Tappara – Skellefteå 3:5 (kon.) | Pardubice – Ingolstadt cz 6:1 (kon.) | Ženeva – Rouen 9:1 (kon.)
Belfast Giants – Bolzano 4:0 (kon.) | Salzburg – Stavanger 5:2 (kon.)
konec
Tappara Tampere
3:5 (2:2, 0:3, 1:0)
Skellefteå AIK
Sobota 09.09.2023, 16:00 • Nokia Arena, Tampere • Hokejová Liga mistrů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:19:57)
     
    Máme dobojováno! Tappara se v průběhu třetí části zmohla jen na snížení z hokejky Nicholase Hallorana. Více už toho domácí hokejisté nestihli a prohráli se Skellefteou v poměru 3:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    A je zřejmě hotovo. Na trestnou lavici usedl útočník Anton Levtchi (TAP), který zatáhl za záchrannou brzdu, když zahákoval jednoho z protihráčů. Utkání se už pouze dohrává.
     
    58:18
    Domácí trenéři si vzali oddechový čas na poradu a sdělili své poslední pokyny svým svěřencům na závěr řádné hrací doby.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny a Tappara ztrácí na svého soupeře dvě branky. Nilsson je zpátky na ledové ploše a hosté hrají v pěti. Čas se pomalu, ale jistě krátí.
     
    57:36
    Domácí hokejisté jsou příliš netrpěliví a sudí píská postavení mimo hru. Camperova formace si bude muset ještě na svou šanci v útočné zóně počkat.
     
    57:00
    Nicholas Halloran znovu při chuti. Domácímu útočníkovi střela tolik nesedla a zřejmě skončila zablokovaná. Hra je přerušena a bude se vhazovat.
    56:46 HALLORAN - 3:5
     
    56:46
    Tappara právě vstřelila branku! A domácí se dočkali! NICHOLAS HALLORAN se opřel do střely ze svého oblíbeného místa a prudkou ranou z první nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout. Asistence: Carter Camper, Kasper Kulonummi.
     
    56:05
    A pozor, domácí trenéři už na nic nečekají a posílají na ledovou plochu šestého hráče. Tappara tedy hraje přesilovou hru šest na čtyři a má velký tlak.
     
    55:59
    A máme tu další nedovolený zákrok a znovu ze strany hostí. Mezi časoměřiče si tentokrát jede odpočinout útočník Oskar Nilsson (SKE) za držení.
     
    55:38
    Velká hrubka domácího Levtchiho. Pär Lindholm ujel do samostatného úniku, ale tváří v tvář svým blafákem neuspěl. Škoda pro hosty.
     
    54:44
    Simon Robertsson zaměstnal Heljanka, který raději podržel kotouč ve své lapačce. Hra je na malou chvíli přerušena a bude se vhazovat v útočné zóně hostí.
     
    54:20
    Skelleftea se v dalším průběhu svého oslabení brání velmi úspěšně. Hosté vyhodili kotouč přes všechny čáry a v klidu mohou poslat na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    53:56
    A znovu Halloran! Domácí se prezentovali rychlou souhrou v útočném pásmu a zmiňovaný útočník ještě dorážel na brankovišti. Neúspěšně.
     
    53:42
    Nicholas Halloran se s ničím nepáral a svou střelou z kruhu chtěl zaskočit hostujícího brankáře Rautia. Rána domácího útočníka zřejmě skončila zablokovaná.
     
    53:33
    Zdá se, že sudí budou opět vylučovat. Přesilovou hru si za malou chvíli zahrají domácí, jelikož Oscar Lindberg (SKE) sekl jednoho z protihráčů a dostává menší trest.
     
    53:15
    Radek Mužík našel od mantinelu v ideální pozici Granatha a druhý jmenovaný mohl střílet. V tísni však nedokázal zakončit přesně.
     
    52:25
    Puhakka se dostal k puku v rohu útočného pásma, ale hosté o pár vteřin později byli nakonec úspěšnější. Na druhé straně uklidnil celou situaci Heljanko.
     
    51:39
    Axel Sandin-Pellika si už sjížděl do dobré střelecké pozice, ale jeden z domácích hráčů včas vystoupil a vyvezl kotouč do středního pásma. Hraje se dál.
     
    50:45
    Carter Camper napadal hostující rozehrávku, nicméně Skelleftea se přeci jen dostala do útočné zóny. Tam však mohl zůstat brankář Heljanko poměrně v klidu.
     
    49:54
    Kasper Kulonummi poslal kotouč podél branky svému spoluhráči, ale domácí hokejisté se nyní nedokáží na delší časový úsek usadit v útočném pásmu.
     
    49:19
    Petteri Puhakka našel ve středním pásmu hokejku jednoho ze svých spoluhráčů, nicméně domácí hráči už další povedený atak nerozjeli. Hra pokračuje dál.
     
    48:17
    Máme tu krátkou přestávku, po které budeme znovu pokračovat. Trenéři obou týmů využívají pauzu k tomu, aby sdělili další pokyny svým svěřencům.
     
    47:46
    Skelleftea nechce ponechat nic náhodě a nadále zkouší útočit. Domácí hokejisté jsou v obraně zatím pozorní, ale spíše potřebují vymyslet něco vepředu.
     
    46:35
    Zdálo se, že se jednalo o postavení mimo hru, nakonec však nikoliv. Anton Olsson pokračoval v útočné akci, kterou však nezakončil podle svých představ.
     
    45:45
    Luoto zavítal do útočné zóny podél levé strany kluziště, kde jej však odzbrojil jeden z hostujících obránců. Hra se nám nyní trochu přelévá ze strany na stranu.
     
    44:41
    Christian Heljanko musel být rázem v pohotovosti, nicméně domácí brankář celou situaci před svým pracovištěm ustál a kotouč letí do bezpečí.
     
    43:26
    Tappara má ideální možnost na snížení. Hosté totiž špatně střídali a půjdou za to pykat. Trest za příliš mnoho hráčů na ledové ploše jel odpykat Max Lindholm (SKE).
     
    43:14
    Otto Somppi nyní projel do útočného pásma a následná dělovka z pravého kruhu pro vhazování nebyla přesná. Skelleftea celou situaci ustála bez jakékoliv úhony.
     
    42:35
    Oskari Luoto si udělal útočný výlet do útočného pásma, kde se ale k pořádné střele nedostal a hra se zase rychle otáčí na druhou stranu kluziště.
     
    41:34
    Dzierkals předal kotouč svému spoluhráči, který se s pukem na hokejce daleko nedostal. Domácí obránci uklidnili situaci za svou brankou a pokračujeme dál.
     
    40:30
    Domácí hokejisté zavítali do útočného pásma, kde se však dlouho neohřáli a hosté uklidnili situaci za svou brankou. Oba celky posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45 hodin.
     
    To byla třetina! Hosté díky třem brankám odskočili do trháku a Tappara si do třetí části ponese třígólové manko. Prosadili se Simon Robertsson, Linus Lindström a zatím jako poslední Axel Sandin-Pellika.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    38:45 SANDIN-PELLIKA - 2:5
     
    38:45
    Skellefteå právě vstřelila branku! Brankář Heljanko kapituluje popáté a před Tapparou stojí velká výzva. Obránce AXEL SANDIN-PELLIKA se zorientoval ze všech hráčů nejrychleji a svou dorážkou nedal domácímu brankáři šanci zasáhnout. Asistence: Linus Lindström, Pär Lindholm.
     
    37:26
    Nicholas Halloran vybojoval kotouč se svými spoluhráči a domácí ještě pokračovali. Sudí posléze viděl postavení mimo hru a slyšíme hvizd z jeho úst.
     
    36:04
    A hosté mohli zaútočit na pátou branku v utkání. Simon Robertsson byl sám před soupeřovou brankou, ale svou střelou nemířil přesně.
     
    35:20
    Pozor, nakonec ne. Na lavici hanby zavítali domácí Philip Granath (TAP) a hostující Petter Granberg (SKE). Oba kohouti vyfasovali menší trest za hrubost.
     
    35:20
    Rozhodčí přerušili hru a posléze jsme byli svědky menší strkanice v prostoru útočné modré čáry domácího týmu. Vše se nakonec obejde bez vyloučení.
     
    34:42
    Čas rychle utíká dál a domácí Tappara podobně jako v průběhu první třetiny prohrává o dvě branky. Hosté jsou opatrní a situaci v obranném pásmu si nekomplikují.
    32:49 LINDSTRÖM - 2:4
     
    32:49
    Skellefteå právě vstřelila branku! Tohle byla velká paráda v podání hostující trojice! Obránce Forsfjäll předal kotouč Lindholmovi, který se nikterak neukvapil a posléze ještě vyšperkoval situaci přihrávkou na LINUSE LINDSTRÖMA a ten pohodlně uklidil kotouč do branky. Asistence: Pär Lindholm, Måns Forsfjäll.
     
    32:35
    Nicholas Baptiste nahodil kotouč do hloubi útočného pásma a sám se posléze vydal vystřídat. Hosté mají kotouč na svých hokejkách a míří dopředu.
     
    32:20
    Filip Sandberg se uvolnil za soupeřovou brankou a mohl kombinovat se svými spoluhráči. Hosté se ovšem raději rozhodli prostřídat své útočné formace.
     
    31:35
    Heljanko přerušil divokou pasáž hry a nepřipustil žádné větší komplikace. Domácí obránci odvedli svou práci a sudí v klidu přerušili hru. Za chvíli se bude vhazovat.
     
    30:52
    Vypadá to, že nyní jeden z domácích hráčů svou prudkou střelou orazítkoval tyčku! Arénou to jen zahučelo a pokračujeme za současného stavu.
     
    30:20
    Petteri Puhakka zasekl hru na útočné modré čáře a okamžitě hledal své spoluhráče u mantinelu. V osobním souboji byli přeci jen úspěšnější hosté ze Skelleftey.
     
    29:46
    Axel Sandin-Pellika nabral rychlost v obranném pásmu a zavezl kotouč až na druhou stranu kluziště. Tam ovšem byli připravení převážně domácí hokejisté.
     
    28:36
    Sudí budou vylučovat. Za sekání odjel na trestnou lavici Jonathan Pudas (SKE), za krosček pro změnu Anton Levtchi (TAP). Pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    28:15
    Pudas rozjel další útočnou akci podél pravé strany kluziště, ale domácí hokejisté se včas zorientovali a posléze poslali kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    27:50
    Domácí hráči nesložili zbraně a chtějí okamžitě vyrovnat. Hosté jsou ovšem velmi dobře připravení a posléze posílají kotouč na druhou stranu kluziště k Heljankovi.
    26:57 ROBERTSSON - 2:3
     
    26:57
    Skellefteå právě vstřelila branku! A hosté jdou znovu do vedení! Pär Lindholm poslal milimetrovou přihrávku před branku SIMONU ROBERTSSONOVI, který svou čepelí poslal kotouč do horní části branky. Asistence: Pär Lindholm, Linus Lindström.
     
    26:35
    Jonathan Pudas vyslal nenápadnou střelu od modré čáry a Heljanko měl zakrytý výhled. Domácí brankář si přesto poradil a hra může pokračovat dál.
     
    25:35
    Obránce Forsfjäll poslal puk zpátky do hloubi útočného pásma, ale hosté se k další nebezpečné střele nedostali. Hra je vzápětí přerušena a bude se vhazovat.
     
    24:28
    Linus Lindström hledal před brankou Lindholma, ale druhý jmenovaný nezakončil přesně. Tohle je vůbec první velká šance ve druhé třetině.
     
    24:06
    Pär Lindholm poslal kotouč svému spoluhráči na modrou čáru, ale ani teď se hosté nedokáží propracovat do nějaké pořádné kombinace v útočném pásmu.
     
    23:18
    Rickard Hugg našel svou dlouhou přihrávkou spoluhráče u mantinelu, ale hosté se zatím nedokáží na delší dobu usadit před brankářem Christianem Heljankem.
     
    22:29
    Hosté ze Skelleftey budou hrát klasickou početní výhodu. Na trestnou lavici usedl domácí Topi Rönni (TAP), který vyfasoval menší dvouminutový trest za podrážení.
     
    22:10
    Mattias Bäckman poslal kotouč svým spoluhráčům do středního pásma a domácí hráči znovu zavítali na druhou stranu kluziště. U mantinelu byli úspěšnější hosté.
     
    21:20
    Sandin-Pellika nepřesně rozehrál na své spoluhráče do středního pásma, ale o pár chvil později se hosté přeci jen dostali do neutrální zóny a mohou vystřídat.
     
    20:30
    Domácí hokejisté se ihned propracovali do útočného pásma a Savinainenova formace udělala před hostujícím brankářem pořádný rozruch. Skóre se ovšem nemění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:50 hodin.
     
    První třetina je minulostí a rozhodně jsme se nenudili. Hosté ze Skelleftey šli do dvoubrankového vedení zásluhou Martinse Dzierkalse a Rickarda Hugga, nicméně Tappara dvěma přesnými údery vyrovnala. Prosadil se Carter Camper a necelé dvě minuty před startem první přestávky tečující Otto Somppi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Poslední minuta první třetiny. Leskinen tentokrát v roli nahrávače našel svého spoluhráče na levém kruhu pro vhazování a střelu si pohlídal připravený Rautio.
     
    18:55
    Domácí hokejisté pokračují ve své klasické početní výhodě. Baptiste chtěl střílet z mezikruží, ale první clonící hráč odvedl dobrou práci a hraje se dál.
    18:19 SOMPPI - 2:2
     
    18:19
    Tappara právě vstřelila branku! Uběhly pouze čtyři vteřiny a máme vyrovnáno! Leskinen vyslal nahození od modré čáry a projektil domácího obránce usměrnil do soupeřovy sítě nikým nehlídaný OTTO SOMPPI. Asistence: Otto Leskinen.
     
    18:15
    Nicholas Baptiste si vynutil nedovolený zákrok a domácí Tappara bude hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát usedl Måns Forsfjäll (SKE) za držení.
     
    17:30
    Jeden z domácích hráčů se chtěl proháčkovat přes posledního hostujícího obránce, což se však nepodařilo. Hra pomalu spěje ke konci první třetiny.
     
    16:45
    Radek Mužík nahodil kotouč do hloubi útočného pásma, kde byli jako první hosté, kteří okamžitě obrátili hru na druhou stranu kluziště k brankáři Heljankovi.
     
    16:10
    Domácí hokejisté hrají v plném počtu a nutno říct, že Skelleftea sehrála velmi dobrou přesilovou hru. Chybělo tomu pouze to hlavní, vstřelená branka.
     
    15:46
    Tappara je i nadále pod obrovským tlakem. Rickard Hugg dorážel nadvakrát kotouč na brankovišti, ale Heljanko udržel betony na ledě.
     
    15:01
    Christian Heljanko musel znovu zasahovat, ale domácí brankář vše zvládl. Hosté jsou ve velkém tlaku v útočném pásmu a vůbec nepouští domácí čtveřici střídat.
     
    14:03
    Sudí budou vylučovat, konkrétně z řad domácího týmu. Útočník Veli-Matti Savinainen (TAP) dostal menší trest za hrubost a nyní už sedí na trestné lavici.
     
    13:53
    Carter Camper nahrával po vyhraném vhazování Savinainenovi, ale střela druhého jmenovaného nebyla přesná a skončila mimo brankou. Hra pokračuje dál.
     
    13:41
    Domácí Tappara se nadechla a v posledních minutách převzala iniciativu. Brankář Rautio musel být znovu ve střehu, když přikryl kotouč svou lapačkou.
     
    13:05
    Anton Levtchi na nic nečekal a okamžitě vypálil z dobré pozice v útočném pásmu! Domácí forvard se svým střeleckým pokusem neuspěl.
     
    12:15
    Philip Granath se vyhnul clonícímu hráči a posléze zkoušel najít své spoluhráče na hranici brankoviště. Tam byli připravení převážně hostující borci.
     
    11:43
    Veli-Matti Savinainen se ocitl úplně sám na soupeřově brankovišti a chybělo málo a mohlo být vyrovnáno. Finský útočník v rozhodující chvíli ztratil stabilitu.
    11:21 CAMPER - 1:2
     
    11:21
    Tappara právě vstřelila branku! A je sníženo! CARTER CAMPER v pozici falešného obránce vyslal jedovatou střelu z pravého kruhu pro vhazování a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Otto Leskinen, Nicholas Baptiste.
     
    10:09
    Pozor také na zadní vrátka! Pär Lindholm dojížděl nebezpečnou situaci v přečíslení hostí, ale brankář Heljanko zasáhl svou lapačkou.
     
    09:43
    A pozor, domácí Tappara má ideální příležitost na to, aby se vrátila zpátky do utkání. Na trestnou lavici totiž usedl hostující Petter Granberg (SKE) za faul loktem.
     
    09:22
    Rickard Hugg se obtočil s pukem u mantinelu a zkoušel překvapit Heljanka. Pokus hostujícího útočníka ovšem nebyl nikterak přesný a hra pokračuje dál.
     
    08:25
    Joni Tuulola pronikl do útočného pásma podél levé strany kluziště a zadovkou vybídl do zakončení Mužíka. Střela českého útočníka nebyla přesná.
     
    07:30
    Simon Robertsson se rozhlédl v obranném pásmu a posléze poslal kotouč podél mantinelu do bezpečí. Domácí hokejisté si sbírají puk a zakládají svou akci.
     
    06:39
    Filip Sandberg hledal vysokým obloukem svého spoluhráče před soupeřovou brankou, nicméně hráč s dresem top scorera nebyl úspěšný.
     
    05:54
    Tappara má oslabení za sebou, a to s jedním inkasovaným gólem. Hosté jsou i po skončení své početní výhody aktivní a chtějí přidat další vstřelený gól.
     
    05:01
    Přesilová hra hostí i nadále pokračuje. Skelleftea se dostala do útočného pásma, kde se však její hráči k nějaké pořádné střele nedostali a domácí se osvobodili.
    04:17 HUGG - 0:2
     
    04:17
    Skellefteå právě vstřelila branku! Hosté jsou zatím nekompromisní a vedou už o dvě branky. Pudasovu ránu tečoval na záda brankáře Heljanka RICKARD HUGG. Domácí Tappara bude muset přidat. Asistence: Jonathan Pudas, Axel Sandin-Pellika.
     
    03:24
    Heikki Liedes (TAP) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za držení hole a Skelleftea si za malou chvíli zahraje svou první klasickou početní výhodu v utkání.
     
    03:15
    Dzierkals znovu na ledové ploše a hosté zaútočili. V prostoru před brankářem Heljankem bylo zaparkováno několik hráčů včetně Robertssona, Heljanko zasáhl.
     
    02:35
    Pudas spěchal rychle zpátky do obranného pásma, ale domácí formace zapracovala a udržela se na kotouči. Hosté jsou zatím pozorní a nedovolují komplikace.
    01:48 DZIERKALS - 0:1
     
    01:48
    Skellefteå právě vstřelila branku! Rychlý nástup hostí a máme tu první branku utkání! MARTINS DZIERKALS se opřel do střely z mezikruží a lotyšský útočník prostřelil bezmocného Heljanka. Asistence: Oscar Lindberg, Oskar Nilsson.
     
    01:15
    Otto Leskinen hledal svou otočkou v útočném pásmu Liedese, který šťouchl do puku před brankou, ale Rautio byl pozorný a v klidu zasáhl.
     
    00:30
    Jonathan Pudas rozjel útočnou akci zpoza vlastního obranného pásma, ale domácí hokejisté rychle překlápí hru na druhý konec kluziště k brankáři Rautiovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Příjemný den u sledování hokejové Ligy mistrů. Dnes jsou na programu první zápasy čtvrtého kola v akci budou mimo jiné i týmy Tappary Tampere spolu se Skellefteou. Vzájemné střetnutí obou celků startuje v 16:00 hodin, buďte u toho s námi!
     
    Skelleftea předvedla raketový vstup do základní části, ale posléze přišel výsledkový útlum. Švédský velikán nejprve ztratil všechny body v utkání s Pardubicemi a posléze neuspěl v domácím prostředí ani s francouzským Rouenem. Hokejisté ze Švédska mají před sebou další těžkou výzvu, změří síly s úřadujícím šampionem hokejové Ligy mistrů, Tapparou Tampere.
     
    Tappara prožívá velmi vydařený ročník Ligy mistrů a zároveň úspěšně navazuje na předchozí sezonu. Svěřenci trenéra Rikarda Grönborga v prvních třech duelech nezaváhali, když zapsali tři výhry. Naposledy si finský celek poradil v domácím prostředí s Mannheimem. Urputnou bitvu musely rozseknout až samostatné nájezdy, které rozhodl svým gólem dosavadní top scorer Tappary Nicholas Baptiste.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 12. Camper (Leskinen, Baptiste), 19. Somppi (Leskinen), 57. Halloran (Camper, Kulonummi) – 2. Dzierkals (O. Lindberg, Nilsson), 5. Hugg (Pudas, Sandin-Pellika), 27. Robertsson (Lindholm, Lindström), 33. Lindström (Lindholm, Forsfjäll), 39. Sandin-Pellika (Lindström, Lindholm)


    Tappara Tampere: Heljanko (Randelin) – Vittasmäki, Kulonummi, Bäckman, Leskinen, Tuulola, O. Manninen, Ahlroth, Luoto – Savinainen, Somppi, Camper – Levtchi, Liedes, Baptiste – Puhakka, Keskinen, Halloran – Mužík, Rönni, Granath.
    Trenér: Rikard Grönborg

    Skellefteå AIK: Rautio (Palmgren Viksten) – M. Forsfjäll, Pudas, A. Lundberg, Sandin-Pellika, Nilsson, Granberg, Olsson, Bergström – Lindström, P. Lindholm, S. Robertsson – Hugg, Johnson, Sandberg – M. Lindholm, O. Lindberg, Dzierkals – Stenman, Z. Forsfjäll, Keilin.
    Trenér: Robert Ohlsson

    Rozhodčí: Kova, Vikman – Niittylä, Thomann

    Diváci: 4 408
    bahis siteleri