Columbus – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Ottawa – NY Rangers 6:2 (kon.) | Buffalo – Detroit 3:5 (kon.)
NY Islanders – San Jose 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 3:4 (1:3 po s.n.) | Calgary – Minnesota 2:5 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:2 (kon.) | Vancouver – New Jersey 5:6 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
Minnesota Wild
Středa 06.12.2023, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Calgary a Minnesotou.
     
    Calgary Flames

    Úvodní čtvrtina sezóny naznačuje, že Calgary bude mít co dělat, aby se probojovalo do vyřazovací fáze. Během čtyřiadvaceti zápasů získalo třiadvacet bodů a v tabulce Západní konference se nachází na desátém místě s odstupem čtyř bodů na osmé St. Louis. Svěřenci trenéra Husky v doposud posledním střetnutí usilovalo o třetí vítězství v řadě, ale neuspěli, v domácí aréně doma prohráli v napínavém utkání s Vancouverem těsně 3:4. Nejproduktivnějším hráčem týmu je sedmnáctibodový Elias Lindholm, jeho start v utkání je ale nejistý z důvodu nemoci.
     
    Minnesota Wild

    Minnesota se v letošním ročníku trápí, s dvaceti body figuruje až na dvanácté příčce Západu, ovšem ještě není nic ztraceno, s odstupem sedmi bodů vzhlíží na osmé Bluesmany ze St. Louis, oproti nimž ovšem hráči Wild odehráli o dvě utkání méně. Hynesova družina momentálně disponuje velmi pěknou sérií tří výher v řadě za sebou, postupně porazili 3:1 St. Louis, 6:1 Nashville a v posledním klání doma pokořili Chicago výsledkem 4:1. Týmové produktivitě vévodí Mats Zuccarello se šestadvaceti body.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Vladař (Wolf) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Oesterle, Solovjov – Šarangovič, E. Lindholm (A), Mangiapane – Dubé, Kadri, Zary – Coleman, Backlund (C), Huberdeau – Duehr, Ružička, Greer.
    Trenér: Ryan Huska

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Faber, Brodin, Spurgeon (C), Middleton, Merrill, Goligoski – Zuccarello, Rossi, Kaprizov (A) – Boldy, Eriksson Ek, M. Johansson – Maroon, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Hartman, Dewar, Duhaime.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Dunning, Skilliter – Mills, Apperson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Calgary a Minnesotou odstartoval! První útok patřil domácímu týmu, který se ale příliš daleko nedostal, Brock Faber vystihl nahrávku Eliase Lindholma.
     
    00:43
    Za bránou soupeře operoval Joel Eriksson Ek, jenže nedostalo se mu potřebné podpory a sám se přes dva konkurenty před bránu nenatlačil.
     
    01:26
    Před bránu Flames se natlačil Marcus Foligno a v pádu si poradil až nečekaně dobře, Vladaře při forhendové střele soka zachránila levá tyč.
     
    01:26
    6/6
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak pozor, všechno je jinak! Rozhodčí dostali signál k přerušení hry, protože MARCUS FOLIGNO vstřelil gól! Po kličce Solovjovovi skutečně střílel do levé tyče, ale od ní se kotouč odrazil do horní tyče umístěné za brankovou čárou Vladařovy brány, což ani jeden z rozhodčích bezprostředně při hře nezpozorovali. Asistence: Matthew Boldy.
    Merrill J., Boldy M., Foligno M., Gustavsson F., Goligoski A., Gaudreau F.
    Dubé D., Zary C., Vladař D., Oesterle J., Kadri N., Solovjov I.
    01:26 Marcus FOLIGNO - 0:1
     
    02:17
    Skrytou střelou zápěstím přes protihráče se prezentoval Jegor Šarangovič, běloruský forvard usměrnil pokus ze zápěstí vysoko nad břevno.
     
    02:59
    Navýšit náskok se pokusil Patrick Maroon, jenž se zprava natlačil před bránu přes Rasmuse Anderssona, ale už bez kotouče na hokejce.
     
    03:22
    Oblouček za obranu přečetl dobře pracující obránce Christopher Tanev, puk sebral do lapačky a posunul si jej do jízdy a do střední třetiny.
     
    03:55
    Mats Zuccarello si vyměnil puk s Kirillem Kaprizovem a od modré čáry vyprodukoval svižný projektil ze zápěstí, který Vladař vyrazil ke spoluhráči.
     
    04:29
    Zakázané uvolnění domácího celku poté, co Dillon Dubé nasměroval pas po pravém mantinelu mimo dosah Walkera Duehra.
     
    04:47
    A. J. Greer si byl určitě moc dobře vědom, že sám proti třem nemá moc šancí na úspěch, přesto srdnatě zabojoval a o hrací předmět přišel na úkor Brocka Fabera.
     
    05:18
    Kde se vzal, tu se vzal za defenzivní linií Flames Patrick Maroon, který se pokusil na Dana Vladaře vyzrát bekhendovým blafákem, český gólman zakročil lapačkou!
     
    05:49
    Joel Eriksson Ek si na střele nevěřil a ještě posouval k pravému mantinelu na Marcuse Foligna, jehož pokus zápěstím měl k přesnosti hodně daleko.
     
    06:11
    Minnesota je v dosavadním průběhu jednoznačně aktivnějším týmem. Na modrou dostal nabito Jonas Brodin, tvrdou střelu forhendem skryl Daniel Vladař ve výstroji.
     
    06:30
    Středem se pokusil najet do úniku Elias Lindholm, ale Jacob Middleton s tímto řešením protihráče počítal a čistě ho tělem odzbrojil od puku.
     
    07:06
    Zpoza pravého kruhu vyprodukoval svižný projektil ze zápěstí Marco Rossi a Daniel Vladař s problémy zasahoval koncem pravého betonu.
     
    07:47
    Ze středu Matthew Boldy strhl hru do levého kruhu, ovšem prostor ke střele si nenašel, proto nahrával jenom za sebe do středního pásma na Merrila.
     
    08:12
    Přečíslení dvou na jednoho vyrovnáním neskončilo. Jonathan Huberdeau vyslal povedený pas doprava na Dillona Dubého, ten se nesrovnal dobře a v krkolomné pozici promáchl.
     
    08:47
    Kotouč pomalu doputoval až na modrou čáru, kde už číhal Alex Goligoski a přes hokejku blokujícího hokejisty kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    09:28
    Pod tlakem Jon Merrill nevymýšlel žádné složitosti a zacouval do středního pásma, odtud přes Šarangoviče v klidu rozehrál na kolegu Middletona.
     
    09:45
    S nahozením od modré čáry neměl český brankář Daniel Vladař výraznější starosti, kotouč podržel ve výstroji až do přerušení hry.
     
    10:19
    V levém kruhu si dlouho hledal palebnou pozici Matthew Boldy, lč nenašel, křižnou přihrávku potom vypíchl Rasmus Andersson.
     
    10:39
    Zpoza pravého kruhu vyprodukoval forhendovou ránu bez přípravy Patrick Maroon, o brusli jednoho z bránících hokejistů puk zamířil vedle pravé tyče.
     
    11:15
    Poměrně dlouho kvedlal s pukem za vlastní bránou Jonas Brodin a z tribun už se začal ozývat pískot, zadák nakonec před Huberdeauem nahrál Rossimu.
     
    11:53
    Zdálo se, že by Dillon Dubé mohl postupovat do slibné příležitosti, ale čárový rozhodčí si správně všiml, že mu Mikael Backlund přihrál do ofsajdové pozice.
     
    12:19
    Před bránu dostal výbornou přihrávku přesně do hokejky Connor Dewar, ne příliš dobře umístěnou střelu k pravé tyčce Vladař vykopl betonem.
     
    12:58
    Za vysokým obloučkem Rasmuse Anderssona vystartoval Connor Zary, který za bránou soupeře čelil dvěma konkurentům a puk získal Jon Merrill.
     
    13:27
    Do přehuštěného prostoru vystřelil od modré čáry Mats Zuccarello a Daniel Vladař měl štěstí, že ho puk trefil do levého betonu.
     
    13:56
    Calgary vyrazilo dopředu ve dvou proti dvěma. Jonathan Huberdeau si věřil individuálně, průnik po levém mantinelu zastavil Jacob Middleton.
     
    14:16
    Po pravém mantinelu najel do útočné třetiny Walker Duehr, bekhendový pas mezi kruhy před Adamem Ružičkou pohlídal Brock Faber.
     
    14:45
    Ofenzivní složku mužstva se rozhodl podpořit Brock Faber, ale příliš daleko se nedostal, kličku po levém mantinelu vypíchl Lindholm.
     
    15:22
    Právě Elias Lindholm hrál důležitou roli při útoku Flames, když z pravého křídla nahazoval před bránu a Jonathan Huberdeau bekhendem poslal touš přímo do gólmana.
     
    15:55
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Jegor Šarangovič ještě zabojoval, leč velkou ztrátu na Jonase Brodina smazat nezvládl.
     
    16:11
    Mats Zuccarello zakvedlal s kotoučem ve středu, načež do pravého kruhu nabil Kirillu Kaprizovovi, proti jehož ráně na bližší tyč se Vladař výborně přemístil a zasáhl betonem.
     
    16:20
    Calgary bleskově otočilo hru a po nahrávce před bránu pohrdl velkou příležitostí Andrew Mangiapane, když zakončoval jen do pravého Gustavssonova betonu. Nicméně domácí si zahrají přesilovku, protože nahrávajícího Lindholma sekáním vyvedl z míry Brock Faber.
     
    16:51
    Ne, tak tohle si Daniel Vladař za rámeček nedá. Odpal protihráče mířil směrem na bránu a český gólman ho vyrazil jenom před sebe, navíc do prostoru, kudy jel protihráč Joel Eriksson Ek a Jegor Šarangovič jej raději podrazil, hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    17:23
    Kousek za pravým kruhem vyprodukoval střelu zápěstím Patrick Maroon, Daniel Vladař byl připraven a tentokráte puk schoval do výstroje.
     
    17:56
    Christopher Tanev rozjel po pravém mantinelu A. J. Greera, který se dostal do útočné třetiny, ale kličkou do středu neuspěl proti Brodinovi.
     
    18:34
    Probíhá přesilovka Wild, ale těm se vůbec nedaří prodrat do útočného pásma, úspěšným odpalem se naopak prezentoval Rasmus Andersson.
     
    18:59
    Již při hře pět na pět zavelel k útoku Brandon Duhaime, ovšem sám proti dvěma se před Daniela Vladaře nenatlačil.
     
    19:28
    Z ostrého úhlu se gólmana pokusil překvapit Kirill Kaprizov, český brankář zůstal v pozoru a změnu ve skóre nepřipustil.
     
    19:39
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Brock Faber a puk až k brankáři nedoputoval, hostující zadák trefil jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Calgary a Minnesotou přinesla jediný gól, o nějž se postaralo hostující mužstvo. Ve 2. minutě skóroval Marcus Foligno, jenž se kličkou zprava do středu zbavil Solovjova, načež v pádu vyslal střelu zápěstím do levé tyče, od níž se kotouč odrazil za brankovou čáru. Vedení Wild je zasloužené, soupeře výrazně přehrávají, Plameny mají do dalších částí co zlepšovat.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 13.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:09.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Po levém mantinelu do útočného pásma najel Jegor Šarangovič, jeden na jednoho potom uspěl bránící Jacob Middleton.
     
    20:45
    6/6
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hynesova družina odskakuje na rozdíl dvou gólů! Zucarello napříč kruhy nahrál do toho levého Rossimu, který vystřelil forhendem do bližší tyče a volný puk následně bez problémů namířil do odkryté části brány pohotový KIRILL KAPRIZOV. Asistence: Marco Rossi a Mats Zuccarello.
    Middleton J., Rossi M., Gustavsson F., Zuccarello M., Spurgeon J., Kaprizov K.
    Tanev C., Šarangovič J., Lindholm E., Hanifin N., Vladař D., Mangiapane A.
    20:45 Kirill KAPRIZOV - 0:2
     
    21:30
    6/6
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tohle už s Flames nevypadá vůbec dobře, inkasují podruhé v krátkém časovém sledu a celkově už ztrácí tři góly. Nahození za vlastní bránu Weegar sklepl jenom k MATTHEWOVI BOLDYMU, ten strhl hru doleva a křižný projektil ze zápěstí namířil pod břevno, Vladař nestihl včas zareagovat. Bez asistence.
    Middleton J., Boldy M., Eriksson Ek J., Gustavsson F., Spurgeon J., Johansson M.
    Andersson R., Huberdeau J., Backlund M., Coleman B., Weegar M., Vladař D.
    21:30 Matthew BOLDY - 0:3
     
    21:30
    Calgary potřebuje nějaký impulz, a proto se kouč Huska rozhodl pro změnu brankářů, Daniela Vladaře nahrazuje Dustin Wolf. Nutno podotknout, že český gólman dnes nepůsobil úplně jistým dojmem a měl slabší chvilky.
     
    22:12
    Mikael Backlund nabral rychlost po levém mantinelu a procpal se až do útočné třetiny, v něm ovšem neuspěl kličkou do středu proti Brocku Faberovi.
     
    22:25
    Střetnutí okořenili bitkou A. J. Greer s Marcusem Folignem! Oba hráči si vyměnili pár tvrdých úderů, aby nakonec hostující forvard strhl soupeře k ledu směrem na sebe. Oba inkasovali tradiční pětiminutový trest.
    22:25 Greer s Folignem okořenili střetnutí bitkou
     
    23:21
    Za bránu vystartoval Dustin Wolf a zastavil vyrážečkou prudké nahození, kotouč posléze přenechal pro kolemjedoucího Hanifina.
     
    23:38
    Christopher Tanev vymyslel výbornou nahrávku do pravého kruhu, kde byl trestuhodně nehlídaný Andrew Mangiapane, vypálil však přímo do Gustavssonovy výstroje.
     
    24:16
    Zakázané uvolnění Flames. Blake Coleman brzy pochopil, že u puku nemá šanci být včas, proto ani nikterak výrazně nestíhal MIddletona.
     
    24:39
    Z ostrého úhlu vyprodukoval svižný projektil ze zápěstí Matthew Boldy, MacKenzie Weegar přizvedl touš do ochranné sítě.
     
    25:13
    Pomalu jedoucí puk zastavil v blízkosti vlastní brány Filip Gustavsson, všiml si nebezpečně se blížícího Mangiapaneho, a proto rozehrál druhou stranou na Merrila.
     
    25:48
    Na druhý gól v utkání měl políčeno ruský kanonýr Kirill Kaprizov, z levého kruhu však forhendem pálil o kousek vedle protější tyče.
     
    26:22
    Hostující kapitán Jared Spurgeon vyslal hodně nepovedené bekhendové nahození, to pro sebe bez problémů sklepnul Rasmus Andersson.
     
    26:40
    Rasmus Andersson o sobě vzápětí dal vědět i na druhé polovině ledové plochy, když od modré vystřelil ze zápěstí těsně nad břevno.
     
    26:51
    6/6
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny snižují! V pokračující akci Andersson přihrál po modré čáře Weegarovi, jehož střelu zápěstím perfektně tečoval nechytatelně k levé tyčce kapitán MIKAEL BACKLUND. Asistence: MacKenzie Weegar a Rasmus Andersson.
    Andersson R., Huberdeau J., Backlund M., Coleman B., Wolf D., Weegar M.
    Faber B., Duhaime B., Brodin J., Dewar C., Gustavsson F., Hartman R.
    26:51 Mikael BACKLUND - 1:3
     
    27:18
    Minnesota má možnost vzít si zpět tříbrankový náskok v přesilové hře. Po úspěšném zákroku Wolfa neudržel nervy na uzdě Blake Coleman a Rossiho nesmyslně krosčekoval k zemi.
     
    27:59
    Hokejisté v bílých dresech způsobili v útočné třetině velký rozruch, ale čtvrtého gólu se zatím nedočkali, v největší šanci střelu Zuccarella obětavě zblokoval Andersson.
     
    28:11
    Tlak pokračuje. Na modré si párkrát zakvedlal s kotoučem Jared Spurgeon, ze zápěstím potom vystřelil těsně vedle pravé tyčky.
     
    28:46
    Tentokráte Spurgeon v roli nahrávače, když v levém kruhu oslovil Kirilla Kaprizova a jeho dělovka se mezi tři tyče nevešla.
     
    29:15
    Působení elitní přesilovkové lajny Wild na ledové ploše ukončil Mats Zuccarello, jenž z bezprostřední blízkosti neposlal dorážku za Wolfova záda.
     
    29:49
    Hraje se pět na pět a Plameny okamžitě vyrazily dopředu. Nazem Kadri přihrál na modrou Noahu Hanifinovi, ostrý projektil zamířil do Gustavssonovy připravené lapačky.
     
    30:26
    MacKenzie Weegar využil volného prostoru k popojetí až do pravého kruhu, nepovedenou křižnou střelu však poslal výrazně vedle brány.
     
    30:55
    Druhou asistenci v zápase chtěl zaznamenat Rasmus Andersson, jenž vymyslel pěknou přihrávku do pravého kruhu na Walkera Duehra, ale ten z první minul.
     
    31:24
    Nahození Hanifina dokázal tečovat Elias Lindholm, takže nemohla být řeč o icingu, Brock Faber následně udržel na zádech Jonathana Huberdeaua.
     
    31:49
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Jacob Middleton, když dokázal tečovat nebezpečnou ránu od modré mimo hrací plochu.
     
    32:26
    Od pravého mantinelu se před bránu pokoušel natlačit Jegor Šarangovič, nataženou hokejkou mu puk úspěšně vypíchl Alex Goligoski.
     
    32:41
    Zuccarello vymyslel parádní přihrávku o levý mantinel přesně do jízdy Rossimu, jemuž zabránil Rasmus Andersson v zakončení seknutím přes hůl. Přesilovka pro Minnesotu.
     
    33:30
    Za kruhy si sjel Brock Faber a dostal nahrávku proti hokejce, dělový projektil z první nicméně namířil výrazně vedle cílového zařízení.
     
    33:58
    6/5
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hráči Wild si v početní převaze berou zpět tříbrankové vedení. Spurgeon nahrál do pravého kruhu Kaprizovovi, ruský útočník se blýskl stříleným pasem z jedničky na hranici brankoviště, kde byl připravený MATTHEW BOLDY a touš nasměroval nechytatelným způsobem pod horní tyčku. Asistence: Kirill Kaprizov a Jared Spurgeon.
    Boldy M., Eriksson Ek J., Gustavsson F., Zuccarello M., Spurgeon J., Kaprizov K.
    Šarangovič J., Coleman B., Wolf D., Weegar M., Solovjov I.
    33:58 Matthew BOLDY - 1:4
     
    34:22
    Jonathan Huberdeau nahodil po zadním mantinelu a doufal, že k puku dojede nejrychleji spoluhráč, ale Dillon Dubé tělem nepřetlačil Jacoba Middletona.
     
    34:49
    Akci hostujícího celku přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Dewarem a Duhaimem správně odpískal ofsajd.
     
    35:19
    Běloruský zadák Ilja Solovjov si pod tlakem neporadil ideálně, když bekhendové nahození zastavil Joel Eriksson Ek, avšak forhendovou přihrávku poslal za brusle Boldyho.
     
    35:34
    Hodně zbytečný trest vyfasoval hostující zadák Jacob Middleton, když z vlastní iniciativy zacouval do středního pásma a vysokým obloučkem poslal puk mimo hrací plochu, za což musely následovat dvě minuty za zdržování hry.
     
    36:13
    Noah Hanifin si narazil s Nazemem Kadrim a vyprodukoval tvrdou forhendovou střelu, jež prosvištěla o kousek vedle levé tyčky.
     
    36:29
    Při vlastním oslabení mohl udeřit Brandon Duhaime, jenž vystihl rozehrávku a postupoval sám na gólmana, forhendovou střelu Wolf kryl pravým betonem.
     
    37:01
    Slovenský forvard Adam Ružička vymyslel perfektní bekhendovou přihrávku před bránu, jenže překvapil jí Zaryho, ten promáchl naprázdno.
     
    37:30
    Tentokráte už byl Connor Zary připravený a z levého kruhu střílel zápěstím na zadní tyčku, Filip Gustavsson úspěšně zasáhl ramenem.
     
    38:12
    Zápas pokračuje pět na pět. Walker Duehr v pokračujícím tlaku Calgary přihrál po mantinelu za bránu, kde Jacob Middleton přetlačil Blakea Colemana.
     
    38:45
    Mikael Backlund vysunul forčekink, ale Jon Merrill zachoval chladnou hlavu a v klidu rozehrál po mantinelu na Brocka Fabera.
     
    39:16
    Z pozice obránce Ilja Solovjov sel do pravého kruhu a mezi kruhy nabíjel Huberdeauovi, tomu nepovolil zakončení dobře postavený Jonas Brodin.
     
    39:47
    Ještě jedno nebezpečí před bránou Wild, které obstaral Noah Hanifin, jenže tak dlouho váhal se zakončením, až z úhlu mířil nepřesně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství rozhodně nenudilo, nabídlo čtyři góly a hostující Minnesota navýšila náskok na stadionu Calgary na tři branky. Hokejistům Wild perfektně vyšel úvod části, kdy během 45 vteřin skórovali Kirill Kaprizov a Matthew Boldy. Následně čisté konto Gustavssonovi zrušil Mikael Backlund, ovšem soupeř na tento inkasovaný gól našel odpověď, v přesilovce uspěl úspěšnou tečí pod břevno Matthew Boldy, jenž tak zaznamenal svou druhou trefu v zápase.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 24.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hokejisté Calgary bleskově získali útočné pásmo, ale Elias Lindholm se přes Brocka Fabera ke střele nedostal.
     
    40:35
    Na střelu zápěstím v podání Matse Zuccarella velmi dobře viděl Dustin Wolf a kus černé gumy bez problémů skryl ve výstroji.
     
    41:24
    Kanadský útočník Jonathan Huberdeau vyslal přihrávku do pravého kruhu na Mikaela Backlunda, střelu zápěstím potom Filip Gustavsson kontroloval očima, letěla vedle pravé tyče.
     
    41:27
    Krátce po buly vypálil od modré čáry Ilja Solovjov, pozorný hostující brankář bez výraznějších problémů zasáhl lapačkou.
     
    41:37
    6/6
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ještě není rozhodnuto! Kadri vyhrál buly na Solovjova a obránce dokonale zaskočil Maroona kličkou zleva do střelu, bekhendový pokus po ledě ve finále přizvedl za záda bezmocného brankáře CONNOR ZARY. Asistence: Ilja Solovjov a Nazem Kadri.
    Dubé D., Wolf D., Zary C., Oesterle J., Kadri N., Solovjov I.
    Merrill J., Foligno M., Maroon P., Gustavsson F., Goligoski A., Gaudreau F.
    41:37 Connor ZARY - 2:4
     
    42:26
    Vysokou rychlost nabral Walker Duehr, ovšem střelou z úhlu na přední tyč Filipa Gustavssona nepřekvapil, trefil jeho levý beton.
     
    42:46
    Nyní měl Walker Duehr o poznání lepší palebnou pozici, ale neuspěl ani v tomto případě, tváří v tvář gólmanovi mířil do jeho výstroje.
     
    43:09
    Přesilovka pro Flames. Proti pravidlům se provinil Marcus Johansson, který v obranném pásmu nešikovně podrazil Anderssona.
     
    43:35
    Hráči Wild se zatím brání bez problémů. Nepřesnou přihrávku ve středu zachytil Jacob Middleton a právě středem i úspěšně vyhodil.
     
    44:14
    Zajímavé nahození si v levém kruhu zpracoval Jonathan Huberdeau a vyzkoušel střelu na zadní tyčku, Filip Gustavsson zasáhl koncem levého betonu.
     
    44:44
    Střelu Weegara od modré čáry Filip Gustavsson neudržel a mohl poděkovat Middletonovi, že kotouč odpálil před číhajícím Ružičkou.
     
    45:29
    Alex Goligoski po pravém mantinelu rozjel Kirilla Kaprizova, který si věřil na Noaha Hanifina, ovšem uspěl domácí zadák.
     
    45:50
    Již se hraje pět na pět. Od modré vyprodukoval ostrý forhendový projektil Christopher Tanev a puk se zastavil v přehuštěném prostoru před bránou.
     
    46:19
    Rasmus Andersson naznačil střelu, načež si vylepšil palebnou pozici do pravého kruhu a zápěstím vystřelil těsně nad horní tyčku.
     
    46:49
    6/6
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Chtělo by se říct, že pátý inkasovaný gól si domácí vstřelili vlastně sami. Vše začalo nepřesnou rozehrávkou Taneva, kterou přečetl Johansson, načež Kadri rybičkou skočil do brankáře, jemuž tak znemožnil zakročit proti střele JOELA ERIKSSONA EKA, ta přitom nevypadala vůbec nebezpečně. Asistence: Marcus Johansson.
    Middleton J., Boldy M., Eriksson Ek J., Gustavsson F., Spurgeon J., Johansson M.
    Tanev C., Wolf D., Zary C., Hanifin N., Ružička A., Kadri N.
    46:49 Joel Eriksson Ek - 2:5
     
    47:29
    Samozřejmě se jedná o velkou čáru přes rozpočet, protože konec základní hrací doby se blíží a Plameny znovu prohrávají o tři góly, ještě více tak musí tlačit dopředu.
     
    47:55
    Mezi kruhy čekal na nahrávku Elias Lindholm, ale Jonathan Huberdeau k němu puk přes tři konkurenty neprocpal, úřadoval Jonas Brodin.
     
    48:24
    Dobou práci odvedl směrem dozadu rakouský útočník Marco Rossi, jenž nejprve obral Ružičku, aby následně rozehrál na Goligoskiho.
     
    48:46
    Příliš dlouho Mats Zuccarello v útočném pásmu nepobyl, protože jeho úmysl přečetl Elias Lindholm a nahrávku po pravém mantinelu zachytil.
     
    49:20
    Na zteč se vydal Connor Dewar, ale příliš daleko nedojel, sám proti dvěma přečetl kličku k pravému mantinelu Christopher Tanev.
     
    49:34
    Uvidíme hru čtyři na čtyři. Mimo hlavního dění hry si vyřizovali účty Connor Zary s Marcem Rossim a oba od rozhodčích za odměnu dostali dvouminutový trest. Domácí forvard za držení, hostující za nedovolené bránění.
     
    50:13
    Velkou rychlost vyvinul po pravém křídle Jegor Šarangovič, jenže se mu nedostalo potřebné podpory a kličku do středu vypíchl Brock Faber.
     
    50:49
    Hosté postupovali dva na dva. Matthew Boldy si věřil sám, avšak Rasmus Andersson s touto variantou počítal a soka za sebe nepustil.
     
    51:15
    Hosté nemají kam spěchat. Brock Faber si rozmyslel po zisku puku rychlý protiútok, místo toho v klidu odjel za vlastní bránu.
     
    51:43
    Už při hře v pěti na obou stranách se puk šťastně odrazil doprava ke Kirillu Kaprizovovi, jenž z bezprostřední blízkosti zvedl puk forhendem příliš vysoko.
     
    52:16
    Spoluhráčům se vydal pomoci s rozehrávkou Filip Gustavsson a poradil si velmi dobře, po volném pravém mantinelu nahrál Goligoskimu.
     
    52:56
    Poměrně dlouho otálel s rozehrávkou Rasmus Andersson. Švédský obránce si vybral AndrewaMangiapaneho, toho zradilo zpracování.
     
    53:18
    Bekhendem nahazoval Nazem Kadri. U levého mantinelu kus černé gumy dobruslil Connor Zary a z těžké pozice střílel zápěstím hodně nepřesně.
     
    53:42
    Útočnou třetinu vybojoval Jonathan Huberdeau. Pokusil se strhnout hru do mezikruží, odtud vyslal svižný projektil ze zápěstí příliš vysoko.
     
    54:14
    Jegor Šarangovič se odpoutal od osobního strážce, ale následně se mu do cesty postavil Jon Merrill a na toho již domácí zadák recept nenašel.
     
    54:59
    Spíše z nouze vypálil pod tlakem od modré čáry Noah Hanifin, pomalý pokus doputoval o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    55:09
    Tlak Flames nicméně pokračoval a z levého kruhu natáhl k projektilu ze zápěstí Jegor Šrangovič, kotouč doputoval o pár čísel nad břevno.
     
    55:55
    Je evidentní, že Minnesota vsadila všechno na jednu kartu, přehnaně se dopředu nežene a spoléhá na pevnou defenzivu s jasným cílem udržet v závěru prozatím komfortní tříbrankový náskok.
     
    56:22
    Problém u domácích je ten, že se ani nezdá, že by ještě chtěli s utkáním něco udělat, teď nechali dvojici obránců kombinovat mezi sebou v obranném pásmu dobrou čtvrt minutu.
     
    56:48
    Hodně nepřesné nahozené po pravém mantinelu vyslal Jonathan Huberdeau přesně do prostoru, kde byl jenom protihráč Brock Faber.
     
    57:21
    Švédský zadák Jonas Brodin lehce zaváhal při zpracování, ale Walker Duehr byl daleko, takže obránce mohl zůstat v klidu a napodruhé přesně našel Goligoskiho.
     
    57:40
    Na střelu od modré čáry Filip Gustavsson neviděl úplně dobře, puk se zastavil od jednoho z hráčů a Adam Ružička posléze dorážel vedle pravé tyče.
     
    58:21
    Hokejisté Calgary přijali prohru, možná až zbytečně brzy. MacKenzie Weegar mohl postupovat do protiútoku, místo toho zacouval za vlastní svatyni.
     
    58:47
    Pravým křídlem se do útočného pásma procpal Dillon Dubé, jenže sám proti třem nic nezmohl a střela z úhlu se s přesností nesetkala.
     
    59:26
    Přestože měl Brandon Duhaime dostatek času na rozehrávku, tak po mantinelu poslal hrací předmět až na zakázané uvolnění.
     
    59:51
    Calgary vyhrálo buly, ale žádnou zajímavou příležitost si vytvořit nedokázalo, do středního pásma vyvezl puk Marcus Johansson.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Minnesoty potvrdili výbornou formu z posledních dnů, trip po Kanadě odstartovali vítězstvím 5:2 v Calgary.

    Hosté si v úvodní dvacetiminutovce vybudovali jednobrankový náskok, který ve druhém dějství o další dvě branky vylepšili. Závěrečnou část odstartoval gólem naděje Connor Zary, ovšem hokejisté Wild drama nepřipustili a konečnou podobu dal výsledku ve 47. minutě Joel Eriksson Ek po zmatcích v soupeřově defenzivě. Nevydařený zápas absolvoval český brankář Daniel Vladař, který byl vystřídán na začátku druhé třetiny po třetím inkasovaném gólu.

    Svěřenci trenéra Hynese zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Západní konference si polepšili na jedenácté místo o bod za dnešního soupeře, ten je desátý.
     
    Utkání přihlíželo 16 661 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 30 – 29 | Přesilová hra: 0/3 – 1/3 | Trestné minuty: 13 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Daniel Vladař (CGY) – 13 zákroků, 3 OG, úspěšnost 81,3 %, odchytal 21:30
    Dustin Wolf (CGY) – 11 zákroků, 2 OG, úspěšnost 84,6 %, odchytal 38:30
    Filip Gustavsson (MNS) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Adam Ružička (CGY) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:25

    Tři hvězdy utkání
    1. Matthew Boldy (MNS) – 2+1
    2. Kirill Kaprizov (MNS) – 1+1
    3. Joel Eriksson Ek (MNS) – 1+0 (06:00:24)
    Minnesota zdolala Calgary a zaznamenala čtvrté vítězství v řadě

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 27. Backlund (Weegar, R. Andersson), 42. Zary (Solovjov, Kadri) – 2. M. Foligno (Boldy), 21. Kaprizov (Rossi, Zuccarello), 22. Boldy, 34. Boldy (Kaprizov, Spurgeon), 47. Eriksson Ek (M. Johansson)


    Calgary Flames: Vladař (22. Wolf) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Oesterle, Solovjov – Šarangovič, E. Lindholm (A), Mangiapane – Dubé, Kadri, Zary – Coleman, Backlund (C), Huberdeau – Duehr, Ružička, Greer.
    Trenér: Ryan Huska

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Faber, Brodin, Spurgeon (C), Middleton, Merrill, Goligoski – Zuccarello, Rossi, Kaprizov (A) – Boldy, Eriksson Ek, M. Johansson – Maroon, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Hartman, Dewar, Duhaime.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Dunning, Skilliter – Mills, Apperson

    Diváci: 16 661
    bahis siteleri