Plzeň – Karlsruher SC 3:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
3:0 (0:0)
Karlsruher SC
Pondělí 10.07.2023, 16:00 • Westendorf, Rakousko. • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné pondělní odpoledne!

    Viktoria Plzeň se přesunula do rakouského Westedorfu, kde se každoročně v červenci připravuje na novou sezónou, a ne jinak tomu je i letos. K našim jižním sousedům přijeli Plzeňané ve středu a dnes je již zde čeká druhé přátelské utkání, soupeřem jim bude účastník 2. Bundesligy Karlsruher SC.

    Pro západočeský celek to bude celkově již šesté utkání před nadcházejícím ročníkem. Nejprve v rámci akce Kopeme za fotbal Plzeň přejela Koloveč 14:2, poté porazila i tři druholigové soupeře. Nejprve Duklu Praha 2:0, poté si Viktoriáni s chutí zastříleli proti Táborsku (8:2) i Chrudimi (6:0). Naposledy se Viktoria utkala zde ve Westendorfu proti rovněž německého týmu – Hamburger SV. Divoké utkání nakonec skončilo remízou 3:3.

    Dámy a pánové, vítám vás u onlajnového přenosu, hezky se bavte!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Hranáč, Hejda, Jemelka, Sýkora, Květ, Kalvach, Bucha, Cadu, Chorý, Vydra.
    Náhradníci: Tvrdoň – Paluska, Sampson, Holík, Traoré, Mosquera, Šulc, Jirka, Vlkanova, Kliment, Durosinmi.
    Trenér: Miroslav Koubek.

    Karlsruher SC: Drewes – Jung, Gondorf, Wanitzek, Stindl, Heise, Schleusener, Nebel, Franke, Rossmann, Bormuth.
    Náhradníci: Eisele, Beifus, Rapp, Brosinski, Zivzivadze, Herold, Thiede, Kobald, Marino, Öztürk, Arase, Ersungur, Souchard, Seidel.
    Trenér: Christian Eichner.
     
    Vše se pomalu blíží svému startu, zápas by měl za pět minut začít. Přeji hezkou zábavu.
     
    Obě mužstva s malým zpožděním jíž nastupují na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavni rozhodčí dnes poprvé pískl do píšťalky, což znamená jediné – předposlední přípravný zápas plzeňské Viktorie může začít – pojďme na něj!
     
    2
    Hráči německého celku podnikli rychlý výpad směrem dopředu, balon letěl do vápna, kam si naběhl Rossmann, o něho se nicméně čistě postaral Lukáš Hejda.
     
    2
    Václav Jemelka poslal dlouhý balon na Tomáše Chorého, ten si ale v prvním souboji v utkání počínal nedovoleně, balon se tak vrací ke kopačkám hráčů Karlshurer.
     
    3
    Těm nicméně nevyšla rozehrávka u levé postranní čáry, brazilec Cadu tak hodí míč zpět do hry.
     
    4
    Plzeň získala po špatné rozehrávce balon a bleskově poslal míč dopředu. Matěj Vydra se přes bránícího hráče ovšem ke střele nedostal.
     
    6
    Plzni nevyšla rozehrávka na vlastní polovině hřiště, leč to samé se dá říci o přihrávce soupeře. Míč si tak mohou opět na chvilku užít hráči českého týmu.
     
    7
    Václav Jemelka schytal od Rossmanna tvrdý zákrok ve výskoku, plzeňský obránce poté nekontrolovaně padal na trávník, naštěstí se Jemelka rychle zvedl.
     
    8
    Plzeňané udělali dvě rychlé přihrávky, Hranáč ovšem centr poslal jen do připravených rukavic Drewese.
     
    9
    Faul na polovině hřiště, zatím si obě mužstva nedarují ani metr trávníku zadarmo.
     
    10
    Máme za sebou prvních deset minut zápasu, zatím stále čekáme na první střelu směrem na branku.
     
    11
    Jedlička v těžké pozici našel odkopem jen hráče Karlsruher, avšak díky skvělému napadání Viktoriáni bleskově získali míč zpět na své kopačky.
     
    12
    Cadu si čistým způsobem poradil proti Wanitzekovi, Plzeň bude poblíž rohového praporku vhazovat.
     
    13
    Z levé strany přišel na útočné polovině ostrý centr do pokutového území, na malém vápně si hledal prostor Tomáš Chorý, avšak míč nezasáhl.
     
    14
    Lukáš Kalvach si na hraně pokutového území našel odražený balon, středopolař plzeňské Viktorie zkusil rovnou vystřelit, avšak prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    15
    Roman Květ si pokoušel narazit s Chorým, to se mu sice povedlo, ale vystřelit už přes obránce nedokázal. Plzeň má momentálně mírný tlak a na útočnou polovinu soupeře léta jeden balon za druhým.
     
    16
    První těžký moment pro Martina Jedličku. Ten pouze vyrazil nepříjemnou ránu ze střední vzdálenosti, dobíhající Heise ovšem poté nedokázal dobře trefit balon a Jedlička těžký moment zvládl.
     
    17
    Plzeň se snažila konstruktivně rozehrát na pravou stranu, jenomže kulatý nesmysl nakonec doputoval až za lajnu, Němci tak budou vhazovat.
     
    19
    Plzeň dlouho držela balon, míč létal ze strany na stranu. Nakonec to vzal Cadu na sebe, který se z pravé strany odhodlal k centru, jeho pobídku ale nedokázal ideálně zavřít Matěj Vydra.
     
    20
    Na konci dvacáté minuty Plzeň skvělým presinkem zase získala balon, Roman Květ posléze poslal míč do vápna a výsledkem toho je první rohový kop v zápase.
     
    21
    Lukáš Kalvach našel v pokutovém území kopačku svého jmenovce Hejdy, ten ale balon nezasáhl dle svých představ. Drewes zasahovat nemusel.
     
    23
    Hlavní rozhodčí dává oběma mužstvům krátkou pauzu na občerstvení. I dnes panuje v rakouském Westendorfu opravdu velké horko.
     
    25
    Dvě minuty utekly jako voda a hlavní rozhodčí už opět dává pokyn ke hře – pokračujeme!
     
    26
    Neuvěřitelný zákrok brankáře Drewese. Cadu to na pravé straně udělal fantasticky, uvolnil se k centru, který našel na malém vápně přesně hlavu Tomáše Chorého, ten však ani nadvakrát nedokázal dostat míč do sítě.
     
    27
    Tomáš Chorý nedlouho poté znovu hlavní postavou na hřišti, tentokrát však ne stylem, jaký by si sám představoval. Vytáhlý plzeňský útočník ostře zajel do Rossmanna a tento šlapák hráč Karlsuher je těžko rozdýchává.
     
    28
    Vypadá to, že vše bude v pořádku, míč je po autovém vhazování už zpět ve hře.
     
    29
    Nadále se hraje velmi vyrovnané utkání, obě mužstva už měla jednu obrovskou šanci ke skórování, zatím však kralují oba brankáři.
     
    30
    Skvěle zapracoval u levé postranní čáry obránce Václav Jemelka, který proti dvojnásobné přesile zahrál tak šikovně, že jeho mužstvo bude vhazovat.
     
    31
    Do vápna přiletěl další balon, avšak Chorý tentokrát zakročit nedokázal. Trenéru Koubkovi se nelíbí, že hře chybí větší rychlost při zakládání útoku.
     
    32
    Plzeňané tentokrát nepříjemně doráželi až na brankáře Drewese, který posléze pod tlakem poslal míč jen za postranní čáru.
     
    33
    Cadu opět operoval na pravé straně, znovu se uvolnil k centru. Brazilský záložník tentokrát své spoluhráče vybízel přihrávkou po zemi, ale v pokutovém území nikdo míč nezasáhl.
     
    34
    Při dalším dlouhém balonu to měli Plzeňané složité, k míči měl o velký kus blíže gólman Drewes, který bleskově rozehrál na své spoluhráče.
     
    35
    Po delší době ojedinělá akce Karlsruher, ale centr Junga nebyl z kategorie nejpřesnějších.
     
    36
    Tentokrát to však udělal Jung chytře, obhodil si Václava Jemelku, který ho musel za cenu nedovoleného zákroku zastavit. Zajímavá standardka pro německý celek.
     
    37
    Heise to z ostrého úhlu zkusil rovnou na bránu, jeho rána ale nebyla přesná, míč skončil nad břevnem, brankář Jedlička tak mohl zůstat v klidu.
     
    38
    Na druhé straně našel Jan Sýkora přízemním centrem Matěje Vydru, jehož rána byla nicméně sražená na rohový kop.
     
    39
    Ten si vzal na paškál Lukáš Kalvach, odražený balon si zpracoval na hranici vápna Roman Květ a proti jeho ráně se musel brankář Drewes hodně natahovat.
     
    41
    Lukáš Kalvach posílal za záda obránců zajímavý lob přes beky, ti si nakonec však svou obrannou povinnost splnili a Plzeň zakončit nedokázala.
     
    42
    V závěru prvního poločasu se Plzeň znovu snaží zaútočit. Proti Hamburgeru se jí povedlo v samotném závěru dát gól, nyní se pokouší o něco podobného.
     
    43
    Viktoria ovšem nesmí ani zapomenout na zadní vrátka. Cadu tentokrát u postranní čáry propadl, za což mu trenér Koubek hodně vyčetl, Václav Jemelka ale následně vše napravil a míč odkopl.
     
    44
    Německý celek se znovu dostal z levé strany k centru, tentokrát vše končí rohovým kopem.
     
    45
    Nebel centroval na zadní tyč, tam míč ale nikdo nezasáhl.
     
    45
    V prvním poločase se budou nastavovat dvě minuty, to vše díky přestávce v půlce prvního poločasu.
     
    45+1
    V nastaveném čase bude mít Karlsruher ještě jednu možnost, k dispozici dostali standardku.
     
    45+1
    Viktoriáni ale vše s grácií ubránili, vypadá to, že první poločas branku nenabídne.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který skončil bez branek. Jako první v zápase zahrozili hráči Karlsruher, avšak dorážejícího Heiseho vychytal Jeclička. Poté měl tisíciprocentní šanci Tomáš Chorý, jeho hlavička z malého vápna ale v brance také neskončila. Poslední možnost měl Roman Květ, jenž pálil z hranice vápna, Drewes svůj tým nicméně podržel. Nyní se dá očekávat proměna sestav, nechme se tedy překvapit, co nabídne druhý poločas. Buďte u něho s námi.
     
    Obě mužstva jsou znova na trávníku, druhý poločas začne za malý okamžik.
     
    V kádru Viktorie vidíme komplet novou jedenáctku. Co se týče německého týmu, tam to vypadá, že se zatím střídat nebude.
     
    Tak nakonec dvě změny i v sestavě Karlsruher SC.
     
    Sestava Viktorie pro druhý poločas by měla vypadat takto:

    Tvrdoň – Paluska, Sampson, Holík, Traoré, Mosquera, Šulc, Jirka, Vlkanova, Kliment, Durosinmi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Karlsruher SC:
    ze hřiště odchází Franke, přichází Kobald,
    ze hřiště odchází Heise, přichází Herold,
    ze hřiště odchází Rossmann, přichází Zivzivadze,
    ze hřiště odchází Bormuth, přichází Beifus.
     
    47
    Hráči Viktorie na úvod druhé půle budou kopat rohový kop.
     
    47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jsme svědky první branky v dnešním zápase. Adam Vlkanova našel od rohového praporku hlavu IBRAHIMA TRAORÉHO, který se střelou pod břevno nemýlil.
    47. Ibrahim TRAORÉ - 1:0
     
    48
    Viktoria znovu při chuti. Z dalšího rohového kopu již nicméně nezapršelo.
     
    49
    I hráči Karlsruher se snažili o zakončení. V pokutovém území si našel centr střídající Zivzivadze, na brankové čáře ale vše vyřešil brankář Marián Tvrdoň.
     
    50
    I ve druhém poločase se hraje ve velkém tempu.
     
    53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria potvrzuje dobrý vstup do druhé půle a přidává druhou branku. ERIK JIRKA se dostal za záda obránců se ostrou přízemní ranou prostřelil brankáře Karlsruher.
    53. Erik JIRKA - 2:0
     
    55
    A hráči plzeňského týmu stále nemají dost a snaží se útočit. Ostrý centr z pravé strany ovšem nikdo nyní nezasáhl.
     
    56
    Jhon Mosquera přímo před zraky reportérky O2TV Sport Denisy Doležalové hodil míč zpět do hry. Centr nakonec přišel z pravé strany, Jan Kliment se položil do přihrávky Vlkanovy, brankář německého týmu ale nyní skvěle zasáhl.
     
    57
    Následoval rohový kop, který už zužitkovat Plzeňané nedokázali. Brankář Drewes bude rozehrávat od své branky.
     
    59
    Hráči německého týmu se nyní vůbec nemohou dostat k brance Tvrdoně, Plzeň skvěle brání střed hřiště.
     
    60
    Hodina hry je minulostí, Plzeň po skvělém úvodu ve druhé půli vede nad celkem z druhé bundesligy již o dvě branky.
     
    61
    Střídání v týmu Karlsruher SC:
    ze hřiště odchází Jung, přichází Souchard,
    ze hřiště odchází Gondorf, přichází Ersungur,
    ze hřiště odchází Nebel, přichází Öztürk,
    ze hřiště odchází Wanitzek, přichází Arase,
    ze hřiště odchází Stindl, přichází Brosinski,
    ze hřiště odchází Schleusener, přichází Marino.
     
    61
    Karlsruher provedl další změny v sestavě, bohužel vám nyní nedokáži říci, o jaké hráče šlo.
     
    63
    Miroslav Koubek se rozčiloval, že se v akci Karlsruher jednalo o ofsajd, avšak pomezní rozhodčí nemával. Plzeň přesto přečkala i následný rohový kop bez úhony.
     
    65
    Karlsruher dostal nedlouho poté k dispozici další pokus od rohového praporku, avšak i tentokrát mohl zůstat Marián Tvrdoň v relativním klidu, přímá střela na něj opět nepřišla.
     
    67
    Erik Jirka doběhl na pravé straně relativně ztracený balon, jenomže k centru už se slovenský reprezentant záhy nedostal.
     
    68
    Hlavní rozhodčí opět dává možnost oběma týmům se občerstvit.
     
    70
    Už se opět hraje a před námi je ještě dvacet minut hry, doufejme, že se ještě dočkáme zajímavých momentů.
     
    72
    Rafiu Durosinmi se ocitl na hraně pokutového území na trávníku, dle rozhodčího ale dovoleným způsobem, i když se do Plzeňanům vůbec nelíbí.
     
    73
    Libor Holík se dostal k odraženému balon, jeho rána šla nicméně vedle brány.
     
    74
    Marián Tvrdoň musel předvést něco ze svého ujmu. Ránu ze střední vzdálenosti nicméně ukryl v bezpečí do svých rukavic.
     
    76
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria si jde za vítězstvím! Erik Jirka dobře na pravé straně znovu naběhl do pokutového území, jeho následný pas trefil Jan Kliment, brankáře Drewes jeho pokus nicméně dokázal vyrazit. Na prudkou dorážku JHONA MOSQUERY avšak již neměl nárok.
    76. Jhon MOSQUERA - 3:0
     
    78
    Hráči Karlsruher se snaží uklidnit hru, leč Plzeňané nadále hrají ve vysokém tempu, druhý poločas se hraje čistě v jejich režii.
     
    79
    Tentokrát to měl Erik Jirka opravdu složité, přesto si nedovolil vypustit souboj a hrál naplno.
     
    80
    Hráči Karlsruher se přece jen pokouší vstřelit alespoň čestnou branku, do žádné větší střelecké pozice je nicméně Plzeňané nepouští.
     
    81
    Naopak při rychlém kontru byl faulován Rafiu Durosinmi.
     
    82
    Ibrahim Traoré inkasoval ostrou ránu míčem z bezprostřední blízkosti, vypadá to, že nejnovější posila Viktorie je pouze otřesená.
     
    83
    Opravdu to nebylo nic vážného a hra je již opět v plném proudu.
     
    84
    Holíkovi nevyšlo zpracování míče dle svých představ, balon se tak ocitl na kopačkách hráčů Karlsruher, kteří se snaží na útočné polovině něco vymyslet.
     
    86
    Viktoria bude moci vstřelit další branku. Erik Jirka znovu rozkmital své rychlé nohy a nakonec byl zastaven jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    87
    Adam Vlkanova centroval na zadní tyč, vše nakonec končí rohovým kopem.
     
    87
    Avšak ani z toho žádné nebezpečí pro Drewese nepřišlo.
     
    88
    Utkání se pomalu prakticky jen dohrává, přesto na hráčích Plzně je vidět snaha vstřelit další branku. To hráči německého celku jakoby už na vše rezignovali.
     
    90
    Normální hrací doba došla ke svému závěru, dá se předpokládat, že stejně jak v prvním poločase hlavní rozhodčí ještě dvě minuty přidá.
     
    90+1
    Plzeň drží balon na útočné polovině, míč létá ze strany na stranu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Viktoria Plzeň ve druhém poločase vstřelila Karlsruher tři branky a zaslouženě dnes vítězí. Hned zkraje druhé půle se prosadil hlavou Ibrahim Traoré, na kterého nedlouho poté navázal Erik Jirka. Definitivní podobu výsledku dal v závěru z dorážky Jhon Mosquera. Viktorii čeká na rakouském soustředění ještě jednou utkání, v pátek od 17 hodin změří síly s dánskou Kodaní.
     
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:0. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:0.
     
    To je ode mě pro dnešek vše. S přáním hezkého zbytku pondělního odpoledne se s vámi z rakouského Westendorfu loučím. Děkuji za pozornost, mějte se fajn. (17:56:40)

    Jakub Štěrba

    Branky: 47. Traoré, 53. Jirka, 76. Mosquera


    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:0. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:0.
    FC Viktoria Plzeň: 1. poločas: Jedlička – Hranáč, Hejda (C), Jemelka, Sýkora, Květ, Kalvach, Bucha, Cadu, Chorý, Vydra.
    2. poločas: Tvrdoň – Holík, Sampson, Paluska, Mosquera – Šulc, Vlkanova, Traoré – Jirka, Durosinmi, Kliment.

    Trenér: Miroslav Koubek.

    Karlsruher SC: Drewes – Jung (61. Souchard), Gondorf (C) (61. Ersungur), Wanitzek (61. Arase), Stindl (61. Brosinski), Heise (46. Herold), Schleusener (61. Marino), Nebel (61. Öztürk), Franke (46. Kobald), Rossmann (46. Zivzivadze), Bormuth (46. Beifus).
    Náhradníci: Eisele, Beifus, Rapp, Brosinski, Zivzivadze, Herold, Thiede, Kobald, Marino, Öztürk, Arase, Ersungur, Souchard, Seidel.

    Trenér: Christian Eichner.
    bahis siteleri