Leverkusen – Kolín nad Rýnem 3:0 (kon.) | Bayern – Freiburg 3:0 (kon.) | Frankfurt – Heidenheim 2:0 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
2:0 (1:0)
1.FC Heidenheim 1846
Neděle 08.10.2023, 19:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer. Vítám vás při sledování 7. kola německé Bundesligy, u zápasu mezi Frankfurtem a Heidenheimem.
     
    Eintracht Frankfurt

    Vstup Eintrachtu do sezóny lze považovat za solidní, když v šesti utkáních nasbíral sedm bodů, s nimiž figuruje na deváté příčce. Svěřenci trenéra Toppmollera hrají skvěle do defenzivy, ovšem pokulhává ofenziva, čtyři góly v šesti ligových zápasech, to není vůbec dobrá statistika. Kromě Bundesligy Frankfurt působí i na půdě Evropské konferenční ligy, kde má po dvou střetnutích tři body, po výhře 2:1 nad skotským Aberdeenem tento týden padl těsně 1:2 na stadionu řeckého PAOKu. Střelecké produktivitě mužstva vévodí Junior Dina Ebimbe s třemi trefami.
     
    1.FC Heidenheim 1846

    Cíl nováčka je jasný, udržet se v nejvyšší německé soutěži. A zatím si počíná nad očekávání dobře, se ziskem sedmi bodů se nachází na desáté pozici s náskokem tří bodů na sestupové pásmo. V posledních třech utkáních Schmidtova družina získala šest bodů, po výhře 4:2 nad Brémami prohrála 1:4 s Leverkusenem, minulý víkend zvítězila těsným výsledkem 1:0 nad Unionem Berlín. Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový Eren Dinkci.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Tuta, Koch, Pacho – Buta, Larsson, Schirí, Max – Marmúš, Chaibi – Ngankam.
    Náhradníci: Grahl – P. Aaronson, Hasebe, Hauge, Chandler, Knauff, Nkounkou, Smolčić, Ferri.
    Trenér: Dino Toppmöller

    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Siersleben, Föhrenbach – Dinkci, Maloney, Theuerkauf, Beste – Kleindienst, Pieringer.
    Náhradníci: Eicher – Beck, Dovedan, Keller, Pick, Sessa, Schimmer, Schöppner, Thomalla.
    Trenér: Frank Schmidt

    Rozhodčí: Schlager – Waschitzki, Blos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních černých desech. Fotbalisté Heidenheimu oblékli pro dnešní střetnutí dresy barvy červené.
     
    11
    První žlutou kartu střetnutí obdržel domácí Jessic Ngankam, ten byl pozdě v souboji s Traorém a nedovoleně ho dohrál na kotník.
     
    12
    Slibnou příležitost zazdil Jan-Niklas Beste, k němuž propadl střílený centr na levou stranu šestnáctky, křižná střela mu vůbec nevyšla.
     
    13
    Velmi dobře si pod tlakem počínal Robin Koch, kličkou do protipohybu vyřadil Erena Dinkciho, načež rozehrál na Chaibiho.
     
    14
    Rozruch v pokutovém území Frankfurtu vedoucím gólem soupeře neskončil, protože s dalekým odkopem přispěchal William Pacho.
     
    15
    Do nebezpečného prostoru se hnal Eren Dinkci, ovšem jeden na jednoho neuspěl, ze souboje vyšel jako vítěz Robin Koch.
     
    16
    Pohybem si řekl o míč za obranu Hugo Larsson, ale ten byl příliš dlouhý, soupeře za zády udržel dobře pozičně pracující Tim Siersleben.
     
    17
    Domácí kontrolují balón na vlastní polovině a nikam se přehnaně neženou. Nakonec Iljás Schirí nakopával do země nikoho.
     
    18
    Pod tlakem si Aurélio Buta poradil na jedničku, když obranný odkop po levé lajně ještě dokázal otřít o dotírajícího Dinkciho.
     
    19
    Správně Robin Koch očekával střílený centr do vnitra pokutového území, nataženou pravou nohou píchl míč mimo velké vápno.
     
    20
    K pravé lajně si blízko k pokutovému území naběhl Omar Haktab Traoré, vysoký nákop Robin Koch na jeho osobu nepustil.
     
    21
    Tim Kleindienst si chtěl ve středu narazit s Erenem Dinkcim, zpětnou nahrávku bez větších komplikací vystihl William Pacho.
     
    22
    Nedovolený zákrok na svou osobu získal Umar Marmúš, když natlačil tělo před konkurenta Lennarda Maloneyho, ten se provinil podražením.
     
    23
    Za zbytečné řeči dostal žlutou kartu Jan-Niklas Beste. Hodně zbytečnou, vždyť k faulu došlo na polovině hřiště.
     
    24
    Rohový kop Eintrachtu úspěchem neskončil. Fares Chaibi hledal vysokým míčem Umara Marmúše, toho na zádech podržel Tim Siersleben.
     
    25
    Individuálně si věřil na průnik Tim Kleindienst, ale příliš daleko se nedostal, stopku mu čistým zákrokem vystavil Aurélio Buta.
     
    26
    Philipp Max rozmýšlel, aby nakonec nahrával do středu, ale mimo dosah překvapeného Schirího. Hraje Heidenheim.
     
    27
    Na polovině hřiště dominoval Hugo Larsson, dlouhý nákop nepustil až na Tima Kleindiensta, navíc míč zvládl sklepnout pro Kocha.
     
    28
    Bude se kopat penalta! Buta vyslal parádní kolmici středem mezi dvěma protihráči na Umara Marmúše, jenž kopl balón po své pravé ruce a šikovně se nechal podrazit gólmanem Müllerem.
     
    29
    Situace se neobešla bez žluté karty, vysloužil si ji faulující Kevin Müller, jenž šel do souboje opravdu ostrým způsobem.
     
    30
    Ne, tak to se nepovedlo! Exekuci penalty si vzal na starosti Jessic Ngankam a provedl ji mizerně, když sice mířil do protipohybu brankáře, ale vysoko nad břevno.
     
    31
    Rázem nebezpečí na druhé straně. Centr do vápna si našel Marvin Pieringer, na dlouhou nohu zakončoval pravačkou nad horní tyčku.
     
    32
    Na levém křídle si udělal prostor k centru Philipp Max. Fares Chaibi promáchl naprázdno, Iljás Schirí zase na balón nedosáhl.
     
    33
    Tim Siersleben dlouho neotálel a volil dlouhý nákop naslepo, William Pacho si nedělal těžkou hlavu se zpracováním a z první hrál malou domů.
     
    34
    Iljás Schirí propadl ve středu hřiště a Heidenheim mohl trestat. Eren Dinkci rozvinul akce doleva na Kleindiensta, tomu vůbec nevyšel centr.
     
    35
    Kombinace Eintrachtu na útočné polovině, ale ta netrvala příliš dlouho, Chaibiho avizovanou nahrávku doprava Patrick Mainka vystihl bez větších problémů.
     
    36
    Po rychlém zpracování centroval z pravého křídla Omar Haktab Traoré, adresát Marvin Pieringer si proti Butovi počínal nedovoleně.
     
    37
    Philipp Max povedeným centrem od levé lajny našel hlavu Jessica Ngankama, který zaváhání z penalty neodčinil, slabou hlavičku Kevin Müller pokryl.
     
    38
    Kousek za pokutovým územím Frankfurtu si domácí fotbalisté hledali prostor ke střele. Neúspěšně, nakonec odkopával Tim Siersleben.
     
    39
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Bezbrankové skóre prolomil domácí favorit! Buta kličkovanou uvnitř vápna neuspěl, nicméně odražený míč si kousek za hranicí šestnáctky našel HUGO LARSSON, jehož utěšená rána zapadla k pravé tyči, Müllerovi výrazně ztížili situaci dva před ním stojící spoluhráči.
     
    41
    Psychická výhoda je teď samozřejmě na stranu domácího mužstva. Buta centroval do vápna, Jessic Ngankam se neprosadil přes dvojici stoperů.
     
    42
    Fares Chaibi se ve vzdušném souboji proti dvěma neprosadil, odražený balón si našel Jessic Ngankam a tvrdou střelou blízko středu brány pověřil Müllerovu pozornost.
     
    43
    Hosté po delší době drží balón na svých kopačkách, ale pouze na vlastní polovině, dále je soupeř zatím nepustil.
     
    44
    Příliš brzy vystartoval za obrannou linii soupeře Marvin Pieringer, po nahrávce na jeho osobu zvedl pomezní praporek na znamení ofsajdu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    S malou domů si Kevin Trapp poradil bez problémů, protože kolem sebe nikoho neměl, rozehrávku volil k pravé lajně na Williama Pacha.
     
    45+2
    Taktickým faulem se ještě na útočné polovině provinil zatím jediný střelec zápasu Hugo Larsson, zezadu lehce podrazil Maloneyho.
     
    45+3
    Obrovská šance Heidenheimu, avšak vzrušení bylo zbytečné. Eren Dinkci z levé strany šestnáctky posunul míč do středu na Tima Kleindiensta, jenž tváří v tvář na Trappa nevyzrál, po dohrání akce pomezní zvedl praporek, v ofsajdu se nechal chytit Dinkci.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Frankfurtem a Heidenheimem nabídl jediný gól, o který se postaral domácí favorit. Skóre střetnutí zatím udává situace z 39. minuty, kdy Hugo Larsson ránou zpoza velkého vápna vyslal gólovou střelu k pravé tyči. Náskok Eintrachtu mohl být klidně i vyšší, ale ještě za bezbrankového stavu neproměnil Ngankam penaltu, mířil vysoko nad horní tyč.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Marvin Pieringer, přichází Nikola Dovedan.
     
    46
    Brzkou žlutou kartu dostal ve druhé půli hostující kapitán Patrick Mainka, ten po levé lajně zastavil Umara Marmúše pouze za cenu tahání za dres.
     
    47
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Philipp Max, jenž z prvního doteku centroval do vnitra velkého vápna, kde kraloval Tim Siersleben.
     
    48
    Do pokutového území obdržel přihrávku Tim Kleindienst, ovšem neporadil si vůbec dobře, ve snaze o střelu pravačkou komicky promáchl naprázdno.
     
    49
    Domácí kopali rohový kop. Vysoký centr na si našel William Pacho, střelu na zadní tyč poslal těsně vedle brankové konstrukce.
     
    50
    Kombinační akce Eintrachtu úspěchem neskončila, protože Iljás Schirí si při těžkém zpracování pomohl pravou rukou.
     
    51
    Tim Kleindienst od levé lajny centroval přízemní na hranici penalty, Nikola Dovedan ani ve skluzu na balón nedosáhl.
     
    52
    Ani teď se Nikola Dovedan se směrem dopředu neprocpal až k zakončení, v souboji tělo na tělo neuspěl proti Robinu Kochovi.
     
    53
    Jan-Niklas Beste si chtěl narazit s Timem Kleindienstem, jemuž v úspěšném zpětném pasu zabránil Robin Koch za cenu faulu.
     
    54
    Skvěle zabojoval směrem dozadu Fares Chaibi, šel do skluzu proti Erenovi Dinkcimu, dobře myšlený centr zblokoval na roh.
     
    55
    centr od praporku si našel Tim Kleindienst, ovšem v záklonu střílel z těžké pozice o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    56
    Patrick Mainka vyzkoušel dlouhý nákop za obranu, jenže Tim Kleindienst s ním vůbec nepočítal, neměl šanci být u míče včas.
     
    57
    S těžkým zpracováním si Iljás Schirí neporadil, od jeho nohy se hrací předmět odrazil ke konkurentovi Timu Sierslebenovi.
     
    58
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Norman Theuerkauf, přichází Adrian Beck.
     
    59
    Přetažený centr zleva na zadní tyčku si našel Aurélio Buta, zakončení pravou placírkou z voleje trefil do clonícího Mainku.
     
    60
    Volnějším středem chtěl proběhnout až do pokutového území Iljás Schirí, Jan-Niklas Beste soka zastavil ukázkově provedeným skluzem.
     
    61
    Dlouhý nákop mířený za obranu si pohlídal bez větších problémů Robin Koch, hlavou hrací předmět prodloužil k brankáři.
     
    62
    Pro malou domů si Kevin Müller vyběhl až za velké pokutové území, po rychlém zpracování volil nahrávku na krátkou vzdálenost k Mainkovi.
     
    63
    Za velkým vápnem napřáhl k ráně Omar Haktab Traoré. Kevin Trapp na střelu velmi dobře viděl a rukou balón vytěsnil nad břevno.
     
    64
    Umar Marmúš využil podklouznutí Tima Sierslebena, nicméně až do pokutového území se neprobil, stopku mu skluzem vystavil Patrick Mainka.
     
    65
    Šikovně si Eren Dinkci obhodil zleva Philippa Maxe, jehož se potom chystal oběhnout z druhé strany. Neúspěšně, soupeř se provinil faulem oceněným žlutým kartónkem.
     
    66
    Přestože mohl nahrávat, tak si Hugo Larsson věřil individuálně. Příliš daleko se nedostal, Tim Siersleben jej odstavil tělem.
     
    67
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Jessic Ngankam, přichází Ansgar Knauff.
     
    67
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Umar Marmúš, přichází Nacho Ferri.
     
    68
    Mizernou zpětnou přihrávku vyprodukoval Philipp Max, nicméně hosté této situace využít nedokázali, Eren Dinkci neuspěl kličkou do dvou.
     
    69
    Na hranici velkého pokutového území si našel odražený balón Fares Chaibi a pálil z prvního doteku přímo do středu brány, Kevin Müller úspěšně boxoval do bezpečí.
     
    70
    Krásné akci chybělo jediné, gól! Buta parádně prodlužoval patou za sebe, Ansgar Knauff potom z pravé strany šestnáctky nahrával pod sebe Iljási Schirímu, dobře mířenou střelu k pravé tyčce Kevin Müller vyškrábl konečky prstů.
     
    71
    K centru od pravé lajny se dostal Hugo Larsson. Nebezpečí pro Müllerovu svatyni se nekonalo, ve vzdušném prostoru dominoval Tim Siersleben.
     
    72
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Toppmöllerova družina dělá další důležitý krok směrem k zisku tří bodů! Butovu přihrávku směřující na levou stranu velkého vápna Ferri parádně pustil za sebe na ANSGARA KNAUFFA, žolík po bleskovém zpracování pálil nechytatelně k bližší tyčce.
     
    74
    K rychlé odpovědi moc nechybělo. Jonas Föhrenbach se šťastně dostal k nadějnému zakončení z vnitra vápna, avšak napálil přímo Trappa.
     
    75
    Tim Kleindienst neměl komu přihrát, proto volil kličku proti dvěma soupeřům. Poměrně dost čitelnou, takže Robin Koch pro sebe získal balón bez větší práce.
     
    76
    Hugo Larsson vyzkoušel oblouček za obranu. Neúspěšný, Tim Siersleben výborně odcouval spolu s Ferrim a míč odehrál do zámezí.
     
    77
    Mohlo být definitivně rozhodnuto. Fares Chaibi obdržel perfektní přihrávku za obranu, ovšem tváří v tvář Kevinu Müllerovi neuspěl, kličku po levé ruce gólman právě rukou vypíchl, posléze si poradil i s dorážkou Knauffa.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Jan-Niklas Beste, přichází Jan Schöppner.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Tim Kleindienst, přichází Denis Thomalla.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Philipp Max, přichází Niels Nkounkou.
     
    79
    Iljás Schirí vyzkoušel daleký nákop za obranu. Adresát Ansgar Knauff vůbec nereagoval a nechal volně hrát Jana Schöppnera.
     
    80
    Proti centru od pravé lajny vystartoval z brankové čáry Kevin Müller, pravou rukou vyboxoval balón mimo velké pokutové území.
     
    81
    Eren Dinkci těžil z nepovedeného zpracování Robina Kocha, z hranice velkého vápna však přihrál až příliš před Thomallu.
     
    82
    Kousek za šestnáctkou se ke střele odhodlal Nikola Dovedan, tvrdou ránou ale napálil pouze dobře postaveného Williama Pacha.
     
    83
    Nepříjemný úder loktem od Ferriho inkasoval Adrian Beck. Faul se nepískal, následovat bude rohový kop hostujícího týmu.
     
    84
    Centr na hranici velkého vápna vyslal Eren Dinkci. Podle všeho hledal Tima Sierslebena, toho Robin Koch k zakončení nepustil.
     
    85
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Adrian Beck, přichází Florian Pick.
     
    86
    Zdvojený Denis Thomalla si počínal velmi dobře, prvním dotekem posunul míč doprava na Floriana Picka, tomu nevyšla klička na Farese Chaibiho.
     
    87
    Domácí mužstvo si kontroluje závěr utkání. Při kombinaci dle očekávání nikam nespěchají a chytře nechávají běhat bez balónu soupeře.
     
    88
    Standardku zprava rozehrával Fares Chaibi na přední tyč, Iljás Schirí se k míči nedostal přes dobře postaveného Jana Schöppnera.
     
    89
    Pod tlakem William Pacho na dlouhou nohu adresoval malou domů na Kevina Trappa, jenž prvním dotekem odkopával na útočnou polovinu.
     
    90
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Fares Chaibi, přichází Hrvoje Smolčić.
     
    90
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Hugo Larsson, přichází Makoto Hasebe.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Tělem si výborně pokryl míč Florian Pick, který se zezadu nechal povalit Hrvojem Smolčićem. Standardka pro Heidenheim.
     
    90+2
    Rozehrávka překvapivě proběhla na krátkou vzdálenost. Nakonec od levé lajny centroval Denis Thomalla, Aurélio Buta zblokoval balón na roh.
     
    90+3
    Denis Thomalla vyslal vysoký balón na hranici velkého pokutového území, odtud William Pacho odklízel do bezpečí před číhajícím Nikolou Dovedanem.
     
    90+4
    V závěrečných vteřinách zápasu hostující celek ještě jednou stihl zaútočit. Centr do vápna zleva pohlídal William Pacho, Iljás Schirí potom odkopával do bezpečí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Frankfurtu na domácím stadionu potvrdili roli velkého favorita, v rámci 7. kola německé Bundesligy zdolali Heidenheim výsledkem 2:0.

    Velkou příležitost otevřít skóre zápasu měl ve 30. minutě Ngankam, penaltu ovšem napálil vysoko nad břevno. Přesto domácí šli do kabin s jednobrankovým náskokem, ve 39. minutě Hugo Larsson uspěl tvrdou ránou zpoza šestnáctky k pravé tyčce. Jeden gól Eintracht vstřelil i ve druhém dějství, když se v 72. minutě prosadil žolík Ansgar Knauff, přičemž v defenzivě zůstal bezchybný, čisté konto udržel až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci trenéra Toppmöllera si polepšili na deset bodů a v tabulce poskočili na osmé místo. Heidenheim disponuje sedmi body a figuruje na desáté příčce.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:10. (21:34:22)

    Milan Huppert

    Branky: 39. Larsson, 72. Knauff (Buta)

    Karty:   11. Ngankam (FRN), 65. Max (FRN) – 23. Beste (HEI), 29. K. Müller (HEI), 46. Mainka (HEI)

    Neproměněná penalta: 30. Ngankam (FRN), mimo


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:10.
    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Tuta, Koch, Pacho – Buta, Larsson (90. Hasebe), Schirí, Max (78. Nkounkou) – Marmúš (67. Ferri), Chaibi (90. Smolčić) – Ngankam (67. Knauff).
    Náhradníci: Grahl – P. Aaronson, Hauge, Chandler.

    Trenér: Dino Toppmöller

    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Siersleben, Föhrenbach – Dinkci, Maloney, Theuerkauf (58. Beck, 85. Pick), Beste (78. Schöppner) – Kleindienst (78. Thomalla), Pieringer (46. Dovedan).
    Náhradníci: Eicher – Keller, Sessa, Schimmer.

    Trenér: Frank Schmidt

    Rozhodčí: Schlager – Waschitzki, Blos

    Diváci: 50 000
    bahis siteleri