Kanada – Švédsko 0:8 (kon.) | USA – Lotyšsko 7:1 (kon.) | Česko – Slovensko cz 2:3 (2:3 po s.n.)
Finsko – Švýcarsko 4:2 (kon.)
konec
USA
7:1 (0:0, 3:0, 4:1)
Lotyšsko
Čtvrtek 20.04.2023, 16:00 • St. Jakob Arena, Basilej • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
    55:29 Zach SCHULZ - 7:1
     
    55:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Trefil se i kapitán! Favorit zase zamkl protivníka v jeho vlastním obranném pásmu. Akce vyvrcholila Mooreovou nahrávkou za pravý kruh, odtud ZACH SCHULZ uspěl svižnou střelou ze zápěstí k pravé tyčce. Asistence: Oliver Moore a Carey Terrance.
    54:15 Salvatore GUZZO - 6:1
     
    54:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ano, tohle se opravdu povedlo! SALVATORE GUZZO v levém kruhu udělal otočku čelem k soupeřově svatyni, aby následně pod poměrně těžkým úhlem pověsil kotouč neomylně do protějšího víka. Asistence: Danny Nelson a Aram Minnetian.
    44:05 Will SMITH - 5:1
     
    44:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Převaha o dva hráče byla přetavena v gól. Za bránou soupeře Perraulut s chladnou hlavou posunul touš na WILLA SMITHA a centr elitního útoku zprava poslal puk do odkryté části brány, rozhozený gólman ležel na ledě. Asistence: Gabe Perreault a Ryan Leonard.
    41:43 Valters NIEDRAJS - 4:1
     
    41:43
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, Evropané snižují v oslabení! Mezins skvěle zabojoval ve středním pásmu proti třem. Dva američtí hokejisté se následně srazili a do úniku vyrazil VALTERS NIEDRAJS, bekhendový blafák provedl skvěle, zakončil nad beton brankáře. Bez asistence.
    40:22 Oliver MOORE - 4:0
     
    40:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První přesilovku v průběhu pětiminutového lotyšského trestu je tu. Hutson poslal puk za levý kruh OLIVERU MOOREOVI, parádně mířená střela zápěstím doplachtila přesně do levé šibenice. Asistence: Cole Hutson a Cole Eiserman.
    34:15 Will SMITH - 3:0
     
    34:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Drtivý tlak hokejistů ze zámoří pokračoval a zasloužená odměna se dostavila. Ryan Leonard si udělal mezi kruhy prostor kolem Česlice, načež jeho střelu do středu brány WILL SMITH dokonale ztečoval nad brankářovu lapačku. Asistence: Ryan Leonard a Cole Hutson.
    30:05 Ryan LEONARD - 2:0
     
    30:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Moseho družina využívá druhou početní převahu v utkání a dělá další důležitý krok směrem k zisku očekávaných třech bodů. Terrance zpoza brány posunul puk do pravého kruhu Perreualtovi, který křižným pasem našel RYANA LEONARDA a za projektilem poslaným k bližší tyčce se Ozols přesouval bez úspěchu. Asistence: Gabe Perreault a Carey Terrance.
    20:59 Cole EISERMAN - 1:0
     
    20:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Bleskově proměněná využitá přesilovka a hráči USA konečně prolamují bezbrankové skóre. Do pravého kruhu dostal nahrávku COLE EISERMAN, forhendovou střelu namířil dokonale mezi brankářovu levou ruku a beton. Asistence: James Hagens a Cole Hutson.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Eiserman (Hagens, Hutson), 31. Leonard (Perreault, Terrance), 35. Smith (Leonard, Hutson), 41. Moore (Hutson, Eiserman), 45. Smith (Perreault, Leonard), 55. Guzzo (Nelson, Minnetian), 56. Schulz (Moore, Terrance) – 42. Niedrajs


    USA: Augustine (54. Slukynsky) – Minnetian, Schulz (C), Buium, Fischer, Fortescue, Hutson, Cleveland – Leonard (A), Smith, Perreault – Fine, Moore (A), Terrance – Vote, Hagens, Eiserman – Guzzo, Nelson, Hendrickson – Slaggert.
    Trenér: Dan Muse

    Lotyšsko: Ozols (41. Maurins) – Bulans (A), Uljanskis, Cjunskis, Kurbaka (A), Retenais, Petrovičs, Slogs – Mateiko (C), Livšics, Ansons – Mots, Kruminš, Dommers – Česlis, Ozollapa, Boltramovičs – Mezins, Streikišs, Niedrajs – Strazdinš.
    Trenér: Olegs Sorokins

    Rozhodčí: Barcelo (FRA), Brander (FIN) – Merk (GER), Nordlander (SWE)

    Diváci: 810
    bahis siteleri