Španělsko – Česko 7:0 (kon.)
konec
Španělsko
7:0 (4:0)
Česko
Pondělí 24.07.2023, 20:30 • Den Dreef Stadium, Leuven • Mistrovství Evropy U19 - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
    90+2. Zuzana KOŽURIKOVÁ - 7:0
     
    90+2
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je krutá tečka za šampionátem pro ZUZANU KOŽURIKOVOU. Za obranu se dostala Lucía Moralová. Ta chtěla vybíhající českou brankářku lobovat. Kožuriková to přečetla, ale míč ji následně spadl na záda a po odrazu doputoval až do brány. K zoufalé Kožurikové okamžitě přispěchaly její spoluhráčky, které se ji snaží povzbudit.
    78. Lucía MORALOVÁ - 6:0
     
    78
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Místo toho další gól v české síti! Po rohovém kopu přišla hlavička, kterou Kožuriková vyškrábla. Následovala dorážka, která také ještě trefila českou brankářku, ovšem LUCÍA MORALOVÁ už z malého vápna našla prostor mezi nohama Kožurikové. Ta má, chudák, už v očích slzy. Dnes dostala několik nešťastných gólů, ale zrovna tenhle bych ji nevyčítal. Ve druhém poločase si navíc připsala řadu kvalitních zákroků – 6:0.
    73. Érika GONZÁLEZOVÁ - 5:0
     
    73
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Teď už je to 5:0! ÉRIKA GONZÁLEZOVÁ se dostala k míči na hranici šestnáctky. Do její přízemní střely vstoupila Klára Bláhová, která balón tečovala a Kožuriková se natahovala k pravé tyči marně.
    38. Carla CAMACHOVÁ - 4:0
     
    38
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý gól Španělek! Lucía Corralesová prošla z levé strany do pokutového území. Její přízemní střelu pravačkou brankářka Kožuriková neudržela, míč vyrazila jen před sebe a CARLA CAMACHOVÁ ve skluzu poslala balón pod jejím tělem do sítě. Česká gólmanka se drží za hlavu, ví, že to mohla vyřešit lépe – 4:0.
    17. FIAMMA - 3:0
     
    17
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělky vedou 3:0! Lucía Corralesová si připisuje druhou asistenci, když odcentrovala z levé strany. Našla nabíhající FIAMMU, která přesnou hlavičkou k levé tyči nedala Kožurikové šanci.
    13. Laia MARTRETOVÁ - 2:0
     
    13
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A je to o dva góly! Lucía Corralesová předvedla hezký průnik na levém křídle. Poté nahrála pod sebe LAIE MARTRETOVÉ, která po zemí mířila téměř do středu brány. Balón však prošel pod tělem padající brankářky Kožurikové – 2:0.
    4. Carla CAMACHOVÁ - 1:0
     
    4
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Stalo se přesně to, co Češky vůbec nepotřebovaly! Španělky rychle otevírají skóre. Laia Martretová si z pravé strany navedla míč do středu hřiště. Následně vysouvala Olayu Rodríguezovou. Ta šla do souboje s vybíhající českou brankářkou Zuzanou Kožurikovou, od níž se balón odrazil ke CARLE CAMACHOVÉ a útočnice Realu Madrid zakončovala do prázdné brány. Kožuriková se drží po střetu s Rodriguezovou za koleno, gól však platí.

    Martin Augustin

    Branky: 4. Camachová, 13. Martretová, 17. Fiamma, 38. Camachová, 73. Gonzálezová, 78. Moralová, 90+2. Kožuriková (vla.)

    Karty:   32. Tenkrátová (CZE)


    Střely na branku: 17:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:8.
    Španělsko: Fontová – Martretová, Fernándezová, Llorisová (C) (46. Villafañe), Medinaová – Bartelová (46. Pujolsová), Rivasová, Rodríguezová – Fiamma (61. Gonzálezová), Camachová (61. Moralová), Corralesová (61. Carbonellová).
    Náhradníci: Fuenteová – Villafañeová, Zubietaová, Amezagaová, Moralová, Gonzálezová, Pujolsová, Ortegaová, Carbonellová.

    Trenér: Sonia Bermúdezová

    Česko: Kožuriková – Trčková, Bláhová, Bárková, Polášková – Obadalová (46. Hlaváčová), Goretkiová (46. Freislerová), Tenkrátová (82. Svobodová) – Ducháčková (C), Černá (79. Švíbková), Hlouchová (65. Kochanová).
    Náhradníci: Jílková – Pražienková, Kochanová, Hlaváčová, Švíbková, Svobodová, Freislerová, Mrázková.

    Trenér: Jan Navrátil

    Rozhodčí: Bolićová (CRO) – Gomesová (POR), Trasciattiová (ITA)