Univerzita Hradec Králové – Univerzita Pardubice 7:2 (kon.)
konec
Univerzita Hr. Králové
7:2 (1:2, 3:0, 3:0)
Univerzita Pardubice
Úterý 04.04.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Derby univerzit
Partner:
     
    Pátá korunovace v derby, Hradec doma naprosto přejel Pardubice a po výhře 7:2 se stává vítězem znovuobnoveného univerzitního derby! Ani ve třetí třetině nijak domácí nepolevili a šli si za vítězstvím, které nakonec narostlo až na víceméně jednoznačný pětibrankový rozdíl. Po oslavách přímo na ledě následuje ceremonie a z mé strany je to dnes již vše.

    Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne, všem ostatním účastníkům derby pak výbornou afterparty v Denoche Music Hall a někdy příště se budu těšit zase na počtenou! (20:16:21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Ještě jedno vyloučení na pardubické straně. Kryštof Pelcl (UPCE) je vyloučen za faul kolenem a zcela zbytečně poté ještě odpálil hokejku Novotnému, který stál v cestě.
     
    57:56
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku!
    UHK se hokejem baví a výsledek narůstá do až nepěkných rozměrů! Tatar nejprve dvakrát objel úplně celé pásmo, poté posunul puk na Štěpána Havránka, který zpoza branky našel na levém kruhu nepokrytého VÁCLAVA MARŠÍKA. Jeho střelu nad beton Sodomka nezachytil a pro něj je to hořký duel – 7:2! Asistence: Štěpán Havránek, Jakub Tatar.
     
    46:59
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku!
    Základ pro afterparty si dělají hokejisté hradecké univerzity výborný, využívají i druhou přesilovku a fakticky je hotovo! Gaspar z levé strany vrátil zpět na modrou pro ŠTĚPÁNA HAVRÁNKA, který za to vzal a z modré prostřelil Sodomku, jenž toho zase moc neviděl – 6:2! Asistence: Michael Gaspar, Štěpán Matějček.
     
    45:41
    Josef Hejný (UPCE) už mizí na trestnou lavici poté, co po prohraném buly podrazil Matějčka. Hradec má druhou přesilovku v utkání.
     
    44:58
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku!
    UHK bezpečně směřuje za výhrou, na konci 45. minuty už vede o tři branky! Domácím k tomu dopomohla chyba Lenocha, který se na levém kruhu před vlastní kasou nechal snadno okrást a LUKÁŠ HEBEK mohl rázem postupovat sám na branku. Akci zakončil mezi Sodomkovy betony – 5:2! Bez asistence.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina neměla o moc odlišný obraz oproti té první. Hradec i nadále tvořil hru, což vyjádřil i třemi góly v pardubické síti. Srovnání zařídil ve 24. minutě Štěpán Matějček, do vedení pak v čase 31:22 poslal pořádající univerzitu Matěj Havlíček. Pardubice se do hry dostávaly poměrně těžko a v polovině 36. minutě kasírovaly počtvrté. Vůbec první přesilovku UHK dotáhl do gólu Petr Poppel. UPCE zahrozila zejména po vyloučení Kubíčka za nedovolené bránění, Novotný však svůj tým velmi podržel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:35
    Vyloučení v týmu Univerzita Hr. Králové:
    Kubíček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    35:30
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku!
    Hradec první nabídnutou přesilovku využívá a jde do trháku! Matějček sehrál puk na modrou pro Hebka, který okamžitě bez většího rozmyslu házel puk na branku. Výborný důraz předvedl PETR POPPEL, jenž dostal puk za Sodomku – 4:2! Asistence: Lukáš Hebek, Štěpán Matějček.
     
    34:14
    Vyloučení v týmu Univerzita Pardubice:
    Josef Kopecký – 2 min., hákování.
     
    31:22
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku!
    Podporovat rychlé kontry z druhé vlny se vyplatí! Přesvědčil se o tom MATĚJ HAVLÍČEK, který mazal podporovat brejk, který po pravém křídle táhl Josef Teuber. A ten se neunáhlil, počkal na přesný moment, kdy Havlíčkovi předat puk. Hradecký bek si pak položil Sodomku a poslal mu puk nad beton – 3:2! Asistence: Josef Teuber.
     
    28:41
    Vyloučení v týmu Univerzita Hr. Králové:
    Štěpán Havránek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    23:38
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku!
    Hra víceméně na jednu branku pokračovala i na startu druhé třetiny a domácí srovnávají! Vojtěch Faltys si udělal na modré prostor na střelu a napálil puk před Sodomkovu branku, přičemž gólman Pardubic toho moc neviděl. Šikovná teč ŠTĚPÁNA MATĚJČKA poslala puk mimo jeho dosah, a přestože to v první chvíli nevypadalo, rozhodčí Veselý ukázal do kasy – 2:2! Asistence: Vojtěch Faltys.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Co naplat, že hradecká univerzita byla opticky aktivnější, když ztrácí jednu branku. Většina prvních 20 minut se odehrávala před Sodomkou, tomu však velmi často pomohla obrana nebo nepříliš přesná muška Hradeckých. Daniel Šedivý vstřelil dva góly pardubické univerzity, nejprve v šesté minutě prostřelil Novotného, následně zakončil brejk po chybné rozehrávce. UHK snížilo v 11. minutě díky Štěpánu Havránkovi, několik dalších slibných situací ale do konce nedotáhlo.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Havránek (Poppel, Matějček), 24. Matějček (Faltys), 32. Havlíček (Josef Teuber), 36. Poppel (Hebek, Matějček), 45. Hebek, 47. Havránek (Gaspar, Matějček), 58. Maršík (Štěpán Havránek, Tatar) – 6. Šedivý (Kopecký), 13. Šedivý


    Univerzita Hr. Králové: Novotný (Šinkora) – Havlíček, Havránek, Gaspar, Kubíček, Faltys, Mach – Tatar, Matějček (C), Poppel – Josef Teuber, Novotný, Šťastný – Soukup, Hebek, Záliš – Maršík, Tomáš Teuber
    Trenér: Adrián Agricola, Jiří Janoušek, Václav Pánek

    Univerzita Pardubice: Sodomka (Arnet) – Vacek, Lenoch, Pražák, Muška, Dominik Kopecký, Obr, Pejzl, Josef Kopecký – Skála, Voldán, Šedivý – Stolín, Pavlík, Želizňak – Langr, Pelcl, Tarsinský – Bureš, Hejný
    Trenér: Martin Šejba

    Rozhodčí: Veinfurter, Veselý – Brož, Řezníček
    bahis siteleri