Olomouc – Přerov 4:5 (1:2 po s.n.) | Jihlava – Třinec 5:4 (po pr.) | Kometa Brno – Zlín 0:6 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 8:3 (kon.) | Plzeň – Sparta 4:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3 (kon.)
K. Vary – Litvínov 2:5 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
5:4 (3:0, 1:4, 0:0 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Sobota 14.10.2023, 12:00 • Veřejné sportoviště pro zimní sporty, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů, která jde do své třetí čtvrtiny, Úvodní kolo třetích odvet už bylo rozehráno a následují tak další zápasy. V sobotním programu se střetnou dva loňští semifinalisté – domácí HC Dukla Jihlava vyzve na malé aréně v Jihlavě (kde taky jinde v Jihlavě?) celek HC Oceláři Třinec, který jí před čtyřmi měsíci zavřel poprvé v historii cestu do finále play off. Utkání začíná ve 12 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští junioři se po trošku rozpačitém úvodu, kdy zaznamenali pět porážek v devíti zápasech, dostávají na koně a ukazují potenciál týmu. V dalších šesti zápasech čtyřikrát vyhráli a hned pětkrát bodovali. Nejproduktivnějším hráčem je Jonáš Jungwirth s 22 body (7+15), kterému sekundují kolegové z útoku Maxim Burkov (7+12) a Ilarion Kuprijanov (12+6).
     
    HC Oceláři Třinec:
    Loňský finalista rozjel soutěž na jedničku a vyhrál prvních pět zápasů. A vlastně i nadále se Ocelářům vcelku dařilo, z dvanácti utkání prohráli Třinečtí jen dvakrát, z toho pouze jednou v základní hrací době. Nyní ale prochází první maličkou krizí, když prohráli třikrát v řadě. V tabulce proto spadli na druhé místo s 29 body a na Kometu mají tři body ztrátu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Petr Sikora (5+12), nejlepšími střelci jsou s devíti brankami Jan Bartoš a Vojtěch Spěváček.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Cinka (Vejmelka) – Číhal (A), Jeletz, Ludvík, P. Mrtka, Vovsík (C), Vandas, Topol – Jo. Jungwirth (A), Kuprijanov, Burkov – Bulík, Modl, Coufal – Nosek, R. Váňa, Klapica – Šabatka, Niederhafner, Valach.
    Trenér: Michal Broš

    HC Oceláři Třinec: J. Král (A. Černý) – Andrle (A), A. Horváth, Volas, Kurbaka, Buják (A), M. Pospíšil, Ošmera – Kozlík, Šilar, Bartoš – Cedzo, Sikora, Švančara – Gerych, Šutý (C), Mikula – Blaha, Svozil, Lysak.
    Trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Skopal, Roischel – Úlehla, Obr.
     
    Nyní, těsně před zápasem, proběhla minuta ticha za dlouholetého maséra a kustoda Dukly Jindřicha Hurdu, kterému prošlo kabinou spousta skvělých hokejistů a kterým dával cenné rady. Jeho dobrá duše, která byla oddaná Dukle 24 sezon a s týmem se rozloučila před čtyřmi lety, dotloukla ve čtvrtek 12. října.
    "Dráčku, pozdravuj tam nahoře další legendy Dukly".
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Hned v úvodu třinečtí hokejisté zahrozili a Cinka se měl v brance co otáčet.
     
    01:26
    Tomáš Vandas zabojoval ve středním pásmu a získal pro Duklu kotouč. Jihlava poté zakombinovala ve středním pásmu, střela Adama Topola od modré ale byla zblokována.
     
    02:47
    Trošku přísný trest pro Třinec za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvě minuty odsedí ex-jihlavský bek Adam Ošmera.
     
    02:58
    Jihlavská přesilovka trvala všeho všudy devět sekund. Ven jde Ilarion Kuprijanov za vysokou hůl.
     
    03:23
    Puk v jihlavském ledovém paláci trefil střechu, která je proklatě nízko. Kotouč byl tečován od jihlavského napadajícího hráče. Předtím byla pro Třinec ponechána ofsajdová výhoda.
     
    04:35
    Nahození Michala Pospíšila končí zakázaným uvolněním.
     
    04:36
    Na trestnou lavici se k nám přišla podívat rozhodčí Gábinka Šťastná. Ale jen na chvilku, prý je jí hrozná zima. Což asi skoro všem.
     
    04:47
    Třinec hraje v pěti.
     
    04:58
    Ilarion Kuprijanov získal hned po návratu z trestné puk a svou střelou orazítkoval tyčku Královy branky, který byl hodně překvapený.
     
    05:29
    Opět si zahrála horní konstrukce jihlavského stadionu. Hra je tak přerušená.
     
    05:56
    Ilarion Kuprijanov on fire! Ale třinecká defenzíva není zděšená, neboť ukrajinského bohatýra zblokovali dva hráči.
     
    06:08
    Dalším vyloučeným hráčem Dukly je Jonáš Jungwirth, který jde ven za držení.
     
    07:10
    Po hezké kombinaci Dukly šel na předbrankovou teč Robin Švančara. Věkem dorostenec mířil dobře, ale Cinka mu sebral radost velmi dobrým zákrokem.
     
    07:45
    Třinec se do toho v přesilovce opřel. Rána obránce z levého kruhu mířila těsně vedle, dále Volas dělovkou od modré vyprášil levý beton Cinky.
     
    08:17
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Adam Topol – 2 min., krosček.
     
    Tohle mne v jihlavské miniaréně baví – interakce fanoušků (rodičů) obou týmů. Na jedné straně se z ochozů ozývá, aby rozhodčí pískali věci na obou stranách. Odpovědí je: "To byl jasnej faul, to se normálně píská. Ale vy jste tady byli vždycky jiní." Dneska ještě bude veselo.
     
    09:36
    Jeden z jihlavských hráčů dostal u mantinelu pořádně naloženo a tady bych si dovolil říct, že šlo o faul, který sudí přehlédli. Samozřejmě se to vůbec nelíbí trenérovi Dukly Michalu Brošovi, který už si několikrát stěžoval na nejednotný metr sudích v neprospěch jeho celku.
     
    09:59
    Třinci se v druhé početní výhodě vůbec nedaří, Oceláři nejsou nebezpeční.
     
    10:17
    Dukla v pěti.
     
    10:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla jde proti Třinci poprvé od sedmého semifinále play off 2023 do vedení. Celá akce začala dobrým bekhendovým nahozením Modla, po kterém měl Jakub Král hodně práce. Puk vyplaval mezi kruhy na hosty, kteří ho ale nevyhodili. Šabatka jej proto posunul na LUKÁŠE ČÍHALA, který se trefil přesně. Asistence: Štěpán Šabatka, Jakub Modl.
    10:48 Lukáš ČÍHAL - 1:0
     
    11:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hey hey baby zní na jihlavském stadionu podruhé. Možná nový goalhorn Dukly oznamuje, že Jihlava vede o dvě branky. Hned po rozehrávce se čevenožlutí ujali puku, Kuprijanov ho zavezl do pásma, Jungwirth vystřelil a celou akci produktivní jihlavské formace zakončil kdo jiný než MAXIM BURKOV. Řekl jsem své přítelkyni, že když dá Maxim gól, tak s ním konečně uděláme rozhovor, jelikož já azbukou příliš nevládnu a estonštinou vůbec. Takže inteview bude. Asistence: Jonáš Jungwirth, Ilarion Kuprijanov.
    11:16 Maxim BURKOV - 2:0
     
    12:08
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    David Bulík – 2 min., hákování.
     
    13:34
    Dukla hraje oslabení velmi dobře, soupeře prakticky do žádných šancí nepouští. Navíc je pískána třinecká přihrávka rukou.
     
    14:08
    Od modré opět pálil Patrik Volas a Cinkův levý beton opravdu nebude třeba vůbec vyklepávat. Jihlavský gólman puk vyrazil a střílenou přihrávku napříč pásmem poté netrefil žádný hráč Ocelářů. Mezitím skočil na led zpět David Bulík.
     
    14:44
    Menší perlička z lavice časoměřičů:
    Petr Dörrer hlásí icing. Odpovědí mu je: "Mluv na mne česky."
     
    15:12
    Nakonec je z celé situace třinecké vyloučení, což v úvodu nebylo patrné. Dvě a dvě minuty dostává Tomáš Šilar za vysokou hůl.
     
    15:31
    Trestů je rozhodně nemálo! Hraje se necelých šestnáct minut a vidíme již osmý trest. Dvouminutovou přesilovku pět na tři dává Dukle Patrik Volas za nedovolené bránění.
     
    15:49
    Dukla vyhrála vhazování, což je pro další průběh přesilovky poměrně důležité. Po několika přihrávkách pálil od modré Lukáš Číhal, nebezpečný ale příliš nebyl.
     
    16:09
    Po Číhalově trefě mel Burkov k puku dále, přesto jej dokázal vybojovat a hosté se tak neosvobodili.
     
    16:35
    Nyní estonskému forvardovi sjel puk z hole, ale i tak Dukla dokázala kotouč udržet.
     
    16:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka pět na tři dává Dukle tříbrankové vedení. ILARION KUPRIJANOV krásně zakombinoval s Jonášem Jungwirthem, který mu kotouč vrátil do prázdné branky a ukrajinský snajpr neměl nejmenší problém zavěsit. Asistence: Jonáš Jungwirth.
    16:41 Ilarion KUPRIJANOV - 3:0
     
    Pravidlový test: Bude mít Dukla nadále přesilovku pět na tři? Ano. Gól totiž padl v prvním trestu Tomáše Šilara, který dostal dvě plus dvě minuty. Jeho trest se nyní zkrátil na přesné dvě minuty a naopak nedotčeno zůstalo vyloučení Patrika Volase.
     
    17:31
    Třinec je ve čtyřech, Patrik Volas jde hned vypomoct spoluhráčům.
     
    18:32
    Dukla si v přesilové hře dvakrát nechala ujet soupeře. Výraznější šanci měl nyní Petr Sikora, který tváří v tvář Cinku neprostřelil. A při snaze vybojovat puk ještě fauloval. Takže třinecká trestná dlouho prázdná nezůstala.
     
    18:49
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Petr Sikora – 2 min., podrážení.
     
    19:30
    Dukla se nikam nežene, nechce udělat stejnou chybu jako na konci minulé přesilovky a hlídá si soupeře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je u konce a o zábavu rozhodně nebyla nouze. Dukla v úvodu zápasu přestála dvě přesilové hry a od druhé poloviny první třetiny ukázala sílu. Nejprve se po předbrakovém závaru trefil Lukáš Číhal, hned po něm se prosadil Maxim Burkov a přesilovku pět na tři využil Ilarion Kuprijanov. Jihlavští hokejisté tak zcela zaslouženě vedou 3:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:49
    Třinec hraje v plném počtu.
     
    22:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté jsou zpět v zápasu. Šilar zavezl kotouč do pásma a předal ho na Švančaru, jehož střelu vyrazil Cinka. Ovšem před brankou volný a dorážející JAN BARTOŠ se z levé tyče nemýlil. Asistence: Robin Švančara, Tomáš Šilar.
    22:46 Jan BARTOŠ - 3:1
     
    23:44
    Puk se po zakázaném uvolnění Jihlavy stěhuje před Davida Cinku.
     
    25:24
    Ve druhé třetině se hraje také poměrně slušný hokej nahoru – dolu. Ovšem žádné velké šance nyní k vidění nejsou.
     
    26:06
    Noskovu střelu z levého kruhu pokryl Jakub Král.
     
    26:54
    Po pravé straně zaútočil Matěj Kozlík, s jehož střelou si poradil Cinka.
     
    27:00
    Tomáš Šilar se mezi kruhy chopil puku a dobrou šanci mu překazil Lukáš Číhal, který dostává dvě minuty za držení.
     
    27:17
    Dukla se osvobozuje a vyhazuje kotouč ven z pásma.
     
    27:40
    Stejně tak jako nyní.
     
    28:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ačkoliv kombinace třineckých hokejistů nebyla příliš rychlá a překvapivá, nakonec vedla k brance. JAN BARTOŠ dostal kotouč od Šilara do prostoru před branku a procpal kotouč pod betony Cinky do sítě. Asistence: Tomáš Šilar, Patrik Volas.
    28:16 Jan BARTOŠ - 3:2
     
    29:12
    O náboj zápasu je tak opět postaráno. V pozoru musí být po delším čase Jakub Král, ke kterému se stěhuje zakázaným uvolněním Třince puk.
     
    29:54
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Matěj Kozlík – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    30:26
    Jihlava musí po dobrém napadání Třince začít útok od vlastní branky.
     
    30:39
    Hosté se opět dostávají ke kotouči a i při vlastním oslabení mají na rozehrávku zpoza branky dostatek času.
     
    30:56
    Střelu Roberta Váni z levého kruhu Král dobře viděl a zasahuje.
     
    31:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Utkání dvou protichůdných třetin pokračuje. Jihlava dostává branku při vlastní přesilovce a začíná se od začátku. ADAM CEDZO využil toho, že domácí na modré nezachytili puk. Dostal se do úniku, ve kterém přetlačil Čiíhala a našel skulinku mezi betony Cinky. Asistence: Petr Sikora, Petr Andrle.
    31:33 Adam CEDZO - 3:3
     
    31:47
    A i nyní měla Dukla při vlastní přesilovce spoustu práce. Cinka musel zasahovat prakticky hned po vyhraném buly hostí.
     
    33:42
    Jihlavští hokejisté jsou nadále pod velkým tlakem. Třinečtí se ženou za otočením stavu a Cinka se má nyní co otáčet.
     
    34:11
    Na střelu Andrleho od modré nyní Cinka moc neviděl, neboť před ním byli hráči, ale na poslední chvíli stačil zasáhnout. A v současné době proběhl faul hráče Dukly.
     
    34:15
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Matěj Vovsík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    34:19
    Domácí hráli vysokou holí.
     
    35:35
    Nutno říct, že pokud chtěl Třinec využít přesilovku ke čtvrtému hřebíčku do jihlavské rakve, tak se mu to zatím vůbec nedaří. Tuhle početní nevýhodu zvládá Dukla dobře.
     
    35:55
    A nyní ještě mohli červenožlutí zaútočit, ale po zisku puku Jungwirth kotouč na unikajícího spoluhráče neprotlačil.
     
    36:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Čtvrtá branka Ocelářů v této třetině! Hosté otáčejí stav zápasu, když Sikora po vyhraném buly posunul puk na ADAMA CEDZA a ten na svůj gól v oslabení navazuje trefou i při plném počtu hráčů – přesně přes clonícího obránce. Třinec sice přesilovku nevyužil, ale vůbec mu to nemusí vadit. Asistence: Petr Sikora.
    36:49 Adam CEDZO - 3:4
     
    38:05
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Dominik Buják – 2 min., podrážení.
     
    38:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté také využívají přesilovku. Estonský bohatýr MAXIM BURKOV si našel před brankou kotouč po zakončené krásné akci Denise Jeletze a zavěsil nechytatelně pod víko. Dnes se prosazuje už podruhé. Asistence: Denis Jeletz.
    38:50 Maxim BURKOV - 4:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla naprosto odlišná než první dějství. Dukla totiž inkasovala čtyři branky za sebou. Kanonádu Třince načal zkraje druhé části Jan Bartoš dorážkou z předbrankového prostoru. Poté využil přesilovku znovu Jan Bartoš a hosté ukázali, že jim to jde i v oslabení, kdy se po úniku prosadil Adam Cedzo. Tři minuty před koncem Třinec otočil stav druhou trefou Adama Cedza, ovšem Dukla dokázala srovnat krok, když přesilovou hru využil svou druhou trefou v utkání Maxim Burkov. Do třetí části je tak všechno otevřené a zápas slibuje určitě výbornou podívanou.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Hra byla přerušena pro postavení hráče Dukly v brankovišti.
     
    40:49
    Třinečtí se už radovali z další trefy, která byl jim zajistila průběžné vedení. Gól ale není uznán, protože jeden z hráčů Třince si zahrál na Diega Maradonu a dostal puk do sítě rukou.
     
    42:00
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Adam Cedzo – 2 min., podrážení.
     
    43:30
    Jihlavská přesilovka také není příliš nebezpečná. Spíše to vypadá, že oba celky zatím nechtějí udělat chybu, ze které už by se nemusely dostat.
     
    44:00
    Adam Cedzo byl připravený hned naskočit na led a jít do útoku, ale puk nedostal. Každopádně hosté jsou v pěti.
     
    46:20
    Sudí ihned přerušili hru pro zakázané uvolnění Třince. Hokej nyní nemá příliš velký spád, vše je hodně kouskováno.
     
    47:11
    Nechybělo moc a Dukla šla znovu do vedení, když Královi nadělala teč jednoho z jihlavských hráčů hodně problémů.
     
    48:14
    Další kouskování hry. Ofsajd a poté přihrávka rukou.
     
    48:59
    Útok Dukly nemůže pokračovat zakázaným uvolněním, ačkoliv se nyní zdálo, že byl kotouč tečován jihlavskými hráči. A nakonec to tak i je. Buly bude ve středním pásmu.
     
    51:36
    Dominik Buják získal ve středním pásmu odražený puk. Rychle rozehrál na spoluhráče a Cinka musel zasahovat.
     
    52:08
    Maxim Burkov opět ukázal svojí genialitu. Ze středního pásma si nabruslil až na levý kruh. Počkal si na vhodný moment ke střele a jeho rána na teploměr propadla za Krále. Hattrick ale mladý Estonec neslavil, jeho radost překazila tyčka.
     
    52:40
    Ošmera se na druhé straně hned po buly vyhnul soupeři, z levého kruhu ovšem Cinku nepřekvapil.
     
    53:27
    Také třinecký útok je přerušen, píská se přihrávka rukou.
     
    53:40
    Na levém kruhu se ke střele dostal Matěj Kozlík. Mířil na vzdálenější tyčku, kde byl připraven David Cinka.
     
    55:59
    Hráči šli na obou stranách do útoku, ovšem Král i na druhé straně Cinka byli připravení.
     
    56:42
    Pokračuje se velmi opatrně. Stále platí, že oba celky nechtějí udělat chybu. Dukla bojuje o puk za brankou Ocelářů, ale neúspěšně a dopředu jdou Třinčané.
     
    57:16
    Ilarion Kuprijanov se už dral za odraženým pukem. Ačkoliv se zdálo, že čároví sudí signalzovali teč, ale nakonec je tomu jinak. Na což reaguje jeden z fanoušků slovy: "I kdyby vás tam bylo šest, tak budete pískat stejně ....." – doplňte si slušný výraz pro trus. Inu, nelehká je role rozhodčích, což vím sám z vlastní zkušenosti a kolega z redakce Tomáš Kalas by jako profi sudí v házené mohl vyprávět příběhy. Což také rád dělá. Možná jednou napíše i knihu.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:31
    Puk zmizel v ochozech jihlavského zimního stadionu. Vhazovat se bude ve středním pásmu a zápas půjde pomalu do prodloužení.
     
    I poslední vzájemný zápas došel do remízy v základní hrací době. Na ledě Třince Dukla třikrát smazala vedení soupeře a nakonec padla na nájezdy.
     
    59:01
    Rozběhla se poslední minuta základní části dnešního zápasu, který rozhodně baví!
     
    59:50
    Ještě jedno zakázané uvolnění – na straně Dukly.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina změnu stavu nepřinesla. Třinec se sice na začátku třetiny prosadil, ale jeho branka nebyla uznána, jelikož padla rukou. Dukla zahrozila zejména Maximem Burkovem, jehož radost z hattricku překazila tyčka. Za stavu 4:4 jdeme do prodloužení.
     
    Prodloužení začne zhruba ve 14:17 a já jdu vyzvednout přítelkyni, která je na zimáku poprvé. Rozhovor s Maximem Burkovem se chystá...
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Obrana hostí v situaci tři na tři zapomněla na pravé straně na rozjetého LUKÁŠE ČÍHALA, který vzal odpovědnost na sebe a pravé strany prostřelil Krále. Bez asistence.
    61:03 Lukáš ČÍHAL - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Přetahovaná je u konce. Dukla vedla po první třetině již 3:0, když se postupně prosadil Lukáš Číhal, Maxim Burkov a Ilarion Kuprijanov. Jenže druhá část Dukle vůbec nevyšla a naopak hosté otočili průběžný stav dvěma trefami Jana Bartoše a Adama Cedza. Ovšem Jihlava ještě stihla do konce třetiny srovnat zásluhou Maxima Burkova. Ve třetí části měly šance oba dva týmy, ale gól nepadl, proto se šlo do prodloužení. V něm si Třinec nepohlídal v přečíslení Lukáše Číhala, který svým druhým gólem rozhodl utkání – 5:4 po prodloužení.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava poprvé v sezoně poráží Třinec, když sice ztratila tříbrankové vedení, ale soupeře nakonec zdolala 5:4 v prodloužení, se s Vámi loučí a štafetu na dorost předává Tomáš Lysý. (18:24:39)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 11. Číhal (Šabatka, Modl), 12. Burkov (Jo. Jungwirth, Kuprijanov), 17. Kuprijanov (Jo. Jungwirth), 39. Burkov (Jeletz), 62. Číhal – 23. Bartoš (Švančara, Šilar), 29. Bartoš (Šilar, Volas), 32. Cedzo (Sikora, Andrle), 37. Cedzo (Sikora)


    HC Dukla Jihlava: Cinka (Vejmelka) – Číhal (A), Jeletz, Ludvík, P. Mrtka, Vovsík (C), Vandas, Topol – Jo. Jungwirth (A), Kuprijanov, Burkov – Bulík, Modl, Coufal – Nosek, R. Váňa, Klapica – Šabatka, Niederhafner, Valach.
    Trenér: Michal Broš

    HC Oceláři Třinec: J. Král (A. Černý) – Andrle (A), A. Horváth, Volas, Kurbaka, Buják (A), M. Pospíšil, Ošmera – Kozlík, Šilar, Bartoš – Cedzo, Sikora, Švančara – Gerych, Šutý (C), Mikula – Blaha, Svozil, Lysak.
    Trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Skopal, Roischel – Úlehla, Obr
    bahis siteleri