New Jersey – Columbus 8:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 4:1 (kon.) | Florida – Ottawa 7:2 (kon.)
Boston – Toronto 2:1 (po pr.) | Montreal – Washington 6:2 (kon.) | Detroit – Buffalo 6:7 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Tampa 6:1 (kon.) | Nashville – Carolina 3:0 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 3:2 (po pr.)
Dallas – Philadelphia 4:1 (kon.) | Vancouver – Chicago 3:0 (kon.) | Vegas – Los Angeles 5:2 (kon.)
Seattle – Arizona 4:2 (kon.) | San Jose – Colorado 2:6 (kon.)
konec
New Jersey Devils
8:1 (1:0, 3:1, 4:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 07.04.2023, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Celých padesát bodů dělí letos v tabulce domácí favority z New Jersey od outsidera, který přijíždí z Ohia. Ďáblové jsou v rámci konference aktuálně třetí a jejich postup do playoff je již nezpochybnitelný, opačný osud mají jistý Modrokabátníci (název odkazuje na statečný boj místních divizí během války Severu proti Jihu), kteří jsou v tabulce konference poslední (a o pouhé tři góly neposlední v celé lize). Domácím zbývá v letošní sezóně odehrát pouze čtyři utkání, hostům pět.
     
    New Jersey Devils

    Rozdíl v kvalitě obou týmů je letos natolik obrovský, že je obtížné vypíchnout některé specifické faktory, v nichž by měl domácí mančaft podle očekávání dominovat, výrazně lepší jsou domácí ve všech měřitelných statistikách. Zápas by pro ně měl být spíše rozcvičkou před playoff a povinným vítězstvím. V říjnu dokázali Ďáblové zvítězit nad tímto soupeřem rozdílem 7:1 a určitě by se nezlobili, kdyby si mohli podobný výsledek zopakovat i tentokrát.

    Přestože by se mohlo zdát, že domácí již mají v základní části hotovo, stále usilují o titul v metropolitní divizi, kde na první Carolinu potřebují stáhnout tříbodové manko. Vzhledem k tomu, jak suverénní oba týmy letos jsou, sice není příliš pravděpodobné, že by Hurricanes tolik bodů dokázali ztratit, jako dobrá motivační vzpruha to však jistě sloužit může. Aktuálně jim také chybí pouhá dvě vítězství k vyrovnání absolutního klubového rekordu a tři k zaznamenání nejlepší sezóny za celou jedenačtyřicetiletou historii klubu.

    Na straně domácích by se z českých borců měl představit Ondřej Palát a Vítek Vaněček. Třístý zápas kariéry by měl odehrát domácí obránce Ryan Graves. Naopak podle všeho v akci nebude hráč s tematickým příjmením Curtis Lazar ani jeho spoluhráč křídelník Steve Bernier.

    Columbus Blue Jackets

    Columbus by na letošní sezónu jistě nejraději zapomněl, jejich marodka po celou sezónu zeje plnotou a i to je jedna z příčin výsledkového vyhoření týmu. Jednička klubu Merzlikins je v počtu obdržených branek na zápas vůbec nejhorším pravidelně chytajícím golmanem celé ligy, nejproduktivnější hráč Gaudreau je až 46., jeho bilance plus mínus navíc ukazuje červenou dvaatřicítku. Columbus nyní doufá, že jim loterie v draftu pošle první možnost výběru a oni tak budou do příští sezóny posílení Connorem Bedardem, z tohoto pohledu by bylo paradoxně výhodnější skončit poslední.

    V rámci metropolitní divize i východní konference mají bohužel columbuští poslední místo jisté, v rámci celé ligy jsou ale vyrovnaní s Chicagem a Anaheimem na 56 bodech a mohou tak být alespoň trochu motivováni snahou vyhnout se úplnému spodku peletonu.

    Za Columbus dnes by teoreticky mohl nastoupit český obránce David Jiříček, ten se ale prezentuje především v AHL. S jistotou nenastoupí Jakub Voráček, který před měsícem Columbus opustil a směřoval do Arizony. Zranění je jak již jsem zmiňoval mnoho, mimo hru jsou dnes: Danforth, Werenski , Bean, Laine, Gudbranson, Olivier, Blankenburg, Merzlikins, Roslovic a Pederson.
     
    Vzájemné zápasy

    Historicky vyhráli domácí pouze 15 utkání, hosté 24. Obě utkání letošní sezóny však ovládli Ďáblové a podle všech očekávání zvítězí i dnes.

    Koho sledovat?

    Jack Hughes – 13. nejlepší hráč kanadského bodování NHL
    Dougie Hamilton – 21. hráč v počtu asistencí v rámci NHL
    Tomáš Tatar – čtvrtý nejlepší hráč ve statistice plus/mínus v celé NHL.

    X

    Johnny Gaudreau – nejproduktivnější hráč Columbusu
    Andrew Peeke – čtvrté místo v počtu bloků v celé NHL
    Boone Jenner – nejlepší střelec Columbusu
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Vaněček (Blackwood) – Bahl, Hamilton, Graves (A), Marino, B. Smith, Severson – Tatar, Hischier (C), Mercer – Palát, J. Hughes, Bratt (A) – Meier, Haula, J. Boqvist – Wood, M. McLeod, Šarangovič.
    Trenér: Lindy Ruff

    Columbus Blue Jackets: Hutchinson (Gillies) – Peeke, Bayreuther, A. Boqvist, Berni, Sweezey, M. Bjork – J. Gaudreau (A), Jenner (C), Marčenko – L. Foudy, E. Robinson, K. Johnson – Bemström, Kuraly (A), Roslovic – McKown, Dunne, Luoto.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Schlenker, Sutherland; Kelly, Gibbons.
     
    Hráči obou celků jsou již na ledě, zanedlouho začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    První rána zápasu vyšla velice brzy, Vaněček už byl však připraven a dokázal si poradit.
     
    00:50
    Výrazně aktivněji vstupuje do zápasu outsider, domácí se ještě nedostali na puk.
     
    01:20
    Nyní musel dobrý zákrok po ráně Slováka Tatara předvést Hutchinson.
     
    03:00
    Začátek zápasu je relativně rozvážný, na puku jsou stále více hosté, ale nedaří se jim dostat do příliš nebezpečných střeleckých pozic.
     
    03:30
    Do útoku se teď na chvíli dostal Timo Meier, obrana Jackets si ale dokázala poradit.
     
    04:15
    John Marino plánoval zajímavou akci, domácím se málem podařilo zamknout obranu soupeře, nakonec je ale přihrávka těsně nepřesná a ke kotouči se dostává Columbus.
     
    04:55
    Ani nahození Jacka Hughese ofenzivní úspěch nepřináší.
     
    06:00
    Vaněček teď odehrával puk poněkud riskantně, dokázal si ale poradit. Stále jsou však lepší hosté, na střely vedou 4 ku 2.
     
    06:30
    Následuje první komerční přestávka, domácí hráči se budou potřebovat nutně probrat, začátek zápasu se jim vůbec nepodařilo zachytit. Naštěstí pro ně ale střílí zatím hosté slepými, nebezpečnější soupeř, které v playoff domácí jistě potkají, by takto nízkou aktivitu v úvodu utkání mohl potrestat.
     
    07:15
    Nebezpečno teď bylo před Michaelem Hutchinsonem, New Jersey se úspěšně podařilo natlačit do brankoviště a tečovat ránu z dálky.
     
    07:50
    New Jersey právě vstřelilo branku, ta ale neplatí!
    Autorem branky by byl TOMÁŠ TATAR. A je tu branka po úniku tři na dva, hosté ale reklamují ofsajd, uvidíme.

    Asistence: Nico Hischier.
     
    07:50
    Branka není uznána, Tatar podle sudích přejel útočnou lajnu o něco dříve než Hischier, který držel puk a branka tak nemůže být uznána, stav zůstává prozatím bezbrankový.
     
    08:40
    Hutchinson musel výborně zakročit, k dorážce se předním tlačil Michael McLeod.
     
    09:26
    A je tu první vyloučení dnešního zápasu, dvě minuty za sekání obdržel Damon Severson, který zlomil hokejku Joshe Dunna. Už se zdálo, že domácí obrací zápas na svou stranu díky brance z brejku, nyní je však vše úplně jinak.
     
    09:35
    Marčnkovu ránu blokuje Marino.
     
    09:53
    Hischier se dostal do úniku, na hraně útočného pásma byl ovšem zastaven obranou Jackets.
     
    10:15
    Další brejk domácích a nebezpečná rána, kterou musel řešit Hutchinson.
     
    10:45
    Mercier vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    11:10
    V přesilové hře se neobjevil Gaudreau, který aktuálně není ani na lavičce.
     
    11:35
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je JACK HUGHES. Hned po buly se dostává do úniku přes celé hřiště Jack Hughes a ranou na vzdálenější tyč skóruje pouhých devět vteřin po konci přesilové hry soupeře. Tento gól již nepochybně platí, Hughes se letos prosazuje už po jedenačtyřicáté.
    11:35 Jack HUGHES - 1:0
     
    13:24
    Jegor Šarangovič prověřil Hutchinsona, před ním se daří Jersey velice dobře plnit prostor, clonit ve výhledu a dostávat se k tečím. Právě toto rozčiluje hráče hostů, sledujeme potyčku, vše řeší sudí.
     
    13:24
    Sudí vylučuje Milese Wooda, který byl v potyčce nejaktivnější na dvě minuty za hrubost.
     
    14:30
    Columbusu se zatím v přesilové hře nedaří, Devils výborně vyváží puk.
     
    14:57
    Josh Dunne jel úplně sám na Vaněčka, Duo Smith, Bahl ho ale sráží k zemi, zdá se, že jako faul to posouzeno nebude, následně je posunutá branka, sudí ještě vše zkontroluje na videu.
     
    14:57
    Sudí potvrzuje očekávané rozhodnutí, puk přešel brankovou čáru příliš pozdě, branka již bylo mimo a gól logicky neplatí. Nyní následují buly ve středním pásmu.
     
    15:20
    Do zajímavé pozice se při dalším brejku v oslabení dostal Marino, nedokázal ale vyslat puk na bránu.
     
    15:52
    Nešťastný pas Jennera odevzdává puk New Jersey.
     
    16:55
    Damon Severson vyslal slabou ránu mimo.
     
    17:50
    Další protiútok domácího týmu, poměrně nečekaná, ale dnes dominantní strategický prvek domácích. Tentokrát je ale po sérii nepřesností odsouzen k neúspěchu.
     
    18:45
    Další únik tři na dva, s tímhle budou muset Modrokabátníci nutně něco dělat, ani tentokrát však nadějná situace nekončí střelou.
     
    19:30
    Tyčku trefuje po zákroku Hutchinsona Timo Meier! Meier dostal výtečný pas před branku, zdálo se, že jistě skóruje!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetiny základní hrací doby je u konce, zápas zůstává k radost neutrálních diváků stále otevřený. Větší držení kotouče mají pravděpodobně hosté a to i zásluhou dvou přesilových her, co se nebezpečnosti týče, vede však domácí družstvo.

    Columbus hraje poněkud bezzubě, jeho pět pokusů zatím Vaněčka příliš nerozhodilo, s výjimkou nájezdu Dunneho, který vypadal nadějně, ale nakonec skončil pouze fyzickým rozhozením Vítka Vaněčka a odhozením branky. Jeden neplatný gól zaznamenali také domácí, tentokrát předvedl dobrou práci videotým Columbusu, který dokázal odhalit Tatarův ofsajd.

    Osm pokusů domácích přicházelo především z rychlých úniků, zatím chyběl kousek přesnosti v jejich předfinální fázi, avšak i tak se jeden z nich podařilo zakončit platnou brankou. Pokud budou prostor k těmto únikům Ďáblové dostávat i ve zbytku zápasu, těžko lze očekávat, že by nenavýšili počet svých střeleckých úspěchů.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Jesper Boqvist vyslal první střelu druhé části, jednalo se o celkem nebezpečný pokus, před Hutchinsnem byl teď poměrně velký zmatek. O to větší hodnotu má jeho úspěšný zákrok.
     
    21:20
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ TATAR. Velice jednoduchá, ale účelná individuální akce Tatara! Nejprve dokázal odebrat o puk soupeře a následně si dokázal skvěle najít cestu přes polovinu útočného pásmu a jednoduše zasunul puk pod kanadského golmana.
    21:20 Tomáš TATAR - 2:0
     
    22:07
    Hamilton trefuje od modré razantní ranou tyč, následuje vyloučení jednoho z bránících hráčů Columbusu.
     
    22:07
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Marcus Bjork – 2 min., krosček.
     
    22:22
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je JACK HUGHES. Nádherná kombinace v přesilové hře přináší okamžitě druhou branku domácích v této třetině, tohle byla naprosto skvěle zahraná přesilovka zásluhou rychlé přesné série přihrávek a následné přesné rány Hughese.

    Asistence: Timo Meier, Nico Hischier
    22:22 Jack HUGHES - 3:0
     
    23:40
    Wood a následně Smith velmi dobře prověřují golmana, tlak New Jersey neustává ani za vyrovnaného počtu hráčů na ledě.
     
    24:27
    Do brejku se teď tlačil také tým Blue Jackets, vše výborně vyřešil Ondřej Palát.
     
    25:00
    Palát chytře hledal Hughese, přihrávka je ale těsně nepřesná.
     
    25:40
    Jesper Bratt je mimo hru ze zdravotních důvodů. Ani Gaudreau se stále do zápasu nevrátil, odehrál pouze pár úvodních střídání.
     
    25:50
    Boone Jenner přestřeluje Vanečkovu branku.
     
    26:05
    Billy Sweezey předvedl velmi ostrý čistý hit.
     
    26:22
    Vaneček chytá pokus Marčenka z těsné blízkosti.
     
    27:17
    Josh Dunne měl výbornou příležitost, pas po kterém by mohl hledat de facto zcela odkrytou část Vanečkovy branky byl ale těsně příliš dlouhý.
     
    28:03
    Jack Roslovic útočil pozoruhodně, po přihrávce napříč a následné prudké ráně je z toho pouze přestřelená brána.
     
    28:30
    Akce Johnsona a Emila Bemströma končí jistým zákrokem domácího českého brankáře.
     
    28:46
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Jegor Šarangovič – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    29:10
    První dvě přesilovky dnes znamenaly pro domácí pouze dvě rány, zatím nepřipisují ve třetí ani jedinou.
     
    29:30
    A bez střeleckého pokusu jsou i nadále.
     
    29:44
    Nebezpečně střílel Mercer, zaskvět se musel lapačkou Hutchinson.
     
    30:30
    Zatím se nepodařilo v této přesilové hře předvést hostům vůbec nic, ztrácejí puky ve středním pásmu a naopak dávají šance k brejkům soupeři.
     
    31:00
    Jegor Šarangovič měl dobrou střeleckou příležitost hned po svém návratu z trestné lavice, jen tak tak že to není o čtyři.
     
    31:30
    Branka je po dramatické skrumáži odsunutá před Vaněčkem, český brankář je zatím velmi jistý, ustál v této chaotické situaci několik obtížných ran.
     
    31:33
    Columbus právě vstřelil branku! Tak pozor pozor, nakonec se ukazuje, že puk přeci jen při skrumáži přešel brankovou čáru a Vaneček ho vytáhl až poté a je tu platný gól. To se ale vzápětí snaží zvrátit domácí, kteří reklamují nedovolené bránění brankáři.

    Branka je nakonec potvrzena, střelcem je JOONA LUOTO!

    Asistence: Sean Kuraly, Eric Robinson
    31:33 Joona LUOTO - 3:1
     
    31:33
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Tomáš Tatar – 2 min., zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva.
     
    33:00
    V téhle přesilovce se mi Columbus zdá o něco lepší, docela se mu daří držet cílené útočné pozice, zatím ale chybí střelba.
     
    33:38
    Roslovic teď zkoušel docela chytrou střelu, ale míjí branku.
     
    34:22
    Hughes nezaviněně spadl v útoku a předává puk soupeři.
     
    34:51
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Marcus Bjork – 2 min., sekání.
     
    35:20
    Horká chvilky zažívá opět Hutchinson, ke střele se dostala většina z útočné přesilovkové pětice, domácí golman se teď vytáhl, konstantní skóre je ale také zásluhou minutí poloprázdné branky od Nica Hischiera.
     
    36:16
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je TIMO MEIER. Vynikající přesilovka domácího týmu opět vrací Devils tříbodový náskok. Hughes odvedl skvělou práci, prodral se obranou až těsně před bránu a následně našel Meiera, který dokázal pohotově a přesně trefit odkrytou branku.

    Asistence: Jack Hughes, Jesper Brett
    36:16 Timo MEIER - 4:1
     
    36:50
    Tyčku teď zasáhl Smith!
     
    38:11
    Meier nedokázal dostihnout prudký puk a je z toho zakázané uvolnění.
     
    39:10
    Hischier vymyslel dobrý pas, obrana hostů ho dokázala zblokovat.
     
    39:30
    Mercerův bekhend přinutil Hutchinsona velice dobře roztáhnout betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce, domácí dominance již je nezpochybnitelná, je téměř jisté, že dnes zvítězí. Na střelecké pokusy vedou 22:12, asi jediné co by je mělo trápit jsou čtyři dvouminutové tresty, to je přeci jen poměrně hodně, zvláště přihlédneme-li k jasnému průběhu duelu (na druhou stranu jeden z trestů byl za videochallenge, takže ho nelze zcela plnohodnotně počítat). Tradičně výborný je dnes Jack Hughes, celý útok domácích je ovšem smrtící, zvláště jejich přesilové hry jsou učebnicové.

    Hosté jsou výrazně slabší i při vlastních přesilovkách, což už je opravdu na pováženou, bohužel je rozdíl třídy mezi oběma celky výrazně patrný. Navíc má pravděpodobně nějaký zdravotní problém hvězdný Johnny Gaudreau na kterém jsou alespoň dílčí úspěchy Blue Jackets v letošní sezóně de facto závislé, jeho absence má velmi negativní dopad také právě na již zmiňované hry v početní výhodě.
     
    Závěrečná třetina začne přibližně ve 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Tatarovu ránu brankář vyráží.
     
    41:52
    Meier posílal chytrý bekhendový pas na Boqvista, přihrávka těsně neprošla.
     
    42:07
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je ERIK HAULA. Meier velice dobře clonil před Hutchinsonem, který nedokázal zareagovat na Hauleho ránu z dálky. Hosté následně střídají golmana, do branky jde Gilles.

    Asistence: John Marino, Jesper Boqvist.
    42:07 Erik HAULA - 5:1
     
    43:45
    Nebezpečný puk procházel vápnem Jersey, vše řeší Mercer.
     
    44:30
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je TIMO MEIER. A je tu další branka domácích, tentokrát po zaváhání rozehrávky jejich soupeře. Opět se ukázala velmi rychlá a přesná kombinace domácího celku, vše vrcholí vysoce kvalitní ranou Meiere.

    Asistence: John Marino a Jack Hughes.
    44:30 Timo MEIER - 6:1
     
    45:28
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Kevin Bahl – 2 min., podrážení.
     
    46:20
    Domácí zatím brání i další oslabení s klidem a jistotou.
     
    46:36
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je DAMON SEVERSON. A je tu zase ta ohraná písnička s úniky a rychlými brejky, tentokrát se domácím dokonce podařilo ujet při vlastním oslabení do situace tři na jednoho. Vše korunuje výborná rána nad beton Damona Seversona, tak nakonec je to dokonce debakl.

    Asistence: Erik Haula.
    46:36 Damon SEVERSON - 7:1
     
    47:28
    Ani tento stav domácímu celku zjevně nestačí a tlačí se do dalšího zakončení, vše ale řeší Jon Gillies a je tu komerční pauza.
     
    47:34
    Rána Hamiltona hned po buly je příliš vysoko.
     
    48:10
    Jack Hughes netrefil z ostrého úhlu prázdnou branku a zatím nezaznamenává hattrick. Přihrávka Hamiltona však zaslouží absolutorium, nádhera.
     
    49:27
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je RYAN GRAVES. Ve své třístém utkání v NHL se prosazuje i obránce Graves, obrana hostů už dnes v noci absolutně nestíhá. Na hraně útočného a středního pásma získal po chybě Columbusu puk McLeod, našel Gravese, obrana ho vůbec nedostoupila a ten prudkou ranou skóruje.

    Asistence: Michael McLeod.
    49:27 Ryan GRAVES - 8:1
     
    50:47
    Nyní sledujeme rvačku prakticky všech deseti hráčů. kteří jsou na ledě, jde naštěstí spíše u série vzájemného škrcení, žádné zuby ani končetiny vzduchem nelétají.
     
    50:48
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Kevin Bahl – 2 min. + 10 min. osobní trest, hrubost,
    Nico Hischier – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Billy Sweezey – 2+2, hrubost,
    Marcus Bjork – 2 min. + 10 min. osobní trest, hrubost.
     
    52:15
    Dobře pálil Palát, Gillies si ale dokázal poradit.
     
    52:48
    Tohle byla zatím nejslabší přesilovka New Jersey, vzhledem k pokročilé době zápasu a extrémnímu rozdílu ve skóre to však není nic šokujícího.
     
    53:36
    Zakázané uvolnění Blue Jackets.
     
    54:00
    O hattrick usiluje kromě Hughese také Meier, jeho rána jde těsně mimo.
     
    54:29
    Na druhé straně se po poměrně dlouhé době vytáhl jistým zákrokem Vítek Vaněček.
     
    55:10
    Michael McLeod se pohledně sám prodral až za branku soupeře, bohužel ho nikdo ze spoluhráčů nedokázal podpořit.
     
    56:10
    Zápas už se víceméně dohrává, mírně aktivnější je Columbus.
     
    56:57
    Miles Wood byl teď aktivní na druhé straně, dokázal dojet do brankoviště, ale nikoliv vystřelit.
     
    58:00
    Gillies se vytáhl skvělým zákrokem po ráně Brandona Smithe.
     
    59:16
    Miles Wood zajímavě prohazoval vzduchem puk brankovištěm, nic z toho ovšem tentokrát není.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, poslední minuty již byly pouhou formalitou. Ve třetí třetině dokázaly domácí borci soupeři naložit další čtyři branky a bez sebemenší pochybnosti ovládnout zápas. Podruhé v historii překonávají hráči New Jersey hranici padesáti vítězství v sezóně a ženou se za nejvyšším bodovým ziskem všech dob pro New Jersey Devils.

    Hattrick sice nakonec ani jednomu ze snajprů domácích, tedy ani Meierovi ani Hughesovi nevyšel, ani to je však nemusí příliš mrzet, celá ofenzíva domácího celku předvedla famózní výkon, výborně se do útoku dařilo jak při přesilovkách, tak dokonce i při vlastním oslabení v němž se prosadil Damon Severson.

    To je za mě pro dnešek vše, přeji vám všem dobrou noc a top den!
     
    Statistika
    Střely na bránu: 35 – 17 | Přesilová hra: 2/3 – 0/5 | Trestné minuty: 24 – 20

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Vítek Vaněček (NJD) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 60:00
    Michael Hutchinson (CBJ) – 19 zákroků, 5 OG, úspěšnost 79,2 %, odchytal 42:07
    a
    Jon Gillies (CBJ) – 8 zákroků, 3 OG, úspěšnost 72,7 %, odchytal 17:53


    Česká a slovenská stopa
    Vítek Vaněček (NJD) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 60:00
    Ondřej Palát (NJD) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 10:27

    Tomáš Tatar (NJD) – 1+0, 0 účast, 2 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Jack Hughes (NJD) 2+2
    2. Timo Meier (NJD) 2+1
    3. John Marino (NJD) 0+3 (03:52:11)

    Tadeáš Rulf

    Branky a nahrávky: 12. J. Hughes, 22. Tatar, 23. J. Hughes (Meier, Hischier), 37. Meier (J. Hughes, Bratt), 43. Haula (Marino), 45. Meier (Marino, J. Hughes), 47. Severson (Haula), 50. Graves (M. McLeod) – 32. Luoto (Kuraly, E. Robinson)


    New Jersey Devils: Vaněček (Blackwood) – Bahl, Hamilton, Graves (A), Marino, B. Smith, Severson – Tatar, Hischier (C), Mercer – Palát, J. Hughes, Bratt (A) – Meier, Haula, J. Boqvist – Wood, M. McLeod, Šarangovič.
    Trenér: Lindy Ruff

    Columbus Blue Jackets: Hutchinson (Gillies) – Peeke, Bayreuther, A. Boqvist, Berni, Sweezey, M. Bjork – J. Gaudreau (A), Jenner (C), Marčenko – L. Foudy, E. Robinson, K. Johnson – Bemström, Kuraly (A), Roslovic – McKown, Dunne, Luoto.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Schlenker, Sutherland; Kelly, Gibbons
    bahis siteleri