Arsenal – Luton 2:0 (kon.) | Brentford – Brighton 0:0 (kon.) | Manchester City – Aston Villa 4:1 (kon.)
konec
Brentford FC
0:0 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Středa 03.04.2024, 20:30 • Gtech Community Stadium, Brentford • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu jednatřicátého kola anglické Premier League. Od dvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Brentfordem a Brightonem!
     
    Brentford FC

    Londýnský tým zdaleka nemá klid v souvislosti s bojem o záchranu. Od listopadu vyhrál jen tři z jednadvaceti soutěžních zápasů a po třiceti kolech figuruje v tabulce Premier League na patnáctém místě s náskokem pěti bodů na sestupové pásmo. V minulém utkání podal Brentford dobrý výkon proti Manchesteru United, ale navzdory 31 střeleckým pokusům až v 9. minutě nastavení zachránil remízu 1:1. O post nejlepšího střelce se dělí sedmigóloví Mbeumo a Wissa. Na rozsáhle marodce jsou obránci Mee, Henry, Hickey a Pinnock. Z dalších řad chybí Dasilva, Nørgaard a Schade.
     
    Brighton & Hove Albion

    Hosté neudrželi vysokou výkonnostní laťku ze začátku sezony a v důsledku poslední porážky 1:2 ze hřiště Liverpoolu spadli před tímto kolem na deváté místo, kde jsou blízko 7. West Hamu i 12. Fulhamu. Ani trenér De Zerbi nemůže operovat s kompletní soupiskou. Zdravotní problémy mají Gilmour, Hinshelwood, March, Milner, J. Pedro a japonský šikula Mitoma. Co se gólové produktivity týče, tak je na tom nejlépe zmíněný João Pedro, jenž má na kontě osm zásahů a k nim dvě asistence. Ještě lépe je na tom v pomyslném kanadském bodování německý špílmachr Pascal Groß (4+10).
     
    1. vzájemný zápas

    6.12.2023 (15. kolo)
    Brighton – Brentford 2:1
    Branky:
    31. P. Groß, 52. J. Hinshelwood – 27. B. Mbeumo (pen.).
    Uvnitř Gtech Community Stadium je vše připraveno na zápas 31. kola
     
    Úvodní sestavy:

    Brentford FC: Flekken – Jørgensen, Ajer, Collins – Roerslev, Jensen, Janelt, Lewis-Potter, Jarmoljuk – Toney (C), Wissa.
    Náhradníci: Strakoša – Reguilón, Kim Či-su, Onyeka, Mbeumo, Damsgaard, Baptiste, Maupay, Ghoddos.
    Trenér: Thomas Frank

    Brighton & Hove Albion: Verbruggen – Veltman, van Hecke, Dunk (C), de Paulo – Groß, Baleba – Buonanotte, Lallana, Adingra – Pedro.
    Náhradníci: Steele – Lamptey, Estupiñán, Moder, Peupion, Enciso, Welbeck, O'Mahony, Offiah.
    Trenér: Roberto De Zerbi

    Rozhodčí: Madley – Hopton, Howson.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovací výkop měli hosté, kteří nastupují v černozelených dresech. Brentford hraje v červenobílém.
     
    3
    Lallanův nepovedený centr ještě udržel ve hřišti Veltman. V silovém souboji u lajny tento Nizozemec ale neuspěl a aut budou mít domácí.
     
    4
    První odvážnější nákop z půlky Roerslev nechytil. Bude se kopat od branky Barta Verbruggena.
     
    5
    Není to nikterak hektický začátek. Oba týmy volí dost opatrnou přípravnou fázi z vlastní poloviny, jež zabírá několik desítek sekund.
     
    6
    João Pedro si neplánovaně narazil s protihráčem, nicméně hlavní rozhodčí na jeho následný pád u okraje velkého vápna nehodlal reagovat.
     
    7
    Großův centr domácí obrana odvrátila za cenu toho, že Brighton zůstal u míče na půlce. To trvalo do doby, kdy se ho Buonanotte dotkl rukou.
     
    9
    Großův nízký centr se João Pedro snažil zpracovat marně. V souboji s dvěma soupeři si urazil balon do zámezí.
     
    10
    První pořádná akce Brentfordu hned vyústila v zajímavou šanci! Jeden z domácích se v rychlosti vyhnul skluzu Baleby a přihrávkou pod sebe vytvořil palebnou pozici pro Wissu, jenž vystřelil z prvního doteku vedle levé tyče.
     
    11
    Po krátkém intermezzu na útočné polovině už je domácí tým zase zalezlý v bloku. Brighton si musí pomáhat množstvím přihrávek do stran.
     
    12
    Toney skončil na zemi vedle středového kruhu. O faulu však nebyla řeč kvůli jeho předešlému ofsajdu.
     
    13
    Großova diagonála byla Veltmanem sklepnuta pouze do rukavic Marka Flekkena.
     
    14
    Domácí přenesení hry na pravou stranu bylo kontraproduktivní. Adingra v souboji záměrně propustil balon do autu, odkud jej bude vracet Igor.
     
    15
    Wissa neměl v protiútoku dostatečnou podporu. Rozhodl se zařadit zpátečku a během toho se Brighton vrátil v takřka plném počtu.
     
    16
    Postupná kombinace Brentfordu bude navazovat na faul na Roersleva. Je zde možnost poslat dlouhý centr před Verbruggena.
     
    17
    Přesně to se i stalo, ale žádný ze dvou nákopů z produkce Mathiase Jensena větší paseku v defenzivě Brightonu nenapáchal.
     
    18
    Minimální presink Brightonu znamenal kolotoč přihrávek mezi domácími obránci. A když už konečně přišel nákop, tak balon stopili svěřenci De Zerbiho.
     
    19
    Buonanotte byl u toho, když na hrací ploše v přerušené hře poprvé vzplály vášně. Sudí Madley to zatím vyřešil slovní domluvou.
     
    20
    João Pedro převzal Großovu přihrávku z prvního doteku. V následném souboji na levé straně ale skončil na kolenou a píšťalka sudího opět zůstala němá.
     
    21
    Adam Lallana v zahuštěném prostoru narazil míč zpátky k Pedrovi, nicméně ten se přes početné zastoupení domácích obránců ke střele znovu nepropracoval.
     
    22
    Pascal Groß je rozhodně nejaktivnějším mužem, co se týká čepování míče do pokutového území. Teď to od německého záložníka vypadalo spíše na střelecký pokus, který Flekkena rozhodně nemohl znervóznět.
     
    23
    Centr Adingry si vyhlédl João Pedro. Collins s ním nepodstoupil žádný souboj, ale hlavička brazilského útočníka byla stejně velmi nepřesná.
    23. Mathias Jensen absolvuje 200. start za Brentford
     
    24
    V půlce první části už se dá dosavadní dění na hřišti hodnotit. Brighton je mnohem více u balonu, ale přes dobře organizovanou obranu si není schopen vytvořit šanci. Domácí sází spíše na brejky.
     
    26
    Další důkaz o kvalitní práci domácích zadáků. Addingrovi kvůli jim nevyšel první dotek ve snaze o zpracování Großovy přihrávky.
     
    27
    Těžiště Brightonu je naklopeno výhradně na levou stranu. Buonanotte se teď dostal do hry po dlouhé době. Individuálně se ale neuvolnil a vše skončilo faulem na Janelta.
     
    28
    Požár plynoucí z chyby na pravé straně hostující obrany byla rychle uhašen díky neadresnému centru. Míč šel přímo na Verbruggena.
     
    29
    Baleba roztáhl hru k Veltmanovi. Flekken příchozí centr nadvakrát zkrotil a dlouhým výkopem skvěle rozjel protiakci Toneyho, ke které se postupně přidávají i ostatní.
     
    30
    Držení míče: 34 % – 66 %.
     
    31
    João Pedro si odskočil úplně k levé lajně a po chvíli váhání a byl to právě on, který odevzdal míč nepřesnou krátkou přihrávkou.
     
    32
    Wissa z jedničky přihrál do běhu Toneyho. Domácí útočník si ve společnosti van Heckeho přehazoval míč na levačku. Tou však nedal do střely skoro žádnou energii a Verbruggen tak nemusel předvádět žádný světoborný zákrok.
     
    33
    Razance chyběla i pokusu Pedra, který poprvé dostal trochu více místa na pohyb ve vápně. O pár sekund později přiskočil Flekkenovi další banální zákrok v důsledku Buonanotteho slabého pozdravu ze střední vzdálenosti.
     
    35
    Divákům se už přestává líbit, jak je Brentford pasivní. Brighton má naprostý klid na kombinaci ve středním pásmu.
     
    36
    Dokonce i stoper van Hecke si mohl dovolit vyrazit na útočný výlet. Na metě dvaceti metrů od brány se dokonce dostal ke střele a ta byla ztečována na roh.
     
    37
    Lallanův centr zleva odvracel Collins jen částečně. Druhý míč pro sebe získal Buonanotte. Na hranici vápna si ho našteloval na levačku a tou potěšil domácí publikum střelou několik metrů nad bránu.
     
    38
    Yoane Wissa se nehodlal smířit se ztrátou balonu. U zadní čáry o něj ze všech sil zabojoval a symbolickým nástřelem zapojil do hry gólmana Verbruggena.
     
    39
    Wissa vybíhal pro míč z ofsajdu. Následný centr na dva čekající spoluhráče před brankou byl stejně nepřesný, takže Verbruggen bude v klidu rozehrávat.
     
    40
    Ajer protáhl Igorovu přihrávku vzduchem na roh. Flekken po hlavičce Dunka nedostal balon pod kontrolu a kvůli tečované střele Buonanotteho bude čelit dalšímu rohu.
     
    41
    Pascal Groß centroval na střed malého vápna. Domácí si ve vzduchu poradili a Veltman si pak musel pomoct malou domů na Verbruggena.
     
    42
    Během Pedrovy zabržděné se domácí stačili vrátit v dostatečném počtu a jeden z nich jednoduše odvrátil centrovaný balón do rukou Flekkena.
     
    43
    Lallana se připomněl ambiciózní střelou zpoza šestnáctky. Flekken skákal ke své pravé tyči, nicméně balon letěl ještě několik metrů vedle.
     
    44
    Mathias Jensen odskákal Balebův faul kousek za půlící čarou. Odnesla to jeho levá kopačka, kterou si Dán musí znovu nasadit.
     
    45
    Rozehrávky z útočné poloviny se ujal Flekken. Našel Jørgensena a ten poslal ryze propagační hlavičku na připraveného gólmana Brightonu.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Baleba to zkusil pěkným halfvolejem zpoza šestnáctky. Flekken šel raději na zem a rukavicemi tečoval míč na Großův roh, z něhož vzešla další nekvalitní střela z nohy Adingry.
     
    45+2
    Andy Madley neukončil první poločas, nýbrž ji jen přerušil za účelem kontroly videa. Konkrétně se bude zkoumat možný penaltový zákrok Wissy na Dunka.
     
    45+3
    Byl to jen planý poplach. Dunk podle hlavního arbitra Wissou faulován nebyl a penalta se kopat nebude. Znamená to bezbrankový konec první půle.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Průběh první půle diváky na Gtech Community Stadium příliš neuspokojil. Brentford se skoro celou dobu důkladně bránil platonickému tlaku. Brighton nebyl v koncovce dostatečně kvalitní a za největší šanci se tak dá považovat ojedinělá akce domácího týmu, na jejímž konci pálil Wissa vedle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Wissův pád ve vápně měl velký ohlas v hledišti. Jan Paul van Hecke mu však šel čistě do těla a o penaltě nemohla být řeč.
     
    47
    João Pedro trpělivě podržel míč v levé části vápna. Vzduchem ho přesně přenesl k Veltmanovi a ten ze slušné pozice vypálil vysoko nad břevno.
     
    48
    João Pedro nevystoupal natolik vysoko, aby mohl těžit z centru Große. Hostům balon každopádně zůstal a dál buší do zatažené obrany.
     
    49
    Groß zachraňoval míč po odvráceném centru Lallany ve prospěch Pedra. Brazilec byl zády k bráně a v souboji nebyl schopen přetavit danou situaci v zakončení.
     
    50
    Keane Lewis-Potter se prezentoval dalekonosným centrem, který se stal snadným soustem pro Verbruggena.
     
    51
    Igor to ve vzdušném souboji s Roerslevem přehnal s důrazem a Madley neprodleně přisoudil balon domácím.
     
    53
    Zkraje druhé půle se prakticky nic nezměnilo. Brighton dál marně buší do fungujícího defenzivního valu. Groß ho chtěl překonat centrem, jenž skončil u Flekkena.
     
    53
    Facundo Buonanotte si ukousl moc velké sousto. Míč si navedl do zavřených vrátek a po jeho ztrátě si navíc připsal žlutou kartu za faul na Collinse.
     
    55
    Brighton působí bezradně při zdlouhavém hledání cesty do pokutového území. K vidění je nespočet alibistických přihrávek.
     
    56
    Brentford pracně vybojovaný míč ztratil ještě na vlastní půlce, takže se vše vrací do zajetých kolejí – kombinuje se před domácím vápnem.
     
    57
    Adam Lallana vypálil z narážečky s Pedrem nad bránu. De Zerbi nemůže být s kvalitou koncovky svých svěřenců vůbec spokojen.
     
    58
    Štěstím nezáří ani Thomas Frank. Domácí tým je extrémně pasivní a začíná si koledovat o gólový průšvih. Změny se nabízí hlavně v nefunkční záloze.
     
    59
    V souvislosti s Adingrovou přihrávkou zradil Veltmana první dotek. Nizozemský pravý bek obratem fauloval Lewise-Pottera.
     
    60
    Držení míče: 35 % – 65 %.
     
    61
    Yoane Wissa z levé části vápna nezkompletoval finální přihrávku na sbíhajícího Toneyho. Anglický útočník navíc ve skluzu fauloval Igora.
     
    62
    João Pedro na vlastní pěst přešel středem hřiště. Ajer ho celou dobu pronásledoval a nakonec jej čistě odzbrojil ještě před pokutovým územím.
     
    63
    Adingrův nástřel zboku pokutového území podtrhl mizernou úroveň zakončení Brightonu v tomto zápase. Na řadě je první střídání.
     
    64
    Střídání v týmu Brentford FC:
    ze hřiště odchází Jegor Jarmoljuk, přichází Mikkel Damsgaard.
     
    64
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází Adam Lallana, přichází Julio Enciso.
     
    65
    Toney byl osamocen v předbrankovém prostoru. Příchozí centr z pravé strany Dunk komfortně odhlavičkoval ke svému brankáři.
     
    66
    V postupném útoku Brightonu se doslova všichni hráči na několik sekund úplně zastavili...
     
    67
    Domácí rychlý kontr skončil předčasně. Jensenovu klíčovou přihrávku na Wissu příkladně vyčíhal bránící Igor.
     
    68
    V důsledku Toneyho patičky byl Janelt podražen van Heckem. Brentfordu se naskytla sváteční možnost zahrozit z přímého kopu.
     
    69
    Ani z tohoto mráčku v Londýně nezapršelo. Toneyho prudký přímý kop skončil ohromný kus nad břevnem Verbruggenovy branky.
     
    70
    Rohový kop nebyl z domácího pohledu o nic úspěšnější. Krátký centr z pravé strany ztroskotal na hlavě Carlose Baleby.
     
    71
    Ani vytáhlý zadák Jørgensen nedokázal ve zpětném pohybu přeadresovat Janeltův přetažený centr mezi tři tyče.
     
    72
    Keane Lewis-Potter nepochybně patří mezi další kandidáty na střídání. Nevýrazný záložník se s centrem hodně ukvapil, před Verbruggenem ho neměl kdo chytat.
     
    73
    Enciso obdržel průnikovku ze středu hřiště. Sám mezi čtyřmi soupeři ale nepřihrál na Große a vpádu byl prakticky bez šance na vygenerování kvalitní střely.
     
    73
    Střídání v týmu Brentford FC:
    ze hřiště odchází Keane Lewis-Potter, přichází Sergio Reguilón.
     
    73
    Střídání v týmu Brentford FC:
    ze hřiště odchází Yoane Wissa, přichází Bryan Mbeumo.
     
    74
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází Simon Adingra, přichází Danny Welbeck.
     
    74
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází Facundo Buonanotte, přichází Tariq Lamptey.
     
    75
    Encisův razantní balon byl z předbrankového prostoru odklizen jen k Balebovi, jehož nepřipravená střela zase letěla mimo prostor branky.
     
    76
    Pedrův rychlý přechod středu hřiště se zasekl kvůli faulu Janelta. Andy Madley za něj německému záložníkovi udělil žlutý trest.
     
    77
    Toney vlevo úplně zabrzdil původní přímočarou akci Reguilóna. Domácí ekipa se musela spokojit s vhazováním z křídelní destinace.
     
    78
    Jensenův dlouhý aut propadl do nepřehledné skrumáže u bližší tyče. Rozhodčí v něm našli Ajerův faul na Veltmana.
     
    79
    Veltman zařadil zpátečku. Baleba s Igorem přenesli hru doleva a tím se postup Brighton zase úplně zastavil.
     
    80
    Roberto De Zerbi z masivního počtu nepřesných střel svých hráčů asi brzo zešediví. V tomto případě se levačkou z dálky vůbec netrefil Igor.
     
    81
    Groß z jedničky sklepl míč pod sebe. Enciso zhruba z dvaadvaceti metrů bránu konečně trefil, ale zároveň umístil míč přesně na stojícího Flekkena.
     
    82
    Igor uspěl v klíčovém defenzivním souboji u postranní čáry. Mbeumo by v opačném případě mohl pelášit do úplně otevřené obrany.
     
    83
    Jöel Veltman si u sudího vyžádal čas potřebný k nasazení kopačky. Jensen si musí počkat s provedením dalšího dlouhého autu.
     
    84
    Veltman s Igorem vyhnali míč pryč z vápna. Při následném centru zleva žádnou práci neměli, protože samovolně odletěl k protější autové čáře k Damsgaardovi.
     
    85
    Několik změn v sestavě Brentfordu prospělo. Domácí v posledních minutách vyrovnali hru a díky Jensenovým autům dokonce disponují drobným tlakem.
     
    85
    Lewis Dunk ve vzduchu nezazmatkoval a Jensenův aut odvrátil do náruče brankáře Barta Verbruggena. Na druhé straně přistál Lampteyho centr na střeše Flekkenovy brány.
    Výmluvná póza Roberta De Zerbiho po jedné z mnoha nepřesných střel Brightonu
     
    86
    Střídání v týmu Brentford FC:
    ze hřiště odchází Mathias Jensen, přichází Frank Onyeka.
     
    86
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází Jöel Veltman, přichází Jakub Moder.
     
    87
    Kristoffer Ajer ve skluzu brilantně skočil do střely Welbecka, které předcházela Pedrova přihrávka za obranu. Svůj zákrok domácí stoper náležitě oslavil.
     
    88
    Verbruggenův propadlý výkop donutil Flekkena hrát míč mimo pokutové území. Hru tím přesunul k půlící čáře.
     
    89
    Danny Welbeck uvolnil míč pro Lampteyho. Ten ho vrátil do houštiny těl u penaltového puntíku. Pedro tam vybojoval roh, z něhož vzešla nepřesná hlavička Welbecka.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90+1
    Pod vlivem domácího napadání se Brighton zbavil balonu odkopem do autu. Po vhazování si hráči Brentfordu ale nerozuměli a pokračovat bude Igor.
     
    90+2
    Hosté díky kreativitě Große snadno proklouzli středem hřiště. Welbeck v plné rychlosti běžel do rozhozené obrany a v zakončení těsně minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    90+3
    Na základě Pedrova faulu na Collinse došlo na poslední nákop Flekkena. Londýňané z něj nic nevytěžili a rozhodčí Madley tak mohl naposledy fouknout do píšťalky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Brighton přetavil bezmála sedmdesátiprocentní držení míče v zisk jediného bodu. Na vině byla tristní kvalita zakončení. Z celkových čtyřiadvaceti pokusů letělo na branku jen šest. Flekken si až na jednu výjimku připisoval banální zákroky a v poslední šanci De Zerbiho týmu práci ani neměl, protože střídající Welbeck pálil těsně vedle brány. Stejně dopadla i největší možnost Brentfordu, kterou měl v desáté minutě na svědomí Wissa.
     
    Brentford poosmé za sebou nezvítězil, nicméně i remíza mu stačila na to, aby na patnáctém místě zvýšil náskok na sestupové pásmo na šest bodů. Brighton je v bezpečném středu tabulky devátý.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:18. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:12.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:34:53)

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   76. Janelt (BRF) – 53. Buonanotte (BRN)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:18. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:12.
    Brentford FC: Flekken – Jørgensen, Ajer, Collins – Roerslev, Jensen (86. Onyeka), Janelt, Lewis-Potter (73. Reguilón), Jarmoljuk (64. Damsgaard) – Toney (C), Wissa (73. Mbeumo).
    Náhradníci: Strakoša – Kim Či-su, Baptiste, Maupay, Ghoddos.

    Trenér: Thomas Frank

    Brighton & Hove Albion: Verbruggen – Veltman (86. Moder), van Hecke, Dunk (C), Igor – Groß, Baleba – Buonanotte (74. Lamptey), Lallana (64. Enciso), Adingra (74. Welbeck) – Pedro.
    Náhradníci: Steele – Estupiñán, Peupion, O'Mahony, Offiah.

    Trenér: Roberto De Zerbi

    Rozhodčí: Madley – Hopton, Howson

    Diváci: 17 024
    bahis siteleri