nicméně hostující gólman Petr Mrázek předvedl jisté zákroky a drží Chicago ve hře o body. Směrem dopředu toho ale hosté potřebují předvést mnohem víc.
     
    Střely na branku: 6 – 4
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Do druhé třetiny zatím nemůže zapojit Steven Stamkos, který se v průběhu první části zranil.
     
    20:29
    Ross Colton projel po levém křídle do útočného pásma, ale pod tlakem nedokázal od hrazení přihrát mezi kruhy. Obrana Chicaga byla připravená.
     
    21:15
    Chicago se dralo vpřed středem ledové plochy, ale obrana Tampy akci zastavila už u červené čáry.
     
    21:37
    Petr Mrázek si dal pozor na Jeanmontovo nahození ze středního pásma a po zásahu lapačkou raději přerušil hru.
     
    22:06
    Tampa se dostala do útočného pásma, nicméně nikdo v modrém dresu se nedostal až do zakončení. Obrana Chicaga pokračuje v blokování střel.
     
    22:31
    Kučerov se na pravé straně útočného pásma zbavil obránce, přehodil si kotouč na bekhend a nahodil jej na branku. Mrázek nemusel zasahovat.
     
    23:01
    Hagel se uvolnil na levé straně útočného pásma, ale jeho střílenou přihrávku před branku nikdo v modrém dresu Tampy netečoval.
     
    23:23
    Nikita Kučerov se jako blesk z čistého nebe zjevil před Mrázkem, jenže český brankář vyšel ze souboje s ruským střelcem jako vítěz!
     
    24:30
    Kučerov z levé strany poslal přihrávku před branku, kam se dostal Colton, ale bekhendem z dobré pozice přestřelil hostující klec.
     
    25:03
    Cole Guttman střílel z pravé strany útočného pásma, ale jeho pokus příklepem nemířil mezi tři tyče.
     
    25:37
    Bogosian od modré čáry nahodil puk za branku Chicaga, jenže zadáci v bílém byli i v tomto případě důrazní a odehráli puk do bezpečí.
     
    26:05
    Michael Eyssimont zahodil obrovskou šanci! Domácí hráč si položil Petra Mrázka, obkroužil opuštěnou klec, ale už do ní nedokázal poslat kotouč!
     
    26:21
    Tampa právě vstřelila branku! Tampa nakonec prolomila ofenzivní trápení v dnešním souboji a dostává se do vedení! BRAYDEN POINT si sjel na přihrávku z levé strany. Jeho první ránu Mrázek betonem vyrazil, jenže na dorážku už dosáhnout nemohl! Asistence: Victor Hedman, Michail Sergačjov.
    26:21 Brayden POINT - 1:0
     
    27:03
    Tampa nadále pokračuje v ofenzivním snažení. Do útočného pásma se tentokrát dostal Alex Killorn, jenže pod tlakem nepřihrál přesně.
     
    28:03
    Hagel projel po pravé straně do útočného pásma, ale důrazný obránce v bílém jej čistým hitem poslal na hrazení.
     
    28:26
    Nikita Zajcev od pravého mantinelu nahodil kotouč na domácí klec, ale Brian Elliott ani v tomto případě nemusel zasahovat. Práci za něj odvedli obránci.
     
    29:06
    Steven Stamkos neuspěl v souboji za brankou soupeře. Defenziva Chicaga puk získala pro sebe, ale hosté se u něj dlouho neohřáli.
     
    29:34
    Seth Jones se na pravé straně zbavil svého strážce a zadovkou hledal někoho v bílém. Jeho pobídku ale zastavil jen Alex Killorn.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a Tampa má zatím vývoj duelu pevně v rukou. Chicago se jen těžko dostává do zakončení.
     
    30:26
    Filip Roos na poslední chvíli před Kučerovem odehrál do bezpečí odražený kotouč. Tampa je po vstřelení úvodní branky při chuti.
     
    31:06
    Nick Paul chyboval v obranném pásmu a málem pustil Chicago do šance. Jeho chybu ale obětavě napravil další hráč v modrém dresu.
     
    31:35
    Nikita Kučerov se dostal do útočného pásma, kde se zbavil obránce, jenže už nedokázal vypálit bekhendem. Důrazný zadák jej rozhodil hitem.
     
    32:06
    Patrick Maroon projel do útočného pásma, jenže v klíčovou chvíli mu puk přeskočil přes čepel a Maroon už nedokázal zakončit.
     
    32:14
    Tyler Johnson vlétl do útočného pásma, kde měl moře času na zakončení. Domácí brankář Brian Elliott si však povyjel a dosud největší možnost Chicaga zneškodnil!
     
    33:06
    Athanasiou neudržel kotouč v souboji za brankou a nabídl jej obráncům Tampy. Chicago ale v posledních minutách zvýšilo aktivitu.
     
    33:16
    Reichel se příklepem opřel do volného kotouče, nicméně Brian Elliott měl proti jeho ráně čistý výhled a ukryl puk do lapačky.
     
    34:06
    Chicagu se nyní nepovedla rozehrávka a prudká přihrávka skončila u osamoceného hráče v modrém dresu. Tampa čeká na dostřídání.
     
    34:26
    Nick Paul chtěl ze vzduchu trefit odražený kotouč, ale jeho pokus skončil jen na boční síťce.
     
    35:12
    Nick Paul nahodil puk za branku Chicaga a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku. Čerstvé síly posílá na led i hostující kouč.
     
    35:38
    Erik Černák podpořil útok Tampy a dostal se do zakončení. Jeho ránu ale gólman Mrázek zneškodnil pravým betonem.
     
    36:10
    Erik Černák skvěle trefil soupeře čistým hitem na modré čáře a získal puk pro Tampu. Slovenský bek dnes hraje povedené utkání.
     
    37:02
    Seth Jones byl jako první u nepovedeného nahození a uklidnil rozehrávku Chicaga. Sledujeme poněkud ospalejší pasáž duelu.
     
    37:26
    Kučerov zadovkou připravil střeleckou pozici pro Coltona, jehož rána příklepem jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    38:03
    Nick Paul se před brankou Chicaga dostal k odraženému kotouči, jenže jeho rána příklepem prolétla kolem vzdálenější tyčky!
     
    38:26
    Michael Eyssimont přitvrdil v souboji v rohu útočného pásma, nicméně podle rozhodčího se jednalo o čistý zákrok. Chicago se poté osvobodilo vyhozením do středního pásma.
     
    38:49
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Tanner Jeannot – 2 min., hákování.
     
    39:10
    Seth Jones dostal přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově vypálil, jenže trefil jen prvního hráče v modrém dresu Tampy.
     
    39:26
    Brian Elliott neudržel ránu od modré čáry. Před domácím gólmanem několik sekund poskakoval volný puk, ale nikdo v bílém jej do branky nedorazil!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední perioda se o něco lépe podařila domácí Tampě. Ve 27. minutě totiž poslal domácí celek do vedení Brayden Point. Ve 33. minutě mohl vyrovnat Johnson, ale Brian Elliott tampu podržel stejně jako v závěru periody během přesilovky Chicaga. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:0.
     
    Střely na branku: 22 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování druhé části a podržela kotouč v oslabení na svých hokejkách.
     
    40:49
    Domácí v plném počtu.
     
    41:09
    Chicago se dostalo do útočného pásma, ale nikdo v bílém nedokázal zakončit. Obrana Tampy s přehledem získala puk.
     
    41:29
    Hosté díky výbornému napadání získali kotouč v útočném pásmu, ale přihrávka na levý kruh byla o něco prudší než bylo potřeba.
     
    42:06
    Sergačjov střílel příklepem z levé strany, ale Petr Mrázek jeho ránu s přehledem udržel v lapačce. Vhazovat se bude před českým brankářem.
     
    42:31
    Sergačjov od modré čáry hledal spoluhráče mezi kruhy, nicméně defenziva Chicaga byla připravená a puk odehrála do bezpečí.
     
    43:03
    Nikita Kučerov v útočném pásmu napadal rozehrávku Chicaga. Hráči v bílém jej sice k puku nepustili, ale zbavili se kotouče nahozením do středního pásma.
     
    43:40
    Brian Elliott vyjel ven z branky a pomohl svým spoluhráčům zrychlit rozehrávku. Tampa zatím v úvodu třetí části Chicago prakticky nepouští k puku.
     
    44:06
    Perry projel po levé straně do útočného pásma, přihrál na levou stranu, nicméně následnou přihrávku zastavila obrana Chicaga.
     
    44:32
    Hedman z těžké pozice odehrál puk před dojíždějícím hráčem Chicaga. Tampa směrem do defenzivy hraje výborné utkání.
     
    45:06
    Brian Elliott zastavil další nahození po mantinelu a sklepl kotouč na hráče v modrém dresu.
     
    45:23
    Chicago právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Hosté udeřili jako blesk z čistého nebe! Cole Guttman se za brankou Tampy dostal k odraženému kotouči, poslal jej před branku a osamocený TAYLOR RADDYSH puk napálil pod břevno! Asistence: Cole Guttman, Tyler Johnson.
    45:23 Taylor RADDYSH - 1:1
     
    46:06
    Erik Černák musel přidat na důrazu v souboji v rohu obranného pásma. Slovenský hokejista nakonec soupeře od puku odstavil.
     
    46:23
    Boris Katchouk skvělým napadáním málem vystihl pomalou rozehrávku Tampy. Chicagu se vstřelením vyrovnávací branky pořádně narostla křídla.
     
    47:03
    Brian Elliott si pohlídal střelu z levé strany a pohlídal si mezírku u přední tyčky. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    48:03
    Chicago je po vstřelení vyrovnávací branky aktivnějším týmem a tlačí se do útoku. Taylor Raddysh další střelou od hrazení trefil obránce.
     
    48:29
    Ross Colton na pravé straně získal odražený puk a forhendem jej poslal do středního pásma. Tampa potřebuje zlepšit pohyb.
     
    49:03
    Erik Černák s vypětím všech sil udržel pro Tampu útočné pásmo. Slovenský bek poté nahodil puk na branku, ale Mrázek nemusel zasahovat.
     
    49:27
    Filip Roos projel po levém křídle do rohu útočného pásma, kde jej jeden z obránců Tampy čistým hitem přitiskl na mantinel.
     
    50:00
    Ian Mitchell počkal s rozehrávkou za vlastní brankou na vystřídání spoluhráčů. Také domácí kouč poslal na led čerstvé síly.
     
    50:28
    Zach Bogosian poslal přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže tam už neměl moc prostoru Alex Killorn. Chicago Tampu nepouští do zakončení.
     
    51:03
    Brayden Point dostal přihrávku do fantastické pozice mezi kruhy, ale příklepem nedokázal překonat fantastického Petra Mrázka!
     
    51:29
    Philipp Kurashev dostal prostor na levém křídle, ale nedokázal obejít Erika Černáka. Slovenský obránce je ve třetí části hodně vidět.
     
    52:06
    Zajcev se v obranném pásmu zmocnil volného puku a bez problémů jej odehrál do bezpečí. Chicago se rychle dostalo na puk.
     
    52:33
    Alex Killorn se po pravé straně prosmýkl do útočného pásma, jenže obránce Chicaga jej čistým způsobem přitiskl na mantinel. Hraje se dlouho bez přerušení.
     
    53:10
    Ross Colton dojel nahození na levou stranu útočného pásma, nicméně jeho následný pokus bekhendem byl hodně nepřesný.
     
    53:38
    Cirelli střílel příklepem od modré čáry, jenže ani jeho rána si nakonec nenašla cestičku za Mrázkova záda. Českému gólmanovi pomohl blok obránce.
     
    54:09
    Erik Černák si dal pozor na odražený puk a odehrál jej do bezpečí. Slovenský obránce zvládl těžkou situaci i v pádu.
     
    54:26
    Až nyní se po dlouhé době přerušuje hra. Michael Eyssimont chtěl z ostrého úhlu překvapit Mrázka, ale český brankář dostal beton k tyči.
     
    55:09
    Brayden Point projel po levém křídle do útočného pásma, ale jeho pokus bekhendem skončil sražený u mantinelu.
     
    55:25
    Taylor Raddysh napadal rozehrávku Tampy a málem se dostal ke kotouči. Domácí v závěru třetí části zbytečně riskují.
     
    56:06
    Killorn neustál souboj za brankou Chicaga, ale podle rozhodčího se nejednalo o nedovolený zákrok. Hosté mohou zaútočit.
     
    56:31
    Erik Černák a Jujhar Khaira se pustili do bitky, ze které odešel jako vítěz hokejista Chicaga!
     
    56:31
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Erik Černák – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Jujhar Khaira – 5 min., bitka.
     
    57:35
    Luke Philp se dostal do útočného pásma, ale po individuálním průniku už neměl dostatek sil na nebezpečné zakončení.
     
    58:24
    Alex Killorn se necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby mohl stát hrdinou Tampy, ale jeho ránu z mezikruží Mrázek udržel mezi betony!
     
    58:35
    Domácí fanoušci už slavili gól Tampy, ale puk se po střele z pravé strany zastavil jen na boční síti!
     
    59:01
    Tampa právě vstřelila branku! Domácí celek se nakonec dočkal ještě ve třetí třetině! Tampa se usadila v útočném pásmu. BRAYDEN POINT celou akci rozjel, následně si nabruslil na přihrávku mezi kruhy a pohotovou střelou propálil Petra Mrázka! Asistence: Nikita Kučerov, Michail Sergačjov.
    59:01 Brayden POINT - 2:1
     
    59:30
    Mrázek je na střídačce a Chicago zkouší vyrovnat v šesti!
     
    59:58
    Tampa právě vstřelila branku! Je hotovo! Tampa zastavila nepovedený přechod Chicaga do útočného pásma. Střelou ze středního pásma poté prázdnou branku trefil BRANDON HAGEL! Asistence: Alex Killorn.
    59:58 Brandon HAGEL - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tampa po velkém boji poráží Chicago 3:1! Hosté se přitom v úvodu třetí třetiny vrátili zpět do utkání, když vyrovnal Taylor Raddysh. Domácí poté byli mnohem aktivnější, ale Petr Mrázek v brance Chicaga čaroval. Až minutu před koncem nedosáhl na ránu Braydena Pointa. Chicago okamžitě zariskovalo hrou bez brankáře, což dvě sekundy před závěrečnou sirénou potrestal Brandon Hagel.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 38 – 24 | Přesilová hra: 0/1 – 0/2 | Trestné minuty: 9 – 7

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Brian Elliott (TBL) – 23 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,8 %, odchytal 59:43
    Petr Mrázek (CHI) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4 %, odchytal 59:20

    Česká a slovenská stopa
    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 5, čas na ledě 20:19
    Petr Mrázek (CHI) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4 %, odchytal 59:20

    Tři hvězdy utkání
    1. Brayden Point (TBL) 2+0
    2. Brian Elliott (TBL) 23 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,8 %
    3. Petr Mrázek (CHI) 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4 % (03:35:45)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 27. Point (Hedman, Sergačjov), 60. Point (Kučerov, Sergačjov), 60. Hagel (Killorn) – 46. T. Raddysh (Guttman, T. Johnson)


    Tampa Bay Lightning: Elliott (Vasilevskij) – Hedman (A), Perbix, Bogosian, Sergačjov, Černák, Cole – Kučerov (A), Point, Stamkos (C) – Killorn, Cirelli, Hagel – Colton, Paul, Jeannot – Maroon, Eyssimont, Perry.
    Chicago Blackhawks: Mrázek (Chudobin) – S. Jones (A), C. Jones, Zajcev, Tinordi (A), Mitchell, Roos – Athanasiou, Kurashev, L. Reichel – T. Raddysh, Guttman, T. Johnson (A) – Entwistle, Dickinson, Philp – Joe. Anderson, Khaira, Katchouk.

    Rozhodčí: Pochmara, Syvret – Barton, Johnson

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri