Zlín – Olomouc 1:4 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 5:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 4:0 (kon.)
Č. Budějovice – Sparta 3:5 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 7:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 1:2 (po pr.)
K. Vary – Mladá Boleslav 3:4 (kon.) | Pardubice – Přerov 5:4 (po pr.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
HC Sparta Praha
Sobota 09.09.2023, 12:00 • Budvar aréna, České Budějovice • DHL Extraliga juniorů • 6 • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké sobotní poledne! Dnes společně budeme sledovat utkání mezi domácím Motorem a pražskou Spartou.
     
    Banes Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté zatím prožívají podařený návrat do juniorské extraligy. Po roční odmlce se vrátili porážkou Plzně na domácím ledě s jasným výsledkem 5:0. V tabulce "Západ" jsou Jihočeši na lichotivém třetím místě se ziskem 10 bodů v 5 zápasech. Na první Liberec pak mají deficit pouhých dvou bodů. Motoru se podařilo vstřelit celkem 20 branek a jak napovídá také postavení v tabulce, patří v tomto ohledu k nejproduktivnějším týmům. Nejproduktivnějším hráčem je Matyáš Humeník se ziskem 7 bodů (4+3).
     
    HC Sparta Praha

    Hokejisté z hlavního města nebudou se vstupem do sezony vůbec spokojeni. Po pěti odehraných zápasech jim náleží předposlední pozice v tabulce, kde se Pražané krčí se ziskem 4 bodů. Sparta inkasovala 17 branek, což je po Litvínovu (22) nejvíce ve skupině. Bodově je nejlepším hráčem Sparty Jakub Tůma, který na konto stihl připsat 7 bodů (2+5). Sparťané by se v případě výhry na jihu Čech mohli v tabulce dotáhnout na soupeře, kteří se jinak mohou poměrně vzdálit.
     
    Úvodní sestavy:

    Banes Motor České Budějovice: Mařík (Maleček) – Buzek, Placek, Vachun, Březina, Willmann, Gřegořek – Šimon, Pospíchal, Humeník – Pitel, Petrásek, Kotous – M. Kříž, Aulický, Sochor – Mojsejev, Kusak, Hoch.
    Trenér: Skuhrovec

    HC Sparta Praha: Kalista (Vedral) – J. Tůma, T. Bartoň, Culek, J. Červenka, Samson, David, Mack – S. Pavlák, Krupička, Fábry – Daníček, Odehnal, Hrabík – Novák, Bareš, Vitouch – Holeček, Žmola, Hamršmíd.
    Trenér: Netík

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Jindra, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:32
    Sparta se po vhazování ve svém pásmu přesunula rychle do útočné třetiny, kde dobrou střelou od modré prověřila pozornost domácího gólmana. Ten však kryje bez větších problémů.
     
    03:54
    Hostující celek se stále zatím drží na kotouči a snaží se něco vymyslet směrem dopředu. Aktuálně ho má na holi Oliver Samson ve středním pásmu a hledá, kudy by mohl proniknout do útoku.
     
    04:54
    Nikita Mojsejev nyní nestihl dojet kotouč, který se tak doklouzal jen na zakázané uvolnění, hra se tak přemístí před domácího strážce svatyně.
     
    06:23
    Sparta právě vstřelila branku! Máme tu branku, která končí v domácí svatyni! Jakub Tůma si zkušeně podržel kotouč za soupeřovou brankou, objel jí a následně poslal přesnou přihrávku na hůl JAKUBA ŽMOLY, který nastavil hůl, jak bylo potřeba a raduje se z první trefy! Asistence: Jakub Tůma.
    06:23 Jakub ŽMOLA - 0:1
     
    06:59
    Motor se snažil zareagovat a rychle se přemístil na opačnou stranu ledové plochy. Rychlým pokusem z hole domácího forvarda sice branku ohrozil, puk ovšem končí přesně na výstroij připraveného Kalisty.
     
    07:45
    Tadeáš Mack byl pod tlakem na útočné modré čáře, a tak jen napálil v rychlosti kotouč hlouběji do pásma. Účel to splnilo, Sparta se drží na puku.
     
    07:54
    Na opačné straně jsme viděli dobrý pokus Filipa Petráska! Ten si najel zhruba do prostoru mezi oba kruhy a pokusil se zamířit do levého horního růžku z gólmanova pohledu. Nakonec jen těsně netrefil!
     
    08:23
    A o malou chvíli později přišel podobný pokus ze stejného místa, Kalista tentokrát ale může zůstat v klidu. Tato střela šla o něco výrazněji mimo.
     
    08:56
    Jeden z domácích zablokoval v útočném pásmu Sparty přihrávku, dojel s pukem za půlicí čáru a poslal jej za soupeřovu branku, aby tak mohla jeho formace vystřídat.
     
    09:23
    Matyáš Humeník byl sice v ostrém střeleckém úhlu, přesto zkusil své štěstí a jeho pokus nebyl vůbec špatný. Kalista musel padnout na zem, aby jej vytěsnil. Pak se ještě o dorážku pokusil Vojtěch Aulický, ani on si ale na zatím stoprocentního gólmana Sparty nepřišel.
     
    10:11
    Tomáš Holeček se snažil něco vytěžit z horší souhry v obraně v domácím týmu. Už to vypadalo, že se dostane do zakončení před brankou, nakonec mu však zřejmě sjel z hole.
     
    10:56
    Marek Daníček si najel za útočnou modrou čáru a na nic nečekal. Rovnou vypálil do horních pater Maříkovy branky. Domácí brankář si ale včas povyjel a střelu dokázal vyrazit.
     
    11:34
    Matyáš Humeník se dostal do zajímavé akce! Zkoušel před brankou v přečíslení tři na dva poslat přihrávku na najíždějícího spoluhráče, puk k němu ale nakonec jen těsně nepropasoval. Poté už míří na opačnou stranu ledové plochy Sparta.
     
    12:43
    Ta v útoku ale nevydržela dlouho a nyní už má kotouč ve své moci opět domácí Motor. Uvidíme, co s ním vymyslí.
     
    13:12
    Nikita Mojsejev to nyní udělal šikovně! Při přechodu do pásma si vyměnil kotouč se spoluhráčem, který ho následně uvolnil do jízdy samotného na brankáře, byť byl velmi blízko také hostující bek. Mojsejev z bekhendu nakonec Kalistu nepřehodil, byl však faulován.
     
    14:59
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Oliver Samson – 2 min., sekání.
     
    15:14
    České Budějovice právě vstřelily branku! Máme tu první branku Motoru, který srovnává na 1:1! V přesilové hře dostal kotouč před brankoviště Richard Pitel. Puk se pak doklouzal přímo na hokejku MARCELA KŘÍŽE, který pohotově zavěsil do odkryté části klece! Asistence: Richard Pitel.
    15:14 Marcel KŘÍŽ - 1:1
     
    16:01
    František David si sjel od modré čáry až zhruba někam mezi oba kruhy. Tam se k němu již pomalu snášela přihrávku z pozice za brankou. Davidův pokus ale stihl zblokovat jeden z bránících hráčů ve žlutém dresu.
     
    17:13
    Marek Daníček si zkoušel obhodti jednoho z beků, čímž by se dostal do samotnatného úniku. Na obránce si ale nepřišel a o puk navíc přišel.
     
    18:23
    V posledních okamžicích je sice na kotouči více pražská Sparta, Motor ji ale nepouští do žádných větších příležitostí. Mezitím se nám blíží konec první třetiny.
     
    18:43
    Michal Kusak jel po pravém křídle z gólmanova pohledu. Následně zkusil z bekhendu nahodit kotouč před branku, tam bohužel pro něj ale nikdo z jeho spoluhráčů k zakončení připravený nebyl.
     
    19:23
    Marek Daníček si počkal na přihrávku před branku a zkusil své štěstí z první. Proti jeho pokusu se ale Mařík přemístil a kotouč ho následně trefil. K dorážce se už Daníček nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nabídlo poměrně svižný hokej z obou stran. Sparta se trefila jako první, když se po pěkné akci prosadil Jakub Žmola. Motor se pak snažil zareagovat a srovnat, což se mu povedlo v přesilové hře, když odkrytou část klece trefil Marcel Kříž.
     
    Sparta už je připravena na střídačce, čekáme ještě na domácí tým, který také přijde každým okamžikem a budeme moci jíž na prostřední dějství dnešního zápasu!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Po vhazování se dostala do pásma jako první Sparta. Kotouč vybojovala v rohu ledové plochy a ke střeleckému pokusu od modré čáry se dostal Jakub Červenka. Jeho pokus ale trefil jen klubko hráčů před brankou a odrazil se do středního pásma.
     
    21:12
    Štěpán Hoch nebyl vůbec daleko od toho, aby dostal Motor poprvé do vedení! Nabral velmi dobrou rychlost a ujel soupeřovým obráncům. Ocitl se sám před brankářem, Kalistu si položil na led a následně ho zkoušel přehodit z blafáku. Puk ale zřejmě nezvedl dostatečně vysoko. Sparta si poradila i s následnými dorážkami.
     
    21:33
    Sparta právě vstřelila branku! A naopak vidíme branku v domácí brance! Jan Hamršmíd udržel kotouč u mantinelu a v jízdě ho poslal přesně na najíždějícího MARKA DANÍČKA, který z první trefil přesně. Mařík toho příliš dělat nemohl. Asistence: Jan Hamršmíd.
    21:33 Marek DANÍČEK - 1:2
     
    22:54
    Marcel Kříž před sparťanskou brankou dvakrát dorážel kotouč, který k němu dostal spoluhráč zpoza svatyně. Kříž ale ve velké blízkosti proti Kalistovi neuspěl, gólman už drží puk pod svou rukavicí a bude se vhazovat.
     
    23:32
    Hostující tým se dostal do rychlého protiútoku, který ale končí jen přesným zákrokem Maříka, který si poradil a uschoval puk pod výstroj. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    23:42
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Mařík M. – 2 min., podrážení, odpyká Humeník M..
     
    24:11
    Domácí tým zatím v přesilové hře soupeře nepřipustil žádné komplikace, sparťani doknce vyhnal zpět do středního pásma.
     
    25:32
    Albert Bareš si nenápadně hledal prostor pro střelu před brankou. Spoluhráč ho viděl a následně mu také adresoval přihrávku, která byla na poslední chvíli domácím bekem zblokována.
     
    25:42
    Domácí jsou v plném počtu, Humeník je zpět na ledové ploše.
     
    26:45
    Sparťané jsou o něco aktivnější i po uplynutí přesilové hry. Lukáš Novák nyní zkoušel dorážet skákající kotouč na brankovišti, nicméně jej netrefil podle představ. Matyáš Mařík si dokázal poradit a uchránil svůj tým od inkasování.
     
    27:43
    Jan Krupička dostal přihrávku na vrcholek levého kruhu z gólmanova pohledu. Odtud se do střely opřel z první, jeho pokus nakonec zaduněl jen o zadní mantinel, na kterém skončil. Tlak Pražanů ale pokračuje.
     
    28:54
    V uplynulých minutách se obrázek hry příliš nemění, sparťané nyní hrají velmi dobrou pasáž utkání, kdy jsou aktivní a obstřelují Maříkovu branku, odkud to jde. Oproti tomu domácí pětka již potřebuje vystřídat.
     
    29:32
    Po delší době se hra stěhuje mimo obranné pásmo Motoru. Matyáš Humeník mohl ujet do přečíslení dva na jednoho, jeden ze spoluhráčů byl ale vytlačen za útočnou modrou čáru dříve, než ji přejel jeho spoluhráč, píská se tedy ofsajd.
     
    30:11
    Máme za sebou polovinu dnešního zápasu. Při té příležitosti velmi zajímavě pálil Daniel Kotouš, který dostal přihrávku do tandemu. Z první trefil ale jen výstroj připraveného Kalisty.
     
    30:54
    Útočný tlak si nyní vytvořili také domácí hráči, kteří donutili sparťani vyhodit na zakázané uvolnění, hra se vrací zpět před Kalistovu branku.
     
    31:54
    Motor se držel v útoku, ale nakonec nenašel cestu, kudy by sparťanskou branku ohrozil. Nakonec se ke střele dostal z protiútoku Fabry, ani jeho pokus v síti ale nekončí.
     
    33:23
    Bartoň hledal prostoru, kudy by procpal kotouč do branky, nakonec jej však nenašel. Mařík ucpal prostor u své levé tyče nejlépe, jak mohl.
     
    34:36
    Adam Sochor málem ujel posledním sparťanskému obránci, ten ho ale nakonec stihl natažením hokejky včas zabrzdit a navíc mu sebral kotouč. Do útoku tak opět míří hostující celek.
     
    35:54
    Zatím jsme žádnou další branku ani výraznější šanci neviděli. Motor se snaží o srovnání skóre před odchodem do kabin, Kalistu ale zatím ne a ne překonat. Ten si momentálně připsal další dobrý zákrok z těsné blízkosti.
     
    37:28
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Marek Daníček – 2 min., podrážení.
     
    37:43
    Motoru se první usazení v pásmu nepovedlo. Sice nastala nepřehledná situtace před brankou, ale kotouče se zmocnila Sparta a puk vyhodila přes všechny čáry.
     
    39:22
    České Budějovice právě vstřelily branku! Druhá přesilovka, druhá branka! Skvělá úspěšnost domácího Motoru. ADAM SOCHOR dostal přihrávku na levý kruh z gólmanova pohledu, kde si kotouč zpracoval, střelu schoval za obránce, ale především ji namířil přesně do bližšího horního růžku! Krásná střela – 2:2. Asistence: Marcel Kříž, Petr Placek.
    39:22 Adam SOCHOR - 2:2
     
    39:49
    Sparta právě vstřelila branku! Máme tu velmi rychlou odpověď Sparty, pro českobudějovické hráče jistě velmi bolestivý zásah! Andrej Fábry dostal kotouč na najíždějícího spoluhráče, kterému se otevřela cesta před odkrytou část klece. Tím byl JAKUB ŽMOLA, který záhy z první rozradostnil svůj tým. Asistence: Andrej Fábry, Ondřej Hrabík.
    39:49 Jakub ŽMOLA - 2:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství je taktéž za námi, nabídlo ve svém závěru velmi zajímavou podívanou! Tomu předcházela především velmi dobrá pasáž Sparty, která si v polovině zápasu vytvořila velmi dobrou pasáž, kterou ale gólově nezúročila. V závěrečné minutě jsme pak viděli góly na obou stranách a s připočítáním přesné trefy Pražanů z úvodních momentů druhé třetiny z toho máme stále těsný náskok hostů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:56
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Hoch Š. – 2 min., podrážení.
     
    41:12
    Oba týmy se na začátku třetí třetiny podívali do útočných pásem, ani jeden z brankářů nebyl překonán. Mařík nyní zapisuje přesný zákrok a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    42:54
    Jan Krupička dostal nabito na levý kruh z brankářova pohledu, ale jeho následný pokus nepatřil mezi nejpřesnější, kotouč cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    43:02
    Marek Daníček dostal přihrávku na modrou čáru, kde si našel střelecký prostor a zkusil své štěstí. Prostřelil clonící hráče před brankou, puk nakonec vyplaval a Mařík ho levým betonem dokázal vyrazit včas.
     
    44:12
    Další dobrý pokus Jana Krupičky, který nyní se střelou mezi oběma kruhy počkal a následně zamířil do horních pater branky. Puk těsně minul brankovou konstrukci.
     
    45:25
    Tomáš Březina se ocitl ve střelecké pozici na opačné straně ledové plochy. Březina měl sice zablokovanou hůl, přesto se pokusil Kalistovu svatyni ohrozit. Březina nakonec poslal kotouč z první mimo pravou tyč z gólmanova pohledu.
     
    46:41
    Sparta právě vstřelila branku! Pražané nyní dost možná udělali velmi výrazný krok k výhře, byť času samozřejmě zbývá ještě dost. Marek Daníček vrátil kotouč spoluhráči před branku. TOMÁŠ HOLEČEK pak zblízka trefuje a rozradostňuje své spoluhráče – 2:4. Asistence: Marek Daníček.
    46:41 Tomáš HOLEČEK - 2:4
     
    47:12
    Motor se snažil najít rychlou odpověď, která by ho znovu vrátila do hry, směrem dopředu to už ale z domácího pohledu není ono. Dlouho jsme neviděli výraznější střeleckou šanci Jihočechů.
     
    48:11
    Tomáš Holeček měl na holi kotouč a neměl ho komu přihrát. Zkusil své štěstí a z nápřahu trefil jen připraveného Maříka.
     
    48:54
    Sparťané jsou v těchto momentech na ledě aktivnějším celkem a hledají cestu k páté brance v domácí síti. Motor se ale nedává zadarmo a obětavě se brání.
     
    50:16
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Březina T. – 2 min., vysoká hůl.
     
    51:43
    Marcel Kříž nyní mohl v oslabení ohrozit branku hostů, ale kotouč mu utekl příliš daleko a tím se mu vzdálila i možnost samostatného úniku. U puku byl rychleji Kalista, který celou situaci vyřešil.
     
    52:16
    Tomáš Březina je zpět na ledové ploše, rovnou se zapojuje ze střídačky do hry.
     
    53:43
    Andrej Fábry je v dnešním utkání poměrně aktivní! Nyní si najel v rychlosti před branku a z forhendu zkoušel trefit pod víko. Jeho pokus nakonec jen těsně přeletěl horní tyč, přesto se Mařík stačil jen ohlédnout.
     
    54:34
    Motor se snaží ještě s blížícím se koncem utkání zvrátit stav dnešního zápasu, akutálně se bude vhazovat po levé ruce Kalisty.
     
    55:23
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Hamršmíd – 2 min., držení.
     
    55:41
    České Budějovice právě vstřelily branku! Domácí se opět přibližují na rozdíl jediného gólu a dnes proměňují již třetí přesilovou hru, parádní bilance! Aulický vystřelil na bránu a jeho pokus Kalista vyrazil před sebe, z dorážky pak kotouč do branky doklepl ŠTĚPÁN HOCH – 3:4. Asistence: Vojtěch Aulický.
    55:41 Štěpán HOCH - 3:4
     
    56:37
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Ondřej Culek – 2 min., podrážení.
     
    57:34
    Českobudějovičtí zatím nenašli cestu ke střele, Sparta vyhazuje.
     
    58:11
    A další vyhození pražského celku! Čas v přesilové hře se Motoru pomalu krátí.
     
    58:34
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jakub Tůma – 2 min., sekání.
     
    58:34
    Oddechový čas pro tým Banes Motor České Budějovice.
     
    58:34
    Napínavé rozuzlení dnešního zápasu! Tůma míří na trestnou lavici a nás čeká další přesilová hra Motoru, tři dnešní již Jihčoeši proměnili!
     
    59:11
    Mařík míří na střídačku svého týmu! Motor to zkouší v šesti proti čtyřem!
     
    59:32
    Sparta právě vstřelila branku! Máme s největší pravděpodobností rozhodnuto! JAKUB ŽMOLA sebral kotouč domácím hráčům po zákroku brankáře Kalisty a z obranného pásma ho pak naprosto přesně poslal do domácí odkryté branky! Žmola si tak z dnešního zápasu odnáší hattrick! Asistence: Michal Kalista.
    59:32 Jakub ŽMOLA - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je za námi. Sparta ve druhé a třetí třetině přidali vždy o jednu branku více než soupeř a po zásluze z dnešního duelu odchází jako vítěz. (14:11:08)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 16. M. Kříž (Pitel), 40. Sochor (M. Kříž, Placek), 56. Hoch (Aulický, Kusak) – 7. Žmola (J. Tůma), 22. Daníček (Hamršmíd, Bareš), 40. Žmola (Fábry, Hrabík), 47. Holeček (Daníček), 60. Žmola (Kalista)


    HC Motor České Budějovice: Mařík (Maleček) – Buzek, Placek, Vachun, Březina, Willmann, Gřegořek – Šimon, Pospíchal, Humeník – Pitel, Petrásek, Kotous – M. Kříž, Aulický, Sochor – Mojsejev, Kusak, Hoch.
    Trenér: Skuhrovec

    HC Sparta Praha: Kalista (Vedral) – J. Tůma, T. Bartoň, Culek, J. Červenka, Samson, David, Mack – S. Pavlák, Krupička, Fábry – Daníček, Odehnal, Hrabík – Novák, Bareš, Vitouch – Holeček, Žmola, Hamršmíd.
    Trenér: Netík

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Jindra, Malý