Leverkusen – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
2:1 (1:1)
1. FSV Mohuč 05
Pátek 23.02.2024, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji vám dobrou noc! (22:25:31)
     
    Takhle však nemá žádný a slavit mohou i střídající Češi. Patrik Schick se však za necelých čtyřicet minut do šance nedostal, Adam Hložek pak neměl příliš možností, jelikož naskočil až v samotném závěru utkání.
     
    Utkání končí, favorit vítězí, ale bude chtít rychle zapomenout. Tohle nebyl Leverkusen, jaký známe. Předposlední Mohuč předvedla velmi dobrý výkon, pod novým koučem byla rovnocenným soupeřem a nebýt fatální chyby gólmana po střele Robina Andricha, mohla si odvézt alespoň velmi cenný bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ale pozor na to! Mohuč se vydala do nenápadného brejku, při němž byla dobře zastavena prudká střela Onisiwa, po níž pálil I Čä-song pálí vysoko nad.
     
    90+4
    Odhlavičkovaný míč propadl mimo vápno ke Kraussovi, jemuž ale střela vůbec nesedla. Ideální scénář pro domácí, s jejichž rozehrávkou Hrádecký rozhodně nespěchá.
     
    90+4
    V poslední minutě nastavení tak má Mohuč zajímavou příležitost, kterou vycítil také Zentner, jenž už je ve vápně.
     
    90+3
    Leverkusen se mohl po hostující kombinaci vydat do brejku, jenže v jeho zárodku se Schick dopustil faulu na polovině hřiště.
     
    90+2
    Mohuč ale rozhodně nesklápí zbraně! Hráči v bílých dresech drželi míč na útočné polovině, jenže se připravují o tlak nepřesným nákopem a faulem.
     
    90+1
    Xhakovu nepřesnou přihrávku mohli hosté potrestat, ale zmohli se jen na nákop na I Čä-songa, kterému na doběhnutí dlouhého centru nezbývají síly.
     
    90+1
    Druhý český reprezentant si zahraje minimálně ještě čtyři minuty. Aktuálně sleduje na útočné polovině své parťáky, kteří se snaží otevřít hostující defenzivu.
     
    90
    Hložek se okamžitě po svém příchodu zapojuje do útočné akce, kterou z půlícího kruhu rozjíždí přihrávkou do strany. Následuje faul na Tellu.
     
    90
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Adam Hložek.
     
    89
    A domácí dokonce zahrozili, jenže Grimaldova střela byla sražena do zámezí.
     
    89
    Leverkusen šetří čas, kombinuje s míčem a tlačí zápas k závěrečnému hvizdu. Mohuč se snaží, ale zdá se, že jí dochází fyzické i psychické síly.
     
    88
    Když už se přeci jen odrazí nějaký míč, nejčastěji k Schickovi, je český útočník rychle zdvojen. Oslabená Mohuč pokračuje v důsledné defenzivě.
     
    87
    Z malého nátlaku však nic není, Zentner byl bez práce a Mohuč se ještě pokouší vydat do ofenzivy. Zatím bez efektu.
     
    86
    Na levé straně zkoušel zahrozit Schick, jenže přes Guilavoguiho neprošel. Nemuselo ho to tolik mrzet, jelikož vzápětí předvedl Kossounou na druhé straně velmi dobrý obranný zákrok, kterým získal míč.
     
    85
    Nastartovaný brejk Leverkusenu musel uhasit v zárodku faul Phillippa Mweneho (MAI), který je logicky odměněn žlutou kartou.

    Daniel Ryl

    Branky: 3. Xhaka, 68. Andrich (Wirtz) – 7. Kohr (Widmer)

    Karty:   45+1. Frimpong (LEV) – 42. Onisiwo (MAI), 52. Kohr (MAI), 54. Zentner (MAI), 66. Caci (MAI), 85. Mwene (MAI)   79. Ngankam (MAI)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 11:9. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong (83. Tella), Andrich, Xhaka, Grimaldo – J. Hofmann (56. Schick), Wirtz (90. Hložek) – Adli (83. Hincapié).
    Náhradníci: Kovář – Iglesias, Mbamba, Puerta, Stanišić.

    Trenér: X. Alonso

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Kohr, van den Berg, Caci – Widmer (60. Guilavogui), Barreiro, Amiri, Mwene – Gruda (65. Ngankam), Onisiwo (83. Krauß), I Čä-song.
    Náhradníci: Rieß – Papela, Richter, Dal, Ti. Müller.

    Trenér: B. Henriksen

    Rozhodčí: Gerach – Heft, Wessel
    bahis siteleri