Česko – Švýcarsko cz 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (3:0, 1:0, 1:2)
Švýcarsko
Středa 12.04.2023, 01:00 • CAA Centre, Brampton, Kanada • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Češky budou hrát proti Finkám ve čtvrtek od 16:00 českého času. V Kanadě je o šest hodin méně, české lvice půjdou do akce jako první. (03:30:32)
     
    Je za námi poslední zápase ve skupině a o dvojicích pro čtvrtfinále je jasno. Češky v posledním zápase přehrály po dobrém výkonu Švýcarky 5:2 a soupeřem českých hráček ve čtvrtfinále budou, stejně jako minulý rok, Finky. České lvice v tomto zápase podaly velmi dobrý výkon a po právu získaly všechny tři body.

    Střely na bránu: 33 – 14.

    Nejlepší hráčky: Denisa Křízová – Alena Lynn Rosselová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Před námi je závěrečná půlminuta zápasu, přihrávka směřovala na Denisu Křížovou, ta ji ovšem nezpracovala, pískáno je tak zakázané uvolnění.
     
    58:33
    Švýcarky se pokoušejí ještě prosadit a skóre kosmeticky upravit. Lara Stalderová dostala nabito mezi kruhy, švýcarská kapitánka vypálila puk z jedničky, avšak proti její ráně se dokázala Blanka Škodová včas přemístit.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny. Utkání už se prakticky jen dohrává, o vítězi je troufám si říci rozhodnuto.
     
    57:17
    Natálie Mlýnková čekala za švýcarskou obranou na přihrávku, ta na ní nakonec letěla, avšak česká hráčka se ke kotouči nedostala.
     
    56:25
    Tereza Vanišová dnes hraje opravdu velmi dobře, nyní se česká útočnice prosmýkla mezi dvěma bránícími hráčkami, poté ji ale kotouč smolně ujel z čepele hole.
     
    55:09
    Vendula Přibylová měla na hokejce šestou českou branku, česká útočnice byla sice zády k bráně, leč věděla moc dobře, že za ní je branky Švýcarska téměř prázdná. Přibylová nakonec z otočky trefila jen tyč.
     
    54:57
    Natálie Mlýnková ztratila kotouč, avšak ten záhy Švýcarky vyhodily trestuhodně jen na zakázané uvolnění.
     
    54:04
    Kristýna Pátková se poté tlačila znovu do zakončeni, česká hráčka měla připravenou hokejku na hranici brankoviště, letící kotouč ale znovu zasáhnout nestihla.
     
    53:31
    Přihrávka z vlastní třetiny směřovala na rozjetou Kristýnu Pátkovou, na poslední chvíli ale dokázala tento psa švýcarská obrana zablokovat.
     
    52:16
    Puk léta ze strany na stranu, nyní byly na řadě opět české hráčky, leč Noemi Neubauerová v nejméně vhodnou dobu upadla.
     
    51:10
    A Švýcarky se znovu začaly více tlačit před branku, je jen otázkou, proč takhle nehrály od úvodní minuty. Na střely totiž stále vede český celek drtivě 31:12.
     
    50:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    V signalizované výhodě se Švýcarky dostaly bleskově do útočného pásma, těsně před Škodovou se tlačila do zakončení Lara Stalderová, avšak prosadila se až poté z dorážky ALINA MÜLLEROVÁ. Asistence: Lara Stalderová, Rahel Enzlerová.
     
    49:15
    Švýcarky jsou znovu v plném počtu.
     
    48:49
    Daniela Pejšová měla volno na modré čáře, česká obránkyně tak zkusila poslat puk přímo na bránu, Caroline Spiesová ale dokázala puk zachytit.
     
    48:11
    Švýcarky se posléze dostaly k puku a ten poslaly na opačnou stranu. V hledišti se mezitím ozývají čeští fanoušci, který jich pár na stadionu skutečně je.
     
    47:31
    Tereza Vanišová měla nabito na pravém kruhu, česká hráčka se opřela do kotouče, nicméně česká hráčka trefila pouze prostředek brány.
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 1. Šapovalivová (Mlýnková), 14. Pejzlová (Čajanová, Vanišová), 19. Mills (Pejšová, Lásková), 40. Hymlárová (Neubauerová, Lásková), 43. Pištěková (Plosová, Mills) – 41. Stalderová (Enzlerová, Christenová), 51. Müllerová (Stalderová, Enzlerová)


    Česko: Škodová (Zechovská) – Pejšová, Lásková, Tejralová, Čajanová, Jandusíková, Trnková – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová, Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová, Neubauerová – Pištěková, Mills, Pátková – Plosová.
    Trenér: Carla MacLeodová.

    Švýcarsko: Maurerová (41. Spiesová) – Wetliová, Sigristová, Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Hauserová, Forsterová, Hofstetterová – Quennecová, Ingoldová, Lutzová – Enzlerová, Müllerová, Stalderová – Leemannová, Martiová, Zimmermannová – Jorayová, Rüediová, Rosselová.
    Trenér: Colin Muller.

    Rozhodčí: Cookeová, Haacková – Chartrandová, Zachová
    bahis siteleri