Carolina – Philadelphia 1:3 (kon.) | Edmonton – Seattle 4:3 (po pr.) | Colorado – Anaheim 8:2 (kon.)
Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Ottawa – Detroit 5:4 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
4:3 (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)
New York Islanders
Čtvrtek 16.11.2023, 04:15 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (07:23:03)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 43 – 33 | Přesilová hra: 3/6 – 2/2 | Trestné minuty: 4 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Thatcher Demko (VAN) – 30 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 62:31
    Ilja Sorokin (NYI) – 39 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,7 %, odchytal 62:36

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 1+0, 0 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 23:31

    Tři hvězdy utkání
    1. Quinn Hughes (VAN) 1+2
    2. J.T. Miller (VAN) 1+2
    3. Mathew Barzal (NYI) 0+2
     
    Vancouver se stal novým lídrem Západní konference! Dva body ze zápasu proti Islanders si kanadský tým vystřílel v přesilových hrách. Miller, Boeser a Hronek v nich vyrovnali na 3:3 a za tohoto stavu se šlo do prodloužení, protože Islanders ke konci třetí části spálili několik velkých šancí. Hra tři na tři vyhovovala hvězdám Vancouveru. Vítězný gól dal Quinn Hughes, který spolu s J.T. Millerem a Eliasem Petterssonem figuruje na prvních třech místech kanadského bodování NHL.
     
    Konec zápasu.
    62:36 Quinn HUGHES - 4:3
     
    62:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nezajištěný Adam Pelech se Millerem nechal vylákat za červenou čáru. Třicetiletý rodák z Ohia přes něj vysunul zapomenutého QUINNA HUGHESE a ten z mezikruží vypálil kolem lapačky tak rychle, že vyjetý Sorokin ani nepohnul levou rukou. Asistence: J.T. Miller, Brock Boeser.
     
    62:16
    Quinn Hughes trpělivě hledal výhodnou pozici na vypuštění puku. Skončil až v levém kruhu, odkud se vyslověně trefil do lapačky Sorokina. Ten toho přes spoluhráče Holmströma nemohl moc vidět.
     
    61:37
    Filip Hronek si najel na Petterssonovu přihrávku. Sorokin na one-timer zpoza levého kruhu viděl a Čechův gól ze třetí třetiny se neopakoval.
     
    61:15
    Nelsona zprava doplnil Palmieri. Zkušený útočník objížděl branku, ale vysoká rychlost mu nakonec překážela ve snaze o zasunutí puku kolem tyče.
     
    60:50
    Boeserovi chyběla rychlost, aby ujel do úniku. Do kleští si ho vzali Horvat a Pelech. Na druhé straně minul bránu Barzal.
     
    60:08
    Z buly ve středovém kruhu rovnou vzešlo domácí přečíslení dvou na jednoho. Miller to bral na sebe, ale Demkovu branku zprava přestřelil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Přes Hughese a Myerse letěl puk do levého kruhu. Zpomalenou střelu Blugerse toužil prodloužit za Sorokina Boeser, avšak ruský gólman spodní kout branky bezchybně ucpal.
     
    59:26
    Pettersson musel zasakovat vedle Hronka na pozici obránce a právě jeho brusle zabránila tomu, ale Pelech našel před brankou některého ze dvou spoluhráčů.
     
    59:04
    Demko nastavil lapačku proti čitelné Barzalově střele z pravého kruhu. Ještě předtím na druhé straně Pulock nepustil na bránu pokus Beauvilliera.
     
    58:32
    Pettersson po zisku kotouče čekal na Hughesův příjezd do útočného pásma. Nejproduktivnější obránce soutěže Sorokinovi vážné potíže nenadělal.
     
    57:42
    Palmieri zboku přihrával do ohně. Beton Demka jeho plány zhatil a domácí aspoň an chvílí otáčí směr hry k brance Sorokina.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 25. J. Miller (E. Pettersson, Kuzmenko), 32. Boeser (J. Miller, Q. Hughes), 49. Hronek (Q. Hughes, Boeser), 63. Q. Hughes (J. Miller, Boeser) – 8. Engvall (Wahlstrom, S. Aho I), 9. Nelson (Dobson, Barzal), 29. Horvat (Barzal)


    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), T. Myers, Cole, Friedman, Juulsen – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, Höglander, Joshua – Lafferty, Blugers, Beauvillier.
    Trenér: Rick Tocchet

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Dobson, Pelech, Pulock, Romanov, Mayfield, S. Aho I – Holmström, Horvat, Barzal – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Wahlstrom, Pageau, Lee (C) – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: Hanson, Chmielewski – Hunt, Murchison

    Diváci: 18 972
    bahis siteleri