K. Vary – Kladno 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:0 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:4 (0:2 po s.n.)
Olomouc – Litvínov 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (0:2 po s.n.) | Motor ČB – Pardubice 4:3 (po pr.)
Sparta – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
Bílí Tygři Liberec
3:4 (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 22.10.2023, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň.
    Autorem vítězné branky je TIM SÖDERLUND.
     
    64:50
    Jakub Lev ujel dopředu společně s Tomášem Dujsíkem, zakončil však sám, ale zamířil jen na zadní prkna.
     
    64:05
    Těžké chvíle teď prožívá Samuel Hlavaj! Zákrokem lapačkou, který však byl velmi nouzový, kotouč plachtící padáčkem do branky vzduchem vytáhl pryč. K jeho štěstí se k němu poté nedostali domácí, aby mohli zakončit do odkryté klece.
     
    63:24
    Hosté se nyní provinili svou nedbalostí při střídání a hráli ve čtyřech hráčích v poli, což je pro prodloužení o jednoho vyšší cifra. Trest jede odpykat na minutu a třicet šest sekund, které zbývají z prodloužení, na trestnou lavici odpykat Ondřej Matýs.
     
    60:12
    T.J. Melancon měl před sebou krásnou příležitost pro rozhodnutí, tak dlouho ale otálel se střelou do odkryté plzeňské kasy, až situaci přejel a přes hokejku Petra Zámorského puk skončil v ochranné síti!
     
    58:13
    Znamenitá šance pro domácí o navrácení vedení do svých rukou! Minutu a čtyřicet sedm sekund před koncem třetí části vyloučen Aleksi Rekonen za podrážení Michala Ivana.
     
    57:03
    Michal Bulíř ve velmi slibné šanci po rychlém přechodu pásma! Tentokrát mu ale jeho snaha o obtočení plzeňské klece a navrácení kotouče před odkrytou branku nevyšla, protože pas nenašel žádného z jeho kolegů.
     
    55:36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A po velmi nenápadné střele je skóre znovu na nule! ADRIÁN HOLEŠINSKÝ si s pukem najel do prostoru levého kruhu a odtud vypálil po ledu. Dávid Hrenák zde měl ještě neutěsněnou mezeru, a tak slovenský útočník toto zaváhání ztrestal. Asistence: Tim Söderlund.
     
    51:03
    Šance pro hosty, Klíma míří na trestnou za podrážení.
     
    47:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    A domácí konečně využívají přesilovou hru a rozšiřují v nich svůj příděl v sezóně na čtyři! THOMAS JOSEPH MELANCON dostal pas od Oscara Flynna z pravé strany na levou, do puku se ihned opřel a krásně vymetl horní růžek Hlavajovy branky. Asistence: Oscar Flynn, Tomáš Filippi.
     
    46:17
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Piskáček – 2 min., podrážení.
     
    45:53
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Tim Söderlund – 2 min., napadení.
     
    43:04
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Ondřej Matýs – 2 min., hákování.
     
    36:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Chyba v rozehrávce od domácího brankáře znamená srovnání stavu utkání. Hrenák totiž nešťastně rozehrál za svojí brankou přímo na hůl Tima Söderlunda, jenž puk předal na ADRIÁNA HOLEŠINSKÉHO, který už měl značně zjednodušený úkol. Asistence: Tim Söderlund.
     
    33:20
    Dvě šance na změnu skóre v rozmezí 10 sekund! Nejprve mohl vrátit klid do hokejek domácím Vojtěch Budík, jenž byl na konci rychlého přechodu tygrů do pásma zakončení mezi betony ale nemělo šanci na úspěch. Byl tím však nastartován protiútok Škodovky, který vedl Adrián Holešinský, ani jeho zamýšlená střela neznamenala překonání maskovaného muže.
     
    29:00
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Tomáš Filippi – 2 min. + 5 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Aleksi Laakso – 2 min. + 5 min., hrubost.
     
    27:45
    Oscar Flynn teď mohl domácí vrátit do dvougólového náskoku, když si skvěle nabruslil do samostatného úniku! V přímém souboji se Samuelem Hlavajem ale forvard Tygrů neobstál, jelikož jeho pokus o blafák do bekhendu plzeňský brankář prohlédl.
     
    26:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A hostům se vyplácí bojovná druhá část, jejich první branku má na svědomí TOMÁŠ MERTL, který na brankové čáře doklepl puk do sítě po dobrém průniku Adriána Holešinského. Asistence: Adrián Holešinský.
     
    15:16
    První přesilovka dnešního utkání putuje k domácím, kteří si ji zahrají po faulu Jakuba Poura.
     
    14:30
    Jaroslav Vlach se vyskytl ve velmi dobré střelecké pozici ve slotu, Samuel Hlavaj ale přece jen drží skóre utkání pouze na poměru 2:0, ačkoliv puk velmi nebezpečně skákal v brankovišti.
     
    10:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    A šelmy již vedou o dvě trefy! Dopředu ujížděla dvojice Tomáš Filippi a IAN MCCOSHEN a právě druhému jmenovanému servírovala touš před již odkrytou klec liberecká jedenačtyřicítka. Americký bek měl velmi lehkou práci a do puku mu už stačilo jen lehce ťuknout. Asistence: Tomáš Filippi, Jaromír Pérez.
     
    02:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácím se vyplácí aktivní vstup do zápasu! Pohotový pas zpoza plzeňské klece od Rychlovského dobře zachytil před Hlavajem MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ a střelou po ledě vyslal Tygry do vedení. Asistence: Jakub Rychlovský, Tomáš Filippi.
     
    02:09
    Jayce Hawryluk předložil lahůdkově kotouč před branku na nechráněného Jaroslava Vlacha, který mířil mezi betony, Hlavaj je ale včas sklapl!
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 3. Faško-Rudáš (Rychlovský, Filippi), 11. McCoshen (Filippi, Pérez), 48. Melancon (Flynn, Filippi) – 27. Mertl (Holešinský), 37. Holešinský (Söderlund), 56. Holešinský (Söderlund), rozh. náj. Söderlund

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Tim Söderlund (PLZ)
    0:1   Oscar Flynn (LIB)
    2. série:
    0:2   Adrián Holešinský (PLZ)
    0:2   Martin Faško-Rudáš (LIB)
    3. série:
    0:2   Jakub Lev (PLZ)
    0:2   Tomáš Filippi (LIB)
    4. série:
    0:2   Miroslav Indrák (PLZ)
    0:2   Adam Najman (LIB)


    Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – Budík, McCoshen, Ivan, Melancon, Derner, Galvas, J. Dvořák – Rychlovský, Filippi (C), Faško-Rudáš – Bulíř (A), A. Najman, Flynn – Hawryluk, Vlach (A), Klíma – Pekař, Šír, Pérez.
    Trenér: Filip Pešán

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Jiříček, Houdek, Dujsík, Piskáček (A) – Holešinský, Mertl, Söderlund – Schleiss (C), Lev (A), Matýs – Pour, Indrák, Rekonen – Straka, Jansa, Hrabík.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Svoboda, Špůr
    bahis siteleri