Maďarsko – Finsko 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Slovinsko 3:2 (kon.) | Rakousko – Německo 2:4 (kon.)
Kazachstán – Slovensko 4:3 (4:1 po s.n.)
po s.n. (4:1)
Kazachstán
4:3 (0:1, 3:0, 0:2 - 0:0)
Slovensko
Pátek 19.05.2023, 19:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Kazachstán.
    Kazachstánci využili všechny čtyři nájezdy a překvapivě porážejí Slováky 4:3, o vítěznou branku se postaral Jevgenij RYMAREV.
    63:08 Dalším skvělým zákrokem se blýskl také Hlavaj!
     
    63:08
    Nevídaná podívaná! Famózní Hlavaj zlikvidoval další samostatný úprk, který měl podobný průběh jako ten před chvílí.
    62:27 Šutov předvedl další důležitý zákrok.
     
    62:27
    Na druhé straně si zase nabruslil za obranu asijského týmu Tamáši, ofenzivní posila Hradce Králové ale taktéž v úniku neuspěla a nechala vyniknout Šutova.
    60:26 Rymarev neproměnil svůj únik v rozhodující branku.
     
    60:26
    Rymarev ujel trojici slovenských hráčů, v samostatném úniku to zkoušel mezi betony, ale Hlavaj se v brankovišti rozplácl a chytá. Strhující podívaná nekončí!
    59:31 Pánikova střela po buly končí v lapačce Šutova!
     
    59:31
    Uf, obrovská šance! Pánik hned po buly zkusil štěstí a rychle vypálil, skvělý Šutov byl každopádně připravený. Puk má ve své lapačce.
    56:58 Pavol REGENDA - 3:3
     
    56:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V Rize máme vyrovnáno! Hrivík se znovu zaskvěl parádní přihrávkou do jízdy, tentokrát na Pavola REGENDU, který si najel do třetiny a přesnou střelou k tyči potěšil slovenské fanoušky v aréně. Asistence: Marek Hrivík, Michal Ivan.
    52:54 Slovenský brankář udržel Slováky ve hře!
     
    52:54
    Vynikající Hlavaj zachránil Slovensko! Kajyržan v přečíslení našel Šestakova, proti jeho ráně do odkryté klece se ale mladý brankář dokázal fantasticky přesunout.
     
    48:36
    Komplikace pro Kazachstánce: Šestakov schytal neobvyklý trest za porušení postupu při vhazování a jeho tým se bude opět bránit ve čtyřech.
    48:33 Richard PÁNIK - 3:2
     
    48:33
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen nás čeká v Rize ještě pořádné drama. Hrivík našel super přihrávkou najetého Richarda PÁNIKA, jenž se dostal za obranu a po blafáku vykoupal Šutova. Parádní akce zkušených útočníků elitní slovenské formace! Asistence: Marek Hrivík, Patrik Koch.
    47:14 Slovensko neproměnilo obrovskou šanci!
     
    47:14
    Neuvěřitelná skrumáž! Kazachstánci teď heroickým výkonem nedovolili Slovákům skórovat, před brankou se znovu činil především brankář Šutov. Naši východní sousedé spálili několik stoprocentních šancí.
     
    46:11
    Tohle by mohla být šance pro Slovensko. Danijar se provinil hákováním, soupeř bude hrát přesilovou hru.
    38:34 Šutov se rychle přesunul a chytil střelu Regendy.
     
    38:34
    Sukeľ křižnou přihrávkou přes pásmo našel volného Regendu, ten se opřel do puku, ale skvěle chytající Šutov se dokázal přesunout, čímž si vysloužil potlesk fanoušků.
     
    37:10
    Šutov si zatím mezi třemi tyčemi počíná výborně. Nyní nějakou částí výstroje zřejmě vyrazil pořádnou pumelici Hudáčka z kruhu a drží svůj tým psychicky na koni.
     
    36:06
    Slováci si vynutili svým zvýšeným pohybem další přesilovou hru. Hlavní rozhodčí posílají na lavici hanby Adila Beketajeva – 2 minuty za krosček.
     
    32:51
    První přesilovku v zápase si zahrají Slováci. Rozhodčí viděli faul Maxima Muchametova na Pánika, kazachstánskému útočníkovi udělili 2 minuty za sekání.
     
    30:45
    Slováci si při obrovské šanci soupeře vypomohli faulem. Na trestnou lavici usedá kapitán Marek Hrivík – 2 minuty za hákování. Kazachstán má k dispozici další přesilovku.
     
    30:45
    Mohlo to být 4:1! Slovensko propadlo ve středním pásmu a Kazachstán spálil obrovskou příležitost ke skórování. Kajyržan si krásně potáhl puk, zmátl obranu soupeře, pak ale trefil jen Nemce. Zívala na něj zcela odkrytá branka...
    25:22 Jevgenij RYMAREV - 3:1
     
    25:22
    Kazachstán právě vstřelil branku! Další pohroma pro Slováky, vítr z plachet jim do třetice kompletně sebral nešťastný gól. JEVGENIJ RYMAREV hledal přihrávkou přes brankoviště svého spoluhráče, puk se k němu ovšem odrazil zpátky a Hlavaj zůstal zcela mimo pozici. Jednoduchá střela do prázdné klece a vedení o dva góly. Asistence: Nikita Michajlis a Roman Starčenko.
     
    25:12
    Rozpoložení svěřenců trenéra Ramsayho ještě zhoršil Regenda, který sekl kazašského hráče a vykoledoval si dvouminutový trest.
    24:50 Valerij ORECHOV - 2:1
     
    24:50
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Asiaté sice přesilovku nevyužili, ale krátce po ní otáčejí skóre. Michajlis našel mezi kruhy nepokrytého VALERIJE ORECHOVA a jeho tvrdá rána skončila v horní části slovenské branky. Hlavaj byl bezmocný. Asistence: Nikita Michajlis, Roman Starčenko.
     
    22:45
    Asijská země si zahraje druhou přesilovou hru. Tamáši podrazil jednoho z protihráčů a už míří na trestnou lavici. Rýsuje se nám rychlá otočka?
    21:03 Roman STARČENKO - 1:1
     
    21:03
    Kazachstán právě vstřelil branku! Rázem máme v Rize vyrovnáno. Na levém křídle se utrhl ROMAN STARČENKO, obdržel skvělou přihrávku za obránce a nájezd ze strany vyřešil velice zkušeně. Zvolil zakončení mezi Hlavajovy betony, slovenský brankář je sklapnout nestihl. Asistence: Jevgenij Rymarev a Samat Danijar.
    17:35 Hlavaj vyrazil zakončení Kazacha.
     
    17:35
    A pozor, tohle nebyla pro Hlavaje lehká situace! Savickij hledal z kruhu místečko nad jeho ramenem, gólmanů Slováků kotouč jen tak tak vytěsnil mimo.
    14:58 Patrik KOCH - 0:1
     
    14:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se z ničeho nic ujímají vedení. Hrivík posunul puk na modrou na Patrika KOCHA a extraligový zadák vyslal střelu, která i díky teči jednoho z bránících Kazachstánců doplachtila až za Šutova. Asistence: Marek Hrivík.
     
    09:07
    První vyloučení v zápase a Kazachstán si zahraje přesilovku. Na lavici hanby usedá hradecký útočník Oliver Okuliar, verdikt rozhodčích zní 2 minuty za hákování.
    07:48 Hlavaj holí vyrazil střelu Muchametova.
     
    07:48
    Další velká šance Kazachstánu! Agilní Muchametov dostal kotouč do jízdy, v samostatném úniku ale na Hlavaje nevyzrál. Slovenský gólman zapsal první úspěšný zákrok v zápase, když jeho pokus vyrazil mimo tři tyče.
     
    04:40
    První zajímavější příležitost! Muchametov se objevil v dobré pozici mezi kruhy, slovenskou klec se mu ale naplno ohrozit nepodařilo – při střele totiž zlomil hokejku.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Bagar

    Ondřej Mach

    Branky a nahrávky: 22. Starčenko (Rymarev, Danijar), 25. Orechov (Michajlis, Starčenko), 26. Rymarev (Michajlis, Starčenko), rozh. náj. Rymarev – 15. P. Koch (Hrivík), 49. Pánik (Hrivík, P. Koch), 57. Regenda (Hrivík, Ivan)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Kirill Savickij (KAZ)
    1:1   Libor Hudáček (SVK)
    2. série:
    2:1   Jevgenij Rymarev (KAZ)
    2:1   Marek Hrivík (SVK)
    3. série:
    3:1   Batyrlan Muratov (KAZ)
    3:1   Róbert Lantoši (SVK)
    4. série:
    4:1   Nikita Michajlis (KAZ)


    Kazachstán: Šutov (Bojarkin) – Danijar, Beketajev (A), Polochov, Orechov, Butěnko, Dichanbek, Koroljov, Gajtamirov – Starčenko (C), Šestakov, Rymarev – Michajlis (A), Savickij, Grenc – Omirbekov, Muchametov, Muratov – Kajyržan, Rachmanov, Mangisbajev.
    Trenér: Galym Mambetalijev

    Slovensko: Hlavaj (Škorvánek) – Nemec, P. Koch, Kňažko, Ivan, Jánošík, Rosandić (A), Gajdoš – Hrivík (C), Pánik, Hudáček – Kudrna, Kelemen, Sukeľ (A) – Lantoši, Tamáši, Regenda – Okuliar, Lunter, Čacho – Chromiak.
    Trenér: Craig Ramsay

    Rozhodčí: Bloski (Kanada), Huerlimann (Švýcarsko) – Davis (USA), Wyonzek (Kanada)

    Diváci: 3670
    bahis siteleri