Česko – Finsko 4:2 (kon.) | Německo – Dánsko 1:0 (kon.)
konec
Česko
4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
Finsko
Středa 08.11.2023, 16:15 • Fanatec Arena, Landshut • Německý pohár (ženy)
Partner:
    59:57 Adéla ŠAPOVALIVOVÁ - 4:2
     
    59:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Dominika Lásková vyhodila puk z obranného pásma jemným dloubákem. Finská hráčka ho rukavicí nezachytila a kotouč tak dobruslila ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ, která ho už pohodlně dovezla do opuštěné branky – 4:2. Asistence: Dominika Lásková.
     
    58:26
    Velký český tlak v závěru přesilovky! V dobré pozici byla před brankou třeba Tereza Vanišová, ale puk za Keisalaovou nepropadl. Finky už v plném počtu.
     
    56:25
    Finky si komplikují závěr vyloučením! Kiira Yrjänenenová musí na trestnou lavici, byť se jí to vůbec nelíbí.
     
    51:44
    Dominika Lásková ztratila puk v souboji s Nieminenovou! Pomohla si lehkým seknutím do nohy Finky a odchází na trestnou lavici.
     
    51:26
    Po střele Kateřiny Mrázové se puk odrazil k Adéle Šapovalivové, která zblízka nedokázala dorazit za Keisalaovou! Škoda.
     
    50:17
    Tereza Vanišová trefila z pravého kruhu masku Anni Keisalaové! Finská brankářka pak ukončila následný závar zalehnutým puku.
     
    50:02
    Nyní si Šapovalivová hodila puk kolem Jenniiny Nylundové, která ji podrazila. Přesilová hra pro Češky.
    45:30 Jenniina NYLUNDOVÁ - 3:2
     
    45:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další přesilovou hru už Finky využívají a rázem je to pouze o jeden gól! Celou akci hráčky Suomi založily ze svého vlastního obranného pásma. Ve finále pak Julia Liikalaová vymyslela parádní přihrávku napříč pásmem pro JENNIINU NYLUNDOVOU a Peslarová se už neměla šanci včas přesunout – 3:2. Asistence: Julia Liikalaová.
     
    44:17
    Několik ostřejších soubojů za českou brankou. Rozhodčí si vybrala až oplácení Daniely Pejšové, kterou vyloučila za hrubost.
     
    40:28
    Viivi Vainikkaová si to namířila mezi duo českých obránkyň Daniela Pejšová a Dominika Lásková. Právě Lásková si pomohla háčkem a bude doufat, že nejbližší dvě minuty stráví na trestné lavici.
     
    34:12
    Vyloučení na české straně. Finky si tak zahrají další přesilovku. Potrestána je Klára Seroiszková.
    32:17 Eve SAVANDEROVÁ - 3:1
     
    32:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Pozor! Finky snižují na rozdíl dvou gólů! Češky odklidily puk ze svého brankoviště jen na modrou čáru. Tam ho Pauliina Salonenová posunula doleva na spoluhráčku EVU SAVANDEROVOU, ta vypálila a kotouč, který ještě zřejmě tečovala Julia Liikalaová, zapadl za záda Peslarové – 3:1. Asistence: Pauliina Salonenová a Siiri Yrjöläová.
     
    26:46
    Dvouminutový trest obdržela Daniela Pejšová. Přesilovka pro Finsko.
     
    19:38
    Dvouminutový trest za sekání ještě vyfasovala Petra Nieminenová.
    18:02 Michaela PEJZLOVÁ - 3:0
     
    18:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky se prosazují ve hře 4 na 4! Skvělou práci odvedla Tereza Vanišová, která vypíchla soupeřce puk a dojela ho za brankou. Odsud nalezla přesnou přihrávkou MICHAELU PEJZLOVOU, která z bezprostřední blízkosti překonala Keisalaovou – 3:0. Asistence: Tereza Vanišová.
     
    17:35
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jenniina Nylundová – 2 min., držení.
     
    16:17
    Na trestnou lavici usedá Barbora Juříčková. Druhá přesilovka pro Finsko.
    11:59 Denisa KŘÍŽOVÁ - 2:0
     
    11:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky zvyšují svůj náskok! Na konci výborného střídání se po nepřehledné situaci dostala mezi kruhy ke kotouči DENISA KŘÍŽOVÁ, která pohotovou bekhendovou střelou překvapila finskou brankářku. Puk prošel nad lapačkou Keisalaové. Asistence: Kateřina Mrázová a Daniela Pejšová.
     
    08:49
    Hned dvě české hráčky jely v oslabení sami na českou brankářku! Michaela Pejzlová to vzala na sebe a pokusila se vymíchat finskou brankářku. Keisalaová to ale přečetla a natlačila levý beton k tyčce včas!
     
    08:20
    Češky teď ale budou muset hrát v oslabení. Vyloučena je Dominika Lásková.
    07:20 Noemi NEUBAUEROVÁ - 1:0
     
    07:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle byla parádní akce českého výběru! Rozjela ji Karolína Kosinová, která která pak předala kotouč Neubauerové. Ta nahrála na pravé křídlo Adéle Šapovalivové, jenž vše vyřešila naprosto dokonale. Kotouč totiž vrátila na vzdálenější tyčku najíždějící NOEMI NEUBAUEROVÉ, která to měla už do úplně prázdné branky. Asistence: Adéla Šapovalivová.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 8. Neubauerová (Šapovalivová), 12. Křížová (Mrázová, Pejšová), 19. Pejzlová (Vanišová), 60. Šapovalivová (Lásková) – 33. Savanderová (Salonenová, Yrjöläová), 46. Nylundová (Liikalaová)


    Česko: Peslarová (Švejdová) – Lásková, Pejšová, Čajanová, Tejralová (C), Jůzková, Seroiszková, Kosinová – Vanišová, Pejzlová, Křížová (A) – Šapovalivová, Mrázová (A), Neubauerová – Pištěková, Přibylová, Plosová – Kalová, Pátková, Juříčková.
    Trenér: Carla MacLeodová

    Finsko: Keisalaová (Pajarinenová) – Karjalainenová, Hiirikoskiová (C), Rantalaová, Savolainenová, Savanderová, Yrjöläová, Koukkulaová – Nieminenová, Tulusová, Vainikkaová – Liikalaová, Vanhanenová, Salonenová – Yrjänenová, Nylundová, Schalinová – Täksová, Seikkulaová, Montonenová – Kailaová.
    bahis siteleri