Francie – Rakousko 2:1 (po pr.) | Švýcarsko – Slovinsko 7:0 (kon.) | Maďarsko – Dánsko 1:3 (kon.)
Norsko – Kazachstán 3:4 (1:2 po s.n.) | Německo – Finsko 3:4 (kon.) | Slovensko – Lotyšsko 2:1 (kon.)
po prodl.
Francie
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Rakousko
Sobota 13.05.2023, 11:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:20.
     
    Přeji příjemné dopoledne. Vítám vás u prvního zápasu druhé dne Mistrovství světa v ledním hokeji 2023, ve kterém se utkají výběry Francie a Rakouska.
     
    Nominace Francie

    Brankáři:
    Julian Junca (Gap), Quentin Papillon (Mulhouse), Sébastian Ylönen (Cergy-Pontois)

    Obránci:
    Jules Boscq, Lucien Onno (oba Bordeaux), Pierre Crinon (Grenoble), Enzo Guebey (Curych, Švýcarsko), Florian Chakiachvili (Rouen), Vincent Llorca (Angers), Hugo Gallet (KalPa Kuopio, Finsko), Thomas Thiry (Ajoie, Švýcarsko).

    Útočníci:
    Dylan Fabre, Sacha Treille (oba Grenoble), Valentin Claireaux (Rouen), Nicolas Ritz (Angers), Peter Valier (Bordeaux), Justin Addamo (Wilkes-Barre/Scranton, AHL), Charles Bertrand (Ingolstadt, Německo), Louis Boudon (Iowa, AHL), Kévin Bozon (Ajoie, Švýcarsko), Tim Bozon (Lausanne, Švýcarsko), Guillaume Leclerc (Székesfehérvár, ICEHL), Jordann Perret (Hradec Králové, Česko), Anthony Rech (Iserlohn, Německo), Alexandre Texier (Curych, Švýcarsko)
     
    Francie

    Reprezentace Francie patří mezi slabší týmy šampionátu. Jejím hlavním cílem bude udržet se v elitní divizi. Největším úspěchem Francouzů je postup do čtvrtfinále z roku 2014. Na posledním mistrovství skončila dvanáctá.

    Francie v rámci přípravy na mistrovství světa odehrála osm utkání. První čtyři prohrála, když nestačila na Dánsko (0:3), Norsko (1:2), Švýcarsko (1:2, 0:6). Chuť si poté spravila dvěma výhrami nad Slovinskem (2:1 po prodl., 4:3) a na závěr byla z poloviny úspěšná proti Norsku (4:3, 1:4).

    V kádru Franci můžeme najít dva útočníky ze zámoří, jak Justin Addamo, tak Louis Boudon však nastupovali v nižších ligách. Nechybí ani Alexandre Texier, jenž naopak zkušenosti z NHL má, tuto sezonu však z osobních důvodů odehrál ve švýcarském Curychu.

    V sestavě trenéra Philippeho Bozona nechybí ani Jordann Perret, jenž již šest sezon působí v české extralize a jenž letos dopomohl Hradci Králové k nejlepší sezoně v historii klubu. V Česku dříve působili také Sacha Treille a Valentin Claireaux.
     
    Nominace Rakouska

    Brankáři:
    David Kickert (Salcburk), David Madlener (Feldkirch), Bernhard Starkbaum (Vídeň)

    Obránci:
    Dominique Heinrich, Philipp Wimmer (oba Salcburk), David Maier, Steven Strong (oba Klagenfurt), Nico Brunner (Vídeň), Thimo Nickl (AIK Stockholm/Švéd.), David Reinbacher (Kloten/Švýc.), Bernd Wolf (Lugano/Švýc.), Kilian Zündel (Ambri-Piotta/Švýc.)

    Útočníci:
    Mario Huber, Paul Huber, Benjamin Nissner, Thomas Raffl, Peter Schneider, Lucas Thaler, Ali Wukovits (všichni Salcburk), Manuel Ganahl, Lukas Haudum (oba Klagenfurt), Henrik Neubauer (Zell am See/AlpsHL), Oliver Achermann (La Chaux-de-Fonds/Švýc.), Marco Rossi (Minnesota/NHL), Dominic Zwerger (Ambri-Piotta/Švýc.)
     
    Rakousko

    Rakousko balancuje na pomezí elitní skupiny a Divize 1. Poslední turnaj se ovšem našim jižním sousedům povedl. Ve skupině totiž skončili šestí, a s přehledem se tak vyhnuli pádu.

    Rakousko začalo přípravu prohrou se Slovinskem (3:5), poté s jednou prohráli a jednou po nájezdech vyhráli s Itálií (0:2, 3:2 po prodl.) a s Německem (0:2, 3:2 po prodl.). Výběr trenéra Rogera Badera poté dvakrát prohrál s Českem (0:6, 1:2) a nakonec dvakrát zkřížil hole se Slovenskem (6:3, 3:4).

    Zajímavým jménem v sestavě Rakouska je devítka z draftu 2020 Marco Rossi, jenž letos odehrál 19 zápasů za Minnesotu, kde si však připsal pouze jednu asistenci. Většinu sezony strávil na farmě v Iowě, kde za 55 zápasů nasbíral 53 bodů (17+36).

    V dresu Rakouska se představí hned 17 hráčů, kteří hráli i na loňském mistrovství světa, na kterém porazili i Česko. Mezi nováčky patří již zmiňovaný Rossi, David Reinbacher, jenž by podle prognóz měl ukázat v prvním kole letošní draftu, obránce Thimo Nickl a útočníci Mario Huber, Lucas Thaler a Henrik Neubauer.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Ylönen (Junca) – Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Crinon, Onno, Guebey – Addamo, Texier, T. Bozon – Claireaux (A), Perret, Fabre – Bertrand, Boudon, Rech – Ritz (A), Treille (C), K. Bozon – Leclerc.
    Trenér: Philippe Bozon

    Rakousko: Kickert (Starkbaum) – Wolf, Nickl, Zündel, Heinrich (A), Brunner, Reinbacher, Maier, Strong – Ganahl (A), Haudum, Neubauer – Schneider, Raffl (C), Nissner – Zwerger, Rossi, P. Huber – Wukovits, Achermann, M. Huber.
    Trenér: David Bader

    Rozhodčí: Frandsen, Hunnius – Synek, Wyonzek.
     
    Ačkoliv je Nokia Arena z velké části prázdná, halou už zní titulní píseň letošního šampionátu We live the game, což znamená, že utkání zanedlouho začne.
     
    Obě mužstva jsou nastoupená na ledě, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro Francouze. Nahození Addama do útočného pásma však sebrala obrana Rakouska.
     
    00:28
    Nissner se při rozehrávce dostal do potíží, nakonec ale díky vyhození kotouče zabránil francouzskému protiútoku.
     
    01:17
    Hra se nyní odehrává převážné ve středním pásmu. Ani jeden z gólmanů zatím nemusel zasahovat.
     
    01:58
    Francouzská střela z pravého kruhu letěla mimo bránu.
     
    02:56
    Vyloučení v týmu Francie:
    Justin Addamo – 2 min., podrážení.
     
    03:10
    Francouzům se podařilo dostat kotouč do středního pásma.
     
    03:29
    Výběr Rakouska se nedokázal včas rozestavit v útočném pásmu. Kotouč znovu míří do jejich pásma.
     
    04:02
    Domácí se osvobozují i potřetí. Rakousku přesilová hra zatím vůbec nevychází.
     
    04:33
    Ani nyní se hosté nedostali ke střele.
     
    04:52
    Thomas Raffl vyzkoušel brankářovu pozornost střelou z vnitřku pravého kruhu. Sebastian Ylönen byl pozorný.
     
    05:10
    Francouzi přežili oslabení a ihned Justin Addamo se z trestné lavice ihned dostal do zajímavé šance! Sám se řítil vstříc rakouskému brankářovi, jeho střela zápěstím ovšem těsně minula bránu!
     
    05:40
    Na kotouči jsou Rakušané, kterým se ovšem nedaří zdolat francouzskou hrazdu na modré čáře.
     
    06:35
    Do útoku se nyní hnali Francouzi, ani oni se ale nakonec nedostali ke střele.
     
    06:51
    Pěknou nahrávku na pravý kruh dostal Lucien Onno, proti jehož pohotové střele se však rychle dokázal přesunout David Kickert.
     
    06:55
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu vyslal překvapivou střelu z otočky Fabre. Kickert měl ale čistý výhled, a letící kotouč tak bez problémů vyrazil.
     
    07:44
    Francouzi se stále drží v útoku. Dělovka Julese Boscqa proletěla těsně vedle brány.
     
    08:20
    Rakušanům se konečně podařilo vyvézt kotouč pryč z vlastního pásma. Sami se ale k útoku nedostali.
     
    09:00
    Francouzi se točí v útočném pásmu a hledají dobrou střeleckou pozici. Nakonec to z levé strany zkusil Crinon, jenž ovšem trefil pouze bránícího hráče.
     
    09:41
    Rakušané po delší době vyzkoušeli pozornost Sebastiana Ylönena, jenž musel likvidovat dvě střely z levého kruhu.
     
    09:57
    Z pravého kruhu vystřelil Paul Huber. Mířil však pouze doprostřed brány.
     
    10:22
    Nahození Rakouska sebral za bránou Enzo Guebey, jenž poté dlouhou nahrávkou málem našel najíždějícího si Julese Boscqa. Ten si ale těžký pas nedokázal správně zpracovat.
     
    11:13
    Hodně času na střelu měl v levém kruhu Raffl, jenž však mířil až příliš dlouho. Jeho ránu nakonec zablokovala rakouská obrana.
     
    11:33
    Plné ruce práce měl nyní David Kickert, jenž musel řešit dobrou střelu od modré a následnou dorážku. Rakouský brankář si ale poradil.
     
    12:07
    Ani jednomu z týmů se nepodařilo po překročení modré čáry vystřelit.
     
    12:21
    Tim Bozon schoval svojí ránu mezi dva rakouské beky. David Kickert byl však připraven a střelu mířící mezi betony zlikvidoval.
     
    13:35
    Francouzi se dlouho nemohli srovnat v útočném pásmu. Kotouč nakonec vyplaval do mezikruží na volného Kevina Bozona, jemuž ale rána úplně nesedla. Rakouský brankář zakročil betonem.
     
    13:58
    Úspěšný zákrok si připsal i Sebastian Ylönen, jenž vyrazil nahození od modré čáry.
     
    15:11
    Francouzi potřebovali po dlouhé akci vystřídat, nakonec se ale dopustili zakázaného uvolnění. Vhazuje se tak před jejich bránou.
     
    15:35
    Domácí měli velké problémy s rozehrávkou za vlastní bránou. Rakušané se na chvíli dostali ke kotouči, ke střele na bránu se ale nedostali.
     
    16:18
    Ani hokejisté ze země galského kohouta se po rychlém přechodu do útočného pásma kvůli nepovedené závěrečné nahrávce nedostali k zakončení.
     
    17:20
    Texier našel dobrou nahrávkou zpoza brány najíždějící ho si Tima Bozona, jenž však nedokázal usměrnit kotouč mezi tři tyče.
     
    17:23
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    David Reinbacher – 2 min., podrážení.
     
    17:44
    Francouzi si krkolomně nahrávali na modré čáře. Nakonec se Rakušané dostali ke kotouči, který tak míří do středního pásma.
     
    18:17
    Domácí musí znovu rozehrávat zpoza své brány. Téměř polovina jejich přesilové hry je pryč.
     
    18:28
    Alexandre Texier se individuálně dostal ke střele z levého kruhu. Jeho dobrou ránu vyrazil Kickert do rohu kluziště.
     
    18:38
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Bernd Wolf – 2 min., sekání.
     
    18:53
    Po krátké kombinaci vyslal dělovku z vrcholku pravého kruhu Alexandre Texier. Kickert však na střelu dobře viděl, a schoval jí tak ve své výstroji.
     
    19:08
    Rakušanům se podařilo vyhodit.
     
    19:29
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie se dostává do vedení! Přesilovou hru 5 na 3 se jí sice využít nepodařilo, dobíhající klasickou power play však už ano! Florian Chakiachvili nahrál na levou stranu Valentinu Claireauxovi, jenž z ostrého úhlu ještě našel na druhé straně TIMA BOZONA, jenž z těžké pozice dokázal procpat kotouč za brankovou čáru! Asistence: Valentin Claireaux, Florian Chakiachvili.
    19:29 Tim BOZON - 1:0
     
    19:47
    Rakušané se ještě snaží rychle vyrovnat. Jejich přechod do útočného pásma však obrana Francie dokázala navázat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je tu konec první třetiny, ve které byli o trochu lepší Francouzi. Dlouho to však vypadalo, že po první části zůstane skóre vyrovnané. Až na samém konci první dvacetiminutovky využili hráči v modrých dresech přesilovou hru.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 12 – 6
    Zásahy brankařů: 6 – 11
    Trestné minuty: 2 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyhráli Francouzi. Po krátké kombinaci se dostal již k několikáté třetině Texier. Kickert byl však pozorný.
     
    20:48
    Na kotouči jsou nyní Rakušané, kteří si posouvají puk po mantinelu. Ohrozit bránu se jim nedaří.
     
    21:27
    David Kickert čelil několika lehkým ranám z vrcholů kruhů, které bez problémů dokázal vyrazit.
     
    21:48
    Velkou rychlost nabral na pravém křídle Sacha Treille, jenž se snažil posunout kotouč před bránu. Tento prostor však měla rakouská obrana pohlídaný.
     
    22:45
    David Maier vyslal od modré ránu přes bránícího hráče. Sebastian Ylönen se však letící kotouč našel lapačkou.
     
    23:25
    Pierre Crinon tvrdě narazil jednoho z rakouských hráčů na mantinel. Domácí poté pokazili rozehrávku, a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    23:40
    Rakouské nahození skákalo těsně vedle brány. Ylönen tak raději sebral neposedný kotouč do své lapačky.
     
    24:00
    Rakušané jsou zatím ve druhé třetině o něco lepší. Další z jejich útočných pokusů však skončil předčasně kvůli odpískanému ofsajdu.
     
    24:38
    Dominic Zwerger vybojoval kotouč v útočném pásmu a nahrál do mezikruží volnému Marco Rossimu, jenž měl před sebou plno místa! Rossi však nezakončil ideálně, a dal tak vyniknout zákroku brankáře.
     
    25:18
    Útočný výlet se nyní udělali domácí. Proti zlepšené hře Rakouska se jim však nyní nedaří prosadit a jediné, k čemu se tak zmohli, bylo nahození vedle brány.
     
    26:27
    Jordann Perret se nyní pokusil rozhýbat hru svého týmu, když se individuálně prokličkoval z levé strany až před bránu. Jeho zakončení bekhendem však skončilo přesně na hrudi brankáře.
     
    26:48
    A vypadá to, že se ti Perretovi skutečně povedlo. Francouzi se vrhli s vervou do útoku. Nakonec však sražený kotouč skončil v hledišti.
     
    27:26
    Paul Huber se nyní dostal s kotoučem až na vnitřek levého kruhu, odkud vyslal velice nepříjemnou střelu, se kterou si Ylönen však nakonec poradil.
     
    27:48
    Velké zmatky nyní panovaly před francouzskou bránou! Sebastian Ylönen bylo mimo ideální postavení a Paul Huber se snažil protlačit kotouč před bránu, kde by jeden z jeho spoluhráčů mohl dotlačit za brankovou čáru! Domácí však s vypětím všech sil dokázali odehrát puk pryč z nebezpečného prostoru!
     
    29:18
    Výběr Rakouska pokračuje v dobrém výkonu. Ylönen má nyní hodně práce. Poslední střelu z kruhu dokázal schovat ve své výstroji.
     
    30:18
    Po dlouhém boji o kotouč za rakouskou bránou se ke kotouči dostal Texier, jenž se málem dostal do ideální střelecké pozice. Obrana Rakušanů však dokázala včas zareagovat a puk útočníkovi soupeře vypíchnout.
     
    32:18
    Henrik Neubauer se po levé straně procpal až na spodní část pravého kruhu, odkud nahrával před bránu. Puk se od jednoho z hráčů Francie odrazil do brány přímo do náruče připraveného Ylönena.
     
    32:39
    Vyhozený kotouč Francie nakonec dojel rychlý Charles Bertrand, jenž se ihned snažil najít někoho ze spoluhráčů před bránou. Puk však nakonec netknut dojel až k mantinelu, kde si ho převzali Rakušané.
     
    33:15
    Nico Brunner vyslal ostrou ránu od modré čáry. Trefil však pouze prvního bránícího hráče.
     
    34:18
    Francie bude hrát přesilovou hru, zatím se ale drží u kotouče.
     
    34:28
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Oliver Achermann – 2 min., vražení na hrazení.
     
    34:47
    Tim Bozon dostal nahrávku na modrou a vytočil se směrem do kruhu, odkud vystřelil. Brankář vyrazil kotouč před sebe, kde ještě dorážel Claireaux, ten ovšem netrefil bránu.
     
    35:19
    Na druhé straně se ovšem do přečíslení ve vlastním oslabení dostali Ali Wukovits s Manuelem Ganahlem. První jmenovaný zkusil přes bránícího hráče přihrát na svého kolegu v úniku, pas ovšem neprošel!
     
    36:12
    Francouzi se rozestavili v útočném pásmu, zatím se jim ovšem nedaří vytvořit si dobrou střeleckou pozici.
     
    36:28
    Výběr Rakouska ubránil oslabení, ve kterém si sám vytvořil velkou příležitost.
     
    37:19
    Francouzi ale pokračují v útočení i při hře 5 na 5. Stejně tak jako v přesilové hře se jim ovšem nedaří najít dobrou střeleckou pozici.
     
    37:35
    Rakušané se nyní nadechovali k nebezpečně vypadajícímu rychlému protiútoku. Zastavila je však píšťalka rozhodčího, jelikož se dostali do ofsajdového postavení.
     
    38:31
    Nahození od modré z hole Stronga vyrazil Ylönen do rohu kluziště.
     
    39:11
    Francouzům se nedařilo vyvézt kotouč z vlastního pásma. Nakonec se jim i díky trochu štěstí podařilo dostat kotouč pryč.
     
    39:47
    V samotném závěru druhé části je v útoku Francie. Hráči se ale spíše snaží neztratit kotouč a neudělat před koncem druhé dvacetiminutovky hloupou chybu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do druhé třetiny vstoupili lépe Rakušané, kteří si vytvořili několik slibných příležitostí. Zatím se jim ovšem nedaří prostřelit jistého Sebastiana Ylönena. Francouzi byli zlepšeným výkonem soupeře zaskočení a ve druhé části si nevytvořili skoro nic.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 20 – 16
    Zásahy brankařů: 16 – 19
    Trestné minuty: 2 – 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Do začátku třetí části nastoupili lépe Rakušané, kteří se rychle dostali do útočného pásma, kde si jim ovšem nepodařilo dostat se do dobré šance.
     
    41:32
    Boudon se snažil dostat obhazovačkou po pravé straně před brankáře. Na rakouského obránce si však nepřišel.
     
    42:14
    Fabre se dokázal přes obránce natlačit ke kotouči v útočném pásmu. Zakončení měl však velice těžké. Kotouč letěl daleko mimo bránu.
     
    42:45
    Rakušané nyní uklidňují hru za vlastní bránou.
     
    43:15
    Po nádherné nahrávce se z levé strany dostal blízko k bráně Manuel Ganahl, jehož ránu na přední tyč Ylönen ovšem vyrazil.
     
    43:28
    Francouzský brankář si připsal další úspěšný zákrok, když zlikvidoval střelu od modré z hole Nica Brunnera.
     
    43:39
    Vyloučení v týmu Francie:
    Alexandre Texier – 5 min. + OK, vražení na hrazení, odpyká Charles Bertrand.
     
    44:00
    Rakušané mají před sebou pětiminutovou přesilovou hru, kterou ovšem začali ofsajdem.
     
    44:21
    Francii se povedlo vytlačit Rakousko pryč ze své pásma. Hráči v bílých dresech tak zakládají útok zpoza své brány.
     
    44:48
    Kotouč znovu míří za rakouskou bránu.
     
    45:06
    Ke střele z mezikruží se protlačil Peter Schneider, jenž ovšem minul Ylönenovu bránu.
     
    45:47
    Rakušané si vytvořili velký tlak před francouzskou bránou, kde se ve třech pokoušeli dotlačit kotouč do sítě. Tým Francie však tuto těžkou situaci přežil bez úhony.
     
    46:26
    Špatná nahrávka na modrou čáru vyhnala Rakušany pryč z útočného pásma.
     
    46:42
    Francouzi znovu vyhnali soupeře k pryč. Z přesilové hry zbývají necelé tři minuty.
     
    46:57
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané využívají přesilovou hru a vyrovnávají stav utkání! Peter Schneider najel s kotoučem do útočného pásma a dokonalou žabičkou našel rozjetého THOMASE RAFFLA, jenž se dostal před bránu a krásnou bekhendovou kličkou překonal francouzského brankáře. Asistence: Peter Schneider, Marco Rossi.
    46:57 Thomas RAFFL - 1:1
     
    47:07
    Rakušané pokračují v přesilové hře. Francouzi jsou teď pod velkým tlakem!
     
    48:06
    Výběru galského kohouta se ovšem nyní podařilo nadvakrát vyhodit kotouč. Z jeho oslabení tak zbývají poslední sekundy.
     
    48:53
    Již při hře pět na pět se ještě Rakušané tlačili do zakončení z mezikruží, v přehuštěném prostoru se však ke střele nedostali.
     
    49:12
    Hráči Francie toho nyní mají plné zuby, navíc vyhodili kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    49:30
    Francouzům se podařilo uklidnit hru a vystřídat.
     
    49:46
    A ihned se cpal do zakončení Justin Addamo, jehož bekhendový pokus vyrazil gólman betony.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 627 diváků.
     
    49:59
    Na druhé straně se moc nerozmýšlel a z kruhu vypálil dělovku Acherman. Ylönen měl ovšem dobrý výhled a letící puk si našel.
     
    50:55
    Francouzi vytvořili před rakouskou bránou menší závar. Texierovi se nakonec podařilo dostat kotouč na bránu, Kickert byl však pozorný.
     
    51:13
    Rakušané se znovu dostali do problémů, když Leclerc mohl nabít do mezikruží připravenému Addamovi. Tomu však šel pas na brusle, a nakonec tak vůbec nevystřelil.
     
    52:25
    Paul Huber nahodil kotouč na bránu z pravého kruhu. V brankovišti poté výborně zabracoval Marco Rossi, jenž ještě dorážel obdržený kotouč! Sebastian Ylönen však nyní podržel svůj tým!
     
    Dnešní utkání sleduje 7 627 diváků.
     
    53:18
    Rakušané už zvedali ruce, rozhodčí ovšem rychle rozpažil! Marco Rossi vystřelil z ostrého úhlu, poté dotlačil gólmana až do brány. Toto branka není.
     
    54:24
    Na kotouči jsou nyní Rakušané. Kilian Zündel zkusil vystřelit od modré čáry, jeho pokus však francouzský brankář bez problémů vyrazil.
     
    55:00
    Do konce základní hrací doby zbývá pět minut a oba týmy hrají velice vyrovnanou partii. Podaří se jednomu ze soupeřů v závěru třetí třetiny překlopit výsledek na svojí stranu?
     
    55:18
    Paul Huber dostal nahrávku na pravou stranu a ihned z první se pokusil vyslat do úniku Marca Rossiho. Ten byl ovšem v klinči dvou bránících hráčů, přes které se nedostal.
     
    56:36
    Rakušané nyní využili špatného střídání soupeře, kdy Schneider našel na pravém kruhu volného Raffla. Do jeho střely však ještě stačil na poslední chvíli jeden z bránících hráčů vložit hůl.
     
    57:22
    Na druhé straně vyzkoušel pozornost brankáře Gallet. Jeho střelu doprostřed brány Kickert zneškodnil.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty. Hra je nyní opravdu vyrovnaná, oba týmy se střídají v akcích. Rakušané teď ovšem vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    58:23
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Marco Rossi – 2 min., sekání.
     
    58:23
    Domácí mají minutu a půl před koncem třetí části výhodu přesilové hry, a berou si tak oddechový čas.
     
    58:25
    Rakušanům se však podařilo ihned po vhazování vyhodit kotouč.
     
    58:48
    Modří se srovnali v útočném pásmu a kombinují...
     
    58:59
    Anthony Rech vystřelil z pravé strany z první, netrefil ovšem bránu.
     
    59:08
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Manuel Ganahl – 2 min., napadení.
     
    59:08
    Rakušané jdou do třech! Podaří se Francii rozhodnout zápas?
     
    59:28
    Po střele od modré čáry se ke dvěma dorážkám dostal Sacha Treille, jenž však napoprvé trefil brankáře a napodruhé těsně minul!
     
    59:57
    V samotném závěru mohl rozhodnout Anthony Rech, jenž se dostal ke střele z úhlu, když měl před sebou prázdnou bránu! Ani on však nedokázal dostat puk do sítě!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina rozuzlení nepřinesla, čeká nás tak první prodloužení turnaje. Francie si do nastaveného času přenese ještě 24 sekund přesilové hry 5 na 3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Francie vyhrála vhazování a ihned rozestavuje přesilovkou formaci v útočném pásmu.
     
    60:31
    David Kickert měl nyní pořádnou dávku štěstí, střela Charlese Bertranda orazítkovala jeho tyč!
     
    60:39
    Francie právě vstřelila branku!
    Rakušané přežili několik těžkých situací, nyní už ale inkasovali! Tim Bozon nahrál na modrou čáru Florianu Chakiachvilimu, jehož střelu přesně tečoval SACHA TREILLE mimo dosah Davida Kickerta. Asistence: Florian Chakiachvili, Tim Bozon.
    60:39 Sacha TREILLE - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Francie v důležitém zápase o záchranu bere proti Rakousku dva body. Hráči ze země galského kohouta začali lépe a v první třetině se dostali do vedení. Rakušané však poté zlepšili svojí hru a díky brance v pětiminutové hře srovnali. Na konci třetí třetiny se však hosté dopustili dvou faulů, V základní hrací době se Francouzům dvojnásobnou přesilovou hru využít nepodařilo, v prosloužení však už ano.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Francie – Sebastian Ylönen
    Rakousko – Thomas Raffl
     
    Statistiky po konci utkání:

    Střely na branku: 28 – 28
    Zásahy brankařů: 27 – 26
    Trestné minuty: 27 – 10
     
    Nokia Arenou zazněla na počest vítězství Francie Marseillaisa. Já se s vámi pro teď loučím, na početnou. (13:52:13)

    Tomáš Sochor

    Branky a nahrávky: 20. T. Bozon (Claireaux, Chakiachvili), 61. Treille (Chakiachvili, T. Bozon) – 47. Raffl (Schneider, Rossi)


    Francie: Ylönen (Junca) – Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Crinon, Onno, Guebey – Leclerc, Addamo, Texier – T. Bozon, Claireaux (A), Perret – Fabre, Bertrand, Boudon – Rech, Ritz (A), Treille (C) – K. Bozon.
    Trenér: Philippe Bozon

    Rakousko: Kickert (Starkbaum) – Wolf, Nickl, Zündel, Heinrich (A), Brunner, Reinbacher, Maier, Strong – Ganahl (A), Haudum, Neubauer – Schneider, Raffl (C), Nissner – Zwerger, Rossi, P. Huber – Wukovits, Achermann, M. Huber.
    Trenér: David Bader

    Rozhodčí: Frandsen, Hunnius – Synek, Wyonzek

    Diváci: 7 627
    bahis siteleri