Bournemouth – West Ham 0:4 (kon.) | Newcastle – Tottenham 6:1 (kon.)
konec
Newcastle United
6:1 (5:0)
Tottenham Hotspur
Neděle 23.04.2023, 15:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
    68. Callum WILSON - 6:1
     
    68
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tomu říkám nástup na pažit! Almirón se vkradl do šestnáctky a zkusil zakončit, přičemž jeho střela byla zblokována. Míč se ovšem odrazil na volného CALLUMA WILSONA, který na hřiště přišel teprve před pár desítkami sekund, a ten dorážkou vrátil Magpies pětigólový náskok – 5:0!
    49. Harry KANE - 5:1
     
    49
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen tu máme jiskřičku naděje pro Spurs, kteří na začátku poločasu snižují své manko na čtyři branky! Trippier na straně nezvládl odzbrojit HARRYHO KANEA, který zakončil přesně do vzdálenějšího horního růžku. Rooneymu je tak v historických tabulkách zas blíž – 5:1!
    21. Alexander ISAK - 5:0
     
    21
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Dnešní datum se do historie Tottenhamu zapíše hodně černým písmem, ze zápasu neuběhla ani půlhodina a v Newcastlu už padla pověstná "bůra"! Po Murphym si na hattrick v St James' Parku zadělává také ALEXANDER ISAK, který se prosadil velmi podobným způsobem jako před dvěma minutami. Hostující sektor na tribuně se pochopitelně vyprazdňuje – 5:0!
     
    19
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Po chvíli klidu přichází další hřebík do rakve Tottenhamu, který je zralý na ručník! Joe Willock pěkným dlouhým pasem vysunul do útoku naprosto volného ALEXANDERA ISAKA, jenž svůj běh do vápna zakončil jednoduchou střelou do bližšího dolního rohu – 4:0!
    9. Jacob MURPHY - 3:0
     
    9
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je naprostá demolice, Magpies dělají obrovské kroky směrem k pojištění čtvrtého místa v tabulce a brousí si zuby i na posun na třetí flek! Nádhernou ranou na propastný rozdíl tří branek stav upravuje JACOB MURPHY, jenž si v prvních deseti minutách stihl zadělat na hattrick. Naprosto neuvěřitelné – 3:0!
     
    6
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Zatím je v to v St James' Parku naprosto jednostranná podívaná, domácí se prosazují už podruhé! Na střeleckou listinu se tentokrát zapisuje JOELINTON, který zachytil Schärův pěkný vzdušný pas na kraji vápna, nechal Llorise vyběhnout mimo pozici a následně zakončil do takřka prázdné brány – 2:0!
     
    2
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pro hosty start jako z hororu! Hodně laxní obrana Spurs pustila Joelintona do vápna a Lloris sice na jeho střelu stačil zareagovat, míč ale jen vyrazil na kopačku nehlídaného JACOBA MURPHYHO a ten se nemýlil – 1:0!

    Vojtěch Martinek

    Branky: 2. Murphy, 6. Joelinton (Schär), 9. Murphy (Schär), 19. Isak (Willock), 21. Isak (S. Longstaff), 68. C. Wilson – 49. Kane (Höjbjerg)

    Karty:   28. Kulusevski (TOT), 34. Skipp (TOT), 74. Romero (TOT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:13.
    Newcastle United: Pope – Burn, Botman, Schär (74. Lascelles), Trippier (C) (70. Manquillo) – Willock, Guimarães (70. A. Gordon), S. Longstaff – Joelinton, Isak (66. C. Wilson), Murphy (66. Almirón).
    Náhradníci: Dúbravka – Targett, Ritchie, Anderson.

    Trenér: Eddie Howe.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) (46. Forster) – P. Sarr (23. D. Sánchez), Dier, Romero – Perišić, Höjbjerg, Skipp, Porro – Son Hung-min (83. Richarlison), Kane, Kulusevski (72. Danjuma).
    Náhradníci: Tanganga, B. Davies I, Lenglet, Devine, Mundle.

    Trenér: Cristian Stellini.

    Rozhodčí: Coote – Bennett, Wood.

    Diváci: 52 252
    bahis siteleri