Leverkusen – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
2:1 (1:1)
1. FSV Mohuč 05
Pátek 23.02.2024, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zdravím všechny fanoušky německého fotbalu! Bundesligový program 23. kola odstartuje předehrávka vedoucího Leverkusenu proti Mohuči, která odstartuje ve 20:30.
     
    Lídr z Leverkusenu je ve velké pohodě! V lize si vytvořil slibný náskok osmi bodů na druhý Bayern, baví skvělým fotbalem a vyhlíží osmifinále Evropské ligy, v němž se utká s ázerbajdžánským Karabachem. Svěřenci Xabiho Alonsa tak se smrtícím útokem a nejlepší obranou v soutěži míří za vysněným titulem, k čemuž potřebují sbírat body i nadále.

    To Mohuč má opačné starosti, přestože v posledním utkání zvítězila nad Augsburgem 1:0. Domácí tým však touto výhrou ukončil sérii jedenácti zápasů bez triumfu, kvůli které se propadl až na předposlední místo a na jistou záchranu ztrácí už sedm bodů. Hosty navíc čeká těžký los, protože následně přivítají Gladbach, pojedou na Bayernu a po utkání s Bochumí je čeká ještě duel v Lipsku.
     
    Statistiky hovoří pro Leverkusen, který neprohrál už 32 soutěžních zápasů za sebou! V případě, že zdolá Mohuč, vytvoří nový německý rekord, který doposud držel Bayern.

    Ale pozor, Mohuč umí zaskočit! V zápasech proti lídrovi tabulky v posledních třech duelech brala dvě výhry a remízu. Ačkoliv podzimní vzájemné utkání na domácím hřišti ztratila jednoznačně 0:3, na jaře dokázala na Leverkusenu vyhrát 3:2.
     
    Nudit se nebudou ani nestranní diváci, jelikož v pěti z posledních šesti zápasů padly alespoň tři góly! Věřme, že má nabito také Patrik Schick, který by neměl chybět v základní sestavě. Na lavičce pak lze očekávat přítomnost Matěje Kováře a útočníka Adama Hložka.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Andrich, Xhaka, Grimaldo – J. Hofmann, Wirtz – Adli.
    Náhradníci: Kovář – Hincapié, Hložek, Iglesias, Mbamba, Puerta, Schick, Stanišić, Tella.
    Trenér: X. Alonso

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Kohr, van den Berg, Caci – Widmer, Barreiro, Amiri, Mwene – Gruda, Onisiwo, I Čä-song.
    Náhradníci: Rieß – Guilavogui, Krauß, Papela, Richter, Dal, T. Müller, Ngankam.
    Trenér: B. Henriksen

    Rozhodčí: Gerach – Heft, Wessel.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, za malou chvíli začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní útok Leverkusenu byl odražen, načež se Mohuč dostala do protiútoku, jenže vlastní nepřesností se na útočné polovině připravila o šanci zahrozit.
     
    2
    Vzápětí se do brejku dostal Leverkusen, jehož útok po pravé straně zastavuje obranný faul Caciho. Velmi zajímavá standardka pro domácí!
     
    3
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Bleskový úder domácího týmu! Rozehrávku nakrátko dostal GRANIT XHAKA, jehož rozehrávku do strany dostal Grimaldo. Centr od lajny však srazil I Čä-song právě k prvnímu jmenovaného, jenž z rohu velkého vápna technickou střelou do protějšího rohu zaskočil Zentnera.
     
    5
    Velmi důležitý začátek pro Leverkusen, který po rozehrávce Mohuče získává míč a nadále kontroluje hru. Pro hosty se jedná o studenou sprchu, kterou si určitě nepřáli.
     
    6
    Postupný útok Mohuče zastavil obranný faul, po němž však Mohuč nerozehrála dobře a málem došlo k průšvihu. Defenziva hostů ovšem dokázala zakročit včas a před vápnem nepříjemnosti odvrátila.
     
    7
    Velká šance Mohuče! Hezkou přihrávku za obranu dostal na levé straně Widmer, jehož přízemní centr na malé vápno hledal dva spoluhráče, ale ai jeden nedokázal míč usměrnit do sítě.
     
    7
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Máme rychle vyrovnáno! Mohuč udržela míč a vybojovala si faul, po němž rozehrála do strany a Widmerův centr na penaltu si našel DOMINIK KOHR, jenž hlavičkou usměrnil míč do sítě – 1:1! Asistence: Silvan Widmer.
     
    8
    Začínáme od začátku! Zdálo se, že Leverkusen založí na poklidný zápas, ale stačilo malé polevení a jsme v uvozovkách na nule.
     
    9
    Leverkusen se však pokouší odpovědět trpělivou kombinací ze své poloviny. Mohuč ale nehraje vůbec zbaběle a aktivně napadá.
     
    10
    Dva útoku Leverkusenu nevyšly, naopak se dopředu vydala Mohuč, ale pokus Onisiwa z velké dálky letí jen do středu branky, kde stojí pozorný Hrádecký.
     
    11
    Leverkusen zahrozil po levé straně, odkud přišel velmi dlouhý a vysoký centr přes šířku hřiště, a přestože Frimpong nezakončil, vybojoval alespoň rohový kop.
     
    12
    Centr na penaltu však hostující hráč jen přizvedl a míč se tak postupně díky spolupráci domácí defenzivy vrací k Hrádeckému.
     
    13
    Leverkusen se usadil na útočné polovině, zkoušel poslat do vápna dva centry v krátkém sledu, jenže oba pokusy hostující defenziva odvrací.
     
    14
    Bayer je vytlačen až na svou část hřiště, kde je Mohuč navíc velmi aktivní a svým napadáním domácí kombinaci nabourává.
     
    15
    Kossounou si u postranní čáry musel pomoci faulem na van den Berga, po níž Mohuč rozehrála přímý kop. Z centru nezahrozila, jenže se udržela u vápna a prudká střela Caciho nadělala Hrádeckému potíže!
     
    16
    Na druhé straně přiletěl centr ze strany, který bohužel pro domácí pouze proletěl vápnem bez tečování hráče v černém.
     
    16
    Frimpong hezkou přihrávkou za obranu našel ve vápně Hofmanna, který zkoušel zaskočit Zentnera střelou na přední tyč, leč neúspěšně!
     
    17
    Gólman Mohuče vzápětí pokryl také centr z rohového kopu, po němž je na tahu Mohuč a snaží se dostat s míčem přes půlící čáru.
     
    18
    Když už se Mohuči podařilo přejít útočnou polovinu, přišla nepřesná přihrávka Kohra podél lajny – aut Leverkusenu mezi střídačkami.
     
    18
    Grimaldův prudký centr od levé postranní čáry nebezpečně proletěl až do vápna, odkud ho van den Berg okamžitě odvrátil pryč.
     
    19
    Domácí mužstvo už je nastěhované na útočné polovině, kde se postupnou kombinací pokouší otevřít defenzivní postavení Mohuče.
     
    20
    Velká šance Leverkusenu! Wirtz dostal míč na hranici vápna, odkud ho zády k brance přiťukl Xhakovy, jehož prudkou ránu Zentner jen vyrazil! Vzápětí šel ještě do souboje s dobíhajícím Frimpongem, ale k nespokojenosti domácích se penalta nepíská.
     
    22
    Leverkusen v posledních dvou minutách kontroluje míč, přesto se mu nedaří dostat k vápnu a dalším pokusem ohrozit Zentnera. Defenziva Mohuče je prozatím pevná.
     
    22
    A když už si Frimpong naběhl za obranu na penaltu, jeho zakončení z první bylo marné, jelikož si nepohlídal ofsajd.
     
    23
    Na druhé straně zahrozila Mohuč po levé straně, přičemž Amiri vyslal prudkou střelou z rohu vápna. Za svou velmi nepřesnou střelu se však svým parťákům omluvil.
     
    24
    Už se zdálo, že se Mohuč na levé straně po dlouhém obléhání vymaní z tlaku, ale nakonec ztrácí míč a průšvih musel hasit I Čä-songův faul u postranní čáry.
     
    25
    Velmi dobrý Hofmannův centr padal na malé vápno, kde stál van den Berg a hlavičkou odvrátil míč do bezpečí. Vzápětí si však domácí vybojovali alespoň rohový kop.
     
    26
    Úplně stejný scénář jako při předchozí standardce. Leverkusen tak musí zapnout směrem dozadu, jelikož Mohuč útočí po pravé straně.
     
    27
    Následuje rychlá ztráta, po níž Leverkusen rychle zahrozil a dokonce z přečíslení zakončil. Střílený Wirtzův centr za obranu zkoušel Adli usměrnit patičkou, ale marně – ofsajd.
     
    28
    Mohuč si z následného brejku vybojovala rohový kop, po němž se na malém vápně dostal k hlavičce Kohr, ale jeho pokus do středu branky dokázal Hrádecký pokrýt!
     
    29
    Z brejku mohl zahrozit Leverkusen, ale po Frimpongově rána z hranice vápna nic nevzešlo. Domácí borec trefil jen van den Berga, přesto Leverkusen pokračuje v tlaku – vybojoval si faul u postranní čáry.
     
    30
    Leverkusen z přímého kopu nezahrozil, přesto může pokračovat ve své ofenzivní aktivitě a kombinaci.
     
    31
    Tribuny nejsou spokojené, protože se dožadovaly odpískání ruky či faulu u rohového praporku, ale sudí Gerach zůstává klidný.
     
    33
    Tlak polevil, u míče je pro změnu Mohuč, která se pokouší přenést hru a zejména ji udržet na domácí polovině.
     
    34
    Neuspěla, jelikož centr z pravé strany byl doslova odevzdáním míče, po němž kombinují opět domácí hráči.
     
    34
    Vzápětí Kohr zahrál na své polovině rukou, čímž nabídl domácímu týmu velmi zajímavý přímý kop!
     
    35
    Hofmannův zakroucený míč na zadní tyč si hezky našel Zentner, který ho bez potíží sbírá ze vzduchu. Následně je však hra přerušena, jelikož se sudí Gerach připletl do hostující rozehrávky.
     
    35
    Obrovská chyba Zentnera! Gólman Mohuče špatně rozehrál na rohu velkého vápna, kde byl obrán domácími hráči, ale těm nakonec i přes prázdnou branku nevyšla finální přihrávka do zahuštěného vápna.
     
    36
    Ačkoliv Tah fauloval Onisiwa, hosté si míče příliš dlouho neužili. Už po páv vteřinách ho ztrácí a tečovaný centr znamená další domácí roh.
     
    37
    Prudký centr nepříjemně propadl na malé vápno, jenže tam je dneska van den Berg v tomto ohledu stoprocentní a opět odvrací míč do bezpečí.
     
    38
    Mizerná a lehkovážná rozehrávka Leverkusenu na půlící čáře končí nepřesným zpracováním Kossounoua. Mohuč tak může vhazovat a zaútočit!
     
    39
    Na pravé straně už se přiblížil vápnu Widmer, jenže mu finální exekuce nevyšla. Z brejku Leverkusenu mohl zahrozit Frimpong, leč i pro tohoto rychlíka byl centr do pravé strany příliš prudký.
     
    40
    Mohuč na své levé straně mizerně rozehrála, což korunoval pád van den Berga ve vápně, ale Hofmannovo zakončení vyrazil Zentner na rohový kop!
     
    40
    Tohle smrdělo gólem! Leverkusen rozehrál nakrátko, načež Grimaldo zakroutil míč na malé vápno, a kdyby ho Zentner nevyškrábl, dva hráči domácích by mohli zakončovat do odkryté branky.
     
    41
    Přízemní centr na přední tyč se neujal, přesto Leverkusen pokračoval v aktivitě. Xhakův nadýchaný centr do vápna zkoušel hlavičkovat Wirtz, ale v záklonu poslal míč jen vedle branky.
     
    42
    Frimpong skvěle vyvezl míč do středu útočné poloviny, kde ho musel zastavit Karim Onisiwo (MAI), který vidí první žlutou kartu utkání.
     
    43
    Už se dalo střílet, i proto Grimaldo vypálil prudkou střelu do levého horního rohu, kam se vyšvihl Zentner a usměrnil míč nad branku!
     
    44
    Rohové kopy domácím příliš nejdou. Centr do vápna dokázali hosté odvrátit, přesto se musí nadále bránit nepříjemnému tlaku.
     
    44
    Obránce Mohuče pouze přizvedl centr ze strany, po němž Leverkusen vhazoval v blízkosti velkého vápna. Celou snahu však zkazil nepřesný centr Tapsoby – Zentner může rozehrávat.
     
    45
    Gólman Mohuče slyší pískot, protože pochopitelně nikam nespěchá. Vzdušný souboj u pravé postranní čáry navíc vyzněl pro hosty – aut Mohuče mezi střídačkami.
     
    45+1
    V úvodu dvouminutového nastavení máme veselo! Už se zdálo, že Frimpong bude moci z půlící čáry pelášit sám na Zentnera, jenže po souboji se soupeřem upadl. Faul se však k nevoli domácích nepíská.
     
    45+1
    Hlavní sudí si nenechal komické protesty Jeremieho Frimponga (LEV) líbit a dává mu žlutou kartu, kterou vzápětí vidí také trenér Xabi Alonso.
     
    45+2
    Mohuč se snaží dohrát první poločas daleko od své branky. Čas ještě zbývá, protože hlavní sudí oběma týmům vynahradí prodlevu při žluté kartě domácích.
     
    45+3
    Ti nakonec kombinovali u levé postranní čáry, jenže vlastní nepřesností se o míč připravují přihrávkou do zámezí.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První půle končí za hlasitého pískotu, který se však nenese na domácí tým, nýbrž na hlavního rozhodčího. Xabi Alonso si s arbitrem cestou do šaten ještě několik situací vyjasňuje, ale spokojený rozhodně není.

    Leverkusen začal skvěle, bleskově udeřil pěknou trefou Granita Xhaky, jenže pak si neuhlídal vlastní vápno, kde se hlavičkou prosadil Dominik Kohr. Ve zbytku poločasu měl Leverkusen několik slibných šancí, ale zatím rozhodně nedominuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní ofenzivní snaha Leverkusenu přináší obranný faul na Adliho, po němž se domácí posouvají o několik metrů dál.
     
    47
    Vlastní neschopností v kombinaci se nakonec zahnali do autu, který si Mohuč zopakuje také na jejich polovině.
     
    47
    Velmi nebezpečná akce Mohuče! Onisiwo vyslal přetažený centr od pravé čáry, na který si naskočil Gruda, ale přes Frimponga hlavičkoval jen vedle levé tyče.
     
    48
    Leverkusen se přesunul na útočnou polovinu, kde Hofmann z levé strany hledal Adliho centrem, pro který si došel Zentner.
     
    49
    Mohuč nadále kouše! Jonathan Tah (LEV) před rohem velkého vápna podklouzl, načež fauloval Onisiwa a dostává žlutou kartu. Zajímavá šance pro hostující celek.
     
    50
    Obrovská šance pro Mohuč gólem nekončí! Amiriho zakroucený míč dokázal Widmer od zadní tyče vrátit na malé vápno, ale naštěstí pro domácí ho dokázal Tah srazit k Hrádeckému.
     
    51
    Rozhodčí zastavuje hru, protože na hřišti zůstává ležet Kohr, ale k nevoli hostujícího týmu píská hlavní sudí faul Mohuče.
     
    52
    A Dominik Kohr (MAI) vzápětí vidí žlutou kartu. Zajímalo by mě, za co ji dostal, protože ve zmíněném souboji dostal naloženo Adliho loktem právě autor první branky Mohuče.
     
    53
    Na levé straně velkého vápna se k míči dostal Wirtz, jehož technický pokus byl sražen na rohový kop. Vzápětí pálil domácí borec znovu nepřesně, leč tentokrát bez cizího zavinění.
     
    54
    Mohuč si dala s rozehrávkou na čas, což se domácím divákům nelíbilo a Robin Zentner (MAI) vidí žlutou kartu. Tady už musela přijít.
     
    55
    Další obrovská příležitost Mohuče! Leverkusen mizerně rozehrál, jmenovitě Tapsoba poslal míč přes celé vápno, před nímž doběhl míč I Čä-song, jenže v rychlosti neusměrnil prudkou střelou do odkryté branky.
     
    56
    Mohuč pokračovala v ofenzivní aktivitě, kterou přerušil ofsajd u levé postranní čáry. Chystal jsem se říci, že se blíží čas Patrika Schicka, který už ale stojí u postranní čáry.
     
    56
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Patrik Schick.
     
    57
    Uvidíme, zda český kanonýr domácí ofenzivu oživí. Chybí tomu větší nápad a lepší zakončení. Leverkusen kombinuje na útočné polovině.
     
    57
    Kombinaci Leverkusenu u pravé postranní čáry však přerušuje ofsajdové postavení Adliho, po němž se míč vrací hostům.
     
    58
    Mohuč však rychle ztratila míč, načež mohl zakončit rychlé přečíslení Wirtz, ale Frimpongův prudký centr ze strany před ním odvrací obránce na rohový kop.
     
    59
    Z něho Leverkusen nezahrozil, přesto se drží na míči a snaží se hosty zatlačit do jejich šestnáctky.
     
    59
    Ťukec Mohuče u levé postranní čáry byl hezký na koukání, leč neefektivní. Přihrávka míří do autu.
     
    60
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Silvan Widmer, přichází Josuha Guilavogui.
     
    60
    Leverkusen má kombinaci hodně těžkou, protože kdykoliv si přihraje, už jsou u adresáta dva hráči Mohuče a znepříjemňují mu zpracování.
     
    62
    Domácí se logicky snaží hledat čerstvého Schicka, ale ten je ve vápně zdvojován. Mohuč odvrací přihrávku na rohový kop.
     
    62
    Moc nechybělo! Chytrý centr na přední roh malého vápna si našel Adli, jehož hlavička letí jen těsně vedle zadní tyče.
     
    63
    Už se zdálo, že Leverkusen půjde do přečíslení, ze kterého bude moci zahrozit Schick, ale ve vápně se míč příhodněji odrazil k soupeři.
     
    63
    Na levé straně útočné poloviny se dostal k míči Wirtz, jenž si ho šikovně potáhl více do středu a poslal utaženou střelu vedle přední tyče!
     
    64
    Přetahovaná ve středu hřiště končí nedovoleným zákrokem domácího hráče, po němž přijde střídání hostů.
     
    65
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Brajan Gruda, přichází Jessic Ngankam.
     
    65
    Čerstvý borec se okamžitě zapojil do hry a střelou do Taha dokázal vybojovat další rohový kop pro své mužstvo.
     
    66
    Centr na přední tyč domácí úspěšně odvrací a vydávají se do brejku, který zastavuje na polovině hřiště žlutý faul Anthonyho Caciho (MAI).
     
    67
    Leverkusen se dobře natlačil do vápna, jenže nedokázal ideálně zakončit. I nadále však jeho tlak pokračuje.
     
    68
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Obrovská minela Zentnera znamená druhé vedení domácích! ROBIN ANDRICH se dostal k míči ve středu útočné poloviny, a přestože byl třicet metrů od branky a gólman Mohuče jeho střelu dobře viděl, trestuhodně ji neudržel a míč se mi odrazil za brankovou čáru. Asistence: Florian Wirtz.
     
    69
    Gólman Mohuče tak zbytečně dostává svůj tým dolů, ale tentokrát si dokázal s lehkým centrem ze strany poradit. Škoda pro hosty, měli našlápnuto velmi dobře, takhle už to budou mít těžké.
     
    70
    Nálada v BayAreně je o poznání příjemnější, Mohuč sice kombinuje, ale Leverkusen v dobrém defenzivním postavení trpělivě čeká na další zaváhání a příležitost vydat se do ofenzivy.
     
    71
    Mohuč se protlačila až k vápnu, jenže její kombinace po pravé straně končí v zámezí. Rozehrávat tak může Hrádecký.
     
    72
    Mohuč si vybojovala míč zpátky, načež si vynutila faul, ale i přes malý nátlak kolem vápna zakončit nedokázala. Ačkoliv Onisiwovi nevyšly nůžky, bude mít další příležitost po autu vedle vápna.
     
    73
    Místo zakončení však v souboji s domácím hráčem fauluje a dlouhý aut je k ničemu. Leverkusen rozehrává.
     
    74
    Útočný faul Floriana Wirtze (LEV) na levé straně je potrestán žlutou kartou. Mohuč však krátce po rozehrávce ztrácí míč.
     
    75
    Leverkusen nemá svůj den. Další nepřesnost přinesla Tahův faul u postranní čáry, po němž Mohuč dostává další přímý kop.
     
    75
    Tento zakroucený míč na roh malého vápna byl však pro Hrádeckého naprostou lahůdkou.
     
    76
    Leverkusen se posunul s míčem na útočnou polovinu, kde ale vlastní špatnou rozehrávkou nastartoval nepovedený brejk Mohuče. Hosté však zůstávají na míči.
     
    77
    K vápnu se však nedostali, Leverkusen se ujímá míče a pokouší se využít čerstvého Schicka na útočné polovině.
     
    78
    Domácí si ťukali míč kolem vápna, načež Xhaka zkoušel najít centrem za obranu Grimalda. Neuspěl, ale domácí mají rohový kop.
     
    78
    Zvláštní rozehrávka domácím nevyšla, centr na přední tyč je zablokován a Leverkusen musí začít opět z poloviny hřiště, kde si vybojoval faul.
     
    79
    Xhaka byl u postranní čáry dohrán velice neohrabaně. Ačkoliv dostal střídající Jessic Ngankam (MAI) jen žlutou kartu, možná i díky protestům domácí střídačky došlo ke změně a rozhodčí po zhlédnutí videa upravil verdikt na červenou – za mě v pořádku.
     
    82
    Už pokračujeme ve hře po krátkém ošetření domácího borce, který se svými parťáky zkouší kombinovat a přidat rozhodující úder.
     
    82
    Dlouhý centr na Wirtze byl příliš prudký. Chystá se další domácí střídání.
     
    83
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Amine Adli, přichází Piero Hincapié,
    ze hřiště odchází Jeremie Frimpong, přichází Nathan Tella.

    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Tom Krauß.
     
    84
    Útočnou kombinaci Leverkusenu na útočné polovině zastavuje nepřesná přihrávka, po níž přichází útočný faul.
     
    85
    Velkou šanci měl střídající Krauss, ke kterému ve vápně propadl centr z levé strany, jenže na poslední chvíli mu míč uskočil a k zakončení tak nedošlo. Škoda pro hosty!
     
    85
    Nastartovaný brejk Leverkusenu musel uhasit v zárodku faul Phillippa Mweneho (MAI), který je logicky odměněn žlutou kartou.
     
    86
    Na levé straně zkoušel zahrozit Schick, jenže přes Guilavoguiho neprošel. Nemuselo ho to tolik mrzet, jelikož vzápětí předvedl Kossounou na druhé straně velmi dobrý obranný zákrok, kterým získal míč.
     
    87
    Z malého nátlaku však nic není, Zentner byl bez práce a Mohuč se ještě pokouší vydat do ofenzivy. Zatím bez efektu.
     
    88
    Když už se přeci jen odrazí nějaký míč, nejčastěji k Schickovi, je český útočník rychle zdvojen. Oslabená Mohuč pokračuje v důsledné defenzivě.
     
    89
    Leverkusen šetří čas, kombinuje s míčem a tlačí zápas k závěrečnému hvizdu. Mohuč se snaží, ale zdá se, že jí dochází fyzické i psychické síly.
     
    89
    A domácí dokonce zahrozili, jenže Grimaldova střela byla sražena do zámezí.
     
    90
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Adam Hložek.
     
    90
    Hložek se okamžitě po svém příchodu zapojuje do útočné akce, kterou z půlícího kruhu rozjíždí přihrávkou do strany. Následuje faul na Tellu.
     
    90+1
    Druhý český reprezentant si zahraje minimálně ještě čtyři minuty. Aktuálně sleduje na útočné polovině své parťáky, kteří se snaží otevřít hostující defenzivu.
     
    90+1
    Xhakovu nepřesnou přihrávku mohli hosté potrestat, ale zmohli se jen na nákop na I Čä-songa, kterému na doběhnutí dlouhého centru nezbývají síly.
     
    90+2
    Mohuč ale rozhodně nesklápí zbraně! Hráči v bílých dresech drželi míč na útočné polovině, jenže se připravují o tlak nepřesným nákopem a faulem.
     
    90+3
    Leverkusen se mohl po hostující kombinaci vydat do brejku, jenže v jeho zárodku se Schick dopustil faulu na polovině hřiště.
     
    90+4
    V poslední minutě nastavení tak má Mohuč zajímavou příležitost, kterou vycítil také Zentner, jenž už je ve vápně.
     
    90+4
    Odhlavičkovaný míč propadl mimo vápno ke Kraussovi, jemuž ale střela vůbec nesedla. Ideální scénář pro domácí, s jejichž rozehrávkou Hrádecký rozhodně nespěchá.
     
    90+4
    Ale pozor na to! Mohuč se vydala do nenápadného brejku, při němž byla dobře zastavena prudká střela Onisiwa, po níž pálil I Čä-song pálí vysoko nad.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, favorit vítězí, ale bude chtít rychle zapomenout. Tohle nebyl Leverkusen, jaký známe. Předposlední Mohuč předvedla velmi dobrý výkon, pod novým koučem byla rovnocenným soupeřem a nebýt fatální chyby gólmana po střele Robina Andricha, mohla si odvézt alespoň velmi cenný bod.
     
    Takhle však nemá žádný a slavit mohou i střídající Češi. Patrik Schick se však za necelých čtyřicet minut do šance nedostal, Adam Hložek pak neměl příliš možností, jelikož naskočil až v samotném závěru utkání.
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji vám dobrou noc! (22:25:31)

    Daniel Ryl

    Branky: 3. Xhaka, 68. Andrich (Wirtz) – 7. Kohr (Widmer)

    Karty:   45+1. Frimpong (LEV) – 42. Onisiwo (MAI), 52. Kohr (MAI), 54. Zentner (MAI), 66. Caci (MAI), 85. Mwene (MAI)   79. Ngankam (MAI)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 11:9. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong (83. Tella), Andrich, Xhaka, Grimaldo – J. Hofmann (56. Schick), Wirtz (90. Hložek) – Adli (83. Hincapié).
    Náhradníci: Kovář – Iglesias, Mbamba, Puerta, Stanišić.

    Trenér: X. Alonso

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Kohr, van den Berg, Caci – Widmer (60. Guilavogui), Barreiro, Amiri, Mwene – Gruda (65. Ngankam), Onisiwo (83. Krauß), I Čä-song.
    Náhradníci: Rieß – Papela, Richter, Dal, Ti. Müller.

    Trenér: B. Henriksen

    Rozhodčí: Gerach – Heft, Wessel
    bahis siteleri