Valladolid – Mallorca 3:3 (kon.) | Real Betis – Cádiz 0:2 (kon.) | Almería – Valencia 2:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Atlético 1:2 (kon.)
konec
UD Almería
2:1 (0:0)
Valencia CF
Neděle 09.04.2023, 18:30 • Power Horse Stadium – Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemnou neděli u sledování španělského fotbalu! Nedělní večer si pro nás v LaLize připravil důležitý záchranářský souboj mezi Almeríí a Valencií.
     
    UD ALMERÍA (19. místo)
    27 Z, 7–6–14, 32:47 (-15), 27 bodů

    Almeríi rok po návratu do LaLigy reálně hrozí pád zpět do druhé nejvyšší soutěže. Celek z jihu Španělska najdeme na předposlední příčce tabulky, na nesestupové pozice má ovšem jen naprosto minimální ztrátu a záchranu v lize má stále plně ve svých rukou.

    Domácí si v dosud posledním odehraném zápase odvezli cenou remízu z půdy deváté Celty Vigo, kterou zdobí výborná fazóna. V prvním poločase dokonce hned dvakrát vedli po gólech Babiče a Puigmala, kvalitní výkon ale nakonec ve vítězství přetavit nezvládli. Konečný výsledek tehdy zněl 2:2.

    Poslední výsledky Almeríe
    2. 4.: Celta Vigo – Almería 2:2
    18. 3.: Almería – Cádiz 1:1
    12. 3.: Sevilla – Almería 2:1

    Nejlepší střelci Almeríe
    El Bilal TOURÉ – 19 Z, 6 branek
    Largie RAMAZANI – 24 Z, 3 branky
    Leonardo BAPTISTÃO – 22 Z, 3 branky
    Gonzalo MELERO – 17 Z, 3 branky
     
    VALENCIA CF (17. místo)
    27 Z, 7–6–14, 29:32 (-3), 27 bodů

    O setrvání mezi španělskou fotbalovou elitou usiluje i dnešní soupeř Almeríe, tedy Valencia. Ta má zatím naprosto identickou bilanci jako domácí výběr, tedy 7 výher, 6 remíz a 14 porážek, díky lepšímu skóre se však v tabulce nachází hned o dvě příčky výše.

    Hosté v pondělí večer na svém stadionu přivítali Vallecano, přičemž na cestě k remíze 1:1 se tehdy pořádně zapotili. Na gól Comesana se snažili odpovědět takřka celý druhý poločas a neúprosně tlačili na soupeřovu svatyni, než se ve 82. minutě z penalty prosadil Kluivert a přisoudil svému týmu bod.

    Poslední výsledky Valencie
    3. 4.: Valencia – Vallecano 1:1
    18. 3.: Atl. Madrid – Valencia 3:0
    11. 3.: Valencia – Osasuna 1:0

    Nejlepší střelci Valencie
    Justin KLUIVERT – 20 Z, 5 branek
    Edinson CAVANI – 16 Z, 5 branek
    Samuel CASTILLEJO – 21 Z, 3 branky
    Valencia přípravu na dnešní duel nepodcenila.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    První vzájemné měření sil dnešních soupeřů vítěze nenašlo. Souboj Valencie s Almeríí na konci ledna skončil 2:2, přičemž pod domácí zásahy se podepsali Kluivert s Gayou a za hosty reagovali Chumi s Portillem. Uvidíme, zdali se některý tým bude radovat aspoň dnes.

    23. 1.: Valencia – Almería 2:2 (0:0)

    Branky: 48. Kluivert, 65. Gaya – 54. Chumi, 74. Portillo.

    Žluté karty: 45. Cavani (VAL), 83. Almeida (VAL) – 80. Melero (ALM).

    Valencia CF: Mamardašvili – Gaya (C), Ozkacar, Paulista, Foulquier – Kluivert (88. Castillejo), Almeida (76. Moriba), Musah, Lato (76. Duro) – Cavani (88. André), Lino. Hlavní trenér: Gennaro Gattuso.

    UD Almería: Martinez – Akieme, Ely, Chumi, Mendes (66. Portillo) – Melero (84. Eguaras), Costa, Robertone – Ramazani (66. Pozo), Touré (76. Embarba), Baptistão (76. Suarez). Hlavní trenér: Rubi.
    Úvodní výkop se blíží, začínáme v půl sedmé!
     
    Úvodní sestavy:

    UD Almería: F. Martínez – Centelles, Babić (C), Ely, Brandáriz – Robertone, S. Costa – Baptistão, Melero, Puigmal – L. Suárez.
    Náhradníci: Mariño – Embarba, A. Pozo, Kaiky, Lázaro, Ramazani, Šviderský, Portillo, Mendes, de la Hoz, Eguaras, Sanca.
    Trenér: Rubi.

    Valencia CF: Mamardašvili – José Gayá (C), Diakhaby, Özkaçar, Foulquier – Lino, Almeida, N. González, Castillejo – Kluivert, Duro.
    Náhradníci: Herrerín – André, Guillamón, Cavani, Moriba, J. Vázquez, Paulista, F. Pérez, Mosquera, Cömert, Musah, Lato.
    Trenér: Rubén Baraja.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, López.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sváteční podvečer, duel začíná zhruba za půl hodiny! Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba celky nastupují na plochu, start utkání se pomalu ale jistě blíží. Domácí dnes obléknou červenobílé dresy, hosté pro změnu zvolili svou černou sadu.
     
    Úvodní výkop obstará Almería, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Castillejo operuje s balónem na pravé straně a snaží se hned v úvodu prorazit do domácího vápna.
     
    2
    Odražený míč končí v rukavicích brankáře Almeríe, domácí mohou poprvé v zápase zaútočit.
     
    3
    Valencia je zatím aktivnějším celkem na hrací ploše, dosud se jí ale nepodařilo ohrozit svatyni soupeře. Sražený balón znovu zamířil k Martínezovi.
     
    4
    Centelles vhazuje míč ze zámezí zpět do hry, Almería nyní hledá nějakou cestu k Mamardašvilimu.
     
    5
    Odpískán první faul dnešního utkání, u středu hřiště si v souboji s Castillejem nevybíravě počínal Suárez. Karta prozatím zůstává v rozhodčího kapse.
     
    6
    Hosté si trochu se štěstím vybojovali první roh. Lino se následně pokusil Martíneze ohrozit z hranice šestnáctky, jeho zakončení ale bylo zblokováno.
     
    7
    Před Robertonem se po skvělé přihrávce otevřela levá strana hřiště a domácí borec šel úplně sám na Mamardašviliho! Dobíhající Dimitri Foulquier (VAL) však zatáhl za záchranou brzdu těsně před vápnem a vidí žlutou kartu.
     
    8
    Almería ale z následné standardky hostujícího gólmana příliš nepotrápila, Mamardašvili si míč pohlídal.
     
    9
    Domácím hráčům se nedaří proniknout před rozestavení Valencie, které kontroluje dění na hřišti a nepouští protihráče zpět před Mamardašviliho.
     
    10
    Melero uhlídal dotěrného protihráče v šestnáctce a centr z pravé strany vytěsnil mimo nebezpečí, balón po jeho nákopu končí v zámezí. Hosté vhazují.
     
    11
    Kluivert neměl daleko k otevření skóre, jeho prudká rána k bližší tyči však po skvělém zákroku Martíneze končí za bránou! Je z toho roh!
     
    12
    Babić si před vlastní bránou počínal velmi odvážně a hraničním zákrokem poslal na trávník Lina. Penalta z toho sice nebude, moc k ní ale nechybělo...
     
    13
    Gayáho centr Martíneze trochu potrápil. Domácímu brankáři neposedný míč vyklouzl z rukavic, strážce svatyně Almeríe ho ale nakonec dostal pod kontrolu.
     
    14
    Viděli jsme dobrou práci obrany Valencie, která rychle rozebrala domácí výpad a vzala si míč zpět.
     
    15
    Castillejo při souboji s Babićem nedokázal udržet balón před zadní čarou, Martínez bude odkopávat.
     
    16
    Balón nyní po hostující střele proplachtil vysoko nad svatyní Almeríe, mušku neměl přesnou Lino. Valencia má nicméně stále více ze hry.
     
    17
    Foulquier se na straně hravě dostal přes Robertoneho, přesunul se k vápnu a zkusil centrovat, jenže jeho nabídka byla moc důrazná. Míč končí za bránou.
     
    18
    Lino po Mamardašviliho rozehrávce protáhl balón až před domácí vápno, Valencia teď operuje s míčem v bezprostřední blízkosti šestnáctky Almeríe.
     
    19
    Domácí obrana zapomněla na Gayu, který proběhl před bránu a střelou ke vzdálenější tyči pořádně protáhl skákajícího strážce domácí svatyně.
     
    20
    Na karty máme vyrovnáno, za faul v obranné části hřiště je napomenut záložník Juan Brandáriz (ALM).
     
    21
    Baptistão zblokoval prudkou standardku vlastním obličejem, tohle určitě nebylo příjemné. Domácí forvard se ale rychle oklepal a pokračuje v boji.
     
    23
    Luis Suárez (ALM) dostává žlutou kartu za podražení, během následné diskuze rozhodčího neobměkčil.
     
    24
    Valencia stále kontroluje dění na hrací ploše, gólman Mamardašvili se už musí celkem nudit. Almería je takřka celý zápas zatlačena v defenzívě.
     
    25
    Almeida operuje s míčem na levé straně a hledá někoho, komu by ho mohl co nejdříve předat.
     
    27
    Zajímavější šanci jsme už na Power Horse Stadium delší dobu neviděli. Hra se drží před šestnáctkou Almeríe, hostům se ale teď nedaří Martíneze ohrozit.
     
    28
    Baptistão po zákroku bránícího Gonzáleze udělal hned několik kotoulů, domácí se ujmou balónu a po hodně dlouhé době mají šancí přejít do ofenzívy.
     
    29
    Právě Baptistão po rozehrání balónu prokličkoval až na hranici hostujícího vápna a zkusil vypálit, Mamardašvili ale mohl zůstat v klidu. Střela byla zblokována.
     
    30
    Ale pozor, Almería byla kousíček od úvodního gólu střetnutí! Před Mamardašvilim teď zavládl chaos, Diakhabymu se ale po Babićově ráně podařilo míč odrazit mimo nebezpečí!
     
    31
    Domácí se po obrovské šanci Babiće dostali do varu, Valencia musí bránit. Zatím se jí nicméně nedaří aktivně hrající protihráče odstavit od balónu.
     
    32
    Ely přesouvá hru na pravou stranu hřiště, Almería se snaží se znovu přesunout dopředu.
     
    33
    Obrovská příležitost na druhém konci bitevního pole! Kluivert vyrazil sám na brankáře, kterého se pokusil překonat padáčkem, ale míč těsně před bránou vystihl vracející se Babić!
     
    34
    Celou situaci ještě zkoumá VAR. Kluivert po kontaktu s brankářem skončil na trávníku a Valencia chce penaltu, spíš z toho ale bude jen rohový kop.
     
    35
    Bylo to tak, pokutový kop se nekonal. Valencia navíc z následného rohu nic moc nevyčarovala.
     
    37
    Na Power Horse Stadium znovu úřaduje videorozhodčí. Není totiž vyloučeno, že Diakhaby teď při bránění ve vápně zahrál balón rukou. Pravděpodobně ale budeme znovu pokračovat bez nařízení penalty.
     
    38
    Ajaj, tohle nevidíme rádi. Kluivert znovu řeší bolavé stehno, které si pochroumal při poslední velké šanci Valencie. Na hřiště míří zdravotníci.
     
    39
    Dění nicméně běží dál, hosté jsou dočasně zřejmě v deseti. Po domácím centru z pravé strany následovala nepřesná hlavička, Mamardašvili bude odkopávat.
     
    40
    První poločas se chýlí ke konci. Valencia připravuje střídání za Kluiverta, na hřišti hraje prim Almería.
     
    42
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Francisco Pérez.
     
    42
    Znovu se žlutí, znovu na straně Almeríe. Tentokrát byl sudím varován Lucas Robertone (ALM).
     
    43
    Brandáriz vhazuje míč zpět do hry, domácí se ještě v závěru snaží něco vymyslet u hostující brány.
     
    44
    Pérezův zákrok na Robertoneho byl ostrý, ale čistý. Valencia zamířila do bleskového protiútoku, který po zásahu bránícího Babiće vede k rohovému kopu.
     
    45
    Působení Los Che před Martínezem předčasně ukončuje odpískaný útočný faul, míč má Almería.
     
    45+1
    Běží první minuta nastavení, celkem budou tři.
     
    45+2
    Poslední momenty prvního poločasu jsou hodně klidné, a to jak na hřišti, tak v ochozech. Dění se momentálně drží hlavně kolem středového kruhu.
     
    45+3
    Gayá na malý moment zabrzdil výpad Almeríe po pravé straně a vykopl balón do hlediště.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:34.
     
    První poločas záchranářského souboje mezi Almeríí a Valencií gól nenabídl. Po většinu dějství měli na hrací ploše blíže k zásahu hostující borci, kterým se ale nakonec nepodařilo celkem jasnou převahu přetavit v přesnou trefu. Domácí toho pak dosud moc nepředvedli, za celou půli Mamardašviliho ohrozili jen jednou či dvakrát. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po pauze.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V Almeríi se rozběhl druhý poločas. Valencia se hned zkraje pokusila zaútočit, rychle ale byla zastavena.
     
    47
    Suárez byl zneškodněn vracejícím se Özkaçarem na kraji vápna. Domácí fanoušic jsou na nohou a chtějí pokutový kop, rozhodčího ale zákrok nechal chladným.
     
    48
    González dnes dost možná dohrál, na trávníku se mu teď věnují zdravotníci. Hosté zřejmě připravují střídání, tohle pro Valencii není příjemná novina.
     
    49
    Almería právě vstřelila branku!
    Almería využívá dočasného oslabení Valencie a zkraje druhého poločasu odskakuje do vedení! K cennému bodovému zisku svůj výběr přibližuje GONZALO MELERO, který na pravé straně zachytil pěknou přihrávku, naběhl na kraj vápna a překvapil nepřipraveného Mamardašviliho zakončením ke vzdálenější tyči – 1:0!
     
    50
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Nico González, přichází Hugo Guillamón.
     
    51
    Valencia se pokusila na inkasovaný zásah rychle odpovědět, Almería ale soupeře udržela na uzdě.
     
    52
    Mamardašvili teď měl plné ruce práce! Robertone pozemním centrem naservíroval balón na Puigmala, který následnou nebezpečnou střelou zasáhl jen vysunutého hostujícího brankáře!
     
    53
    Domácí jsou ve varu, Valencia si teď s nimi neví rady. Mamardašvili vytáhl Suárezovu střelu vedle zadní tyče, uvidíme další roh v podání Almeríe.
     
    55
    Pérez krátkou přihrávkou přenechal míč Castillejovi, který obratem vypálil. Situaci ale mohl vyřešit určitě lépe, jeho nepovedený pokus byl zblokován.
     
    56
    Teď se ovšem Castillejo vyznamenal při plnění defenzívních povinností a pěkným skluzem přibrzdil rychlý výpad Almeríe. Balón letí do zámezí.
     
    57
    Baptistão se pokusil posunout balón do vápna, kde ale v té době neměl ani jednoho spoluhráče. Valencie se dostává k míči a snaží se přejít do útoku.
     
    58
    Robertone se v bolestech válí za hranicí hrací plochy, Pérez ho zřejmě při souboji o míč nedopatřením zasáhl do obličeje. Faul se ale nepíská.
     
    58
    Almería právě vstřelila branku!
    A už je to o dvě branky, domácí dělají další veliký krok vstříc důležitému vítězství! Na střeleckou listinu se zapisuje SRDJAN BABIĆ, který číhal na balón u zadní tyče a poté, co jej Robertone z rohu zahrál, hlavičkou nasměroval letící míč přesně do hostující svatyně – 2:0!
     
    60
    Valencia se nevzdává a přesouvá hru před domácí bránu, obrana Almeríe musí zpozornět.
     
    61
    Valencia právě vstřelila branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, na Power Horse Stadium je to znovu jen o jediný gól! O snížení se dorážkou postaral SAMU CASTILLEJO, který zachytil odražený balón v domácí šestnáctce a jednoduchým zakončením vrátil Valencii zpět do hry – 2:1!
     
    62
    Foulquier chvíli přemýšlel, zdali by měl míč centrovat. Nakonec se rozhodl, že ano, přičemž bránící protihráč jeho balón obratem vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    63
    Lino prokličkoval skrz defenzívu Almeríe a zkraje šestnáctky zakončil jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    64
    Sledujeme hodně povedenou pasáž ze strany hostujícího celku, která si aktivní hrou jde za vyrovnáním. Almeríi se nedaří protihráče odzbrojit.
     
    66
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Arnau Puigmal, přichází Alejandro Pozo.
     
    67
    Costa trochu zápasnickým chvatem poslal na zem útočícího Lina, Valencia si vyzkouší standardku.
     
    68
    Přihrávka na Castilleja na pravé straně byla až moc důrazná, hostům se tentokrát nepodařilo akci přetavit ve střelu. Balón zajel za domácí svatyni.
     
    70
    Robertone znovu končí na trávníku, po nevybíravém skluzu protihráče se proletěl. Hosté si do statistik zapisují faul, Almeríi čeká trestný kop.
     
    71
    Máme tu posledních dvacet minut hry, nepočítaje tedy nastavení. Martínez teď odkopl míč daleko od své brány, domácí se snaží přesunout hru k Mamardašvilimu.
     
    72
    Costa se rychle oklepal poté, co ho Özkaçarova prudká přihrávka trefila přímo do obličeje. Hraje se dál.
     
    73
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Edinson Cavani,
    ze hřiště odchází Samuel Lino, přichází Yunus Musah.
     
    75
    Valencia nyní operuje s míčem kolem domácí šestnáctky a snaží se do ní proniknout, pevná obrana Almeríe ale protihráče nepouští k Martínezovi.
     
    76
    Musah krátkou přihrávkou připravil centr pro Foulquiera, který ale následně míč poslal jen na hlavičku jednoho z bránících protihráčů. Martínez si oddechl.
     
    77
    Almería v zámezí připravuje ještě dvě střídání. Hosté mají mezitím na hřišti míč plně pod kontrolou a snaží se se znovu vrátit před domácí svatyni.
     
    78
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Largie Ramazani,
    ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází César de la Hoz.
     
    79
    Suárez si na středovém kruhu pomohl faulem, kterým zastavil Almeidu. Valencia se vrátí na balón.
     
    80
    Domácí zadák odvrátil hostující roh jen za bránu, situace se tak bude po krátké době opakovat.
     
    81
    Musah aktivní hrou na pravé straně hřiště, během které udělal kužely hned ze dvou protihráčů, připravil další rohový kop pro Valencii. Domácí jsou pod tlakem.
     
    82
    Cavani byl jen pár desítek centimetrů od vyrovnání, jeho hlavička po centru z levé strany zaletěla nad břevno. Martínez se po míči natahoval marně.
     
    83
    Uruguayský útočník byl znovu v dobré pozici před Martínezem, nedokázal ze sebe ale včas setřást Babiće a zachytit přihrávku zpoza vápna.
     
    84
    Poslední minuty se nesou v režii Valencie. Domácímu celku teď nicméně pomohl postranní rozhodčí, který si všiml, že Duro míč neudržel před čarou.
     
    86
    Žlutý kartónek znovu opustil kapsu hlavního rozhodčího, v závěru je napomínán Fran Pérez (VAL).
     
    87
    Foulquier je na hřišti hodně vidět a diriguje hru Valencie na pravé straně, ani na několikátý pokus se mu ale teď centrem do vápna nepodařilo připravit větší šanci.
     
    88
    Základní hrací doba se chýlí ke konci. Ochozy jsou ve varu, Almería je kousek od cenné výhry.
     
    89
    Vyrovnání nezařídil ani Duro, který Gayův vysoký centr hlavičkou tečoval těsně vedle domácí svatyně. Valencii se rychle krátí čas na vyrovnání.
     
    90
    Domácím borcům se teď podařilo přesunout hru před Mamardašviliho svatyni, uvidíme rohový kop.
     
    90+1
    Druhý poločas se protáhne o pět minut.
     
    90+2
    De la Hoz daleko od vápna hlídá aktivního Almeidu a nehodlá ho pustit blíže k domácí svatyni.
     
    90+3
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Lucas Robertone, přichází Íñigo Eguaras,
    ze hřiště odchází Luis Javier Suárez, přichází Kaiky.
     
    90+4
    Závěr utkání dostává pořádnou zápletku, Valencia si žádá penaltu po zákroku na Dura! Eguaras si ale podle všeho počínal v mezích pravidel, pokutový kop nejspíš neuvidíme!
     
    90+5
    Ramazani zachytil dlouhou přihrávku protihráče a vytěsnil balón do zámezí, Almería z posledních sil brání extrémně cenný náskok a vyhlíží hvizd rozhodčího.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.
     
    Máme hotovo, Almería vítězí nad Valencií 2:1 a aspoň dočasně dává sestupovým pozicím sbohem! Domácí využili hodně slabé pasáže jinak kvalitně hrajícího hostujícího celku a dvěma brankami se na začátku druhého poločasu dostali do vedení, které i přes nápor soupeřů v závěru utkání přetavili ve velmi cenný úspěch. Los Che se naopak vrací domů s prázdnou.
     
    Almería se na dnešní vítězství pokusí příští týden navázat na půdě Atlética Madrid. Hrát bude v neděli, přičemž Valencia ve stejný den pohostí Sevillu.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:43:21)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 49. Melero (S. Costa), 58. Babić (Robertone) – 61. Castillejo

    Karty:   20. Brandáriz (ALM), 23. L. Suárez (ALM), 42. Robertone (ALM) – 7. Foulquier (VAL), 86. F. Pérez (VAL)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.
    UD Almería: F. Martínez – Centelles, Babić (C), Ely, Brandáriz – Robertone (90+3. Eguaras), S. Costa – Baptistão (78. Ramazani), Melero (78. de la Hoz), Puigmal (66. A. Pozo) – L. Suárez (90+3. Kaiky).
    Náhradníci: Mariño – Embarba, Lázaro, Šviderský, Portillo, Mendes, Sanca.

    Trenér: Rubi.

    Valencia CF: Mamardašvili – José Gayá (C), Diakhaby, Özkaçar, Foulquier – Lino (73. Musah), Almeida, N. González (50. Guillamón), Castillejo (73. Cavani) – Kluivert (42. F. Pérez), Duro.
    Náhradníci: Herrerín – André, Moriba, J. Vázquez, Paulista, Mosquera, Cömert, Lato.

    Trenér: Rubén Baraja.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, López.
    bahis siteleri