Columbus – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Ottawa – NY Rangers 6:2 (kon.) | Buffalo – Detroit 3:5 (kon.)
NY Islanders – San Jose 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 3:4 (1:3 po s.n.) | Calgary – Minnesota 2:5 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:2 (kon.) | Vancouver – New Jersey 5:6 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
Minnesota Wild
Středa 06.12.2023, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Minnesota zdolala Calgary a zaznamenala čtvrté vítězství v řadě
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 30 – 29 | Přesilová hra: 0/3 – 1/3 | Trestné minuty: 13 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Daniel Vladař (CGY) – 13 zákroků, 3 OG, úspěšnost 81,3 %, odchytal 21:30
    Dustin Wolf (CGY) – 11 zákroků, 2 OG, úspěšnost 84,6 %, odchytal 38:30
    Filip Gustavsson (MNS) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Adam Ružička (CGY) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:25

    Tři hvězdy utkání
    1. Matthew Boldy (MNS) – 2+1
    2. Kirill Kaprizov (MNS) – 1+1
    3. Joel Eriksson Ek (MNS) – 1+0 (06:00:24)
     
    Utkání přihlíželo 16 661 diváků.
     
    Hokejisté Minnesoty potvrdili výbornou formu z posledních dnů, trip po Kanadě odstartovali vítězstvím 5:2 v Calgary.

    Hosté si v úvodní dvacetiminutovce vybudovali jednobrankový náskok, který ve druhém dějství o další dvě branky vylepšili. Závěrečnou část odstartoval gólem naděje Connor Zary, ovšem hokejisté Wild drama nepřipustili a konečnou podobu dal výsledku ve 47. minutě Joel Eriksson Ek po zmatcích v soupeřově defenzivě. Nevydařený zápas absolvoval český brankář Daniel Vladař, který byl vystřídán na začátku druhé třetiny po třetím inkasovaném gólu.

    Svěřenci trenéra Hynese zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Západní konference si polepšili na jedenácté místo o bod za dnešního soupeře, ten je desátý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Calgary vyhrálo buly, ale žádnou zajímavou příležitost si vytvořit nedokázalo, do středního pásma vyvezl puk Marcus Johansson.
     
    59:26
    Přestože měl Brandon Duhaime dostatek času na rozehrávku, tak po mantinelu poslal hrací předmět až na zakázané uvolnění.
     
    58:47
    Pravým křídlem se do útočného pásma procpal Dillon Dubé, jenže sám proti třem nic nezmohl a střela z úhlu se s přesností nesetkala.
     
    58:21
    Hokejisté Calgary přijali prohru, možná až zbytečně brzy. MacKenzie Weegar mohl postupovat do protiútoku, místo toho zacouval za vlastní svatyni.
     
    57:40
    Na střelu od modré čáry Filip Gustavsson neviděl úplně dobře, puk se zastavil od jednoho z hráčů a Adam Ružička posléze dorážel vedle pravé tyče.
     
    57:21
    Švédský zadák Jonas Brodin lehce zaváhal při zpracování, ale Walker Duehr byl daleko, takže obránce mohl zůstat v klidu a napodruhé přesně našel Goligoskiho.
     
    56:48
    Hodně nepřesné nahozené po pravém mantinelu vyslal Jonathan Huberdeau přesně do prostoru, kde byl jenom protihráč Brock Faber.
     
    56:22
    Problém u domácích je ten, že se ani nezdá, že by ještě chtěli s utkáním něco udělat, teď nechali dvojici obránců kombinovat mezi sebou v obranném pásmu dobrou čtvrt minutu.
     
    55:55
    Je evidentní, že Minnesota vsadila všechno na jednu kartu, přehnaně se dopředu nežene a spoléhá na pevnou defenzivu s jasným cílem udržet v závěru prozatím komfortní tříbrankový náskok.
     
    55:09
    Tlak Flames nicméně pokračoval a z levého kruhu natáhl k projektilu ze zápěstí Jegor Šrangovič, kotouč doputoval o pár čísel nad břevno.
     
    54:59
    Spíše z nouze vypálil pod tlakem od modré čáry Noah Hanifin, pomalý pokus doputoval o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    54:14
    Jegor Šarangovič se odpoutal od osobního strážce, ale následně se mu do cesty postavil Jon Merrill a na toho již domácí zadák recept nenašel.
     
    53:42
    Útočnou třetinu vybojoval Jonathan Huberdeau. Pokusil se strhnout hru do mezikruží, odtud vyslal svižný projektil ze zápěstí příliš vysoko.
     
    53:18
    Bekhendem nahazoval Nazem Kadri. U levého mantinelu kus černé gumy dobruslil Connor Zary a z těžké pozice střílel zápěstím hodně nepřesně.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 27. Backlund (Weegar, R. Andersson), 42. Zary (Solovjov, Kadri) – 2. M. Foligno (Boldy), 21. Kaprizov (Rossi, Zuccarello), 22. Boldy, 34. Boldy (Kaprizov, Spurgeon), 47. Eriksson Ek (M. Johansson)


    Calgary Flames: Vladař (22. Wolf) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Oesterle, Solovjov – Šarangovič, E. Lindholm (A), Mangiapane – Dubé, Kadri, Zary – Coleman, Backlund (C), Huberdeau – Duehr, Ružička, Greer.
    Trenér: Ryan Huska

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Faber, Brodin, Spurgeon (C), Middleton, Merrill, Goligoski – Zuccarello, Rossi, Kaprizov (A) – Boldy, Eriksson Ek, M. Johansson – Maroon, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Hartman, Dewar, Duhaime.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Dunning, Skilliter – Mills, Apperson

    Diváci: 16 661
    bahis siteleri