Alavés – Ath. Bilbao 0:2 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:2 (0:1)
Athletic Bilbao
Pátek 22.09.2023, 21:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:9. (23:10:06)
     
    Athletic Bilbao v páteční předehrávce 6. kola španělské LaLigy potvrdil roli favorita, na stadiónu Deportiva Alavés zvítězil 2:0.

    Hostující mužstvo vstřelilo po jednom gólu v každém z poločasů. Skóre střetnutí otevřel v 18. minutě Iñaki Williams, jenž těžil z perfektní průnikové přihrávky Sanceta a tváří v tvář brankáři si věděl rady. Vyrovnávací trefu mohl v 70. minutě obstarat Kike García, ovšem mezeru mezi nohama Simóna nenašel, načež o tři minuty později selhal v obrovské šanci Iñaki Williams, ten se tak druhého vstřeleného gólu nedočkal. Athletic nakonec přeci jen pojistku přidal, a sice v 76. minutě, kdy Williams v roli asistenta našel v půlkruhu za šestnáctkou Oihana Sanceta a středopolař uspěl dobře mířenou střelou o pravou tyč.

    Svěřenci trenéra Valverdeho si díky vítězství polepšili na třináct bodů a v tabulce figurují na třetím místě o skóre za Barcelonou. Alavés zůstává se šesti body na čtrnácté příčce.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    V posledních vteřinách utkání se ani jeden z týmů nikam nežene. Deportivo přeci jen ještě jednou zaútočilo, z levé strany šestnáctky pálil Abdelrahman Rebbáš příliš vysoko.
     
    90+6
    Příliš velké sousto si ukousl Iker Muniain, míč si hodil doprava a chtěl Jona Guridiho oběhnout z druhé strany, domácí hráč se obelstít nenechal.
     
    90+5
    Samuel Omorodion tentokráte v roli přihrávajícího, prostrkával balón na Abdelrahmana Rebbáše, proti němuž vyrazil Simón a míč získal.
     
    90+4
    Na polovině hřiště se z pod tlaku dostal Yeray Álvarez vysokou malou domů na Unaie Simóna, jemuž těžké zpracování nedělalo žádné potíže.
     
    90+3
    Pravou stranou se do pokutového území prohnal aktivní Xeber Alkain, který navíc parádně přihrál do středu na Samuela Omorodiona, tomu ovšem zakončení z voleje vůbec nevyšlo, útočník vlastně vůbec nevystřelil.
     
    90+2
    Ze všech sil se Xeber Alkain pod tlakem snažil udržet balón na hrací ploše, což se mu povedlo, ale jen za pomoci faulu proti Danielu Vivianovi.
     
    90+1
    Hosté postupovali do přečíslení tří proti dvěma. Asier Villalibre přihrál po pravé ruee na Ohiana Sanceta, jehož pas do běhu Iñaki Williams nestihl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní doby sedm minut.
     
    89
    Zdvojený Asier Villalibre přihrával z levé strany velkého vápna do středu, před Muniainem odkopával do bezpečné vzdálenosti od brány Abdelkabír Abqár.
     
    88
    S centrem od pravé lajny si věděl rady Daniel Vivian, nic nevymýšlel a levačkou odkopával z voleje až na útočnou polovinu.
     
    87
    Přetažený centr od praporku si našel Aleksandar Sedlar, jemuž paradoxně zavazel spoluhráč Samuel Omorodion, nepovedené zakončení hlavou proletělo nad břevnem.
     
    86
    Sražený vysoký míč Gorosabela doputoval za velké vápno k nohám Jona Guridiho, přízemní ránu Yeray Álvarez zblokoval na roh.
     
    85
    Pro centr z volného přímého kopu od levé lajny vystartoval Unai Simón a hrací předmět bez větších problémů sebral do rukavic.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Xeber Alkain.
     
    83
    Na polovině hřiště předvedl výborný obranný zákrok Oihan Sancet, poté i s notnou dávkou štěstí propasíroval pas k Ikeru Munianovi, jehož technický pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    82
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Iñigo Ruiz de Galarreta, přichází Dani García.

    Milan Huppert

    Branky: 18. I. Williams (Vesga), 76. Sancet (I. Williams)

    Karty:   45+1. K. García (DAL), 61. L. García (trenér) (DAL), 78. Abqár (DAL) – 29. Berenguer (ATB), 31. Berchiche (ATB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:9.
    Deportivo Alavés: Sivera – Gorosabel, Abqár, Sedlar, R. Duarte (C) (48. J. López) – Guevara, Benavídez (49. Guridi) – Sola (67. Rebbáš), Hagi (67. Omorodion), Rioja (84. Alkain) – K. García.
    Náhradníci: Owono – Karrikaburu, Maraš, R. Marín, Tenaglia, T. Mendes, Ropero.

    Trenér: Luis García

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos (C), Vivian, Paredes (71. Y. Álvarez), Berchiche (82. Lekue) – de Galarreta (82. D. García), Vesga – I. Williams, Sancet, Berenguer (64. Muniain) – Guruzeta (71. Villalibre).
    Náhradníci: Agirrezabala – Ares, I. García de Albéniz II, Raúl García, U. Gómez, A. Herrera, Prados.

    Trenér: Ernesto Valverde

    Rozhodčí: Muñiz – Barbero, Blanco

    Diváci: 19 421
    bahis siteleri