Vietnam – Nizozemsko 0:7 (kon.) | Portugalsko – USA 0:0 (kon.) | Čína – Anglie 1:6 (kon.)
Haiti – Dánsko 0:2 (kon.)
konec
Haiti
0:2 (0:1)
Dánsko
Úterý 01.08.2023, 13:00 • Perth Rectangular Stadium, Perth • Mistrovství světa - ženy • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné úterní odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa žen, u zápasu skupiny D mezi Haiti a Dánskem.
     
    Haiti

    Haiti ještě může pomýšlet na postup, ovšem dnes musí bezpodmínečně zvítězit a zároveň doufat ve vítězství Anglie nad Čínou. Svěřenkyně trenéra Delépina sehrály na turnaji dva vyrovnané zápasy, z nějž ale nevytěžily ani bod, s Anglií i Čínou prohrály shodně 0:1. Na světový šampionát se Haiti kvalifikovalo skrze baráž, v rámci semifinále porazilo jasně 4:0 Senegal a ve finále překvapilo Chile výsledkem 2:1. Zřejmě nepřekvapí, že na šampionátu z před čtyř let Haiti nestartovalo.
     
    Dánsko

    Dánské fotbalistky mají situaci ve svých rukách. V případě vítězství mají postup jistý a mohla by jim stačit i remíza v případě, že Angličanky potvrdí roli favoritek a porazí Číňanky. V úvodním utkání světového šampionátu zvládly důležitý zápas s Čínou, když zvítězily 1:0, s Angličankami pro změnu 0:1 prohrály. Dánsko se na mistrovství světa kvalifikovalo suverénním způsobem, ovládlo svou skupinu s náskokem propastných třinácti bodů na druhou Bosnu a Hercegovinu. Podobně jako Haiti, tak ani Dánky se na turnaji v roce 2019 nekvalifikovaly.
     
    Úvodní sestavy:

    Haiti: Théusová – Petit-Frèreová, T. Josephová, K. Louisová, Surprisová – B. Louisová, Jeudyová, Pierre-Louisová, Mondésirová (C) – Dumornayová, Éloissaintová.
    Náhradníci: Ambroiseová, Larcová – Borgellaová, Étienneová, Ganthierová, E. Josephová, D. Josephová, Mathurinová, Morylová, Pierre-Jérômeová, S. Josephová.
    Trenér: Nicolas Delépine

    Dánsko: Christensenová – Thomsenová, Seveckeová, S. Sörensenová, Vejeová – Holmgaardová – Madsenová, Kühlová – N. Sörensenová, Harderová (C), Vangsgaardová.
    Náhradníci: Larsenová, Östergaardová – Bruunová, Gejlová, Gevitzová, Hasbová, Pedersenová, Snerleová, Svavaová, Thögersenová, Nielsenová, Thrigeová.
    Trenér: Lars Söndergaard

    Rozhodčí: Oh (KOR) – Park (KOR), Bozono (JAP).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalistky Haiti pro poslední skupinové utkání oblékly dresy barvy modré. Hráčky Dánska na sebe navlékly dresy bílé.
     
    3
    Evropanky okamžitě zahrozily. Do pokutového území dostala střílený centr Amalie Vangsgaardová, Chelsea Surprisová těsně před ní odpálila balón na roh.
     
    4
    Ohromně důležitý první gól střílí krátce po startu zápasu favorizované Dánsko! Centru z rohu se Haiti ubránilo, ale následně Möller Kühlová obloučkem vrátila míč do vápna k nohám Vangsgaardové, jejíž pokus ještě Théusová vyrazila, ale proti dorážce SIMONE BOYE SÖRENSENOVÉ z voleje již byla bezmocná!
     
    5
    Tak pozor! Jihokorejská rozhodčí Oh ještě celou situaci řeší s VARem kvůli možnému ofsajdu.
     
    6
    Gól neplatí! Videorozhodčí zjistil, že skórující Boye Sörensenová byla v době zakončení spoluhráčky Vangsgaardové v těsném ofsajdu. Velká smůla pro Dánsko.
    6. Gól Boye Sörensenové neplatil pro ofsajd
     
    7
    Svěřenkyně trenéra Söndergaarda pokračují v tlaku. Zleva centrovala do vnitra pokutového území Pernille Harderová, nebezpečí zažehnala dlouhým odkopem Tabita Josephová.
     
    8
    Velmi dobře si na malém prostoru počínala Melchie Dumornayová, když s míčem na kopačkách skvěle zapracovala tělem a nechala s zfaulovat Amalií Vangsgaardovou.
     
    9
    Při individuální akci se Sherly Jeudyová proháčkovala až do pokutového území, nicméně přesně v ten moment si míč zamotala mezi nohy, čehož využila Katrine Vejeová.
     
    10
    Pro nepovedený centr Katrine Vejeové stáčející se do brány vystartovala Kerly Théusová a bez problémů hrací předmět sebrala do rukavic.
     
    11
    Centr od pravé lajny do vápna měl oči, jenže Batcheba Louisová si nenačasovala výskok vůbec dobře, k zemi spadla dříve, než k ní míč doputoval.
     
    12
    Po pravé čáře nastartovala motory Nérilia Mondésirová, kličkou do středu se až nečekaně jednoduše zbavila Möller Kühlové, stříleným centrem ovšem našla pouze kopačky Rikke Seveckeové.
     
    13
    Vysokým centrem na hranici malého pokutového území se prezentovala Karen Holmgaardová, Amalie Vangsgaardová nedokázala přetlačit Betinu Petit-Frèreovou.
     
    14
    Dlouhé autové vhazování vhodila Kathrine Möller Kühlová, Rikke Seveckeová prodlužovala balón přímo do rukavic brankářky.
     
    15
    Pod tlakem hrající Pernille Harderová zkoušela z první posunout míč středem na Amalii Vangsgaardovou, jenže přihrávka byla příliš krátká a zachytila ji Tabita Josephová.
     
    16
    Přestože měla dostatek času, tak se Nicolině Sörensenové vůbec nepovedl centr z pravé lajny, balón usměrnila vysoko nad břevno.
     
    17
    Haiti dává jasně najevo, že se také rozhodlo porvat o postup. Z pravého křídla centrovala Nérilia Mondésirová, vzdušnému prostoru kralovala Rikke Seveckeová.
     
    18
    Fotbalistky ze Severní Ameriky vyzkoušely štěstí pro změnu středem. Nérilia Mondésirová hledala průnikovým pasem Batchebu Louisovou, ta zareagovala příliš pozdě.
     
    19
    Přenesení doprava vyšlo na jedničku. Simone Boye Sörensenová zvládla zpracování a centrovala do vápna, zmatená Amalie Vangsgaardová vracela do země nikoho.
     
    20
    Prostor se otevřel před Rikke Madsenovou, jež v pravou chvíli posunula na spoluhráčku Karen Holmgaardovou, která nedokázala míč prostrčit přes dvě protihráčky k Janni Thomsenové.
     
    21
    Bude se kopat penalta! Na hranici velkého vápna dostala nahrávku Amalie Vangsgaardová, jejíž nahrávku zblokovala Dayana Pierre-Louisová rukou, rozhodčí Oh neváhala a odpískala penaltu.
    21. Vangsgaardová trefila ruku Pierre-Louisové, rozhodčí nařídila penaltu
     
    21
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Exekuci pokutového kopu si vzala na starosti PERNILLE HARDEROVÁ, jež si poradila s chladnou hlavou. Dánka nasměrovala balón po levé ruce, zatímco brankářka jako kdyby se do poslední chvíle nemohla rozhodnout, kam skočit, takže ve finále spadla na zem ve středu brány.
    21. Pernille HARDEROVÁ - 0:1
     
    23
    S rychlou odpovědí chtěla přispěchat Nérilia Mondésirová, avšak kapitánka Haiti se rozběhla příliš brzy, pomezní jí správně odmávala ofsajd.
     
    24
    Na navýšení náskoku si dělala zálusk Kathrine Möller Kühlová, ale zatím neuspěla, protože Simone Boye Sörensenová přetáhla centr na její osobu.
     
    25
    Hráčky v bílých dresech se rozhodly zklidnit kombinační akci, Rikke Seveckeová zapojila do hry brankářku Lene Christensenovou.
     
    26
    Dlouhé autové vhazování doputovalo až do pokutového území Dánska, nejvýše se vyšplhala bránící Simone Boye Sörensenová.
     
    27
    A další nebezpečí před bránou Dánska! Nérilia Mondésirová cíleně centrovala po zemi na přední tyčku, kde viděla Melchii Dumornayovou, jíž nevyšla střela patičkou, míc netrefila.
     
    28
    Na levou stranu velkého pokutového území dostala přihrávku Sherly Jeudyová. Ve velké příležitosti se zachovala zbrkle, vypálila přímo do rukavic brankářky.
     
    29
    Fotbalistky v modrých dresech nadále tlačí. Zpoza velkého pokutového území vypálila Batcheba Louisová do pravé nohy bránící sokyně.
     
    30
    Kerly Théusová neváhala z odkopu poslala balón na útočnou polovinu, kde Amalie Vangsgaardová neuspěla kličkou mezi dvě konkurentky.
     
    31
    V hlavičkovém souboji byla Melchie Dumornayová pozdě u Amalie Vangsgaardové, kterou navíc ostře atakovala,. Naštěstí to vypadá, že dánská útočnice bude v pořádku.
     
    32
    Dánky na okamžik hrají v deseti. Přesto zaútočily, Pernille Harderová si ale neporadila se zpracováním nákopu k pravé lajně.
     
    33
    Na druhý gól v zápase měla políčeno Pernille Harderová. Neuspěla, protože její střelu blokem zpomalila Tabita Josephová a Kerly Théusová tak zakročila bez problémů.
     
    34
    Rikke Madsenová dala spoluhráčce jasně najevo, že přihrávku očekávala o poznání dříve, Karen Holmgaardová na ni poslala nahrávku do ofsajdu.
     
    35
    Vysokou rychlost vyvinula po levé lajně Sherly Jeudyová, avšak nebylo jí to nic platné, protože Batcheba Louisová jí přihrála za paty.
     
    36
    Pohybem za obranu si řekla Sherly Jeudyová a dostala ho, ovšem Rikke Seveckeová s protihráčkou výborně odcouvala a hlavou zamezila hrozícímu nebezpečí.
     
    37
    Po levé lajně nabrala vysokou rychlost Melchie Dumornayová . Sběhla k ní Simone Boye Sörensenová a poradila si se soupeřkou pouze za cenu faulu.
     
    38
    Centr z volného přímého kopu směřoval na hranici velkého pokutového území, odkud Batcheba Louisová hlavičkovala výrazně vedle levé tyče.
     
    39
    Lene Christensenová hledala svým dlouhým nákopem Amalii Vangsgaardovou, útočnice prodloužila kulatý nesmysl do země nikoho.
     
    40
    A další nákop na Amalii Vangsgaardovou, která vyskočila vysoko do vzduchu, ale ani tak na balón nedosáhla.
     
    41
    Chelsea Surprisová měla pocit, že pro Haiti vybojovala autové vhazování, ale pomezní byla jiného názoru, aut přisoudila Dánkám.
     
    42
    Hodně vidět je v dosavadním průběhu kapitánka Haiti Nérilia Mondésirová, jež byla pořádně rozhořčená, když jí rozhodčí odpískala faul.
     
    43
    Karen Holmgaardová zabojovala a míč ještě stihla, ale kopla do něj takovým způsobem, že nakonec přeci jen doputoval za postranní čáru.
     
    44
    Krásné jesličky nasadila konkurentce Pernille Harderová, ovšem ztratila rychlost, nechala se předběhnout jinou protihráčkou Josephovou a o míč tak přišla.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu pět minut.
     
    45+1
    Dánsko se radovalo ze druhého vstřeleného gólu jen pár minut. Po centru zprava sice Pernille Harderová parádně zakončila z voleje pod břevna, sama však moc dobře tušila, že dala branku z ofsajdu.
    45+1. Harderová skórovala z ofsajdu
     
    45+2
    Na druhé polovině hřiště získalo Haiti rohový kop. Sherly Jeudyová centrovala na přední tyčku, kde kralovala Nicoline Sörensenová.
     
    45+3
    Dánské hráčky v protiútoku postupovaly dvě na dvě. Pernille Harderová si ale s Amalií Vangsgaardovou vůbec nerozuměly a těžkou nahrávku zblokovala Josephová.
     
    45+4
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Kathrine Möller Kühlová chtěla přenést hru doprava na Nicoline Sörensenovou, její rychlostní schopnosti ovšem přecenila.
     
    45+5
    V závěu úvodního dějství kopalo Haiti ještě jednu standardku. Centr směřoval na hranici velkého vápna, Rikke Seveckeová bez problémů přetlačila Sherly Jeudyovou.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Haiti a Dánskem přinesl jediný regulérní gól, o nějž se postaraly favorizované Evropanky. Jako první síť rozvlnila už ve 4. minutě Simone Boye Sörensenová, ale její gól nemohl platit pro těsný ofsajd. O čtvrt hodiny později hrála ve vlastním vápně rukou Pierre-Louisová a nařízený pokutový kop s velkým přehledem proměnila kapitánka týmu Pernille Harderová. Stejná hráčka rozvlnila síť ještě v nastavení, leč její povedená rána z voleje pod břevno přišla z ofsajdu.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Na levou stranu velkého vápna dostala balón Amalie Vangsgaardová a vypálila po bleskovém zpracování, Kerly Théusová její střelu pokryla.
     
    49
    Na druhé polovině hřiště Sherly Jeudyová krásnou kličkou do středu vyřadila Rikke Seveckeovou, jenže pak si špatně porozuměla s Nérilií Mondésirovou a centr poslala mimo její dosah.
     
    50
    Melchie Dumornayová dostala dost času k centru. Balón nasměrovala až za pokutové území, Dánsko bude vhazovat.
     
    51
    Útočnice Amalie Vangsgaardová vystartovala za obrannou řadu. Už to vypadalo, že by mohla postupovat sama na bránu, cestu jí ale výborně zakřižovala Chelsea Surprisová a kulatý nesmysl odpálila do zámezí.
     
    52
    V momentu nahrávky Amalie Vangsgaardová věděla, že nemá šanci pas dostihnout, nechala balón doputovat k brankářce Théusové.
     
    53
    Pravou lajnou nabrala vysokou rychlost Pernille Harderová, leč viditelně nepočítala s atakem Tabity Josephové tělem, protože se nechala odstavit až nečekaně snadno.
     
    54
    Netrvalo dlouho a Dánsko znovu kontrolovalo hrací předmět na útočné polovině. Rikke Madsenová rukou prodloužila míč na Amalii Vangsgaardovou, která trefila brankářku, případný gól by neplatil.
     
    55
    Kerly Théusová obdržela malou domů, neváhala odkopávala z první na útočnou polovinu, Sherly Jeudyová nepřehlavičkovala Simone Boye Sörensenovou.
     
    56
    U pravého rohového praporku si našla prostor k centru Pernille Harderová, polovysoký míč odpálila mimo velké vápno Melchie Dumornayová.
     
    57
    Pod tlakem Betina Petit-Frèreová chtěl vybojovat standardku v podobě přímého kopu, nastřelila sice Holmgaardovou, ale míč se vrátil do ní, až poté opustil hrací plochu.
     
    58
    Dobrou práci odvedla na vlastní polovině Roseline Éloissaintová, tělem na jedničku pokryla míč a nechala se nedovoleně atakovat Rikke Seveckeovou.
     
    59
    Haiti vyvinulo velký tlak kolem pokutového území soupeřek, aby nakonec Batcheba Louisová dostala přihrávku, kterou Nérilia Mondésirová neměla šanci stihnout.
     
    60
    A další útok hráček v modrých dresech. Z hranice velkého vápna vypálila Sherly Jeudyová tvrdou střelu do Rikke Seveckeovu, jež se obratem sesunula k zemi, dostala pořádnou ránu a potřebuje ji rozdýchat.
     
    61
    Středem hřiště nabrala vysokou rychlost Melchie Dumornayová. Osobní strážkyně se zbavila, ale Simone Boye Sörensenová už byla nad její schopnosti.
     
    62
    U rohového praporku si udělala prostor k centru Batcheba Louisová. Balón neposlala úplně ideální, pro míč si vyběhla Lene Christensenová.
     
    63
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Rikke Madsenová, přichází Mille Gejlová.
     
    63
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Nicoline Sörensenová, přichází Signe Bruunová.
     
    64
    Nepovedený nákop za obranu Sherly Jeudyové měla pod kontrolou Lene Christensenová, gólmanka rozehrávala na krátkou vzdálenost na Seveckeovou.
     
    65
    Po levé straně se do vnitra pokutového území procpala Batcheba Louisová, centr levou nohou napálila do první bránící sokyně.
     
    66
    Hráčky v modrých dresech si jdou tvrdě za vyrovnáním. Zprava si navedla míč do vápna Melchie Dumornayová, početný dánský blok ale nepropálila.
     
    66
    Karen Holmgaardová u levé lajny ostrým faulem atakovala kapitánku soupeřek Nérilii Mondésirovou a je první hráčkou potrestanou žlutou kartou.
     
    67
    Střídání v týmu Haiti:
    ze hřiště odchází Dayana Pierre-Louisová, přichází Roselord Borgellaová.
     
    68
    Z pravého křídla letěl do vápna Dánska další míč, ale nedoletěl, a to zásluhou dobře postavené Rikke Seveckeové.
     
    69
    Kathrine Möller Kühlová přečetla úmysl soupeřky nahrávat středem, natáhla pravou nohu a hrací předmět získala pro sebe.
     
    70
    Nepovedený odkop Lene Christensenové šikovně prodloužila Karen Holmgaardová za sebe a se štěstím našla osamocenou Amalii Vangsgaardovou.
     
    71
    Nérilia Mondésirová si byla moc dobře vědoma, že pod tlakem už nemá moc šancí na úspěch, proto zkusila nafilmovat faul, ale rozhodčí Oh její úmysl prokoukla a nechala ve hře pokračovat.
     
    72
    Presující Pernille Harderová vyvinula velký tlak na Tabitu Josephovou, ta nakonec musela hrát a volila nákop k levé lajně na volnou Surprisovou.
     
    73
    Centr od pravé lajny Karen Holmgaardová zajímavě stáčela do brány, Kerly Théusová byla lehce zaskočení, avšak zvládla se znovu zkoncentrovat a balón udržela před brankovou čárou.
     
    74
    Melchie Dumornayová rozjela rychlý protiútok Haiti, nahrávala doleva Batchebě Louisové, jejíž centr Katrine Vejeová zblokovala do autu.
     
    75
    Velmi dobře si proti dvojici protihráček počínala Melchie Dumornayová, balón pokryla tělem a rozhozená Simone Boye Sörensenová ji zezadu zbytečně faulovala.
     
    76
    Kethna Louisová se drží za hlavu, protože měla jednu z největších šancí svého týmu. Po centru zleva hlavičkovala v mírném předklonu, nikterak ostré zakončení Lene Christensenová udržela v rukavicích.
     
    77
    Svěřenkyně trenéra Delépina pokračují v aktivním pojetí hry. Batcheba Louisová centrovala na Sherly Jeudyovou stojící v ofsajdu.
     
    78
    Stoperka Tabita Josephová dostala informaci, že na ni zezadu nebezpečně dotírá Amalie Vangsgaardová, proto volila nákop do zámezí.
     
    79
    Po pravé lajně nastartovala Karen Holmgaardová. V plné rychlosti odcentrovala, ovšem přímo do rukavic připravené brankářky.
     
    80
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Karen Holmgaardová, přichází Sanne Troelsgaard Nielsenová.
     
    80
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Kathrine Möller Kühlová, přichází Josefine Hasbová.
     
    81
    Po centru špatně došlápla Betina Petit-Frèreová a nevypadá to, že by mohla ve hře pokračovat, z trávníku kulhá za pomoci zdravotnice.
     
    82
    Haiti cítí, že má šanci ze zápasu vydolovat alespoň bod. Na levé křídlo dostala přihrávku Melchie Dumornayová, zblokovaný centr končí rohovým kopem.
     
    83
    S největší pravděpodobností je o vítězkách rozhodnuto! V brejku dostala Bruunová přihrávku do úniku, načež proti ní vystartovala brankářka, s níž se nepříjemně srazily. Akce pokračovala, do vápna přiletěl milimetrově přesný centr na PERNILLE HARDEROVOU a ta kolem Surprisové poslala míč do sítě k pravé tyči.
     
    84
    Rozhodčí Oh si jde ještě celou situaci překontrolovat na obrazovku, řešit se bude možný faul Bruunové na gólmanku.
     
    85
    Kontrola trvá poměrně dlouho. Jedná se o opravdu spornou situaci. Důležité je, kdo byl u míče jako první.
     
    86
    Jihokorejka Oh si vzala slovo a oznámila, že dánský druhý gól neplatí, nakonec byl nařízen faul střídající Signe Bruunové na vyběhnuvší Kerly Théusovou.
    86. Branka Harderové nebyla uznána pro faul Bruunové
     
    87
    Střídání v týmu Haiti:
    ze hřiště odchází Betina Petit-Frèreová, přichází Ruthny Mathurinová.
     
    88
    Obranná hlavička Rikke Seveckeovou pořádně zabolela, protože trefila míč nosem. Ze situace se rychle oklepala a je připravena bránit jednobrankový náskok.
     
    89
    Skvěle zabojovala Signe Bruunová, jež ve skluzu odvrátila odkop od brány Haiti, soupeřky budou rozehrávat autové vhazování.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jedenáct minut.
     
    90+1
    Dánsko kopalo rohový kop. Centr proletěl pokutovým územím, přičemž Signe Bruunové moc nechybělo, aby míč trkla do sítě.
     
    90+2
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Pernille Harderová, přichází Luna Gevitzová.
     
    90+3
    Razítko na dánské vítězství mohla dát Mille Gejlová, která postupovala sama na gólmanku, ovšem Kerly Théusová střelkyni skvěle zmenšila střelecký úhel a zakročila nohama.
    90+3. Gejlová ztroskotala na Théusové
     
    90+4
    Centr z rohového kopu nadělal Kerly Théusové nečekané starosti, míč pustila před sebe a měla velké štěstí, že spoluhráčka Tabita Josephová bleskově zareagovala a balón odkopla.
     
    90+5
    Po pravém křídle vystartovala Sanne Troelsgaard Nielsenová, doběhla až k rohovému praporku, odkud vyprodukovala nepřesný centr.
     
    90+6
    Skoro to vypadá, jako kdyby reprezentantkám Haiti došly síly. Fotbalistky v bílých dresech kombinují na útočné polovině a hlídají těsný náskok.
     
    90+7
    V blízkosti rohového praporku pošetřila cenné vteřiny Amalie Vangsgaardová a chtěla vybojovat i autové vhazování, to však pomezní nařídila pro Haiti.
     
    90+8
    Haiti rozjelo bleskový protiútok středem hřiště. Batcheba Louisová viděla Sherly Jeudyovou, přihrávku ale usměrnila za její paty.
     
    90+9
    Fotbalistky v modrých dresech pokračují na útočné polovině, veškeré zbytky sil vrhly do ofenzivy. Nérilia Mondésirová svým centrem našla jenom Josefine Hasbovou.
     
    90+10
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Smrtící dánský protiútok znamená druhý gól a definitivní stvrzení postupu do další fáze turnaje. Na pravou stranu velkého vápna dostala od Gejlové míč SANNE TROELSGAARD NIELSENOVÁ, která využila špatného postavení brankářky, gól vstřelila přízemní ránou na zadní tyč.
    90+10. Sanne TROELSGAARD NIELSENOVÁ - 0:2
     
    90+12
    Konec zápasu.
     
    Fotbalistky Dánska potvrdily roli velkých favoritek, reprezentaci Haiti zdolaly 2:0 a ziskem tří bodů si zajistily postup do osmifinále.

    Důležitý první gól vstřelily Evropanky ve 21. minutě, kdy po ruce Pierre-Louisové proměnila nařízený pokutový kop Pernille Harderová. Reprezentace Haiti nicméně nesložila zbraně a vytvořila si pár zajímavých náznaků, ale ani v jednom případě akci nedotáhla až do kýženého gólu. Dánky se radovaly z pojistky v 83. minutě, avšak trefa Harderové neplatila po zásahu VAR pro faul Bruunové, nicméně favoritky nemusely smutnit, protože nadále udržovaly vedení a pojistka přeci jen přišla, v desáté nastavené minutě se křižnou střelou z pravé strany šestnáctky prosadila střídající Sanne Troelsgaard Nielsenová.

    Svěřenkyně trenéra Söndergaarda postupují do osmifinále se ziskem šesti bodů z druhého místa skupiny D za suverénní Anglií. Haiti končí bez bodu poslední čtvrté.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 4:11. (15:40:46)

    Milan Huppert

    Branky: 21. Harderová (pen.), 90+10. Nielsenová

    Karty:   66. Holmgaardová (DEN)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 4:11.
    Haiti: Théusová – Petit-Frèreová (87. Mathurinová), T. Josephová, K. Louisová, Surprisová – B. Louisová, Jeudyová, Pierre-Louisová (67. Borgellaová), Mondésirová (C) – Dumornayová, Éloissaintová.
    Náhradníci: Ambroiseová, Larcová – Étienneová, Ganthierová, E. Josephová, D. Josephová, Morylová, Pierre-Jérômeová, S. Josephová.

    Trenér: Nicolas Delépine

    Dánsko: Christensenová – Thomsenová, Seveckeová, S. Sörensenová, Vejeová – Holmgaardová (80. Nielsenová) – Madsenová (63. Gejlová), Kühlová (80. Hasbová) – N. Sörensenová (63. Bruunová), Harderová (C) (90+2. Gevitzová), Vangsgaardová.
    Náhradníci: Larsenová, Östergaardová – Pedersenová, Snerleová, Svavaová, Thögersenová, Thrigeová.

    Trenér: Lars Söndergaard

    Rozhodčí: Oh (KOR) – Park (KOR), Bozono (JAP)

    Diváci: 17 897
    bahis siteleri