Brentford – Wolverhampton 1:4 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 2:1 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Everton FC
1:3 (1:0)
Manchester City
Středa 27.12.2023, 21:15 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Z hostující strany to málem nebylo všechno, k dalšímu zásahu chyběly jen centimetry! Foden se opřel do míče na hraně šestnáctky a orazítkoval vzdálenější tyč svatyně Evertonu!
    86. Bernardo SILVA - 1:3
     
    86
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Máme rozhodnuto, tři body dnes poputují do Manchesteru! Velké chyby domácí obrany naplno využil BERNARDO SILVA, jenž se zmocnil míče v bezprostřední blízkosti šestnáctky a navzdory dotěrnému Branthwaitovi padajícím balónem překonal vysunutého Pickforda – 1:3!
     
    81
    Kartónek žluté barvy nyní vidí pro změnu právě Jack Grealish (MAC), který zřejmě stáhl k mezi Pattersona. Domácí mají šanci přesunout hru na druhý konec.
     
    80
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Jack Harrison, přichází Arnaut Danjuma.
     
    78
    Ostrá hra Evertonu vede k další žluté kartě, kterou za nevybíravý skluz vidí Jarrad Branthwaite (EVE).
     
    75
    Calvert-Lewin se ocitl v dobré pozici v blízkosti malého vápna, jenže proti němu včas vyběhl Ederson a znemožnil mu zakončit!
     
    65
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází André Gomes, přichází Michael Keane,
    ze hřiště odchází Beto, přichází Dominic Calvert-Lewin.
     
    65
    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Matheus Nunes, přichází Mateo Kovačić.
    64. Julián ÁLVAREZ - 1:2
     
    64
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, hosté jdou v Liverpoolu po hodině hry do vedení! JULIÁN ÁLVARÉZ z puntíku zvolil zakončení přesně do středu brány, přičemž míč se od nohou padajícího Pickforda pro domácí smolně odrazil pod břevno – 1:2!
     
    63
    Jordan Pickford (EVE) ještě dostává žlutou kartu, penaltu Manchesteru ale oddaluje marně.
     
    63
    Potvrzeno, uvidíme pokutový kop! Exekutorem penalty bude Julián Álvarez.
     
    62
    Hosté z obrovského náporu vytěžili penaltu, Onana totiž Akého zakončení zblokoval rukou! Situaci nicméně ještě musí posoudit muž u videa, kterým je dnes večer David Coote...
     
    61
    Excelentní Jordan Pickford! Álvarez nařízený kop přetavil v nebezpečnou střelu na bližší stranu, kterou anglický reprezentant tygřím skokem vytěsnil mimo nebezpečí!
     
    60
    André Gomes (EVE) si proti Grealishovi tentokrát pomohl faulem a protihráče kousek před hranou vápna poslal k zemi. Následuje slibná standardka pro hosty.
     
    59
    Patterson skluzem vyrazil Grealishův centr za branku, City získává roh. Žlutou kartu vzápětí vidí Manuel Akanji (MAC), a to zpětně za zákrok na Onanu.
    53. Phil FODEN - 1:1
     
    53
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Uff, to byla rána jako z děla! V Liverpoolu máme vyrovnáno, po prudké dělovce PHILA FODENA začínáme zase od začátku! Mladý záložník zachytil krátkou přihrávku Silvy v pozici několik metrů před vápnem a ze svého arzenálu následně vytáhl tak prudkou střelu na přední tyč, že div neprotrhl síť Pickfordovy brány – 1:1!
     
    43
    Vynucené střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází John Stones, přichází Joško Gvardiol.

    Stonesovi se souboj s Betem stal osudným, duel pro něj končí předčasně. Z trávníku ho vyprovází potlesk, přeci jen jde o bývalého hráče Evertonu.
     
    39
    Grealishův výpad po křídle vypadal hodně nebezpečně. Tak nebezpečně, že Nathan Patterson (EVE) byl nucen stáhnout soka k zemi a vidí žlutou kartu.
     
    34
    Výborný Ederson nataženou rukou zabránil dalšímu gólu Toffees, jedovatá rána Harrisona mířila přesně pod břevno! Parádní zákrok, domácí borec měl málem zaděláno na hattrick!
    29. Jack HARRISON - 1:0
     
    29
    Everton právě vstřelil branku!
    Hosté sice dosud měli v Goodison Parku jednoznačně více ze hry, po sekundové chybě jejich obrany se ale jako první dostávají do vedení Toffees! McNeil v bezprostřední blízkosti vápna připravil o míč Rodriho a následnou křižnou přihrávkou připravil hodně jednoduché zakončení pro JACKA HARRISONA, se kterým si Ederson nevěděl rady – 1:0!
    14. Domácí Pickford nadvakrát vychytal Álvareze.
     
    14
    Citizens spálil neuvěřitelnou šanci! Álvarez se po zaváhání obrany ocitl sám před Pickfordem, jenže jeho střela šla jen do nohou brankáře! Strážce svatyně si pak počíhal i na následnou dorážku!
     
    4
    První větší šance utkání! Grealish se po straně prodral do vápna a posunul míč na Álvareze, který donutil Pickforda zakročit! Následovala ještě dorážka z dílny Fodena, tu ale zblokoval jeden z bránících borců v poli!

    Vojtěch Martinek

    Branky: 29. Harrison (McNeil) – 53. Foden (B. Silva), 64. J. Álvarez (pen.), 86. B. Silva

    Karty:   39. Patterson (EVE), 60. A. Gomes (EVE), 63. Pickford (EVE), 78. Branthwaite (EVE) – 59. Akanji (MAC), 81. Grealish (MAC)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:5.
    Everton FC: Pickford – Patterson, Tarkowski (C), Branthwaite, Mykolenko – A. Gomes (65. Keane), Am. Onana – Harrison (80. Danjuma), Garner, McNeil – Beto (65. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Virginia – Godfrey, Coleman, Hunt, Chermiti, Dobbin.

    Trenér: Sean Dyche.

    Manchester City: Ederson – Walker (C), Stones (43. Gvardiol), Akanji, Aké – Nunes (65. Kovačić), Rodri – B. Silva, Foden, Grealish – J. Álvarez.
    Náhradníci: Ortega – Lewis, K. Phillips, Gómez, Bobb, Hamilton, Susoho.

    Trenér: Pep Guardiola.

    Rozhodčí: Brooks – Betts, Holmes.

    Diváci: 39 327
    bahis siteleri